- 4 Temmuz 2015
- 339
- 1.515
- 63
4d makinesi ile 2d makinesi aynı aslında. İnceleme 2d şeklinde yapılıyor, bazen gerekli görürse ya da inceleme bitince bebeğin renkli fotoğrafını vermek için 4d ultrasona geçiyor doktor.Arkadaşlar 17. Haftamda doktora gdnce 4d ultrasn istemişti randevu aldm haftaya. Ama internette doktorlarn söylediği şu var 2d ultrasn ile( siyah beyaz) ayrıntılı görebiliyoruz 4d ultrasnda gebelik zehirlenlemsi, yada yarıl damak dudak gibi şeylerden şüphe yoksa gereksiz diyor dr. Banu çiftçi hanim bile.
Ayrıntılı ultrsn yaptrnlar sizinkiler siyah beyaz 2d ile mi yoksa 4d ile mi yapıldı
Benim bildigim memurlarin sut izin saatide fazla 3 saat diye biliyorum bizim 1.5 bu adaletsizlik cok kotu sanki memurun cocugu isci cocugundan daha mi cok sute ihtiyaci var madem 3 saat lazim herkes icin oyle olmali turk adalet sistemiSaol canm. İşyeri çok sorun çıkartmaz diye düşünüyorum memurum, evime çok uzak diye onlarda biliyor zaten 1 saat yol sürüyor. Eşim Direk 6 ay - 1 yıl ücretsize çık diyor ama ben haklarımı kullanıp öyle çıkayım diyorum. Yarım gün tam maaş ta çok cazip geliyor oğlum özel okula gidiyor o yüzden destek olurum diyorum. Bebeği Bırakmakta zor geliyor. Oğlumda 3,5 aylık başladım 6 ay yarım gün gel idare ederiz seni rapor alma dediler kabul ettim. Maddi anlamda iyi oldu ama sabah kalkmak bebeği anneme bırakmak çok zor gelmişti geceler uykusuz geçiyor sabah kalkamıyordum. Bu kez 1-5 arası kullanırım diye düşündüm. Ama herkes diyor ki sabah iş başı yapmamız 9 u buluyor öğlen 11.30 da herkes yemeğe kaçıyor. Sabah daha karlı olur senin için diye. Bakalım bi karar vericem artık
Işte canım 2d siyah beyaz ultarsn ile bile ayrntli ultrsn yaplyrms 3 ve 4 boyutlu olan renkli olana riskli deglsnz gerek yok diyor izledgm tüm doktrlar çünkü aşırı dalga gönderilip yaplyrms bu ulstrsn. Ben de evhamlı anne adayı olarak cekndmÖğleden önce kontrolüm vardı. artık kesinleşti oğlum oluyor :) bir kızım vardı. güzel oldu :) ekler misin P Pisay
4d hangisi oluyor tam olarak bilmiyorum ama sabahtan doktorum normal ultrasonda epey inceledi. dudağına, ciğer,mesane beyinciğe falan baktı,epey inceledi. öyle olunca bu kez ayrıntılı ultrason olmucak mı diye sordum. o bir dahaki gelişine. başka bir doktor daha görücek dedi. anladığım kadarıyla risk olmasa bile ayrıntılıya gönderiyor
Evet canim doktorn da cok iyi dusunms bence. Biraz daha baknca makine farklı degl ama verilen ses dalgalarinn yoğunluğu 4d de çok fazlyms 2d ile ayrıntılı baksn bana yeter diyorum. Çünkü 4dde gebelik zehirlenmesi ve yarik damak harici bisey görünmez diyor doktrlar.4d makinesi ile 2d makinesi aynı aslında. İnceleme 2d şeklinde yapılıyor, bazen gerekli görürse ya da inceleme bitince bebeğin renkli fotoğrafını vermek için 4d ultrasona geçiyor doktor.
