Bana hastane de gece emzirmenin çok daha iyi olduğunu, sütün gece emzirme sinde daha çok arttığını ve gece sütünün daha kaliteli olduğunu söyledi çocuk hemşiresi canım
Niye biberon vermiyorsun kasikla 1saat sürüyordur.banada hep biberon verme alışır dediler .ilk günden beri bazen mama çoğunluk meme ucu yarasından dolayi anne sütünü sağıp biberon verdik.3 çeşit biberon var evde damakli , dr brwns ve avent kiraz uç üçünude aldi.2-3 öğün anne sütünü biberon verip 7-8 saat sonra meme verdim tuttu.emdi uyudu.bence en azından arada biberon ver onada alışsın kasigada anne menesinede.yarin öbür gün ,90-120 cc yiyecekler kaşıkla sana çok zor olacak.Sütü nasıl veriyorlar, kaşık ya da enjektör mü? Bizimkiler boğazına kaçıracağım diye tedirgin. Biberon vermedik.
Kizlar bugun bir aylik olduk cok sukur dr kontrlumuz vardi canm skldi. Burda kaka yapmayan bebekler varfi benimki gbi 2 gunde bir filan. Doktor kesinlikle doymadigi icin dedi bu bir. İkincisi bana soylemedi ama bebk izlem defterimize kolik(+) yazmis banada cok gazli bu bebek dedi. Damla ismi yazdi bitkisel içerikli onu aldm 6 saatte bir vercez. Üçüncüsü sarılığı hala gecmedigi icin uc tup kan aldılar ultrasondan bakildi degerlerden bitanesi haric hepsi normal ckti. Tum gun emdigini biraknca agladigini soyledim gunde 2 kere 90cc mama vermemi soyledi. 2 saatten once emzirme aglarsa emzik ver dedi sütün birikmesine izin verin dedi. Kilo alimina gelince dogum kilosundan sonra 700 gr almıs doymuyo beslenmesi yeterli degil dedi
idrar kültüründe enfeksiyon çıktı. Bu yüzden kilo alımı yok. Sünnet olmayan 1 yaş alti bebeklerde görünen birşeymiş.
Üroloji doktoruna sordum. Enfeksiyonla sunnetin ne ilgisi var diye. Bire bir ilgisi var dedi. Pipi derisinden enfeksiyonu kapıyormuş. Dogar doğmaz sunnet yapmadigima pisman oldum. Yaptirsaydim belkide bebegim antibiyotik almayacaktı
Ayda 700 grm azmiymis bana cokta az degil gibi normal gibi geldi normalde ayda ne kadar kilo alinmasi gerekiyor 1 ayi dolan anneler bebekleriniz kac gram aldilar
Biz bugün 1 haftalık olduk, ben sezeryanlıyım, taburcu olur olmaz ayaklandım, bebeğin tüm bakımını eşimden ya da annemden yardımla ben yapabiliyorum, bazen yanlızken de yapıyorum. Bizim en büyük sıkıntı meme reddi. Daha kendisi memeye gelip bir çekmedi. Türlü oyunlarla tutturuyorum. 5. gün kontrolünde hastanede hemşireler göğüsüme mamayı sonda ile tutup tutturdular, o gün emebildi bolca. Şu an ben sağıyorum, sonra ağızına enjektör ile az akıtıp sonra bir şekilde memeyi tutturmaya çalışıyorum. Tutmaz krize girerse eşim eldiven takıp sondayı parmağına sabitleyip veriyor. Çok yoruldumCanım zaten sadece bana deliksiz 1-2 saat uyku için yapıyorlar bütün gece için değil yani ve uykusuzluk da sütü azaltıyo malum. Valla benim ebe ve dr da kaşık önerdi ama gecenin bilmem kaçı o iş yorucu. Ben iki küçük biberon aldım gün içinde sagiyorum. Hastaneye falan giderken eşim alıp gidiyo ben henüz o derece ayaklanamadım. Sürekli olmadığı için meleğim de öyle alismadi.
