- 24 Kasım 2017
- 2.343
- 6.597
- 158
oğlumda avent ve dr browns kullandım. dr browns gerçekten gaz yutturmuyor ama fazla geliyor sanki süt. birde o pipeti sürekli yıkamak zor minik bir sterilizasyonum vardı ona tıkış tıkış doldurmaya çalış. avent iyiydi ama ben memnumdum. birde medela sanırım adı onu da çok öven varGünaydın kızlar nasılsınız bugün bende bu aralar biberona taktım hangisi iyidir nedir bir iki araştırdım ama emin olamadım sizinde fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var avent ve lansinoh yavas akımlı biberonlardan memnun kalınmış genelde ama sizlerin düşüncesi nedir bu konuda
Normal mobilyayla farklı boya kullanacaklarını düşünmüyorum, marka magazalar değiller kendi uretimleri. Cogu digerini boklayarak bir açıklama getirse de ben inanmadim.Canım bebek odalarının boyaları daha farklı oluyor sanırım o yüzden koku yapıyor diye biliyorum. bebek odalarını doğumdan en az 3 hafta önce alın, havalandırın koku için iyi olur diye okumuştum 3 - 5 sene önce bir yerlerde :)
Kızının bir dogo kardeşi olması ne güzelEvet canım ona bende dikkat ediyorum arabamız büyük olsada arka koltuk tamamen bebek oto koltuğu ve dogo cinsi köpeğimle kaplı olacakgerçi bizim kız nasıl sığacak bebek gelince oraya bilmiyorum ya totosu ya kafası çocuğun üstünde olur artık çok model baktım casuallar var mesela tanıdığımda gördüm kocaman resmen katlı hali.. bu baktığım hem küçük oluyor hemde büyük tekerler çıkıyor. Bakalım şimdilik kararım bu yönde ama quinny buzz da aklımı çelmiyor değil
Seneler önce bacaklarim çok sisiyordu, ailem bobrekten suphelenip bana soylememis. Ozel doktorumuza gitmistik vs vs. Sonra baska doktor kalp hastasisin dedi. En sonunda gogus hastaliklari uzmani anemiden suphelendi de teshis kondu.günaydın, benim doktorda detaylı istedi ama arkadaşıma gerek duymamış istemiş ona takıldı aklım acaba risk gördüğü birşey mi var diye? ayrıca bende şimdiden şişkinlik olmaya başladı alyans takamıyorum ne zamandır sabah uyandığımda ellerim o kadar şiş yumruk yapamıyorum. akşama eve gittiğimde çorap lastiği öyle bir oturmuş oluyor ki bildiğin çukur. bu durumu yaşayan var mı? gerçi bekarken de bu şişkinlik olayım oluyordu. özellikle sıcak havalarda
cumleten gunaydın,
hava mis mis, gunes pırıl pırıl resmen bursa'da. calısan arkadaslarıma iyi mesailer diliyorum, evdekilere sevgiler
dun aksam yeni dogum yapmıs arkadasımıza gittik esimle, 3 gunluk anne ilk bebegi. normal dogum ile gelmis, yahu unutmusum o gunleri. bebek surekli emmek istiyor arkadasımın meme ucu yarası olmus, canı yanıyor emzirmek icin ugrasıyor, dogum bir guzellestirmis onu, kırmızı bir takım da giymis, bir telase evde bir yandan. kısmetimize bebegin adını okudu arkadasımın babası kulagına, ezanla, ah allahım bir agladık bir duygulandık. adıyla yasasın bebek, omru uzun ve saglıklı olsun.
cok minik oluyorlar yahu, 3400 dogmus, 3300 cıkmıslar.
dunyanın bence en mucizevi hali yavrulamak anne olmak; allah dileyen her kadına nasip etsin, kimse mahrum kalmasın, amin.
tekrar anne olacagım icin de hamd olsun.
