- 19 Ocak 2016
- 5.429
- 5.562
- 198
Bende olan yukarda şertleşme o şertleşme olurken yavaş yavaş nefesim kesiliyor sertleşme geçerken yavaş yavaş açılıyor. Epey yukarda galiba seninki kaburga taraflarında takılıyorKasılma olunca hiç nefes problemi çekmedim. Bebek yukarıda hareket edince nefesimi kesiyor sadece
Bende bilmiyorum bende yaşamadım ilk sezeryan bu ssvd olucak engel çıkmazsa doktor sordu kasılman varmı nasıl oluyor dedi tarif edince bu kasılma değil sancı dediAy ben kızım da da sancı yaşadım, şuan da sa sancı yok bende şimdilik. Sancı nasıl onu da bilmiyorum
Evet canım yukarı açtı kızı inmiyorBende olan yukarda şertleşme o şertleşme olurken yavaş yavaş nefesim kesiliyor sertleşme geçerken yavaş yavaş açılıyor. Epey yukarda galiba seninki kaburga taraflarında takılıyor
Gazan mübarek olsunElimden geleni yapıyorum canım
Cnm bebeğe 1 çorap koyduysan eğer en az 2 yap ilk doğunca hiç ısınmıyor ayakları.Selam kızlar ben de sadece bebeğe çanta yaptım hastane için 3 tane hastane çıkışı zıbın battaniye çorap koydum ütüleyip ama daha var diye acele etmiyorum kendime 2 tane pijama aldım lcw den bi tane gecelik ve kalın sabahlıkta alıcam bu hafta temizlil oldu dolap içleri duvarlar camlar silindi ama yine kirlenicek erken yaptırdık temizliği ya ben küçük detaylara çok takılıyorum uyku oyuncağı emzik tutucu biberon ısıtması falan bunlar gereklimi sizce
Ben bebek için;Selam kızlar ben de sadece bebeğe çanta yaptım hastane için 3 tane hastane çıkışı zıbın battaniye çorap koydum ütüleyip ama daha var diye acele etmiyorum kendime 2 tane pijama aldım lcw den bi tane gecelik ve kalın sabahlıkta alıcam bu hafta temizlil oldu dolap içleri duvarlar camlar silindi ama yine kirlenicek erken yaptırdık temizliği ya ben küçük detaylara çok takılıyorum uyku oyuncağı emzik tutucu biberon ısıtması falan bunlar gereklimi sizce
Bebeğe pişik kremi, ilkinde koymamıştım, lazım oldu neyse ki hastane hediye etmişti.Ben bebek için;
2 tane 10 lü hastane çıkışı koydum bir tanesinde triko battaniye var ekstra bir tanede kalın penye battaniye koydum,
Yedek bir tane uzun kollu zıbın bir tane kolsuz zıbın bir tane patikli alt ve iki tane çorap koydum,
2 adet ağız mendili koydum
Bez olarak sleepy merhaba bebek seti sipariş ettim içinden 2 tane alt açma, bir paket ıslak mendil ve 10 adet bez koymayı düşünüyorum
Kendim için;
Bir beyaz gecelik ve sabahlık
Bir tane tam düğmeli pijama (LCW den aldım bugün)
Nolur nolmaz diye anne pijaması gibi koyu renk klâsik 3 düğme pijama koydum.
Göğüs pedi, penye sütyen, 4 tane alt iç çamaşırı koydum.
Lohusa terlik ve tacı hediye gelmişti fotoğraf çekiliriz diye onu da çantaya ekledim
Hasta bezi(depend düşünüyorum) ve emzirme atleti kaldı onu alıp ekleyecem
İnşallah eksik yoktur aklıma gelenleri koydum
Hmm pişik kremi hiç aklıma gelmedi doğurup bir gün sonra gelecekmişiz gibi düşündümBebeğe pişik kremi, ilkinde koymamıştım, lazım oldu neyse ki hastane hediye etmişti.
Kendine çorap belki de patik. Lizöz yâda şal alabilirsin. Gece emzirmeye kalkınca şöyle omuzlara atmalık.
Zorunlu olmasa da belki hastaneye giderkenki kıyafetleri çıkarken giyemeyebiliriz, 1 takım çıkış kıyafeti de aklımızda olsun.
İlk etapta aklıma gelenler bunlar. Zaten ne kadar hazırlıklı gidersen git mutlaka ekisik bir şey çıkıyor, piknik gibi)))
Selam kızlar ben de sadece bebeğe çanta yaptım hastane için 3 tane hastane çıkışı zıbın battaniye çorap koydum ütüleyip ama daha var diye acele etmiyorum kendime 2 tane pijama aldım lcw den bi tane gecelik ve kalın sabahlıkta alıcam bu hafta temizlil oldu dolap içleri duvarlar camlar silindi ama yine kirlenicek erken yaptırdık temizliği ya ben küçük detaylara çok takılıyorum uyku oyuncağı emzik tutucu biberon ısıtması falan bunlar gereklimi sizce
Hastane çantasına ekleme yapıcaltım çorapta koyım cnm ozmn saolCnm bebeğe 1 çorap koyduysan eğer en az 2 yap ilk doğunca hiç ısınmıyor ayakları.
