Evet ya bizimkiler geçen sene erkek erkege gitti, alanda telefon cekmediginden eşi hamile olan arkadaş gitmemişti.tanışalım neden olmasinvalla ben motora karşı değilimde trafik de o kadar kendini bilmez varki o yüzden dürüst olmak gerekirse tedirgin oluyorum. Bu tedirginliğim ise özellikle oğlum dünyaya geldikten sonra başladı.. şuan motorumuz yok sattık.. ama benim bey 'in kafasında ki en yakın zaman da tekrar almak..bu arada bensiz bir kamp planı da yapmakta önümüzdeki ay için neymiş ben ağırlaşmadan erkek erkeğe bi gideceklermiş.. sonra yanimdan ayrılamazmış
Afp 28.1, afp mom 0.82 yazıyor canımAfp testi yaptıran arkadaşlarım değerleriniz ne çıkmıştı
Ben de yürüyüş yaparken bir kadın dedi Doğum yakın mı diye. Ben de yarısı göbek yarısı bebek galiba Doğuma daha var dedim. Bi üzülecek oldum sonra geçti belki miyop falandır diye avunuyorumdün ilaçlarımı almak için eczaneye gittim eczacı tanıdık. abla doğum yakınmı dedi karnım okadar çıkmış.kontrolde tartıldım 5 kilo almışım bu tartı bozuk dedim ama ikna edemedim doktoru
Geçen gün bi tanidikla konuştuk bu konuyu 7-8 yaşlarında oğlu var hamileyken canı uzum çekmiş yiyememis diyordu ki cocuk çok seviyormuş üzümü hatta hareket hâlindeki arabanın içinde manavın önünden dgl de yakınından bile gecsek daha görmeden uzum kokusunu aliyor çok enteresan gelmişti banaArkadaşlar aserince o istediğimizi yiyemezsek ne olur bilen varmi acaba
Teşekkür ederim canım benim de afp mom 0.85 çıkmış dün gece baktım bugün görüşeceğim doktorlaAfp 28.1, afp mom 0.82 yazıyor canım
bizim iç karınlarımız dar galiba 3 aylıkken bile karnım çıkmıştı baya. dün metroda yer verdiler hoşuma gitti aslında. çatlaklar olmasa birdeBen de yürüyüş yaparken bir kadın dedi Doğum yakın mı diye. Ben de yarısı göbek yarısı bebek galiba Doğuma daha var dedim. Bi üzülecek oldum sonra geçti belki miyop falandır diye avunuyorum
Saol canim. Tansiyon degil virus kaptim buyuk ihtimal. Dun yerimden kalkamiyordum.ateslendim titreme nobeti vs. Ne yesem direk ishal. Simdide basim cok agriyor vs ishal devam ediyor. Olmazsa bi ara dr.a gidecegim ama bisi yapamaycaklr.Çok geçmiş olsun canım tansiyonunu bi kontrol etsen. Önceki gün yorulmuşmuydun
Çok geçmiş olsun ya ne fena bi ağrıdır o. Allah şifa versin canım
Ben de geçen gün dediğine benzer bişey yedim hemen çıkardım. Benim vücudum hala çok tepkili bazi şeylere atıyor hemen. Seninki biraz yoğun geldi bana acile mi gitsen bi
Devlet izinde almadiginiz maasi izin bitiminde toplu yatiriyor miktari da brut maasinizin %80. Tabi sigorta priminde gorunen eger 3000 alip maasiniz asgari gosteriliyorsa resmi kagitta yazani alirsiniz. Birde sut yardimi falan ama o 300 lira gibi birseyKızlar daha erken tabi ama dün bir arkadaşımdan duydum sigortalı çalışan bayanlara dogum sonrasinda devlet bir ödeme yapıyormuş 5-6 bin civarında bununla ilgili bilgisi olan var mı
Bence hic bir sey olmaz ben pek inanmiyorum oyle seylereArkadaşlar aserince o istediğimizi yiyemezsek ne olur bilen varmi acaba
benim de haftaya tahlillerim olacakm ondan sonra tekrar bakayım bari. gerçi ben illa ki birini unutuyorum dengeler heralde :)Canım şimdi baktım ocean mummy’deki D vitamini günlük almamız gereken kadarmış, ihtiyacın %100’ünü karşılıyormuş yani. Fazla almamak lazımmış D vitaminini de. Ben o yüzden doktorun verdiğini kullanmıyorum şimdilik bu kutu bitsin ocean mummy’ye 1 ay ara vericem o arada D vitaminini kullanırım dedim. Aslında bacağım ve kalçam ağrıyordu benim onu söyleyince verdiD vitaminini yoksa vermiyordu. Mg de verdi o geçirince ağrıyı ekstra D vitamini alma gereği de duymadım. Yine de tetanoz aşısı için gittiğimde kan tahlili de yaptıracağım bu D vitamini Magnezyuma filan baksınlar. Normal çıkarsa bu kadar vitamin almaya gerek yok diye düşünüyorum ben.
