- 4 Temmuz 2015
- 339
- 1.515
- 63
Böbrek taşı için çok geçmiş olsun minnoş anne.
Biz tatile hep Çanakkale tarafina gideriz, sıcak suyu sevmeyiz ikimiz de. Bu yaza da umarım 2-3 kere gideriz. Eşim dün kampa gitti, benim tulum +10 derece cesaret edemedim hasta olursam ilaç kullanamam diye. Evde çocuklara bakıyorum ahaha Havalar isinsin kampa da gideriz yine. Evet üremek hayatimizi degistirecek ancak hakimiyeti komple kaybetme fikri beni korkutuyor. Bu yüzden cocuk isini de hic dusunmemistim ya.
Eylül sonuna doğru Bodrum' a gideceğiz bebekle ve arabayla hem de. Bu ne cesaret yiğidim
Devremülk oldugundan deniz uzak zaten, biz sevmedik oranin denizini, havuzu var. Tabi bilmiyorum dogumdan ne kadar sonra havuza giriliyor vs, cahilim bu konuda.Kızım 2,5 aylıktan itibaren bizim gittiğimiz her yere geldi diyebilirim, onsuz sadece 2 ya da 3 defa seyahat ettik. Yurtiçi-yurtdışı tatillerimizi hep beraber yaptık, nasıl alıştırırsan öyle devam ediyor. O yüzden sakınılmamalı diye düşünüyorum, çocuk sana uyuyor tabi çok abartı şeyler yapılmadığı sürece.
1 aylıkken de tatile gidilebilir ama hazırlıklı olmak lazım, biz 2,5 aylıkken deniz tatiline gitmiştik 4 günlüğüne, biraz zor oldu, bebek çok ufak olduğu için sürekli emmek istiyor, denize girip çıktığınızda deniz kenarındaki o seyyar duş yetmiyordu, odaya git, duş al, çocuğu emzir, gazını çıkar, uyumasını bekle sonra bir denize gir çık, sonra yine aynı döngü. Pek birşey anlamamıştım o tatilden. Şimdi ben de haziran başı gibi 1 haftalık bir tatil planlıyorum, yaz sezonu tatilini kapatırım ondan sonra diye düşünüyorum. Bu sene de böyle olsun.
Gecmis olsun canim.bebis masallah iyiymis sen de iyi ol inşallahKızlar hastanedeyim. Önce kadın doğum doktoru kontrol etti bebeği. Oğlum gayet iyi 18+2 çıktı, bir hafta önden gidiyormuş. Boyu 19cm kilosu 238grammışŞuan serum alıyorum serumdan sonra iyi olurum inşallah
Canım şimdi baktım ocean mummy’deki D vitamini günlük almamız gereken kadarmış, ihtiyacın %100’ünü karşılıyormuş yani. Fazla almamak lazımmış D vitaminini de. Ben o yüzden doktorun verdiğini kullanmıyorum şimdilik bu kutu bitsin ocean mummy’ye 1 ay ara vericem o arada D vitaminini kullanırım dedim. Aslında bacağım ve kalçam ağrıyordu benim onu söyleyince verdiD vitaminini yoksa vermiyordu. Mg de verdi o geçirince ağrıyı ekstra D vitamini alma gereği de duymadım. Yine de tetanoz aşısı için gittiğimde kan tahlili de yaptıracağım bu D vitamini Magnezyuma filan baksınlar. Normal çıkarsa bu kadar vitamin almaya gerek yok diye düşünüyorum ben.Günaydınnn
ben de ocean mummy kullanıyorum ama d vitamini ve kan hapı da verdi doktorum. içindeki d vitaminine hiç bakmadım. fazla mı gelir ki acaba?
105yarın kesinleşecek inşallah. alışverişlere de ondan sonra başlarım. bir kızım var zaten. kız derse pek bişi almam. erkek olursa her şey baştan :)
Normal doğum yaptım doktorum bana 2 ay sonra denize girebilirsin demişti, ben denizciyim havuzu sormamıştım ama havuzda aynı şekildedir sanırım. Sezeryan doğumun da farklı olacağını sanmıyorum aynı sürelerdir aşağı yukarı.Devremülk oldugundan deniz uzak zaten, biz sevmedik oranin denizini, havuzu var. Tabi bilmiyorum dogumdan ne kadar sonra havuza giriliyor vs, cahilim bu konuda.