tutkucugum kuzenimin arkadası o hastaneye(hayat) gidiyor, hem polikilinik hem de dogum ucretleri acayip uygun. oyle olunca ya ne duruma gelmisiz bakar mısın, acaba var mı bu iste bir is diyordum. ama arastıracagım, gidip de gorecegim hatta.tutkuu85
iclalcigim aynı arabaya kafayı takmıs durumdayım. iki bebegimi de hauck marka ile buyuttum. kullandıgım arabanın artık uretimi yokmus, bu chicco'nun oto koltugunun da olusu inanılmaz kolaylık. eger temiz denk getirebilirsem ikinci el, getiremezsem de sıfırını alacagım. oto koltuklarında ikinci el icin uretim tarihi onemliymis, 5 yılı gecirmemek gerekiyormus, sayet denk getirebilirsem bakalım, kısmet. @iclal85
Önce de gideriz umarim. Gecen yaz işten ayrılınca sehirden uzaklasmaya cok vaktim olmuştu.I ikuayko
dun arkadasımı gorunce senin tatil planı geldi aklıma, bebekten sonraki ay planlıyordun degil mi:) meme gaz uyku, meme gaz uyku, rutin bu oluyor ilk ay, lohusalıkta özellikle.
bak simdi; baba bir ara anne ile odadaydı bebegin sesi bir anlık kesildi sonra vıyyyk bir bagrıs, dedim noldu, taze baba matematik problemi cozer gibi anlatıyor, emdi, sonra yoruldu bıraktı, yavasca agzını cektik, kucagıma aldım gazını cıkartırken uyanıverdi, bir daha memeye koyduk bu kez de almadı. noldu simdi anlamadım. gazını cıkartmamıstır belki dedim, aaa evet herhalde ondan almadı deyip dogru odaya, allahım cok tatlılar masallah.
demem o ki ikuaykocugum o tatlı telaselerde deniz kum biraz zor cancagızım:) bebekten once gitseniz sanki daha iyi olur.
Ben de istifra etmedim hiç. 2 ay sürekli mide bulantısı vardi sadece.hiç kusmadım iki hamileliğimde de ama ikisinde de tavuk etine illet olmuştum. pişerken de yemedim de zaten sonra geçiyor. doğumdan sonra
bebek arabasında aklınızda olsun tekerlekler çıkıyor yalan yani çıksa bile hiç bir işinize yaramaz her arabaya binerken tekerlek mi çıkaracaksınız. satış kandırmacası. mümkün olduğunca tek elle katlanan ve katlandığında bagaja sığan model iyidir. ikincisi o araba altındaki sepet candır. bebeğin eşyaları elinizdeki bir iki parça poşet ve kol çantanızı koymak için büyük sepet iyidir. bir diğeri ise ittirme yerinin tek bar olması iyidir. tek elle ittirmeyi kolaylaştırır diğer eliniz telefon belki ayaküstü bir kahve için boş kalır. birde bebek arabasının yönü değişsin istiyorlar ya benimki değişmiyordu hiç eksikliğini çekmedim. hafif araba iyidir. güzelim yurdumda kimse tekerlekli sandalye ve bebeklileri düşünmediği için baya yüksekten içinde bebek varken arabayı kucaklamanız gerekecek malum bozuk kaldırımlar kaldırımdaki arabalar. bir daha ki yürüyüşünüzde etrafınıza bebek arabası gözünden bakın anlayacaksınız demek istediğimi. ikinciside bu bebek arabaları mesela kumda gideni var. koca amartisörleri olanları. yani gideceğiniz yer park veya avm olacaksa bunlara ihtiyaç yok. ama ben bebemi alıp o doğa yürüyüşü senin bu dağ benim gezmeyecekseniz bunlara ihtiyaç yok. boşa arabaya ağırlık. bir diğer konu ise iş arkadaşım aliexpressten aldı arabasını türkiyenin yarı fiyatına gayet güzeldi. bakılabilir.
