2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Benim karnımda sırt üstü yatınca bi süre sonra bi gerilme ve hafif ağrı oluyor bi bakıyorum ay çöreği gibi bişey çıkmış sivriliyor giderek ve daha da geriyor gerdikçe oradaki ağrı artıyor. O kadar değişik bi hal alıyor ki karnım yamuk yumuk bi taraf inik bi taraf kalkık. Sıkışıyor mu acaba diyorum hemen kalkıyorum. Bi de dikkat ettim genellikle karnım tokken bağırsaklar falan çalışırken daha da çok fırlıyor hepsi karnıma sığmıyor sanırım :) bu gidişle ben çatlarım bu karın çapıyla bu gerilmelerle çok sürmez gibi :)) o gerilme dışında hareketler ben de hissediyorum ama peş peşe değil. 2 kıpırdama oluyor mesela duruyor. Bebek olsa devam ederdi diyorum tam emin olamıyorum.
Bu hafta en çok kalsiyum ihtiyacımız olacakmış kemikleri güçleniyormuş. Benim de bu hafta boyunca diş etlerim kanadı. Ya ondan ya da dediğiniz gibi bu kan ilacından.
Aranızda solgar gentle iron kullanan var mı? Sanırım ona geçeceğim

Mantar olma riskinden dolayı sakıncalı girmek deniz en güzeli. Bende de solente pregna var 50 faktor bide darphin 30 faktor aldım. Şuanda 3 kilo aldım toplamda karnım bayagı cıktı bide kalca genişledi. Hayırlısı inşallah o belirsizlik cok sıkıcı insan bir an önce öğrenmek istiyo inşallah hemen gösterir ben carşamba gittim tatil oncesi Bi bakayım dedim hanım sultan gayet iyi çok cok sukur

hareketsizlikten diye düşünüyorum ve su tüketimim az zorluyorum içebilmek için kendimi ayrıca aldığım ilaçlar da kabızlık yapıyo
Kabızlık fena bişey ya ne yersen ye yok fayda etmiyor dogum dan sonra devam etmek gerekiyor bide ilaclara ben o kadar bıkmıştım ki attım hepsini ama sonra doktorum kızdı tabi kullanmadıgımı soyleyince bunda da başladı yine kabızlık bende o kadar ilerlemiştiki 3 tane meme gibi bişeyler vardı şimdi sonu yine oyle olmaz inşallah diye dua ediyorum.
Bende kabızlık da var diş etim de de kanama oluyor durduk yerde bide fırcalayınca daha fazla tabi. Burnum cok kuruyo arada kanıyo ilkin de de olmuştu

ozaman normal yani ilaçlardan diil mi bu kanamalar bende doktora bırakmak istediğimi söyledim ilaçlarımı ilaç kanama yapmaz diye kızdı bana kabızlık içinde cerraha yönlendirdi ama gimedim siz hiç cerraha gittinmzmi hemoroit için

Merhaba kızlar....

Ben 17 haftalık gebeyim .
1 ,2 haftadır fark ettiğim birşey var.
Vajen girişinde elle dışardan muayene ettiğimde bir şişlik hissediyorum sanki baskı var gibi.
Afedersiniz temizlenirken dolgunluk olduğunu anlayabiliyorum.
Bu sizce normal mi?
Bu haftalarda olur mu?
Vajina girişim açık gibi sanki aşağıya doğru kayma var sanki anlayamiyorum.

Doktor karından ultrasonla Rahim çıkışı vs normal oldugunu söylemişti .
Bunu soramadım henüz ama korkuyorum.

Sizce bir sorun olur mu bunu yaşayan var mı ,?

Merhaba 2014 kasım annesiydim şimdi 2019 Aralık Annesi oldum

Mersin Yaş 29 SAT 16 Mart Tdt 21 Aralık Tekiz bebek Cinsiyeti Erkek İkinci Bebeğim.

Aynen bende de kabızlık var aşırı rahatısz ediyor dış eti kanaması ve burun kuruması kanaması da var . İlk hamileliğimde burun kanaması olmamıştı bunda oluyor hatta sabah kalktığında burnum dolu gibi oluyor bakıyorum kan .

Hiç alttan yoklama yapmadım ama eğer doktorunuz normal dediyse normaldir . Normal ultrasondan anlaşılıyor çünkü bebeğin nerede olduğu . E bir de tabii ki alt taraf biraz doğuma hazırlık için şekil değiştiriyor . Doktor normal dediyse normaldir . Belki kabızlığa falan bağlı bir dolgunluk hissidir o

Ankara da yaşayan anneler detaylı ultrason için hangi doktora gideceksiniz. Tavsiye ettiğiniz bir doktor var mı. Birde radyolog mu yoksa perinatolog mu hangisi nin yapması daha iyidir.

