İnsanın en özel zamanlarını zehir ediyorlar yaa. Sonuçta genç neslin devamını sağlıyoruz burada:)) ülkemize, hayırlı sağlıklı akıllı bireyler yetiştiriyoruz ne kadar kutsal bir görev olduğunu anlayamıyorlar. Ben devlette çalışıyorum ama yine de zaman zaman mobinge uğradığım oluyor. Sorulan sorular belki onlara masumane geliyor ama tarafımca öyle algılayamıyorum.... Gerçekten çok zor. İş yerimde bir arkadaşımın yeğeni Almanya da 9 haftalık hamileymiş yoğun bakım hemşiresi. İşi risk taşıyabilir diye doktor raporuyla ücretli izine ayrılmış şuan evde maaşını da alıyor dedi. Sonra da 2 yıl yine ücretli izni var dedi. Yine aynı arkadaşımın diğer bir yeğeni Bursa da bir firmada Doğum sonrası 6 ay ücretsiz izin almış. İşe başlatmışlar 1 ay sonra işten çıkartmışlar. Resmen izin kullandığı için cezalandırmışlar, şaka gibi gerçekten... Allah bütün annelerin yardımcısı olsun, bütün kuzular annelerine doya doya büyüsün inşAllah.canım çok şanslısın inan ben işe başladığımda bekardım nişan durumum oldu patron odaya çekti beni evlenince çalışacak mısın eşinin durumu nasıl çocuk düşünüyor musun bu sorulara maruz kaldım,çocuk olursa eğer benim haberim olsun ilk falan öyle bir patron. çocuk oldu benim düşük riskim oldu doktor uzun bir rapor verdi mecbur söylemek zorunda kaldım bu sefer direk bebekten sonra çalışacak mısın kim bakacak bu sorular. inanın özel sektörde çalışmak ve anne olmak zor iş yoğun zaten birde bebek sağlıklı onun stresi evde zaten iş yemek temizlik Allah yardımcımız olsun kızlar
Bence 32. Haftada hazır olsun ne olur ne olmazTecrübeli annelere sorularımda bugünkü sorumu soruyorumarkadaşlar bebeğin tüm eşyaları sizce kaçıncı haftada tamamlanmalı her ihtimal düşünerek şu haftada hazır ol sonra bekle diyeceğiniz bir hafta var mi
36 hafta ve sonrasi dogumun olabilecegi haftalar olarak kabul ediliyor canim.
Ama sahsi fikrim erken dogum vs ihtimaline karsi 32.ci haftada en azindan temel ihtiyaclarin olmasi. Giyim bez hastane cantasi vs gibi...
Bence 32. Haftada hazır olsun ne olur ne olmaz
36 dan sonra hazır olmalı bence bir çok arkadaşım 37 de doğum yaptı.Tecrübeli annelere sorularımda bugünkü sorumu soruyorumarkadaşlar bebeğin tüm eşyaları sizce kaçıncı haftada tamamlanmalı her ihtimal düşünerek şu haftada hazır ol sonra bekle diyeceğiniz bir hafta var mi
bende seninle ayni durumdayım canim daha cocuga ne giydirilir ilk zamanlar ne lazim olur onu bile bilmiyorum. Hicbirsey de almadim benimki temmuzda bile gelebilir yani kafam corba gibi nerden baslasam bilemiyorumTeşekkür ederim cevaplar için önümde 12 haftam var o zaman hepsini ayni anda almak fazla masraflı olacağı için parca parca alıyordum ama bu kadar az az alirsamda yetişmeyecek dün pahalı ihtiyaçlardan bebek arabasını hallettik 25 26 gibi beşiği dolabı sonrada kıyafetleri olur tecrübesizlik çok zormuş bu konuda
Stor perdeyi yikamasi temizlemesi zor diye normal perde alacağım. Zaten elektronik panjurlar var bizde, akşam yatirirken onları kapattim mi tamamdir.ben de bunu diyecektimkızımın odasına perde almadım. kalın fon perde kullandım. gece olunca ya da gündüz uykusunda kapatıyorum çok güzel oluyor. zaten gece karanlık yerde yatsın diyorlar.kordidora da bir gece lambası koydum. bakacağım zaman onu kullanıyorum. karanlıktan korkar diye düşünmeyin bebeklikten böyle yatınca hiç garipsemiyorlar. hatta o karanlıkta yolu bulup bizim odaya geliyor anne ben geldim diyo
hatta bir arkadaş masa lambası al yazmıştı. o da çok kullanışlı çünkü diğer türlü ışık direkt bebişin gözüne giriyor. masa lambası olunca gece onu uyandırmadan bile altını temizleyebilirsin. ay yine çok uzun yazdım galiba
Dün dondurucuya nohut haslamis olmam ve bugün nohut pisirecek olmamkuru fasülye nohut gerçekten etkiliyo. ben de geçen hafta öğleyin nohut yedim akşama resmen kıvrandım.oturduğum yede oturamadım.karnım o kadar sertti ki balon gibiydim. siz siz olun nohut kuru fasülye az yiyin tamam mı kızlar
Bizim gruptan bir sorun çıkacağını, bebeklerin bizleri uzecegini düşünmüyorum. Kac haftayi bitirdi, daha da bir sey olmaz.kızlar bugün fetal eko çektireceğim. ters a dalgasının sebebini öğrenmiş olacağım. umarım nadir kesimdeyimdir ve bebeğimde bir problem yoktur. eğer bir problem varsa da umarım ki tedavi edilebilen bir şeydir. çok stresliyim. keşke hemen 12 olsa
Mart basi kontrolunde kayinvalidem esime benzetmisti bebegi :) ben daha elini kolunu zor ayird ediyorum, benzetme kısmına yukselemedim ahahSevindim canim Allah saglik versimpeki yuz tipi hakkinda az cok bi kaniya variliyo mu yani bi fikrin oldu mu goruntulerden
Biz senelerdir alisveris yapariz. Motor elektronikleri vs esimin sayfalarca alışverişi var. Kurun geldiği noktayla avantajini kaybetti.Ali express ten anne çantaları paylaşılmıştı. O çantaları nette görüyorum fiyatları 120 civarı. Ali de daha uygun fakat daha önce güvenip alışveriş yapmadım. Var mı aranızda anne çantasından ya da farklı malzemeler alan? Bazı forum sitelerinde 5-6 ay da gelmiyor kargolar yazmışlar. Aldığınız linkleri atarsanız sevinirim. Belirli kullanıcılardan mı almak gerekli acaba?