Oo masallah bu kadar yemege az almssn canım bundan sonra dikkat edersen almzsn ama şu da var bazı anneler doğumdan sonra hemen veriyormus belki de o şanslı annelerden olursun. Sürekli bulantı olup yiyemyp kilo vermektnse yiyip almak mi daha iyi bilemedimGunaydınnnn gızlarrr
Dun kontrolumuz vardi ,hersey güzel cok sukur
Ama ben kilo fırçası yedimmmm
51 le hamile kaldım,4,5 ayda 57 olunca,kadın napıosn sen dedi haliyle
Dedım hem faydalı ,hem cnm istiyor diye bulgur cok yedım,kısır falan yapıp,yapıp yedım.
Bulguru bırakıyorz ozaman dedi,
Makarna,pilava da biraz ara vereceğim.
Gece tostlarına da veda ediyorm:)
Sabah ekmeksiz peynirli ımlet,ceviz,1 elma yedım.
Ekmeği de dusurcem.
Bakalım farkedecek mi?
Dun avm yaptk,
Molfix bez aldık yenıdoğan 37 tl(2.paket oldu)
2 pakette prıma var evde.
kız deme öyle bizim kedi huysuzun önde gidenidir. 1 sn fazla sev direk yersin tırnağı onun istediği zamanda onun istediği kadar sevecen ama oğluma karşı çok sabırlı. geçen gittim. eline oyuncağını almış kedide yatakta yatıyor. hayvancığa vuruyor. oğlum yapma etme diye aldım hemen. kedim hiç bir şey yapmıyor dayanamazsa kalkıp kaçıyor. dedim bizim kedi bile böyle yapıyorsaNormal mobilyayla farklı boya kullanacaklarını düşünmüyorum, marka magazalar değiller kendi uretimleri. Cogu digerini boklayarak bir açıklama getirse de ben inanmadim.
Naturel ahşap olani alacagim, üstünde cila varmis ama o da kokar dedi adamkoku hamilelikten önce de en hassas oldugum şeydir.
Kızının bir dogo kardeşi olması ne güzel ❤ kisa süre geçici yuva olmustum, hem sagir hem kuvvetli olunca bogma tasmayla gezdirmek bile eziyet olmustu bana. Sevdiğim irklardandir.
Takilirlar işte arka koltukta. İlk baslarda belki aralarina file koyarsin ama zaten köpük bebege zarar vermeyecektir. Pamuk gibi hafif oluyorlar bebekler karsisinda. Kediler öyle mi? Benim 3 bacaklı biz yokken kesin sav kroşe sol kroşe çakıp bize yakalaninca küçük Emrah pozlari verecek. Şerefsiz ahah
Seneler önce bacaklarim çok sisiyordu, ailem bobrekten suphelenip bana soylememis. Ozel doktorumuza gitmistik vs vs. Sonra baska doktor kalp hastasisin dedi. En sonunda gogus hastaliklari uzmani anemiden suphelendi de teshis kondu.
Kan degerlerine baktir bence, odemle bagdasmasa da olabilir.
Önce de gideriz umarim. Gecen yaz işten ayrılınca sehirden uzaklasmaya cok vaktim olmuştu.
Bakalım dogum nasil olacak, dinc olacak miyim? Hantal biriyim, öyle sporcu veya hareketli bir yapım yok.
Annelik kuvvetine guveniyorum. Çocuğu için traktörü kaldiran ana velede de bakar herhalde (bakamadi)
Ben de istifra etmedim hiç. 2 ay sürekli mide bulantısı vardi sadece.