Ankara da yaşayan anneler detaylı ultrason için hangi doktora gideceksiniz. Tavsiye ettiğiniz bir doktor var mı. Birde radyolog mu yoksa perinatolog mu hangisi nin yapması daha iyidir.
Ben de il dışından Ankara'ya detayli ultroson için gitcem doktorumuz periontolog Özgür Dereni önerdi Deren klinik ona gitcez büyük ihtimalle

Bir kez eyüp ekiciye bir kez de özgür derene gittim ikisi de çok iyi özgür dereb çok pahalı geldi bize . Metin altay a gitmeyi düşünüyorum

Bir kez eyüp ekiciye bir kez de özgür derene gittim ikisi de çok iyi özgür dereb çok pahalı geldi bize . Metin altay a gitmeyi düşünüyorum
Gerçekten pahalı 800 lira dedi ben ilk defa yaptircam hiç bilgim yok ilgili miydi Özgür Deren işlem kaç dakika sürmüştü ?

Gerçekten pahalı 800 lira dedi ben ilk defa yaptircam hiç bilgim yok ilgili miydi Özgür Deren işlem kaç dakika sürmüştü ?

Özgür deren ilgiliydi gittiğimizde baya bekledik sıramızın gelmesini. Ben de doktor arkadaşlarımın ve kendi doktorumun tavsiyesiyle gittim . İşlem yarım saate yakın sürdü . Girişte kayıt açtırıyorsunuz baya detaylı bir kayıt oluyor :) ben memnun kaldım açıkcası ama gerçektenz fiyatı çok yüksek kendi doktorumda muayenehanesi var . İkisi aynı ay biraz yüksek oluyor ücret olarak . Metin altay ı da önerdilery sanırım bu sefer onu deneyeceğim .

Merhaba periperi18 evet ilaçlar kanama yapmaz hemoraidi bi çeşit varis gibi düşün demişti doktorum büyüyen rahim diğer organları sıkıştırıyo kalın bağırsağı da etkiliyo kabız oluncada makattaki damarlar şişme yapıyo hamilelikle artan kan basıncıda en ufak bi zorlamada kanamaya sebep oluyo birazda insanın vücuduyla alakalı bi durum benim hamilelik öncesindede kabızlık sorunum olurdu şimdi arttı malesef geçenlerde bir hafta damlama şeklinde sürdü kanamam kan değerimi düşürdü hemde genel cerraha gittim hamilelikte olur bunlar kabız olmamaya dikkat et falan klasik cümleler bilirsin verilecek pek bi ilaç yok bu durumda dedi duphalac verdi sadece bu aralar iyiyim kanamam yok gibi ben bol bol evde kayısı suyu yapıyorum mevsimiyken gece yatarken bide sabah kalkınca aç karnına içiyorum şimdilik işe yarıyo umarım yardımcı olmuşumdur çok uzun oldu kusura bakma

İlaçlardan oldugunu düşünmüyorum ilk grbeliğimde de oldugunda doktorum kan pıhtılaşma zmanaına falan baktırmıstı ondada sıkıntı olmayınca önemsemedi. Kabızlık için krem ve dupalac vermişti dogum dan sonra geçti cok şükür şimdi yeniden başladı o kadar kotü boyutta degil ama cok sükür bende demir kan ilaçları kabızlık yapıyor diye biliyorum şimdi mevsim olarak ta sanslıyız kayısı falan bulabiliyoruz benim kış a gelmişti o zaman. Cerrha gitmedim hiç çunku hamileyken yapılacak pek bişey yok cok cok ileri boyutta olunca oturamacak kadar kotuler olabiliyo o zaman dogum la beraber ameliyat yapabiliyorlar

Kızlar birşey sormak istiyorum size 2 3 gündür ayaklarımda ufak ufak su kabarcıkları var ve çok kaşınıyor ellerimde de var biraz. Nasıl geçer başınıza geldi mi şu an doktora da gidemiyorum. Aktardan kaya tuzu aldım suya koyup ayaklarımı sokcam. Aktar hamileyse karaciğer yağlanmasından olabilir demiş

Off bende onu sormak İçin girdim bir haftadır ölüyorum ellerimde kabarcık değilde beze şeklinde minik minik birsürü aşırı kaşınıyor bugün biraz daha iyi en geç Cuma gidebilirim doktora eğer öyleyse sıkı bir diyet beni bekler

Ya erken biliyorum ama o kasılma değilmi bendede oluyor bebek toplanmasından ziyade ileriki aylarda olan kasılmaya benziyor ama bebekte olabilir ben iki türlüsündende emin olamıyorum daha çok kasılma gibi geliyor hernekadar erkende olsa kasılmalar İçin

Bezende uçuk gibi oluyor değişiyor kabarcık görünümlü şert minik şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…