Uyku oyuncağı iyi olur ama yumuşak bir şey hoşlarına gidiyor, peluş olunca da alerji yapabiliyor, peluş seçersen en kısa tüylü bir şey seç derim. Örme amigurimiler sağlıklı ama sert oluyor, benimki beğenmemişti.
Emzik tutucu ilk başta gerek olmasa da, dışarda falan ağzından atınca yere düşmesini engelliyor iyi oluyor. Onda da süslü boncuklu kopup boğaza kaçacak başlıyorum şey yerine düz kopmayacak bir şey almanı öneririm. Bir de asla uyurken kullanma mazallah dolaşıverir boynuna.
Sterize makinesi olabilir ama biberon ısıtıcısı bana gereksiz geliyor. Süt ısıtacaksan sıcak su dolu bardağa koyuyorsun hemen ısınıyor, mama yaparsan zaten sıcak suyla yapıyon onu da soğuk suya tutunca soğuyor
Walla sende iyi yapmışsın cnm temizliği ben pek bişey yapamıyorm, bende kasımın ortasında tamamen bitiricem hastane çantasını biraz daha vaktimiz var allahtan biberon ısıtıcısınıda yalnış yazmışım steril makinası dicektim aslında bebekler doğduktan sonra ihtiyaçlarımızı daha iyi anlıcaz gibi bakalımMerhaba, ben de yapıyorum yavaştan temizliğimi, dolap içleri bitti sayılır, duvarları kendim sildim. Bugün mutfak dolabımı halledeceğim bir tek yatak odam kalıyor sonda. Burda havalar hala çok sogumadıgı iiçin , yazlık kışlık yapacagım zaman temizlemeyi düşündüm. .
15 kasımda yardımcı abla gelecek bana.
Daha ben yıkamaadım çamaşırlarını
15 kasımı bekleyim diyorum. Temizlik yapılsın. Öyle yıkarım çantamı yaparım. Aksilik olmazsa 12 aralık gibi dogumum. Saglıkla gelsinler de.
Gayet iyi olmuş hastane çantan. Biberon ısıtması vs bence gerekli değil ya.. Emzik tutucu için de aslında ilk etapta çok lazım olmuyor evin içinde bile.
Elzem değil sadece kolaylık. Bence almanıza gerek yok.Ben almadim steril makinası,biberon ısıtıcısıbana etraftakiler hic gerek yok,temizlerken kaynat ısıtırksn sıcak suyun içinde ısıt dediler. Acikcasi urunlerin ne gibi ozelligi var bilmiyorum. Cok elzem mi ? Degilse almiycam,malum araba taksidi,turizm kis sezonu durgunlugu derken ekonomik anne olmaya calisiyorum.
İlkinde almıştım ama hastaneye götürmemiştim. E süt gelmiyor, gelse de ucu yokmuş bebe tutamıyor, bebeğin şekeri 2. Gün düştü 30a, mecburen mama verdik, süt sağmanın biberonu ile. Ben de dr browns kullanmış ve çok memnundum ama sanırım trden çekiliyormuş, şuan baya pahalı ve bulunmuyorArkadaşlar biberon şart mı ben almadım alanlar sanırım emmezse diye riske atmayım diye aldılar.Hangi marka aldınız acaba bende alayım bari almayacaktım ama lazım olabilir tabi ...ilk Oğluma almıştım dr brovns gaz yapmıyor falan.Sütümü sağıp bırakıyordum bir yere giderken onun için kullanmıştım.
Bende kıyafet hiç almadım bilerek boşuna masraf yapmıyım yok uyku tulumu yok araba tulumu hangisine yetişcez diye aynen ekonomiyi düşünüyoruz bazı arkadaşlar steril makinası elin ayağın olcak fln dediler bilemiyorum tabi bencede elzem diilBen almadim steril makinası,biberon ısıtıcısıbana etraftakiler hic gerek yok,temizlerken kaynat ısıtırksn sıcak suyun içinde ısıt dediler. Acikcasi urunlerin ne gibi ozelligi var bilmiyorum. Cok elzem mi ? Degilse almiycam,malum araba taksidi,turizm kis sezonu durgunlugu derken ekonomik anne olmaya calisiyorum.
Ben philips avent yenidoğan seti aldım dışarı çıkmam gerekir sütü sağıp bırakırım annem fln içirir diye ama belli olmaz tabiArkadaşlar biberon şart mı ben almadım alanlar sanırım emmezse diye riske atmayım diye aldılar.Hangi marka aldınız acaba bende alayım bari almayacaktım ama lazım olabilir tabi ...ilk Oğluma almıştım dr brovns gaz yapmıyor falan.Sütümü sağıp bırakıyordum bir yere giderken onun için kullanmıştım.
Dr Browns alışveriş sitelerinde bulunuyor ben daha yeni aldım ama evet pahalı .İlkinde almıştım ama hastaneye götürmemiştim. E süt gelmiyor, gelse de ucu yokmuş bebe tutamıyor, bebeğin şekeri 2. Gün düştü 30a, mecburen mama verdik, süt sağmanın biberonu ile. Ben de dr browns kullanmış ve çok memnundum ama sanırım trden çekiliyormuş, şuan baya pahalı ve bulunmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?