Paket acma bedeli 5tl ondan korkmayin.Ben bebek icin battaniye
Bebek iicin henuz baska bisey almadim ama ceyizime bile baya bisey almistim ordan okurken kirtaaiye malzemesi vs... ebay den de cok aldim...Artik 1 dolara bile urun alsan vergi gelecekmis paket acma parasi doye biseyo yuzden luzumlu gormedikce almayadabilirim bu kadar sk bundan sonra
Hayırlı haberlerle çıkarsın inşallah canimkızlar bugün fetal eko çektireceğim. ters a dalgasının sebebini öğrenmiş olacağım. umarım nadir kesimdeyimdir ve bebeğimde bir problem yoktur. eğer bir problem varsa da umarım ki tedavi edilebilen bir şeydir. çok stresliyim. keşke hemen 12 olsa
Ooo yarım kiloKizlar umarim herkeş iyidir biz iyiyiz sukur doktor kontrolumuz vardi detayli sukurler olsun hersey iyi cikti 26 cm boyumuz 500 gr kilomuz olmus darisi digerlerinin basina opuyorumm
En azından yenidoğan takımı kendin için pijama ve bebk bezi bulundurun hastaneye gidince olmazsa olmazları temin edin önce cıbıl kalmayın diğerlerini gönlünüzce alınbende seninle ayni durumdayım canim daha cocuga ne giydirilir ilk zamanlar ne lazim olur onu bile bilmiyorum. Hicbirsey de almadim benimki temmuzda bile gelebilir yani kafam corba gibi nerden baslasam bilemiyorum
3 tane yeni doğan takimi var şapkalı falan ben yeter ya diyordum dün teyzem bunlari yarim günde kirletir dedi bir kisim diyorki cok alma hemen büyüyor bir kısım diyorki ilk zamanlar kusuyor bol bol al kafam çok karışık sanırım biz yaşayarak öğreneceğiz herşeyibende seninle ayni durumdayım canim daha cocuga ne giydirilir ilk zamanlar ne lazim olur onu bile bilmiyorum. Hicbirsey de almadim benimki temmuzda bile gelebilir yani kafam corba gibi nerden baslasam bilemiyorum
bende aynı durumdayım sizlerle bazen düşünüyorum sanki hiçbirşeyi yetişmeden doğacakmış gibi geliyor ne lazım ne fazla nasıl olacak düşününce gözüm korkuyorbende seninle ayni durumdayım canim daha cocuga ne giydirilir ilk zamanlar ne lazim olur onu bile bilmiyorum. Hicbirsey de almadim benimki temmuzda bile gelebilir yani kafam corba gibi nerden baslasam bilemiyorum
Sadece alt üst/tulum toplamda 3 takımsa yetmez, kusmasa bile tulumuyla alt üstü takımıyla en az 6-7 takım olmalı.3 tane yeni doğan takimi var şapkalı falan ben yeter ya diyordum dün teyzem bunlari yarim günde kirletir dedi bir kisim diyorki cok alma hemen büyüyor bir kısım diyorki ilk zamanlar kusuyor bol bol al kafam çok karışık sanırım biz yaşayarak öğreneceğiz herşeyi
Yine bana alışveriş yolları göründü yani :) dün yüklü bir alışverişten sonra 4 hafta birsey almayacağım o borc bitsin kiyafetede bakayim o zamanSadece alt üst/tulum toplamda 3 takımsa yetmez, kusmasa bile tulumuyla alt üstü takımıyla en az 6-7 takım olmalı.
Bazı bebek pek kusmuyor, benim kız öyle çok kusmadı ama terliyor, bez sızabiliyor falan yedekli olmak lazım. Bir de minnacık kıyafetler, 3 takımla makineyi de çalıştıramıyorsun çoğu zaman :)
Onu eczaneden sen alıyorsun kutu kola gıbı.ben 2 hafta önce kan verirken karşımdaki hamile kadına bildiğin sofra şekeri ile su içirdiler. bana gazoz vermişlerdi elmalı. hatta eşim dalga geçmişti ooo gazoz vermişler bana yokmu diye. karşımdakine ise şekeri tarttılar ve suya karıştırdılar. kızcağıza içirdiler. bana ne ben gazoz istiyorum diyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?