Ben emme işini hiç düşünmemiştim
Çok geçmiş olsun gerçekten çok zor bir süreç benim kız kardeşim geçen sene aynı durumu yaşadı ve sancılardan dolayı çok çekti ama onun taşı daha küçüktü ve evde düşürdü yani çeke çeke.. İnşallah sancıların diner ya Bi müdahaleye gerek kalmazHer iki böbrekte 7.8 mm taş sağ böbrekte gebeliğe bağlı şişme(( kızlar gaz falan değilmiş bildiğin böbrek taşım varmış iki gündür kendimden geçtim bu nasıl bi ağrı diye meğersem taşmış.. dr dayanamayacak durumda olduğun zaman bunun çözümü Stent takmak başka bi tedavisi yok dedi.. bunu sana bırakıyorum dedi.. nasıl dayanılır ki bu ağrıya napıcam ben (
Böbrek taşı için çok geçmiş olsun minnoş anne.
Biz tatile hep Çanakkale tarafina gideriz, sıcak suyu sevmeyiz ikimiz de. Bu yaza da umarım 2-3 kere gideriz. Eşim dün kampa gitti, benim tulum +10 derece cesaret edemedim hasta olursam ilaç kullanamam diye. Evde çocuklara bakıyorum ahaha Havalar isinsin kampa da gideriz yine. Evet üremek hayatimizi degistirecek ancak hakimiyeti komple kaybetme fikri beni korkutuyor. Bu yüzden cocuk isini de hic dusunmemistim ya.
Eylül sonuna doğru Bodrum' a gideceğiz bebekle ve arabayla hem de. Bu ne cesaret yiğidim
Ağzından bal damlıyor maşallah :'( e o zaman bu tatil değil mekan değişikliği olacakNormal doğum yaptım doktorum bana 2 ay sonra denize girebilirsin demişti, ben denizciyim havuzu sormamıştım ama havuzda aynı şekildedir sanırım. Sezeryan doğumun da farklı olacağını sanmıyorum aynı sürelerdir aşağı yukarı.
Bir de 1 aylık bebek, 2.5 aylık olan bebeğe göre daha uzun ve sık emecektir.
Normal doğum yaptım doktorum bana 2 ay sonra denize girebilirsin demişti, ben denizciyim havuzu sormamıştım ama havuzda aynı şekildedir sanırım. Sezeryan doğumun da farklı olacağını sanmıyorum aynı sürelerdir aşağı yukarı.
Bir de 1 aylık bebek, 2.5 aylık olan bebeğe göre daha uzun ve sık emecektir.
Kızlar hastanedeyim. Önce kadın doğum doktoru kontrol etti bebeği. Oğlum gayet iyi 18+2 çıktı, bir hafta önden gidiyormuş. Boyu 19cm kilosu 238grammış❤ Şuan serum alıyorum serumdan sonra iyi olurum inşallah
valla çocukla uhd 5* candır. birde bebek çocuk dostu ise yeme yanında yat. relax bir anneyim. hamileyken oğlum 6 aylıkken ve 1.5 yaşta tatile gittim ama ufak yerler anneyi çok yoruyor.Yurek yiyenlerde bugün
Biz gecen sene mayista evlilik yildonumumuzde kamp yaptik. Baktm 1 cift 2 cocukla kampta vay bee dedim helal olsun iki cocukla sonra wcye giderken kadini gordum karni burnunda ben şok.. Dedim elin gavur yapıyor arkadas hahah bende yaparim.. Ama suan dk basi çise gitme fikri beni urkutuyo hamilelikte kamp fln iptal ettk. Bebisle de seneye bi deneme cekeriz bakarim yerse
Gecen sene bebekten önce bagri yaniklar gibi gezelim dedk akdeniz turu yaptik. Ama smdi istanbula dha yakin diye canakkale dusunuyoruz ilk defa gidicez cok soguk olur mu sende haziranin son haftasinda??
Deniz soğuk olur, Saroz tarafi yani Yunanistan' a bakan taraf temmuzda bile öyle sıcak olmuyor. Biz seviyoruz ama. Gerci bazen ben soğukta giremiyorum, gobege kadar girip geri çıktığım oluyorYurek yiyenlerde bugün
Biz gecen sene mayista evlilik yildonumumuzde kamp yaptik. Baktm 1 cift 2 cocukla kampta vay bee dedim helal olsun iki cocukla sonra wcye giderken kadini gordum karni burnunda ben şok.. Dedim elin gavur yapıyor arkadas hahah bende yaparim.. Ama suan dk basi çise gitme fikri beni urkutuyo hamilelikte kamp fln iptal ettk. Bebisle de seneye bi deneme cekeriz bakarim yerse
Gecen sene bebekten önce bagri yaniklar gibi gezelim dedk akdeniz turu yaptik. Ama smdi istanbula dha yakin diye canakkale dusunuyoruz ilk defa gidicez cok soguk olur mu sende haziranin son haftasinda??
