2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

ah,

soyle; iki cocuk annesiyim ben. kızım 12 yasında oglum 11 yasında. kızım ivf bebek. 34 haftalık erken dogdugu icin sezeryan. 13 ay sonra oglum dogdugu icin mecburen o da sezeryan. eger 3. ye anne olabilirsem onu normal dogurmak istiyorum diyordum. fakat bu gebeligim ikili testteki nt olcumunden ve yastan oturu sıkıntılı geciyor biraz ilk takibime baslayan kadındogumcu asla ssvd yapmam riski goze alamam dedi. fakat ben dr'u degistirdim. diger takibime baslayan drla da diger sıkıntılardan oturu hic bu konuyu konusmadık. su an gundemimde nift testi sonucu ayrıntı usg ve amniyosentez olacak mı sorusu var. sayet bu konuları atlatabilirsem ssvd denemeyi dusunuyorum:)

biraz uzun oldu hikayem. sartlarım uyarsa yani diger sorunları atlatabilirsem ssvd denemeyi istiyorum. yeni takibimi yapan dr soyle diyor; ssvd yapan dr yoktur, bunu deneyen anne olur diye. elbette once bir dizi riskler aklına gelebilecek tum olumsuzluklar anlatılıyor.

risk almak istemedigim gibi normal dogumu deneyimlemeyi de istiyorum. hayırlısı bakalım.

bu arada arkadaslar ilk gebeligimde 30 kilo almıstım. ustune ogluma gebe kaldım kızım 3 aylık bebek iken; onda da 15 kilo aldım. oglum iki yasına geldiginde ise geri dondum, aldıgım kiloların hepsini vermistim.

malesef bircogumuza dayatılan anne modeli 6/8 kilo alan, gayet fit bakımlı spor yapan manken gibi 36 beden genc anneler. reklamlar sosyal medya vs. vs... ama bir sey diyeyim mi; yok boyle bir sey!

hem muhtesem anne olmak, emzirmek, spor yapmak, bebekle ilgilenmek, kendine bakmak, fonlu sacla gezmek, 3 cesit yemek pisirmek, bir de ise gitmek filan, mumkun mu yahu! uzerimi degistirebildigimde sukrettigim gunler oluyordu lohusayken.

Çok şükür iyi çıktııı sonuçlarımız

Günaydın tatlis anneler bugün sağlık ocağı randevumuz vardı kan idrar testi verdim birde kalp atışı dinledik ama tabiki benim kız rahat duramadı yerinde ebe zorlandı sürekli kovalamaca oynadılar kalp atışı 135 cıktı ebe çok iyi dedi cumada 3lu tarama sonucunu alcam o günde inşallah gül cemalini görürüm Beril hanımın

Günaydınlarr.. Sağlıkla devam etsin günlerimiz inşallah.. Burası da kapalı ve soğuk haftasonu mis gibi havadan sonra modunu düşürüyor insanın ama neyse bahar geldi artık güzel güneşli günler yakındır.. Gece uyanmalar başladı ben de ya kaç gündür uykum bölünüyor yatamıyorum sonra zorla uykuya dalıyorum daha şimdiden heyytt

ben wc ye gidebildigime sukrediyordum. hele banyo yapmak buyuk lukstu...
zaten bazi seyler o kadar suslenip puslenerek anlatiliyor ki, yeni anne de karsisine cikanla anlatilan ayni olmayinca kendini yetersiz hissedip depresyona girebiliyor.... lohusalikta benim gorusum tabi anne yaninda guvendigi biri olmali.

insallah canim. insallah ben de yine oyle olurum. benim dr da ayda 1 kg cok normal dedi.