Aslında iyi de oldu, tavuk mu yiyoruz ne yiyoruz belli degil. Hamilelige ragmen dikkat etmedigim çok şey var, tavukta eksik kalsin :)
Gorumcemden bunu alacagim. Ustu hem oto koltuğu hem arabaya takiliyor herhalde. Biz üşengeç adamiz arabadan onu sokmeyiz
Yanina da kaliteli bir baston. Hafif, tek elle kapanip acilan ve hareket kabiliyeti yüksek
günaydın peki bebek arabanın modeli neydi?bebek arabasında aklınızda olsun tekerlekler çıkıyor yalan yani çıksa bile hiç bir işinize yaramaz her arabaya binerken tekerlek mi çıkaracaksınız. satış kandırmacası. mümkün olduğunca tek elle katlanan ve katlandığında bagaja sığan model iyidir. ikincisi o araba altındaki sepet candır. bebeğin eşyaları elinizdeki bir iki parça poşet ve kol çantanızı koymak için büyük sepet iyidir. bir diğeri ise ittirme yerinin tek bar olması iyidir. tek elle ittirmeyi kolaylaştırır diğer eliniz telefon belki ayaküstü bir kahve için boş kalır. birde bebek arabasının yönü değişsin istiyorlar ya benimki değişmiyordu hiç eksikliğini çekmedim. hafif araba iyidir. güzelim yurdumda kimse tekerlekli sandalye ve bebeklileri düşünmediği için baya yüksekten içinde bebek varken arabayı kucaklamanız gerekecek malum bozuk kaldırımlar kaldırımdaki arabalar. bir daha ki yürüyüşünüzde etrafınıza bebek arabası gözünden bakın anlayacaksınız demek istediğimi. ikinciside bu bebek arabaları mesela kumda gideni var. koca amartisörleri olanları. yani gideceğiniz yer park veya avm olacaksa bunlara ihtiyaç yok. ama ben bebemi alıp o doğa yürüyüşü senin bu dağ benim gezmeyecekseniz bunlara ihtiyaç yok. boşa arabaya ağırlık. bir diğer konu ise iş arkadaşım aliexpressten aldı arabasını türkiyenin yarı fiyatına gayet güzeldi. bakılabilir.
İşte benim pislik yalaka, sevgi arsizi ve kiskanc. Kendi adiyla seslendigimde bakmayabilir ama ablasina seslendigimde uykuda olsa bile kalkarkız deme öyle bizim kedi huysuzun önde gidenidir. 1 sn fazla sev direk yersin tırnağı onun istediği zamanda onun istediği kadar sevecen ama oğluma karşı çok sabırlı. geçen gittim. eline oyuncağını almış kedide yatakta yatıyor. hayvancığa vuruyor. oğlum yapma etme diye aldım hemen. kedim hiç bir şey yapmıyor dayanamazsa kalkıp kaçıyor. dedim bizim kedi bile böyle yapıyorsa
İlk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1,5 saat.Benim bildigim memurlarin sut izin saatide fazla 3 saat diye biliyorum bizim 1.5 bu adaletsizlik cok kotu sanki memurun cocugu isci cocugundan daha mi cok sute ihtiyaci var madem 3 saat lazim herkes icin oyle olmali turk adalet sistemi
Ben şimdi yönetmeliğe baktım da, yarım gün izin hakkından süt iznine geçebiliyorsun ya da 4 ay yarım gün çalıştın kalan 2 ayda günde 3 saat süt iznin olur diyor.Hayır canım olay şu şekilde 16 haftalık iznin bittikten sonra devlet sana 2 seçenek sunuyor ya parttime kullanacaksın cocuga göre 2,4 yada 6 ay veya 1 yıllık süt izni kullanacaksın. Yani 4 ay parttime kullanayim geriye kalan zamanda süt iznimi kullanayım durumu yok maalesef . Sut izninden işyerinle konuşup birleştirip ayrı nasıl anlasirsaniz o sekilde kullanabiliyorsun.
