2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
O tarihte gece olacak demk ki hastanede o yüzden demiştir yani ben öyle anladım. Bana da 33. Haftada sordu yakın zamanda tahlil yaptık mı diye bende yapmadık deyince tamam onlara da bakalım dedi bu aralar yapıyorlar demk mi

Normalde bana gün vermez kendisi 2 hafta sonra gel der şu güne al falan dememişti hiç şimdi elime kagit yazıp verdi tarihi saati falan o yüzden şaşırdım. Evet olabilir belki de bende stres oldum ya öyle farklı bir durum olunca

Kızlarr bende arada gelip bakıyorum doğuran var mı diye çok heycanlanıyorum iyice pandaya döndüm gündüz iyiyim ama akşamları uyumak çok zor oluyor ve baş ağrım oluyor Allahım hepimize yardım etsin

Geceleri uyuyamayanlar burada mı nefes alamıyorum yatarken sabahta uykusuzluktan hiç halim yok şimdiden uykusuz geceler başladı
Uyku resmen hayal oldu oturarak uyumaya çalışıyorm devamlı tuvalete gidiyorum uykuyu alamayınca yorgunluk dışarda işlerm var bir gün çıksam ertesi gün yataktan çıkamıyorum zaman hızlı geçsin artık istyorum

kızlar doktordan geldim 36+0 olduk bugün, 2600 kg boyuda 47 cm, gelişimi iyi dedi bi hafta ortalama gerilik var ama sıkıntı değil dedi ve ağrı içinse artık kanala girdiği için ağrı olması normal nst sancı çıkmamış heran doğumda olabilir şu noktada doğum için bekletmem artık 36 yı tamamladın zaten dedi, kontrol olarak haftada bire düşürcez artık hareketlerini kontrol edeceksin dedi

Dün akşam 11 gibi doğuma aldılar sancılar geçmedi belime vurmaya başladı ilaç pek fayda etmedi acılma da olmadı. Kızımın 2400 Dü kilosu doğdugunda 2360 geldi boyu da 44 cm minnacık 3 saat kadar yenidoğan da kaldı nefesini takip ettiler serum vermişler. Yanıma gece geldi emzirdim cok şükür şimdi herşey yolunda benim epidural oldu ama agrım cok Dün gece agrıdan acıdan titredim bugun daha iyiyim. Ama inanırmısınız o agrıda bebeği kucama alıp emzirdiğimde hiç Bi acıyı hissetmedim bu nasıl bişey Allahım düşündükçe duygulanıyorum. İnşallah bir sıkıntı olmazsa yarın cıkacagız eve. Şimdilik böyle herkese cok teşekkür ederim Allahım sizlere vaktinde hayırlı sağlıklı doğumlar nasib etsin bu arada eşimde 5 Kasım ve aynı saat doğumlu boyle bir baba aşkı bilemiyorum yani

ayyy maşallahhh saglıkla büyütün inşallahh

Gözün aydın ilk annemiz . Allah analı babalı büyütsün. Yaşını uzun etsin.

Aşılama nasıl yapılıyor kimlere yapılıyor devlet hast.de ücretsiz yapılıyo mu? Keyfimize göre yapabiliyor muyuz 1 yıldır olmuyosa eğer. Aklımda sorular

Benim de bugün kontrol günümdü. 36 haftalık olduk. 2500 gram :) kan tahlilimde demirim 163 çıktı üst sınırı geçmiş, artık demir için takviye kullanmayacakmışım. Bundan sonra bebeğin hareketlerini takip edecekmişim azalma olursa hemen gidecekmişim.
Umarım en azından 38'i tamamlarım
38'de çatı muayenesi var ve çok korkuyorum ondan.

Aşılama nasıl yapılıyor kimlere yapılıyor devlet hast.de ücretsiz yapılıyo mu? Keyfimize göre yapabiliyor muyuz 1 yıldır olmuyosa eğer. Aklımda sorular
Yaşınız gençse ve hiçbir problem yoksa yüksek ihtimalle atres kaynaklı oluyormuş. Beslenmenizi de düzenlemeniz gerekiyor kafanızdan bebek fikrini silmeniz gerekiyor. Boşvermeniz gerekiyor.

Aslında bunlar kolayca googledan bulunabilecek sorular ama kabaca cevap vereyim. Başka bir probleminiz yoksa, 3 yıllık evli iseniz, başka çocuğumuz yoksa, sgk kayıtlarınız tamsa, 1 yıldır olmuyorsa, rahim flminiz ve eşinizin sperm testinde sorun yoksa, 2 yumurta takibine olumsuz cevap verdi iseniz devlette veya tıp fakültesinde ücretsiz aşılama yapıyorlar. Ama ilaçları 1500tl civarı tutuyor, ilaç miktarı ve fiyatı sizin yumurtalıklarınızın vereceği tepkiye göre değişiyor.

Tüm bunların yanında şekersiz ver karbonhidrat sız beslenme, aktif spor yapma ve kafadan çocuk sahibi olma düşüncsini attığınızda emin olun çok yol kat etmiş oluyorsunuz.
Hayırlısı ile isteğinize kavuşursunuz inşallah.

Ayy canım allah analı babalı büyütsün inşallah tebrikler bebeğine kavuştun sağlıkla evinize gidin bebeğinle ilk sen atlattın bu süreci aramızda darısı başımıza

Hayırlı olsun ikinizin de sağlıklı olmasına çok sevindim

Sağlıcakla gelsin minikler bizde 34+6 yız bugün bize de haftada bir göreyim dedi. Suyu azalmadıkça, kalp atışı azalmadıkça normali bekleyecegiz

Çok şükür ikinizde sağlıcakla kurtulmuşsunuz Allah analı babalı büyütsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…