2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Sağlıcakla gelsin prenses evet Aralık için çok erkek var bizde erkek gibiyiz ama daha oy kullanacak kadar kesin değil

Allah dermansız dert vermesin.Tedavisi varmış çok şükür

Bugün ilk kez hareketlerini hissettim, inşallah yanılıyorumdur
Nasıl birşey? niye yanılasın ki ilk gebeliğin değilse olabilir yani.bende ilk 16.haftalarda falan hissetmiştim sanki karnımda gaz varda çıkmıyormuş gibiydi benimki

Nasıl birşey? niye yanılasın ki ilk gebeliğin değilse olabilir yani.bende ilk 16.haftalarda falan hissetmiştim sanki karnımda gaz varda çıkmıyormuş gibiydi benimki
2. Gebeliğim ilkini 20.haftalarda hissetmiştim. Bu o yüzden biraz erken gibi geldi. 3 farklı zamanda içerden pıt diye bir dürtü. )

Yani zamanında sağlam iğne yemiş hatunum erken olması birşey değiştiriyor mu bana direk 20.hafta gel dedi hemşire
Valla bana( 27 haziran) bugüne gün vermişlerdi sağlık ocağında kaydımı yaptırırken yanı biz bugün 17+1deyiz(18.gebelik haftasıymış ama 17 haftalik hamileymişim bi anlasaydım şu hesaplamayi)

Valla bana( 27 haziran) bugüne gün vermişlerdi sağlık ocağında kaydımı yaptırırken yanı biz bugün 17+1deyiz(18.gebelik haftasıymış ama 17 haftalik hamileymişim bi anlasaydım şu hesaplamayi)
17(hafta) +1(gün) demek canım 17 haftayı doldurmuşsun 18.haftanın içindesin. Sen şuan 18 haftalık hamilesin yani
Bana da ahiret soruları sordu telefonda aklına birşey takılırsa ara yoksa 20.hafta görüşürüz dedi. Sorasım varsa da sormam

BEnimde ikili testin ultrasonda ense ve burun kemiğinde sorun yoktu ama kan tahlilinde biyokimyasal tiakim yüksek çıktı. Doktorun yaştan dolayı dedi ama atlamayalım diye bir perinatoloğa gittim sorun görmedi. Yaş yüksekse ki benim 33 yüksek sınırında oluyormuş otomatikman yüksek çokıyormuş risk.

Benim yaşım 28 bu 2. Hamileliğim olacak kısmetse bende direk 4’lü yapıldı ve hepsi negatif negatif yazıyordu ki grafikte sınırın aldında yani 1:476 çıktı arada olduğumu söyledi doktor ve bu yüzdende ayrıntılı ultrasana perinatolaga göndericem seni dedi . Ense kalımlığı normal burun kemiği normal omurga kemiği normal benım sol böbreğimde de sislik yok çok şükür o grafiği görmeseydik hersey normaldi birde söyle bir durum var bende ben Polikistik over olduğun için adet döngüm yok diyebilirim aylar sonra oluyorum bu testlerde de malum haftayı nasıl neye göre tutturuyorlar tamamen şans diyorum çünkü hcg hormonu 15. Haftaya kadar yüksel salgılanan bir hormon sonrasında düşmesi gerekiyor bu durumda benim 68.4 çıkması gerekirken 70 çıktı yani tamamen kafamız karıştı ayrıntılıyı bekliyoruz hayırlısı ile güzel haberler işe çıkarız bu gecirdiğim sanki gün değil ay gibi geliyor mutluluktan ağlarım o zamanda inşallah Rabbim hepimizin yavrularını kucağımıza sağlıkla almayı nasip etsin inşallah sağlık sıhhat ile kavusalım sorunsuz sıkıntısız hepimiz. Sizinde durumunuz farklıymış inşallah güzel sonuçlar alırsınız . Birbirimizi dualarında eksik etmeyelim inşallah.

kızlar bizde bugün doktora gittik kesin erkek dedi bende net olarak çıkıntıyı gördüm ancak plesanta previa durumu maalesef devam ediyor
.
Bende ilk hamileliğimde plesante previaydım doğuma kadar da devam etti bir sıkıntı olmadı ama inşallah senin düzelir

İnşallah bidahaki sefere daha güzel haberler alırsın rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah

Yaa bu doktorlar ayrıntılı ultrasonu tüm gebelere mi öneriyor yoksa riskli gördüğü gebelerdenmi istiyor.kafam karıştı arkadaşlar gece gece aklımda deli sorular.saglicakla bi alabilseydik evlatlarımızı kucaklarimiza

Her gebeye öneriliyor ben normalde doktor kontrol sevmem ama bu önemli bazen doğar doğmaz müdahale gerektirecek sağlık problemleri olabiliyor o yüzden hayati önem taşıyor ikili üçlü yaptırmadım engelli olması ayrı bir durum baş göz üstüne ama tedavi gerektiren durumları görebiliyorlar Doğar doğmaz tedavi başlananiliyor hatta bazı nadir vakalarda bebeğe anne karnında ameliyat yaptıkları bile olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…