Eski ultrason makinelerinde sadece 2d var. Şu an çoğu özel hastanede makineler çok iyi. Kontrole gittiğim hastanede tüm makineler 4d şeklinde görüntü veriyor ama benim doktorum da 2d ile kontrol yapar daha hiç 4dye geçip fotoğraf vermedi. Bu tarz şeylere dikkat eder hatta ilk 12 hafta kalp atışını bile sesli dinletmedi, ses dalgaları zarar veriyor diye.
Bir de bence hamilelikteki en önemli test bu 2. trimester detaylı usg. Tek test hakkın var hangisi olsun deselerdi kesinlikle bunu seçerdim.
Teşekkür ederim..saol cnmm. senin de prenses hayirli olsun
5 aylık olduk o zamanEki Görüntüle 2247493 Eki Görüntüle 2247494
Kızlar bu kaç haftalıkken kaç aylık hamileyim muhabbeti için iki tablo buldum. Değerler aynı gerçi beğendiğinizi alıp kaydedin
Evet canım5 aylık olduk o zaman
maşallah kuzuya :)Eki Görüntüle 2247546
Kızlar hafta hafta boy kilo tablosu bebek için. Heryerde aynı çıkıyor değerler bu tabloyu baz alabiliriz. Bir hafta önde veya geride değer çıkması normalmiş. Benim bebe 18haftalık, bir hafta önden gidiyormuş, 19cm 238gram çıktı. Boyu çok mu uzun ne❤
Eki Görüntüle 2247548 Eki Görüntüle 2247549
Birde karın büyüklükleri hakkında tablolar var. Genetik olarak fark eder tabiki, benimki tam ayımda yani 5aylık duruyor. Umarım yararlı olur❤
Arkadaşlar 17. Haftamda doktora gdnce 4d ultrasn istemişti randevu aldm haftaya. Ama internette doktorlarn söylediği şu var 2d ultrasn ile( siyah beyaz) ayrıntılı görebiliyoruz 4d ultrasnda gebelik zehirlenlemsi, yada yarıl damak dudak gibi şeylerden şüphe yoksa gereksiz diyor dr. Banu çiftçi hanim bile.
Ayrıntılı ultrsn yaptrnlar sizinkiler siyah beyaz 2d ile mi yoksa 4d ile mi yapıldı
Canım Önerin için teşekkür ederim , yoğurt suyu olabilir ama maydonoz suyu sakıncalı diye biliyorum hamilelikte.. bir de kara turp suyu iyi geliyormuş hamilelikte de kullanılmış doktoruma sordum onaylarsa onu yapıcam ciddi anlamda çöktüm çok yıpratıcı bi ağrıCanım bende de kum vardı böbreklerde. Düz duvara tırmanıyordum neredeyse ağrıdan. Ben bol bol su içtim yoğurdun suyu oluyor ya onu içtim ve maydanoz kaynatıp suyunu içtim bu şekilde döktüm kumları. Doktorum tavsiye etmişti taş düşürmede de çok iyi oluyormuş yoğurt suyu ve maydanoz suyu. Tabi hamilelikte bir sakıncası olur mu bilmiyorum ama doktoruna sorup ona göre içebilirsin onay verirse. Rabbim tez zamanda kurtarsın inşallah.
Aynen canım her hafta yeni bi sorun yeni bi rahatsızlık yine de şükür ama çok yıprandım artık.. sonunu düşünüyorum tek tesellim bu bebeğime de üzülürüyorum ben ağladıkça o da etkileniyordur EminimKuzum ya çok çok geçmiş olsunn..Zaten hep bi sorunlarla uğraşmaktan hamileliğin tadına bi varamadık.. sonu güzel olsun ins bunları da unutur gideriz hayirlisiyla
Canım sana da geçmiş olsun Çok allah şifa versin tüm hastalara.. onu duymadım canım bi araştırayım bakayımSaol canim. Tansiyon degil virus kaptim buyuk ihtimal. Dun yerimden kalkamiyordum.ateslendim titreme nobeti vs. Ne yesem direk ishal. Simdide basim cok agriyor vs ishal devam ediyor. Olmazsa bi ara dr.a gidecegim ama bisi yapamaycaklr.