aman mama verme de cocugun sekeri dusup sarilik olsun da hastanede yatsin... herkes cok biliyor agzi olan konusuyor iste.
Aynen arkadaşım oğlumda aynısını yaşadım.mama vermek aklımdaydı sarılık olmasın diye hemşire bebek ağlamıyor uyuyor sa bilki karnı doyuyordur mama vermene gerek yok demisti.oyle olunca bende vermedim cocuk bi kaç gün sonra sarılık oldu hastanede yattı.. herkez boş konuşmayı çok seviyor..kimseyi dinlemedim valla oğlumu büyütürken ne biliyorsam kendim yaptım.masallah turp gibi gelişimi de gayet iyi hep önden gitti..bir kere hastaneye gitmedik şimdiye kadarbu sefer hastane çantama koyucam mamayi

Merhaba Arkadaşlar,

bende gizli takipçilerdenim. 17 haftalık hamileyim.
1 düşük 1 sağlıklı erkek çocuk tekrar 1 düşük ve bu 4. hamileliğim...
iki düşüğüm olduğu için yazmaya korkar oldum artık.
bu hamileliğim iyi gidiyor derken pazartesi akşamı peçeteye pembe kan geldi ve herşey karardı gözümde. dün korkuyla DR a gittim fkt DR salı günleri çalışmıyormuş. yanındaki yardımcı bayan kalp atışına bakalım bari dedi. ve kalp atışını duyduk. dün ve bugün akıntı vb. bişey yok ama içim hiç rahat değil. bu haftalarda başına böyle şeyler gelen oldumu? bana cevap verirseniz çok sevinirim.

Konuyu en başlarda takip edebiliyordum ama şimdi o kadar hızlı sayfalar geçiyor ki, sayfaları 3 er beşer atlayarak okuyorum. bu nedenle cevap verirseniz sevinirim.

Bebekler aç olunca şekerleri düşüyo uyku yapıyor o da o yüzden ilk zamanlar düzenli olarak saat başı sonra iki saatte bir yedirmek lazım mama süt ne alıyorsa ben de çevremde duydum mama vermeyince süy de gelmeyince hastaneye yatırılan bebekleri içler acısı gerçekten.. Anneler içgüdüler önemli siz kendinizi dinleyin içiniz rahat etmiyorsa kimseyi dinlemeyin..

Açık renkli pembe olan akıntı korkutmasın inşallah bir problem yoktur Dua et bol bol senin elinden gelen tek şey bu ben de daha önce düşük dış gebelik ikisini de yaşadım düşükten direkt kırmızı yoğun kanamam olmuştu ama bazı arkadaşlar kanaması olduğu halde düşük yaşamadılar sağlıkla devam etti gebelik leri ki 12 haftadan sonra düşük riski çok azalıyor doktora görün mutlaka belki ilaç falan verir en azından için rahatlar güzel haberler yazarsın inşallah canım korkutma kendini

sanırım işten çıkarılıyorum üzülsem mi sevinsem mi bilemedim tazminatı çakıcam hamile birini çıkardığı için
seni işten çıkaramazlar, güzel dille uyar:) yoksa dava açıp doğuma kadar maaş ve sigorta primi, ve devletten alcağın doğum parasını talep edersin. kendileri bilir:)

Teşekkür ederim desteğiniz yardımınız için.
İşin ilginci ben de ilaç verirler diye bekliyordum fkt yardımıcı bayan dediki 12. haftadan sonra progestan fln vermiyormuş dr. bekliyormuş böyle durumlarda. bende çok şaşırdım.

seni işten çıkaramazlar, güzel dille uyar:) yoksa dava açıp doğuma kadar maaş ve sigorta primi, ve devletten alcağın doğum parasını talep edersin. kendileri bilir:)
nasıl yapıcam bana akıl verin ya delirdim iki yiğeni gelmiş onlar başlıyormuş

İnşallah gerek kalmaz zaten ilaca falan devam etmediyse bişey yoktur inşallah eğer çalışmıyorsan dinlen evde bi süre bence yat sırt üstü.. Rica ederim dua ile Allah tüm anne adaylarına evlatlarını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Canım sağlıkla alırsın inşallah bebeğin içini sıkma sıkıntılı bir durum yoktur ama içini rahatlatmak için başka bir hekime gözük bu gün imkanın varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…