2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Canım bende yaptırmadım 2li 4lu testleri.doktorum da ayrıntılı ultrason önerdi bunu mutlaka yaptır dedi.bende korktum kendimce acaba o testleri yatırmamıştım risk gördü de ondan mi istedi diye.icimi rahatlattin sagolasin kuzum

Ayrıntılı herkesten istiyorlar.önemli çünkü bebeğin organlarına bakıyorlar. Kalbini inceliyorlar

Ayrıntılı herkesten isteniyor ama bazen kendi doktorun bakıyor bazen radyolog bazen perinatolog. 2 sene önce farklı bir göz olsun diye hastanenin radyologu bakmıştı. Medicanada 200 tl gibi bir fiyattı. Risk görülmeden perinatologlara o kadar para verilmesini yazık değil mi?

Sağlıcakla gelsin prenses evet Aralık için çok erkek var bizde erkek gibiyiz ama daha oy kullanacak kadar kesin değil
Çok teşekkür ederim canım
Siz niye geç kaldınız cinsiyet konusunda? Zaten bana da kesin kiz demedi kiza benziyor dedi bu haftalarda benziyor diyerek tahmin yapiyor doktorlar ama 4. Ayda kesinlesir

canım yazını okuduktan sonra cerrahpaşanın sitesine girdim perinatoloji gibi bir bölüm bulamadım doktorun ismini hatırlıyor musun

Her dr başka bir gözle hastasının görülmesini ister.Gözden bir şey kaçmışsa farkedilsin diye. O sebeple ayrıntılı usg yapan uzmanlar ayrı. 45-60 dk sürüyor. Tüm organlar inceleniyor. İhtisasını yapmamış bir dr bu kdr detaylı anlamaz. Hepimizin baktırması şart.

canım yazını okuduktan sonra cerrahpaşanın sitesine girdim perinatoloji gibi bir bölüm bulamadım doktorun ismini hatırlıyor musun
Cerrahpaşa kadın Doğum ana bilim dalı binasına giriyorsun girişte perinatoloji ana bilim dalı var. Oranın girişinde de sekreteri var randevuntarihi ve saati veriyor. Benim doktorum Cerrahpaşa da hocaydı bana aynı güne randevu verdi bi sürü hasta var sırada. Ücretsiz yaptılar yapan doktorda profesördü raporlarımı yazdırdı. Kadın Doğumdan Bilgi alabilirsin yalnızca . Cerrahpaşa çok büyük bir hastane . Kadın Doğum binası başlı başına Kocaman 7 katlı bir bina. Doğumumu da orada yaptım ben. Profesör yaptı özel süit odaları var hocaların hastalarına tahsis ediliyor. Gerçekten ilgi mükemmel. Ayrıntılı usg tarama testleri her türlü tahlil vs ücretsiz. Gebelik muayenesine hocaya giderseniz 122 lira sadece. Hocaların hastası olunca herkes sizinle özel ilgileniyor . Peirnatoloji için dışardan randevu nasıl veriliyor bilmiyorum ben direk kendim hastaneden aldım

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim canım
Siz niye geç kaldınız cinsiyet konusunda? Zaten bana da kesin kiz demedi kiza benziyor dedi bu haftalarda benziyor diyerek tahmin yapiyor doktorlar ama 4. Ayda kesinlesir
Bizim kendi doktorumuz 16.haftadan önce söylemem dedi eşimde bedelliye gitti onun gelmesini bekledim canım. Kısmetse pazartesi söyler biz salı akşam cinsiyet partisinde öğreneceğiz madem bekledik bari eğlenceli olsun dedik

İnşallah bidahaki sefere daha güzel haberler alırsın rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah
Amin salı günü gelmek bilmiyor. Bir umut acaba yanlış görmüş der mi diye dua ediyorum. Yıkıldım. Buraya da çok giremiyorum arkadaşlar psikolojim alt üst araştırmalar nasıl olur hangi doktora gitmeli bunları araştırmaktan helak oldum 2 gündür. Çünkü bebek 3 günlükken alçıya alınması gerekiyormuş.4 yasına kadar rahat uyku yok bebeğime. Ayağına atel takılacak 4 yasına kadar.