@greyfurt_ cok gecmis olsun canim. Glibori suyu vardi. Gebelikte kullanilir mi bilmiyrm ama tasi eritiyor cnm
Günaydın Ağustos böcüklerinin güzel anneleri
Bursa da hava resmen yaz.. İnsanın hiç çalışası gelmiyor. Umarım herkes iyidir. Bana da bi kaç gündür yer veriyorlar çok hoşuma gidiyor. Doğum yakın galiba diyenler oluyor
Burada Oktay beye giden 2-3 arkadaş var ben de bi ara düşündüm ama kendi doktorumu bırakamadım, çok yoğun olduğunu biliyorum fakat buradaki arkadaşlar 1 hafta sonrası için randevu alınabiliyor demişti. Sen Recep beye gittiğini hiç söylemeseydin acaba o zaman kabul eder miydi? Doktor için ne farkedecek sonuçta parayı alıyorlar. Sekreterler özellikle Recep beyin hastası size gelmek istiyormuş diyince para vermeden fikir alacağını danışacağını düşünmüştür belki? Artık hastaneden soğumuşsun gerçi ama gitmek istersen hiç ayrıntı vermeden direk randevu al Oktay beye. Esentepe de Neşe solak vardı ona da çok giden var Doğum iznindeydi dönmüştür belki aklında olsun o da.
Merhaba herkese umarım herkes iyidir. Yarın 4 lü testimin yaş faktöründen dolayı yüksek riskli çıktığı için nifty trsti yaptıracağım. Yaşım 42.2 risk 1/97 yaş riski 1/72
İlk kızımda da amniyosentez yaptırmıştım şükür sonuç temizdi. Umarım bunda da aynı sonucu alırız. Amniyosentez de yaptırabilirim ama nifty cok daha riski az bir test. Allah korusun yüksek trizomi 21 riski çıkarsa zaten amniyosentez yaptırmak zorundayım. Rahat olmakla birlikte azıcık gerginim. Hakkımızda hayırlısı...
calısalım tutkucugum, yasımız ve saglıgımız el verirken calısalım, senin gibi dusunuyorum bende.Saol canm. İşyeri çok sorun çıkartmaz diye düşünüyorum memurum, evime çok uzak diye onlarda biliyor zaten 1 saat yol sürüyor. Eşim Direk 6 ay - 1 yıl ücretsize çık diyor ama ben haklarımı kullanıp öyle çıkayım diyorum. Yarım gün tam maaş ta çok cazip geliyor oğlum özel okula gidiyor o yüzden destek olurum diyorum. Bebeği Bırakmakta zor geliyor. Oğlumda 3,5 aylık başladım 6 ay yarım gün gel idare ederiz seni rapor alma dediler kabul ettim. Maddi anlamda iyi oldu ama sabah kalkmak bebeği anneme bırakmak çok zor gelmişti geceler uykusuz geçiyor sabah kalkamıyordum. Bu kez 1-5 arası kullanırım diye düşündüm. Ama herkes diyor ki sabah iş başı yapmamız 9 u buluyor öğlen 11.30 da herkes yemeğe kaçıyor. Sabah daha karlı olur senin için diye. Bakalım bi karar vericem artık
Hayır canım olay şu şekilde 16 haftalık iznin bittikten sonra devlet sana 2 seçenek sunuyor ya parttime kullanacaksın cocuga göre 2,4 yada 6 ay veya 1 yıllık süt izni kullanacaksın. Yani 4 ay parttime kullanayim geriye kalan zamanda süt iznimi kullanayım durumu yok maalesef . Sut izninden işyerinle konuşup birleştirip ayrı nasıl anlasirsaniz o sekilde kullanabiliyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?