havuz normalde de denize göre daha sakıncalı zaten.benim doktorum denize girebilirsin ama havuza girme demişti. hem sezeryan hem havuz bence girişmemesi daha iyi.Normal doğum yaptım doktorum bana 2 ay sonra denize girebilirsin demişti, ben denizciyim havuzu sormamıştım ama havuzda aynı şekildedir sanırım. Sezeryan doğumun da farklı olacağını sanmıyorum aynı sürelerdir aşağı yukarı.
Bir de 1 aylık bebek, 2.5 aylık olan bebeğe göre daha uzun ve sık emecektir.
hamilelikte maydonoz sakıncalı dye biliyorum. arkadaşın dediği gibi doktora sorup kullanın.Canım bende de kum vardı böbreklerde. Düz duvara tırmanıyordum neredeyse ağrıdan. Ben bol bol su içtim yoğurdun suyu oluyor ya onu içtim ve maydanoz kaynatıp suyunu içtim bu şekilde döktüm kumları. Doktorum tavsiye etmişti taş düşürmede de çok iyi oluyormuş yoğurt suyu ve maydanoz suyu. Tabi hamilelikte bir sakıncası olur mu bilmiyorum ama doktoruna sorup ona göre içebilirsin onay verirse. Rabbim tez zamanda kurtarsın inşallah.
O yüzden hazırlıklı olmak lazım dedimAğzından bal damlıyor maşallah :'( e o zaman bu tatil değil mekan değişikliği olacakben oynamıyorum ya
Zaten nedense 40 haftada değil daha erken doğar gibi geliyor.
Artisler demek istiyorum kabul etmiyormus.cumleten gunaydın,
çalısan arkadaslarıma iyi mesailer diliyorum, evdekilere sevgilerimi yolluyorum
degistirdigim dr beni kabul etmiyormus acıkta kaldım saka gibi! takibimi yapan dr asker emeklisi yaslı fakat tecrubeliydi, sogukkkanlı diye tercih etmistim. fakat adam daha ilk muayenede asla normal dogum yapmayacagını ve bir takım kurallara uyacagını soylemisti. nt olcumunde sıkıntı cıkınca cvs diye tutturdu sonra yan odadan oktay beyin fikrini alalım dedi, oktay bey beni rahatlatıp nifty teste yonlendirdi ve saglıklı oldugunu dusunuyorum test sonucuyle gelirsin yine dedi.
ctesi test sonucuyla gitmek icin randevu aldım fakat yer yoktu cok yogun bir dr oktay bey. dun aradılar adam beni kabul etmiyormus, ilk recep beye gittigim icin! kızdım ama yapacak bir sey yok. hastane ozel hastane, yeni bina dogum icin dusunuyordum. oarada guvenebilecegim iki dr var, biri bu vazgectigim eski asker emeklisi, acayip strese soktu beni. digeri de beni kabul etmeyen oktay bey.
kelamın nihayeti vardır bir hayır elbet, doktorsuz ve hastanesiz kaldım su an icin. allahtan tıp fakultesine nolur nolmaz deyip kayıt actırmısım.
dogum icin simdi diger ozel hastanelerin yogun bakımlarını ve doktorlarını arastır, bir suru is yinedoktor bul, tum hikayeyi anlat
oyle iste arkadaslar.
bursada hava bildigin yaz bu arada. mis mis. allahtan hava guzel, yoksa bu kadar karısık bir ruh halinde bir de yagmur pus filan olsaydı, aman sabahlar olmasın derdik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?