• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Hele ayakta sallama işi korkunç 🤯 yapabilenlere cidden saygı duyuyorum. Ama bence kimse yapmamalı bel mi dayanır ona ya🤦‍♀️ İnş kv ben işe başlayınca öyle bi hata yapmaz
Aynen başta hiç koymuyo bebek küçük ve hemen uyuyo diye ama sonraları oğlumu 2,5 yaşına kadar salladım 🙄bakalım bu minikte neler yaşıycaz

Tecrübeli anneler bana bi yardımcı olun şimdi ben nereden başlayım emerek uyuyo eşim salı günü evde salı günü başlayalım dedi o zamana kadar uyku rutini oluşturcam perdeleri kapatsam mı hatta karanlık olması için öğlen az önce denedim yok emmeden durmuyo ya pış pış hak getire yani 🙄

Tecrübeli anneler bana bi yardımcı olun şimdi ben nereden başlayım emerek uyuyo eşim salı günü evde salı günü başlayalım dedi o zamana kadar uyku rutini oluşturcam perdeleri kapatsam mı hatta karanlık olması için öğlen az önce denedim yok emmeden durmuyo ya pış pış hak getire yani 🙄
Canım ben de ramazandan sonra başlayacağım çünkü akşam uykusu biraz kayıyor iftardan dolayı. Şimdiden rutin oluşturmaya çalışıyorum 2 gündür yanına kendi ördüğüm amigurumi uyku arkadaşını koyuyorum biraz onu emiyor kolunu falan öyle sesi çıkmıyor 😄 bir de yatırmadan önce gündüz biraz sevip okşuyorum iyi uykular oğlum diyip yatırıyorum ama bu pek işlemiyor daha yatınca ağlıyor oyuncağı verince susuyor 😄

Canım ben de ramazandan sonra başlayacağım çünkü akşam uykusu biraz kayıyor iftardan dolayı. Şimdiden rutin oluşturmaya çalışıyorum 2 gündür yanına kendi ördüğüm amigurumi uyku arkadaşını koyuyorum biraz onu emiyor kolunu falan öyle sesi çıkmıyor 😄 bir de yatırmadan önce gündüz biraz sevip okşuyorum iyi uykular oğlum diyip yatırıyorum ama bu pek işlemiyor daha yatınca ağlıyor oyuncağı verince susuyor 😄
😂😂😂ay nolacak bu halimiz bende yattığımız odada uyutuyorum artık heryerde uyuyoduk şimdi odadan başka uyutmuyorum ama tabi emerek uyuyo 🤔dediğin gibi ramazandan sonraya kadar kendim deniycem olmazda destek mecburen

Uyku eğitimine başlıcak arkadaşlar kolay gelsin hepinize bende bi gaza geldim evimize gidince başlıcam ama şimdi yanına uyku arkadaşı alıştırym diyorum bide birinde görmüştüm kaşların arasına masaj yapınca uykusu gelir diye ben denedim bizimki elimi ittirip ağlamaya başladı oda olmadı yani bakalım burda bi düzen yok ztn bi annem bi ben uyutuyoruz mesela annem sabahları yüzükoyun koyuyo uyuyomuş ben yaptım uyumadı yani en zoru uykusuzluk gerçekten sabahtan beri başım ağrıyo 2 tane ağrı kesici aldım gece😓

Mama sandalyesi arayan arkadaşlar bizimki geldi iyiki almışım çok sevdi hem hafif hem kullanışlı bi ürün burda işimizi gördü baya ek gıdayada başladığımız için çok ihtiyacımız varmış oyun bile oynuyo üstünde resmini atıyorum
Bide haftaya bim e mama önlüğü buharlı pişirici geliyomuş şimdi gördüm kalırsa alıcam aventin ki aşırı pahalı geldi bana çünkü

Eklentiler

• CEF4A2EC-2901-479D-9B25-608E78A008EB.webp
    CEF4A2EC-2901-479D-9B25-608E78A008EB.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 40
😂😂😂ay nolacak bu halimiz bende yattığımız odada uyutuyorum artık heryerde uyuyoduk şimdi odadan başka uyutmuyorum ama tabi emerek uyuyo 🤔dediğin gibi ramazandan sonraya kadar kendim deniycem olmazda destek mecburen
İnşallah başarabiliriz ya kendileri uyumaya alışırlarsa biraz olsun rahat ederiz

Ben yalapşap gidiyorum valla bakalım. İlkin günahı olmazmış😂

Once emzir canim uykuya dalmaya yakin Yavasca baska yere al uyanik uyku arasi olsun uyumus olmasin pispislayarak dalmasini sagla supurge sesi vs dene yilma birkackere yap uyanirda uykusu acilirsa fazla uyarmadan bir muddet sonra tekrar dene aziri hareker renkli seyler bebegin zor uykuya dalmasina sebep oluyormus

Once emzir canim uykuya dalmaya yakin Yavasca baska yere al uyanik uyku arasi olsun uyumus olmasin pispislayarak dalmasini sagla supurge sesi vs dene yilma birkackere yap uyanirda uykusu acilirsa fazla uyarmadan bir muddet sonra tekrar dene aziri hareker renkli seyler bebegin zor uykuya dalmasina sebep oluyormus

Emerken uyuyoya çok sıkıntı şimdi gaza geldim ağzından çektim tam dalmıştı yatağa yatırdım bastı çığlığı eşim uyuyodu geri aldım kucağıma 🤩

Kızlar geçen gün buraya kaka yapamasa da iyi gaz çıkardı demiştim ya o günden sonra işler değişti yine yapamıyor yaparsa 1kere yapıyor ama yine de huzursuz ve sürekli ıkınır gibi ses çıkarıyor yavrum zeytinyağı da verdim hiç etkilemedi 😏 bir de sizlerde kusma durumları nasıl halaa devam ediyor mu?

