2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
öncelik 5 6 en az yenidagoan takım lazim
eğer baktınız bebiş kusarsa o bi gund3 biter zat3n
ama hic kusmayan bebeginiz de olabilir
yetmezse hemen alınır
yaz günü lohusayiz diye eve mi tikilalim demi

Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama kıyafet alma çok çabuk büyüyorlar ne demek gerçekten? Evet çabuk büyüyorlar ama nasıl büyüyorlar. İnanın o yenidoğan 50cmlik şeyler bile bazen büyük geliyor. Kardeşimden biliyorum kusması, alt değiştirmesi derken annem günde en az 5tane değiştirirdi. Bizim bebeler yaz bebeği olacak. Ne giyecek bu çocuk yarım kollu body, renk renk alın. Elinizin aldınta olsun 10tane. Sıfır kollardan alın, akşam gezmesi için gece uyuması için uzun kollardan alın 10tane daha. Yaz sıcak terleyecek sürekli değişecek kirlenmese bile. Yani çok afedersiniz bazen görüyorum kucağıma aldığım zaman kusmuk kokan pis kokan bebekler oluyor Değiştirin birşey olmaz demeyin. Hergün mis gibi banyo sonrası değişecek. Hediyelere falan güvenmeyin. Bizde adet mesela çul çaput alınmaz çocuğa her gelen altın para getirir. Milletin alacağı kıyafete güvenmeyin. Ucuzunu bulun çok alın. E bebekte bodyler 5tl üstelik 5al 4öde kampanyaları oluyor kızlar

Vallahi cok haklisiniz0 3 ay icin tulum aldim 3 tane bide yenidpgan setinde de varya bana diyolarki o kadar tulumu cocuk giyicek mi yahu bu cocuk o fazla bu fazla ne giyecek ben anlamadim bisey almaya korkar oldum daha arrik kimseyi dinlemicem
emin ol fazla değil. tamam kısa süreli giyiniyorlar ama almak zorundayız. bebek bu elbette kirlencek değişilcek. 15 tane yeni doğan tuluma ihtiyaç yok ama en az 5 tane tulum 5-6 tane alt üst takım 10 tane body çorap eldiven bunlar olmalı. iki günde bir çamaşır yıkayarak aldığım herşeyi giyindirdim valla hatta ekliyorum tek altlar çok almıştım. tulumların uzun kollu yarım kollu aldım da aldım yani. en az iki hastane çıkışı olmalı. sonra 5 li zıbın takımı diyorlar ya onlardan. bir kaç takım dışarı gezmesi için kokoş takım

35 gibi biterse iyi olur ama ben ilkinde 37 de falan bitirmiştim biraz rahattım, 40 da doğurdum, doğum çantamı da 39. haftada yapmış olabilirim hiç hatırlamıyorum :)
Zaten temel ihtiyaçlar o haftalara kadar alınıyor, yıkaması-ütülemesi kalıyor genelde.
Erken doğum yaparsam hazır olsun kısmına çok katılamıyorum çünkü 32-33 haftalık doğan bebek o aldığınız yenidoğan kıyafetlerin çoğunu giyemez, erken doğum yapanlarda benim gördüğüm yakınları hemen gidip prematüreler için olan kıyafetlerden alıyorlar.
Normalde çok toplu bir bebek değilse o alınan yenidoğanlar bile ilk etapta büyük geliyor, 1 hafta/10 gün sonra daha güzel oturuyor üstüne. Mümkün değil 32 haftalık bir bebeğe giydirmeniz onu.

Ateacherlady valla ben hep yaymıştım hiç öyle toplu alışveriş yapmadım ama çok ağırlaşmadan yani 8. ayın başında artık bitmiş olmalı. sonra yıkama ütüleyip kaldırma doğum çantası. birde özellikle 7. aydan sonra ayakta durabilme süresi kısalıyor. yani öyle mağaza mağaza gezeyim dersiniz 2. mağazada pert 8. aydan erken doğarsa allah korusun o yeni doğan bile çuval olacak prematüre takım almak gerekecek yani erken doğsa bile yine alışveriş yapılmak zorunda

Canim haklisin orasi oyle almak lazim fakat benim demek istedigim ooooo cok almissin ya da bunu niye almadin cok az olmus gni devamli distan gelen mudahalelerden insan bunaliyor ve devamli ikileme dusuyosun... Tecrubem olsa 2. 3. Cocugum olsa zaten dinlemem fakat biri geliyo cok aldin biri geliuo az aldin bi arkadasta demis yetmezse yine alinir bunlar hani insani strese sokuyolar ya da kimisi doyo oooo cok almisin giyemeden buyuyecek bu sfer diyosun ben mi cok musrifim vs..

Yani I ikuayko arkadasinda dediyi gbi olmadi dogunca da aliriz ya da cok alinan olduysa durur nasil olsa 2. 3. Kullanacak

Bebekler kusmasa bile ilk zamanlar sıvı kaka yapıyorlar baya sulu koyu renk afedersiniz sırtına kadar taşmıştı bir keresinde direk çıkarıp atmışlığım oldu bir iki takım ki Prima kullandım hep. 0-1 ay 0-3 ay alın bol bol gerçekten çok sık değişiyor üstleri nerdeyse her gün makine çalışıyor.

Ben ilk bebegimde 34.haftamda hem bebek eşyalarını hem de kendi cantami hazırlamıştım. Bu bebegimde yine aynı şekilde hareket ederim diye düşünüyorum. 39. Haftada doğum yapmıştım son haftalarda zaten çok agirlasiyorsun bir şeyler yapmak zorlaşıyor.

Canim cok sevindim guzel gecmesine hayirlisiyla gelsinler minnaklar

Hayırlı olsun çok sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…