Ayy insss:)Oo masallah bu kadar yemege az almssn canım bundan sonra dikkat edersen almzsn ama şu da var bazı anneler doğumdan sonra hemen veriyormus belki de o şanslı annelerden olursun. Sürekli bulantı olup yiyemyp kilo vermektnse yiyip almak mi daha iyi bilemedim
aynı şeyleri düşünüyorum ben de. Bizim arabanın tekeri çıkıyordu ama tak çıkar, hiç pratik değil. Bizim bebek arabası da büyüktü ilk zamanlar iyi, babayla dışarı çıkıyorsan sorunsuz ama kendim yalnız bir çıkayım dolaşayım falan diyeceksen eziyet, sonra biz de baston puset aldık.bebek arabasında aklınızda olsun tekerlekler çıkıyor yalan yani çıksa bile hiç bir işinize yaramaz her arabaya binerken tekerlek mi çıkaracaksınız. satış kandırmacası. mümkün olduğunca tek elle katlanan ve katlandığında bagaja sığan model iyidir. ikincisi o araba altındaki sepet candır. bebeğin eşyaları elinizdeki bir iki parça poşet ve kol çantanızı koymak için büyük sepet iyidir. bir diğeri ise ittirme yerinin tek bar olması iyidir. tek elle ittirmeyi kolaylaştırır diğer eliniz telefon belki ayaküstü bir kahve için boş kalır. birde bebek arabasının yönü değişsin istiyorlar ya benimki değişmiyordu hiç eksikliğini çekmedim. hafif araba iyidir. güzelim yurdumda kimse tekerlekli sandalye ve bebeklileri düşünmediği için baya yüksekten içinde bebek varken arabayı kucaklamanız gerekecek malum bozuk kaldırımlar kaldırımdaki arabalar. bir daha ki yürüyüşünüzde etrafınıza bebek arabası gözünden bakın anlayacaksınız demek istediğimi. ikinciside bu bebek arabaları mesela kumda gideni var. koca amartisörleri olanları. yani gideceğiniz yer park veya avm olacaksa bunlara ihtiyaç yok. ama ben bebemi alıp o doğa yürüyüşü senin bu dağ benim gezmeyecekseniz bunlara ihtiyaç yok. boşa arabaya ağırlık. bir diğer konu ise iş arkadaşım aliexpressten aldı arabasını türkiyenin yarı fiyatına gayet güzeldi. bakılabilir.
ay çok tatlılar :) bizimde bir köpeğimiz var evde çok kıskanc ama çokda korumacı kızıma sesim yükselse hemen gelip bana havlıyor :) bakalım bebeğe nasıl davranacak :)İşte benim pislik yalaka, sevgi arsizi ve kiskanc. Kendi adiyla seslendigimde bakmayabilir ama ablasina seslendigimde uykuda olsa bile kalkar
Eki Görüntüle 2247890
Elbette aşık olup koruyacakay çok tatlılar :) bizimde bir köpeğimiz var evde çok kıskanc ama çokda korumacı kızıma sesim yükselse hemen gelip bana havlıyor :) bakalım bebeğe nasıl davranacak :)
Bende liteway var çok memnundum ancak bebek küçükken çok kullanamadım. Simdi bir de travel sistem alacağımChicco liteway i kesinlikle tavsiye ederim kızlar hem pratik hemde arkası yatabildiği için doğumdan itibaren kullanılıyor
Canım bende de yaklaşık 2 haftadır şişkinlik var bende alyansımı takamıyorum, ayakkabılarım olmuyor. Ben çok tuz tüketiyordum onun da etkisi oldu muhtemelen tuzu kestim doktorumunda uyarısıyla.günaydın, benim doktorda detaylı istedi ama arkadaşıma gerek duymamış istemiş ona takıldı aklım acaba risk gördüğü birşey mi var diye? ayrıca bende şimdiden şişkinlik olmaya başladı alyans takamıyorum ne zamandır sabah uyandığımda ellerim o kadar şiş yumruk yapamıyorum. akşama eve gittiğimde çorap lastiği öyle bir oturmuş oluyor ki bildiğin çukur. bu durumu yaşayan var mı? gerçi bekarken de bu şişkinlik olayım oluyordu. özellikle sıcak havalarda