Benim de 3 gün kaka yapamadığı oldu. Annem kayısıları haşlayıp püre yaptı yedim, bir kerede bol tereyağını ekmeğe sürüp eritip yedim işe yaradı. Bir bez dolusu kaka ile çıkış yaptı.Eymende böyle.. Bence anneyi istiyolar hemen o yüzden kucaga almak icin agliyorlar.. Sessiz sakin uyanmasi iki kere anca olmuştur.. İki gundur de ga sancisiyla ugrasiyoruz.. Kaka yapamadi aglaya aglaya helak oldu.. Kıçına kulak cubuguyla zeytinyagi sürdüm aradan 15dk gecince hemen yapti kakasini.. Ama gaz hala devam ediyor.. Bakalim bugun noolcak
Merhaba bu grupta değilim ama msjlari görünce belki faydası olur diye yazmak istedim. Göğüs yarasına tahin yağı çok faydalı. Tahin yağını her emzirmeden sonra surun ve kalkan varsa kalkanla Bir sonraki emzirmeye kadar muhafaza edin. Belki faydası olur.gecmis olsunYa kizlar oglum 22 gunluk oldu hala gogus yaralarim iyilesmedi canmdan can gidiyo emzirirken. Ustune yetmez gbi iki gogsumde de mastit var ve sutumun azalmasina sebep oldu sagiyorum 30 ml ancak geliyo cocugum doymuyo oyuzden uyumuyo ve ben mama vermek zorunda kaliyorm. Gogus yarasina lanolin kremi karbonatli suyu ve kantoron yagini denedim bana misin demiyo. Lanoline dogumdsn cok once baslamistim oysaki. Onerceginiz baska seylere acigim. Mastit icinde sicak su masaj tarama makinayla sagmayi denedim hala acilmadi kanallar ters emzirmeyi de yarin yapcam gecen sefer iyi gelmisti. Gecen sefer dedigim 3-4 gun oncebaska onerisi olan var mi?
Daha memeyi istekle gelip tutmadı hiç, türlü oyunlarla veriyorum. Sizin bebekler nasıl? Memeyi aranırken hemen tutuyor mu ? Biberon rahatlığına da alışırsa iyice beni boşlarsa diye korkuyorumNiye biberon vermiyorsun kasikla 1saat sürüyordur.banada hep biberon verme alışır dediler .ilk günden beri bazen mama çoğunluk meme ucu yarasından dolayi anne sütünü sağıp biberon verdik.3 çeşit biberon var evde damakli , dr brwns ve avent kiraz uç üçünude aldi.2-3 öğün anne sütünü biberon verip 7-8 saat sonra meme verdim tuttu.emdi uyudu.bence en azından arada biberon ver onada alışsın kasigada anne menesinede.yarin öbür gün ,90-120 cc yiyecekler kaşıkla sana çok zor olacak.
Ilk oğlumda bahsettiğiniz gibi bir buçuk ay emzirmek için uğraştım.ilk uc gün sütüm gelmedi mama vermek zorunda kaldım daha sonra sütüm geldi ama.emmek istemedi sağmak zorunda kaldım.cok emek verdim emmesi için sonunda başarmıştım.cok ağlar kafasını çeker çok da inatci oluyorlar.sakın pes etmeyinDaha memeyi istekle gelip tutmadı hiç, türlü oyunlarla veriyorum. Sizin bebekler nasıl? Memeyi aranırken hemen tutuyor mu ? Biberon rahatlığına da alışırsa iyice beni boşlarsa diye korkuyorum
Daha memeyi istekle gelip tutmadı hiç, türlü oyunlarla veriyorum. Sizin bebekler nasıl? Memeyi aranırken hemen tutuyor mu ? Biberon rahatlığına da alışırsa iyice beni boşlarsa diye korkuyorum
Ödem atıyordur tekrar alır kiloyu benim kızım 400 gr vermişti çok şükür aldı yine kilosunu. Maşallah canım çok sevindim Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallahİyiyim kuzum çok şükğr geliyor sütüm .
