2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Medicana Bahçelievler Dr. Gönül Çimen şu anki düşüncem :)
Bende aynı hastaneyi düşünüyorum ilkim de orada olmuştu.
burun aspiratörleri hakkında ne düşnüyosunuz o şart mı doktor tavsiye ediyor mu bide onlarında bir sürü çeşidi var
Bende otri bebe var. Kesinlikle cok gerekli bebek sümkürmeyi öğrenene kadar kullanılan birşey burnu temiz olmayan cocuk hem kolay hastalanıyor. Birde benim oğlum ilk 3 ay emmedi beni meme reddi yaşadık doktor burnunu temizle dediği halde ben cok üstüne düşmemiştim. Yani canı acır zarar veririm düşüncesi ile. Fakat sonra baska doktora gittiğimde oda üstüne basa basa burun temizliğinden bahsetti hatta her emzirmeden önce diyince yapmaya başladım emmesi düzeldi. Bu sefer tek tek serum fizyolojik yerine izotonik almayı düşünüyorum daha ekonomik olacak içinden şırıngayla çekiyorsun.

Mobilya işini son zamanlara bırakmayın derim benim aylar öncesi gelmesine ragmen kokusu cıkmamış tı bebeğin bütün kıyafetlerine sinmişti. O odada yatırmadım anne yanım oldugu için ama kıyafeti mecbur koynmustum Baska yerim olmadığından.

Ben ilkinde prima ve haggies kullandım. Şimdi pure almayı planlıyorum. Pişik olayı beze ve yediklerine çok bağlı.

Çatlak kremi mi neredeyse tüm vücuda uyguluyorum. Göğüs ucu için sürerken cok ellememek lazım çünkü rahim kasılmasına sebep olup erken doğumu tetikleyebiliyor.

Sling almanızı tavsiye ederim ilk olacaklar için helede tekseniz. Doğumdan sonraki 3 ay 4.trimester dönemi olarak adlandırılıyor. Bebek le ne kadar yakın temas ederseniz okadar iyi. Sürekli kucakta tutmakta ağrıdan mumkun olamıyor işini yapamıyorsun o sebeple Sling kurtarıcı. Uyudugunda yerine bırakıyordum.

Eğimli yataklardan almıştım birde reflü önleyici yanlarında destekleri de var mesela salona gidecegimde onunla taşırdım. Portbebe kullanmadım.

gunaydin kizlar ara ara girip okuyalbiliyorum malum benim 2 cocuk firspat olmuuor ama sizi takipteyim

Sling bağlamak çok karışık geliyor bana.cocuk boguluvercek gibi.ayrica bizim için zor olmazmi sürekli kucağa alışır ve hep kucakta uyumak ister gibi.reflu yatağı bende düşünüyorum 1 tane almayi beşiğine..dolabı ve şifoniyer boyalı beşik boyasız olacak dediğin gibi hemen getirtmek lazım kokusu olursa falan

Aslında cok kolay içinde adım adım gösteriyor. Youtube dada videoları var. İlk o dönemler zaten sürekli ağlıyorlar. Buraya alışmak pek kolay olmuyor sling e koyunca anne karnında gibi hissediyor. Anne kokusuyla sakinleşiyo. Kucaga alışır diyenlere ben katılmıyorum. Avuç kadar bebek ağlayınca insan dayanamıyor. Söylediklerinde alışırsa da alışsın diyordum ne kadar süre Kucaga alınıyor ki Bi yaştan sonra istesende alamıyorsun gelmiyorlar. Ben en çok yemek yaparken ve dışarı yürüyüşe çıktığımda kullandım yaz bebeğiydi

evet o çok rahatsız edici insan tedirginde oluyor neden bukadar aşşağıda yarın güzel haberlerini bekliyoruz
Aynen bende cok tedirgin olmuştum ama korkulcak bişeyyokmus doktor ayaklari asgida oldugu icin öyle hissediyorsun dedi bu sekilde olan bebekler cok tekmeatar dedi

Kesinlikle cok pahali bizimde abimizden kalan bir suru esyasi var ama genede eksik oluyor valla tekli zibinlar bile 10 tl olmus oğlumda 5 tl ye aliyordum

Kesinlikle cok pahali bizimde abimizden kalan bir suru esyasi var ama genede eksik oluyor valla tekli zibinlar bile 10 tl olmus oğlumda 5 tl ye aliyordum
Aynen fiyatlar ucuk çok uyguna almıştım bende. Bugun oğlumdan kalanlara baktım kızıma da kullabileceklerimi ayırdım ama çok sararmıştı. Nasıl gececek o lekeler bilemedim sizde durumlar nasıl

kızlar isim konusunda karar verebildiniz mi biz çok kararsız kaldık ya beğendiğimiz isimler birbirne uymuyor ya da kötü anısı olan isimlere denk geliyoruz. herhalde tek isim koycaz onu da güzel seçmek istiyorum fikirlere açığım doğrusu

Biz başından beri yiğit mirza koyacaktık.mirzayi babası istemedi sadece yiğit olacak sanirim

kızınız mı olacak oğlunuz mu

Herkese merhaba kızlar bizde 25. Haftadayız kızımız olucak inşallah bu topiği yeni gördüm dün şeker testim vardı normal çıktı ama doktor suyun biraz fazla ama korkulcak bişey diil bebek iyi dedi ister istemez insan stres oluyo varmı aranızda bu durumu yaşayan? Hepimiz sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız inşallah

ares olacak biz karar verdik

Selam anne adayları :)
Aralık 2018 annesiyim, mobilya konuşulunca yazmak istedim.
Ben anne yanı beşik almamıştım ama ilk aylar çok gerekliymiş sonradan edindim. Oğlum çabuk dönmeye başlayınca 4. Ay civarı artık küçük gelince park yatağa geçtim. Şu an 9 aylık ama 7.5 ayda emekleyip tutunarak kalkmaya ve sarkmaya başladı. Benim gibi hareketli bebeği olan anneler mobilya beşikleri alt kademede dahi kullanamaz oldu ve park yatak arayışına girdiler.
Nacizane söylemek istedim...

merhabalar park yatakla beşiklerin boyutları aynı ne fark ediyor ki

merhabalar park yatakla beşiklerin boyutları aynı ne fark ediyor ki
Yükseklik olarak farklılar. Beşikler daha yukarıda. Park yataklar daha aşağıda. Ayrıca beşiklerdeki korumaları sağa sola çekip çıkartabiliyor benimki, park yatakta kafa çarpma durumu yok

Kızlarr bende bebişe aldıklarımı yıkayıp kaldırmak istiyorum acaba hangi deterjanı kullanıyosunuz ? Özellikle deneyimli anneler hangisinden memnun kaldınızz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…