Son düzenleme:
Mesela benim gibi olan biri varsa ve bebek doğduktan sonra ogrenilirse tedavi için geç kalınabilir. Ben antalyada yaşıyorum istanbulda ev kiralıcam 3 ay o evde kalıp her hafta bebegimin alçılarını değiştirticem. Neden istanbul? Çünkü işin ehli doktor bu hastalıkta çok önemli ve bu doktor Türkiyenin en iyisi. Hamileliğim zor mu geçiyor evet. Hem de çok. Ama doğduğunda öğrenseydim sudan cıkmış balık gibi olacaktım bu ayarlamaları yapamayacaktım. Yine de siz bilirsiniz tabiki arkadaşlar

Eşimin arkadaşının kızındada aynı durum söz konusu. 35 40 günlük fln ancaktir. 25 30 günlük arası bir ameliyat oldu. Özel bir ayakkabısı varmış. 1 yaşına kadar sürekli gece gündüz takilacakmis. 4 yaşına kadar da git gide azalacakmış. Biz ankarada yaşıyoruz. Burada iki doktor varmış bu işte uzman. Gerekli malzemeleri fln almak bulmak daha kolay oluyormuş ankarada. Siz nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama. İstanbulda da sıkıntı olmuyormus. Dr lerin dediğine göre allahın izni ile düzelir oluyormuş. İlk başta onlarda çok uzulmuslerdi ama sürece alsiyor sanırım insan. Çok şükür ki tedavisi olan bir durum. Sizde Bu sekilde düşünüp allaha sığının. Eminim ki çok zorlu bir süreçtir şu an Yaşadıklariniz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

Kesinlikle bu sürecte öğrenmek en iyisi. Duruma hazirliyorsunuz kendinizi. Maddi manevi onlemlerinizi alıyorsunuz. Bebek doğduğunda ogrenenler bile olabiliyormus. Arkadaşlar ameliyat ettiriken bebeklerini bi aile ile tanismislar ve doğar doğmaz ogrenmisler ve baya bi moralleri bozukmustu. Alınan ayakkabı malzemeler vs de baya bi maliyetli oluyormuş. Hepsi dolar euro hesabı oluyormus. Allahın izniyle hersey hallolur.

Bayanlar iki gündür vajinada bir ağrı var bu normalmidir
Normaldir canım
Ağrı şiddetli ve sürekli değilse renkli akintin da yoksa endişelenme, benimde zaman zaman karnım vajinam kasiklarim her yerim ağrıyor ama geçiyor sonra bunlar rahmin büyümesinden kaynaklanıyormuş

Kızlar benim 4’lü testimin sonucu bu ? Araştırmalarıma göre 4’lü testte yanılma payı çok yüksekmiş ihtimal 1:487 hepsi negatifken bu grafik biraz canımızı sıktı uykularımızı kaçırdı herşey Rabbimden tabikide sağlık sıhhatli sekilde yavrularımızı kucağımıza alalım sizler yaptırdınız mı bana sadece bu test yapıldı ve yazdım ama benim gibi durum yaşayan yok aranızda sanırım burun kemiğimiz normal ense kalınlığımız omurumuz herşey güzel ama anlamadım doktorum 2 hafta sonra kontrole çağırdı sonrasında bir perinatologa yönlendireceğini söyledi emin olmak için doktorum çok güzel konuştu anlattı ama annelik işte . Bende pco olduğu için adet düzensizliği ne zaman hamile kaldım net değil bu testte hcg hormonu düşmesi gerekiyor ama 3 gün bile farketiyor kafaları karıştırıyor hakkımızda hayırlısı inşallah dualarınızda eosil etmeyin şu 1 ay nasıl geçicek bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…