2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kizlar beni dogdugumdan itibaren babanem buyuttu bakti. sabahlari belden asagini yikar gune baslardim aksamlari da banyo yaptirip yatirirdim der. Hep anlatir kaka yaptiginda ilik suyla belden asagini yikardim legende veya lavaboda. Çiş yapinca da pamuklu bezle ilik suyla silerms. Hic pisik olmadin der. Ben de boyle yapmayi dusunuyorum tabi dışarıda fln dogalindan islak mendiller kullanicam.

heeepsinide gule gule kullan!! cok guzeller!

haha ama oglun nasil minnossss! masallah saglikla kavus insallah!

gecen bir arastirma okudum, ennn temizi bebisin altini yikamak. annemde cok yikarmis bizi.
ama kisin soguklarinda ufacik bebek zor yikanir, yazik yinede usutme ihtimali olur, havalar isininca gayet rahat olur yikamak. bende hijyen bakimindan evde oldugum zamanlar yikamayi dusunuyorum havalar duzelince bebegim biraz buyuyunce.

kizlar, kayinvalidemin burada (almanyada) isleri var. esim gecen gun 'gelmek istersen ramazandan once gel git' diye bir teklifte bulunda. o ise dogumda turkiyeden bize gelmek istedigini soyledi. onun kalmalari oyle iki hafta filan olmuyor, en az bir ay kalir hala da 'gideyim artik babaniz orda' demez. ayrica kayinvalidem iyi niyetiylede olsa karisacak, fikir verecek filan falan. esimle annesinin gelmek isteyecegini tahmin ettigimizden, gelmemesinin bizim icin daha iyi olacagina karar verdik bile. esim simdi guzel bir dille anlatacak onu annesine.

lohusa halimde ben kendi annemin kalmasina bile luzum gormuyorum. yanliz esimle birlikte gayet idare ederim Allahin izniyle. biraz vicdansizca mi oldu gelmesini istememem? bebegin 40i ciktiktan sonra bi 10 gunlugune gitmeyi dusunuyorum, doya doya sevsinler. ayrica bebek 3 aylik olunca mevlud yapma niyetim var Allah izin verirse. o zaman zaten annesinin de burda olmasini isterim, yani getirtecegim ozaman. kalir iki/uc hafta, döner (esimle pazarligimda bu yonde haha..).
kirici olmak asla istemem kayinvalidemle aram kotu degil. ama apayri cok farkli yapilarda insanlariz, hayatimiza fazla mudahil olmasi bize iyi gelmez. ogullarindan ilk torun dogacak, onun özel bir heyecani var iclerinde. sanki nebilim vicdansizlik mis gibi geliyor benim istememem. esime asla soylemiyorum israr edeceginden korktugumdan. size danismak istiyorum. cok mu egoistce, yoksa gayet dogal mi istegim.

elaide bu her annenin.klasik kronik sorunu anneler bizi rahat biraksalar ozgurce basbasa yasasak dogumumuzu
uzgunum ama iki anne de gelir gonlum gelmesinden yana degil inan ama kirilip aliniyorlar sonra palazlanip bebek buyunce tekrar gelirsin tavsiyem annene zaten bunu soylersin cunku annen anne teşekkürler ama artik yeterli kayinvalidene asla sen.girme polemige esin iletir oda insallah fazla kalmazlar cok zor durum hepimiz yasicaz simdiden basladi ceneleri siz cok nazlisiniz biz son haftaya kadar çalıştık bizim zamanjmizda boyleydi emzik verme.sakin vb vb vb ....

Çok çok enteresan bir durum gerçekten benim karşıdan anlıyolar hamile olduğumu

Hamileyken hep yer silmiş doğumu çok kolay olmuş rahatça çıkıvermiş bebek. Fazla yatma hareket et doğumun zor olur. Bla bla bla... kabus is coming

aynen, hicbir seye karismasini istemiyorum annelerin. kendi annemin evlat yetistirme seklini cok ama cok seviyorum, ondan zaten her turlu destek ve fikir alirim. kayinvalidemin en kucuk cocugu 40 yasinda ve torunlarini buyutmemis hic yani bebekle gundelik hasir nesir olmayali 40 sene olmus. ondan akil alamam ki?
bebegimi ennnn basindan emzige alistiracagim mesela. ben gezmeyi seven biriyim ve en yakin ailemin/arkadasimin evi bile arabayla yarim saatlik yolda. mecburen arabada agzina emzik verebilmeliyim ki sakin kalsin. emzik meselesine karistirmam. hazir meyve/sebze yemekleri var, cok guzel. gayette yedirecegim mesela. benim cocugum benim tercihim. karisilmasini istemiyorum. uykusuna emzirlemelerime hepsi beni baglar. oyle emzirme boyle emzir muhabbetlerine daha yeni dogum yapmis halimde maruz kalamam. o stresi istemiyorum. bu cok mu bencilce?? onu danisiyorum size aslinda.

Benden de geliyor sütyenime bile bulaşmış hatta dikkat ettim de sinirlendiğim zaman bi sancı oluyo sızlama gibi sonra da o sıvı geliyo ordan anlayamadım sebebini

elaide bencillik.degil.olmasi.gereken o tatlim bizim sakin huzurlu bir bebekle tanisma donemimizi.logusa hormonlar uykusuzluk vb vb tuz biber olmasinlar senin.isteklerin hepimizin istegi bencillik.degil.normali.o adam benle.emzik.pazarligi.yapiyor daha cocuk.dogmadi.vericem.dogar.dogmaz dedim hahahah

Kızıma verdim emzik çok ta hayat kurtardığı zamanlar oldu 1 yaşına gelmeden çektim aldım ağzından hiç arıza yapmadı inşallah bu da öyle olur

Göbeği düşmeden yıkayamazsın canım, tabiki göbek düştükten sonra bende yıkayacağım her kakada. En mantıklısı temizi o bence de, annemde öyle büyütmüş bizi.Fakat 1-2haftalık sürede de mendil kullanmayı düşünüyorum

elaide bencilce düşünmüyorsun canım, bende gelmesini asla istemem. Annem yanımda olacak zaten benimde. Birde beni kimse çekemez lohusayken. Bir eşim bir annem. Yeri gelir eşim tahammül edemez ama annem beni herkesten iyi bilir. Ben biraz bencilim bazı konularda mesela kimsenin kucağına vermeyi düşünmüyorum eşim ve annem hariç. Doğumdan sonra kimseyi görmek istemiyorum 40 günden önce, aynı şekilde bebeğimi de görmelerini istemiyorum. Kucaktan kucağa dolaştırmam, asla öptürmem. Benden izin almadan kimse foto çekemez veya paylaşamaz. Bunlar bencillik bana göre ama böyleyim yapacak birşey yok benim çocuğum. Beğenmeyen görüşmez olur biter kafasındayım ben

bende kilolu doğmuşum ama kızım 2.500 kilo babası ne kadar doğmuş o bilinmiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…