Avent te genel sıkıntı biberondan sonra memeyi emmiyormus bebekler ondan korktum açıkçası dr. Browns hakkında gaz yapmıyor diye bütün yorumlar ama bu konuda kimse birşey dememiş ins sütümüz yeter ama yetmezde destek gerekirse memeyi de emmeye devam etsinler istiyorum biberon yanında o yüzden kararsız kaldımoğlumda avent ve dr browns kullandım. dr browns gerçekten gaz yutturmuyor ama fazla geliyor sanki süt. birde o pipeti sürekli yıkamak zor minik bir sterilizasyonum vardı ona tıkış tıkış doldurmaya çalış. avent iyiydi ama ben memnumdum. birde medela sanırım adı onu da çok öven var
Bu hastaneler kafasına gore hareket ediyor zaten ssk miz var ama nedende hicbirseyden faydalanamıyoruz özeller avuç dolusu paraları döküyoruz sonra..Benim elimde risk raporu olduğu halde ve dr un tek tek ayrıntılı incelenmesi gerekiyor önemlidir diye not düştüğü halde perinatolok randevu vermedi bana neymiş belirli şeylere bakıyorlarmış..Günaydın Ağustos’un güzel anneleri
Bursa da yine Bahar havası esiyor çok güzel. Çalışanlara kolaylık, ev hanımlarına daha çok kolaylık diliyorum
Canım Neşe hanım hala dönmemiş Doğum izninden. Hayat hastanesi sana çok terstir sanırım ama orada Nazmiye Şentürk var o da çok yoğun ama ilgili bir doktormuş. Aklında olsun.
Bana da cüz verir misin canm?
Kızlar ben dün akşam devlete gittim. Çok şükür herşey yolunda 200 ger olmuş benim temel reisimayrıntılı usg için randevu isticektim dedim, Burda çekilmiyor dedi. Bi daha ki ay gelirsin bakabildiğimiz kadar bakarız dedi. Halbu ki 3 hafta önce kuzenim yaptırdı. Hocam dedim burdan sizin yönlendirmeniz ile perinatolojide yapılıyor Muş dedim. Baktı bana şöyle. Herkese ayrıntılı yapılmaz riskli gördüklerimizi yolluyoruz, her isteyeni yollasak ne olur buralar dedi. Şaşırdım. 17+6 sın 3 lü test istedim senden başka sıkıntı yok bebek gayet iyi dedi çıktım uyuz oldum sonuçta yaptıran yaptırıyor yani. Şimdi başka yollar araştırıyorum
Gerçekten canm ya inanılmaz saçma, kuzenim yaptırmasa Tamm riskli gruba bakıyorlar dicem ki sana bakmamışlar kuzenim ne 2 li ne 3 lü hiç birini yaptırmadı buna rağmen girdi ayrıntılıya 5 kuruş vermeden. Sonuçta biz de sigortalıyız. Senin durumun daha sinir bozucu elin de belgen ile vermemiş onay. Şimdi naptın özel demi yaptıracaksın? Hangi şehirdeydin?Bu hastaneler kafasına gore hareket ediyor zaten ssk miz var ama nedende hicbirseyden faydalanamıyoruz özeller avuç dolusu paraları döküyoruz sonra..Benim elimde risk raporu olduğu halde ve dr un tek tek ayrıntılı incelenmesi gerekiyor önemlidir diye not düştüğü halde perinatolok randevu vermedi bana neymiş belirli şeylere bakıyorlarmış..
Ben oğlumda bundan kullandım aman Allahım arabanın haşatını çıkarttık yani bebeğime iş görür mü diye düşünüyorum şuan. Nerdeyse 4 yaşındaydı hala kullanır durumdaydık. Kapaması açması çok kolay hafif. Yer kaplamıyor ben çok çok memnun aldım. Ayrıca tam yattığı için doğduğu andan itibaren kullanılabiliyor.Eki Görüntüle 2247903 Eki Görüntüle 2247905
benim bu çok hoşuma gitti
Chicco Duo Lite Way Plus Travel Sistem Bebek Arabası
hem hafif hem tek elle kapanabiliyormuş çok kullanışlı geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?