3. gün kontrolüne gittik .50 gr vermiş miniğim . Sarılığımızda yok çok şükür♥
Isırgan otunu bende duydum birde dereotu çok süt yapıyormuş. İnşallah artar canımAmin,evet varmış. Lactaplus damla, ısırgan otu çayı birde humana still cayi yazmış.
Canım sancı azaldı anlamadım dün baya saatlerce sürdü niye azaldı ki sendede mi böyle olduÖncelikle sakin ol inan ben doğum yaptığım gün doğurcağımı hiç düşünmezdim .
benımde çok hafifti ve düzensizdi sancılarım .
öncelikle ılık bir banyo ol .
sınra her sancıgeldiğinde sadece bebeğini düşün sana kavusmak için seni kastıgını düşün .
ve ne olursa olsun inan doğdugu an butun acıların bitiyo .
bende inanamazdım kıvranırken bir anda oh dedim .
ve inan dayanılmaz sancılar sadece yarım saat 1 saat sürüyor . Onlarıda güzel güçlü kendini yormadan karşılarsan çok kolay atlatırsın .
yaparsın buna inan ♥
Gözün aydın canim .Allah anali babalı büyütsün . kac saat sanci cektinDoğurdum. İlkine göre kolay olsa da tabii hiçbir doğum kolay değil :))
Çok şükür ikimiz de iyiyiz. Ayrıntılar biraz kendimi toplayınca
insallah :)Çok haklısın darlanmakta canım, neyse demek ki beklemek lazım bakalım... sağlıkla gelsinler de
insallah canm Allah razi olsun. bnde oyle düşünüyorum insallah aksi bir durum olmazsa asiri su gelmesi gbi. bn bide duş almaya bayılırım bni psikojikte rahatlatacagi icin bnde banyoda vakit geçirmeyi düşünüyorum inslh :) hastanede mümkün olduğunca az kalmak istiyorm . eve 5 dk mesafede hastane ıkınma hissi gelene kadr beklesem yetişirim demiInsallah cok guzel ve kolay bi dogumunuz olur agrinizi evde cekin ve dusa girin su da agri cok azaliyor ben 1 1.30 saat suyun altinda kaldim agriyi hissetmiyecek kadar hafifti ve acilmam guzel oldu suyla 3 dk ya dusunce hastaneye gittim 1.30 saat icinde bebegimi kucagima aldim zaten nstydi yatisti derken vakit cok hizli gecmisti insallah kalanlarinda kolay bi dogumu gerceklersir. Ama imkaniniz olursa muakkak suya girin
Nasılsın canm sancin şiddetlendi mi ?Kızlar belime sancı giriyor adet sancısı gibi kasıktada hissediyorum araları az ama şiddetidr az ne yapmalıyım öokta uyuyasım var kaldım ortada enerjim sıfır
A belkide doğuma gitti sancısı artıp eğer öyleyse hayirli dogumlari olsun ekim annesi olacak kimse kalmadi heralde ya normalde persembe doktora gidecem ama tık yok:/ bide 20 lik dis agrisi beynime vuruyor ben dis sancisi cekiyorumNasılsın canm sancin şiddetlendi mi ?
Canm ayni bnimde dişim kirildi 6.aydaydi sanırımve ara ara sızlıyor bn ağrı olmasin diye duzenli tuzlu suyla gargara sonra karanfil kaynatiorum onunla gargara yapıyorum. bunlar sayesinde erteleniyor dogumdan sonra ilk isim disim olacak kendime geldiğim an. ve ben çok şiddetli ağrılarımı sarımsak almıştı tuzla ezip koymuştum. gitmemis arkadaşta geri hafiflemis .A belkide doğuma gitti sancısı artıp eğer öyleyse hayirli dogumlari olsun ekim annesi olacak kimse kalmadi heralde ya normalde persembe doktora gidecem ama tık yok:/ bide 20 lik dis agrisi beynime vuruyor ben dis sancisi cekiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?