Bundan sonra süt çoğalsa da fark etmez tadıma başladığım için bırakmam ben . Örnek veriyorum sana sabah emzirdim diyelim sonra kahvaltı yaparken masada ağzına salatalık veriyorum yalatıyorum iğne ucu kadar beyaz peynir veriyorum gibi . Aradan 2 saat geçiyor emzirmek istiyorum eğer emerse tamam 2. Uykudan uyandı emzirmek istiyorum emdikten sonra bisküviyi açıp veriyorum bazen alıyor bazen almıyor açlık tokluk durumuna bağlı oluyor o bence . 2 saatte bir emzirmek istiyorum hep . Öğleden sonra emzirdikten sonra elma muz havuç gibi şeylerden birisini tattırıyorum. Akşam 19:00 gibi bizim için yaptığım çorbadan baharatsız olarak 1-2 yemek kaşığı veriyorum güzelce yiyor 20:00 de emziriyorum gece uykusuna geçiyor . Gece 3 saatte bir uyanıp emip yeniden devam ediyor. Ben bir risk aldım ama çocuğuma güveniyordum alerji gibi bir durum olmadı şimdiye kadar . İnsan kendi çocuğunu bilir zaten poposu pişik bile olmaz öyle mesela . Eğer durumlar böyle olmasa bu ay sonunu beklerdim tadım için ama yine de daha fazla beklemezdim doktora da söyledim bunu zaten . Şuan bu çocukların mama almamalarının tek sebebi 4 ay zaten tek anne sütü aldı mama ona yabancı ve kötü bir lezzet geliyor . Doktor tutmuş bana diyor ki sen çok sık beslemeye çalışıyorsun 4 saat durması lazım . Ya çocuk 600 gramı zor almış ne 4 saati acaba ? 4 saat duracak delirecek sonra emmeye başlayınca sütün akışını beğenmeyip emmeyecek böyle oluyor aynen sinirlenip kendini geriye atıyor işte bu şekilde nasıl büyüyecek derler adama . Şuan temel olan şey anne sütü emzirdikten sonra sütüme ve psikolojime ve bebeğe destek için yaptım pişman mıyım hayır . Annem diyor ki 1996 yılında devlet 3 Aydan sonra ek gıda dedi verdirdi sonra vazgeçti ne oldu o arada diyor ve haklı bence de . Psikolojim rahatladı kendime geldim. Kabız olmadı ayrıca su veriyorum ben . Günde 2 kez kaka yapardı yine aynı sayısında da değişiklik olmadı
Haklısın başka hiçbir çare olmayınca ek gıdaya başlayacak mecbur. Bir hafta daha süt için uğraşacağım ben olmazsa mecburen yavaş yavaş başlamak zorundayım sebze çorbasına falan ne yapayım. Zayıf görünce çok üzülüyorum ya

Kızım battaniyesini başına geçirmeden uyuyamıyor. Burnunun üstüne kadar çekiyor. Bilerek vücudunun aşağısına bırakıyorum bakıyorum yine çekiyor kafasına. Battaniyesine sarılıyor. Battaniyesiz yatırmayı denedim uyuduktan sonra örttüm üstünü kollarıda dışarda bırakacak şekilde ,gece bakıyorum uyurken yine yapmış. Altında nefes alıp vermesi zorlaşacak bundan korkuyorum. Sanki artık uyku arkadaşı zamanımız gelmiş belki bir şeye sarılıp uyumak istiyor. Bu konuda fikirlerniz var mı kızlar?
Ben battaniyesini önce altına seriyorum. Kare şeklinde battaniye, köşelerden biri başının arkasına gelecek şekilde. Uyuyunca diğer köşeleriyle üstünü örtüyorum. En fazla koltuk altına gelecek şekilde ayarlıyorum, istese de yüzünü kapatamıyor

Kızlar geçen gün buraya kaka yapamasa da iyi gaz çıkardı demiştim ya o günden sonra işler değişti yine yapamıyor yaparsa 1kere yapıyor ama yine de huzursuz ve sürekli ıkınır gibi ses çıkarıyor yavrum zeytinyağı da verdim hiç etkilemedi 😏 bir de sizlerde kusma durumları nasıl halaa devam ediyor mu?
Bizim kaka dan önceki 2 gün ztn huzursuzluk başlıyo bugün 4. Gün hala yapmadı yarın yapar diye umuyorum biz poposuna bi kere zeytinyağı yaptık hemen yaptı akşama ama onuda yapmak istemiyorum çok rahatsız edici bişey ve zararlı bence

Canım benimkide yapamıyo önceden günde kaç kere yapardı bıraktım akışına dediğin gibi çok huysuz ıkınıyo

Back
X