Bana kalsa hiçbir şey vermemeliyiz mi?
Evet büyük oğlum da hala sadece anne sütü alıyor zaten.
Benim söylediğimi anlamamissiniz ya da ben anlatamadım. Kıyma uzerinden değil, o listelerin sağlıklı standart bebekler üzerinden hazırlandığını söyledim. Kıyma konusunda ise kıyma zaten 6-7 ay demisim. Burada da en küçük bizim çocuk olduguna göre 6aydan küçük kimse kalmamış olmalı.
Alerjik bebeklerin listeleri bambaşkadır, bunu anlatıyorum. Evet her bebek farklı. Ama bu listeler normal gelişim gösteren bebekler için hazırlanır zaten diyorum. İlk rehber her zaman bebeği takip eden doktordur. Doktor bebeğin gelişimine geçmişine göre ileri alma ya da öne çekme yapar zaten. Ve bu süreçte takip önemlidir. 3 gün kuralı bu yüzden önemlidir. Ben bugüne kadar kimseye şunu ver şunu verme demedim. Şu besin şu aydan önce önerilmez, dedim en fazla ki zaten son iki aydır çok fazla gruba girmiyorum. Burada da kendi kafama göre değil sağlık Bakanlığı'nın da çocuk hekimlerinin de onayladığı bir listeyi alintilayarak paylaştım. Mesela kendi doktorumuza sonuna kadar guvenmeme rağmen onun verdiği listeyi de öğün tablosunu da paylaşmam çünkü her bebek farklıdır.
Merak ettiğiniz için söylüyorum, büyük oğluma pirinç vermemiştim, alerji olduğunda mecbur kaldığım için vermek zorunda kaldım. Çünkü bir ay boyunca pirinc ve patates dışında hiçbir şey yemedik. 3 yaşına kadar alerjisi olmayan her şeyi yedi, işlenmiş seker ise 2 buçuk yaşına kadar yemedi. Kırmızı çizgimiz ise paketli gıdalar oldu. Paketli gıda hala yemiyor. Şeker ise tatlı vs evde yapiyorum. Kuzu Kıyma ise 7 aylıkken başladık zaten.
Küçük için bir şey diyemeyeceğim 6ay 1 haftalık henüz. Ama elbette ilk tercihim pirinc olmayacak mecbur kalmadıkça. Pirincin erken verilmesinin sebebi sindirim kolaylığı aynı zamanda alerji ihtimalinin çok çok düşük olmasıdır. Ama glisemik indeksi ve içerdiği arsenik sebebiyle ne kadar az, o kadar iyi. Ama tabii tercih meselesi. Bizimki mecburiyetti.