Ynen öyle hazır dondurulmuş fastfood her türlü ürün yasak mutlaka her şeyi evde kendiniz yapıp yiyin konserve falan şekerli içecekler hep zarar.. Allah şifa versinAh tatlım ahh neden yedin keske sen.evde kiymayla yapsaydın gecmis olsun umarim kotu bisey cikmaz
bu arada cogu bana kizip sanane diyebilir ama doktorum.kesinlikle disaridan hamburger nugget hazir fastfood dondurulmus gıdaları yasakladi emzirme suresi de dahil ben yemiyorum direniyorum.can cekse de cocuk.icin paketli gidalar ve fast food icecekleri.biraktim
Kesinlikle dışarıdan salata et portakal suyu dikkat etmek lazimA
Ynen öyle hazır dondurulmuş fastfood her türlü ürün yasak mutlaka her şeyi evde kendiniz yapıp yiyin konserve falan şekerli içecekler hep zarar.. Allah şifa versin
Ben rahatimdir ayak uydururum her yere tek sorunum hijyen temiz su ve wc enbasitinden. Bebek 1-1,5 yasini gecene kdr hem bizim hem onun ruh ve beden sagligi acisindan rahat bi yerde tatil yapmayi secerim sanirimvalla çocukla uhd 5* candır. birde bebek çocuk dostu ise yeme yanında yat. relax bir anneyim. hamileyken oğlum 6 aylıkken ve 1.5 yaşta tatile gittim ama ufak yerler anneyi çok yoruyor.
valla ben deniz insanıyım havuzu pek sevmem hamileyken girdim. 5 aylıktım. önemli olan yedek bikini olsun yanınızda ıslak kalmak zararlı tabi. normalde de zararlı zaten hamileyken enfeksiyon riski daha fazla oluyor. bazı doktorlar havuza girebilirsiniz bazıları giremezsiniz diyor şahsi kanaatim girilmemeliDeniz soğuk olur, Saroz tarafi yani Yunanistan' a bakan taraf temmuzda bile öyle sıcak olmuyor. Biz seviyoruz ama. Gerci bazen ben soğukta giremiyorum, gobege kadar girip geri çıktığım oluyor
Asagi taraf yani Balıkesir Canakkale daha erken isinabilir. Yine de haziran deniz sicakliklarina bakmak lazım.
Biz gideriz herhalde, hafta sonlari bile kafamiza esip yola cikan insanız bir gece için, simdi daha planli ve tuvaleti olan kamp alanlarina gitmemiz gerekecek sadece.
Peki doğumdan önce havuz deniz durumu nedir, ne der deneyimli hamileler?
Ben ıslak bikiniyle durmam zaten. O sorun değil.valla ben deniz insanıyım havuzu pek sevmem hamileyken girdim. 5 aylıktım. önemli olan yedek bikini olsun yanınızda ıslak kalmak zararlı tabi. normalde de zararlı zaten hamileyken enfeksiyon riski daha fazla oluyor. bazı doktorlar havuza girebilirsiniz bazıları giremezsiniz diyor şahsi kanaatim girilmemeli
şöyle söyleyeyim. bu yaz tatilimiz ufak bir oteldeydi. odalar küçüktü eee saat 12 - 4 arası çocuğu sıcağa çıkarma diyorlar. büyük bir bahçesi yok ufak bahçede her an havuza gitmek istiyor. mecbur odaya çıkıyoruz. odalar küçük sıkılıyor. kalmak istemiyor. bir mini clubı yada ağaçlı büyük bahçesi olsa rahat ederdik. sonra yemek meselesi. çocuk bu inadı geliyor. 12-2 arası yemeyecem bir şey diyor. saat oluyor 3 anne mama. o saatte yemek yok. oda serviside sadece tost yapıyor. yani çocuk az büyüyüp laf dinleyene kadar büyük oteller candır.büyüyünce o da sizinle şehir şehir bile gezer yaniBen rahatimdir ayak uydururum her yere tek sorunum hijyen temiz su ve wc enbasitinden. Bebek 1-1,5 yasini gecene kdr hem bizim hem onun ruh ve beden sagligi acisindan rahat bi yerde tatil yapmayi secerim sanirim
Hiç bilmiyordum ki canım doktorum söylememiştiA
Ynen öyle hazır dondurulmuş fastfood her türlü ürün yasak mutlaka her şeyi evde kendiniz yapıp yiyin konserve falan şekerli içecekler hep zarar.. Allah şifa versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?