2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Ya ben hiç ilaç kullanmıyorum sadece d vitaminim düşük onu biliyorum hamile olmadan önce ölçülmüştü doktor demedi ama ben kendim kullanıyorum ekmeğin üzerine 10 damla kadar damlatıp ..vitamin kullanmıyorum kan ilacı da kullanmıyorum ..Sanki vitamin ilaçları bayağı kilo aldırıyor ..Önceki hamileliğimden biliyorum.Şu anda 3 kilo aldım biraz dikkat etmeye çalışıyorum çünkü 62 kilo oldum fazla alırsam sorun yaşarım sanırım nefes darlığı falan.. Çok abartılı yemiyorum ..

kızlar aranızda üçlü test yaptıran varmı varsa sonuçlar nasıl değer aralığı nedir bilmiyorum yarın doktora gidicem ama
Canım 16.hafta ici normalde devlete gidiyorum ama cinsiyeti çok merak ettiğim için birde eşimle çocuğumda yanımda olsun diye özele gittim. Kadın ultrasonla baktıktan hemen sonra 3 lü tarama ister misiniz yapalım mı dedi resmen para tuzağı gittiğimiz yer.Yani 3 lü tarama 2 li taramada sorun varsa yapılıyormuş.Sizinde iklilde sorun yoksa 3 lüde de birşey çıkmaz emin olun..

kızlar en son kontolümde doktor fazla kilo almışsın dedi toplamda 7 kilo aldım 18 haftada sizinki kaç??
İlk hamileliğimde 12 kg alabilirsin demişti gerçekten de tam uydum inşallah bunda da oyle olur ama kalça tarafım bayagı genişledi kız anneyi değiştirir derlerdi doğru mu acaba şuan da 3 kg aldım bakalım nasıl bitecek
İnşallah güzeldir otel yemekleri bende endişeliyim onceki sene Marmaris'e gittiğimde rahatsızlanmıstım oteldeki başkaları da rahatsızlanmıstı. Benim doktor havuza izin vermedi ama deniz serbest üzerini değiş ama ıslak kalmasın çift mayo gotur mutlaka ben normalde de oyle yapıyorum şimdi daha cok dikkat etmek lazım. İyi tatiller şimdiden

Havuza kaçamak bir kaç girsemmi diyordum ben doktora sormadım sizin sorduğunuz iyi olmuş .En iyisi girmeyim.. Geçen sene de gittik otele yemek konusunda sorun yaşamadık..Ama bu sene hamileyim etkilenirim diye düşünüyorum. Hafif şeyler yemek sanırım..Birde özel güneş kremi aldınız mı ben solente pimenta kullanıyordum önceden almıştım şimdide kullanıyorum zararı olur mu bilemedim.Birde göbekten hiç mi kilo almadınız sadece poponu içimde kız ümidi hala devam ediyor doktor erkeğe benzettim kesin değil dedi ama sonra gittim göstermedi çünkü muallâktayız yani

canım bacak boyunu ölçtüyse onu 7yle çarpabilirsin bu haftalardan sonra baş popo ölçülmüyor çünkü bebek artık büyüdüğü için kıvrık duruyor bacak boyu ölçülüyor

ekmeği normalde de yememki hep sebze yiyorum tatlı aramam :) sadece işim gereği hareketsizim bundan hep

Bende ilk çocuğumda çok dikkat ediyordum süt falan içiyordum sebze meyve çok yiyordum .Ama şimdiki miniğimde pek dikkat etmiyorum..Ekstra bir şey yapmıyorum aynı beslenme düzeyim devam ...Hamur işide yerim kızartmada yerim arada cips çeker canım yerim ...

bende özele gidiyorum ama doğum cok pahalı diye bi devlet bi özel yapıyorum özelde bana 2 li test sordu istemedim devlete gittiğimdede haftası geçtiği için direk 3 lü testi yaptırdı ilk oğlumda yaptırmamıştım söyledikleri halde bunda direk yolladı laboratuvara rabbim sağlıkla nasip etsin doğmalarını inş

kızlar en son kontolümde doktor fazla kilo almışsın dedi toplamda 7 kilo aldım 18 haftada sizinki kaç??
bende 19.haftadayım 7 kilo almışım doktor biraz duralım dedi fazla gitmiş dedi ilkindede 17 kilo almıstım simdi yediklerime dikkat edicem çalışırken döner falan kaçırdım sanırım

Aynenbize de öyle demişti insallah doğduktan hemen sonra geçer..

Valla bi yazsana bakalım farkımız ne
bak mesela dün sabah 2 yumurta bir bardak süt 1 küçük muz
ara öğunde 3-5 tane kuruyemiş (badem ceviz falan)
öğleyin 4-5 kaşık bulgur pilavı 1 kase yoğurt ve 1 porsiyon kabak yemeği
akşam 1 porsiyon etli patlıcanlı türlü ve bugdaylı yoğurt çorbası
gecede 3-4 kırmızı erik hiç ekmek yok çay kahve şeker yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…