2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Aynisini esime dedim.Merkure,venuse bisey mi oldu yine geriledi mi dedim.Uzerimizden tır gecmis gibiyiz su anda🤦‍♀️
Başta inanmamistim ama cidden dolunay olan günler çocuklar çok değişiyor. Dolunayın ertesi günü okulda herkesin benimki bu gece hiç uyumadı çok huysuzdu diyordu. Yehenlerim de öyleydi. Benim büyük oğlanı saymıyorum o zaten uyumuyirdu 🤣

doktorumuzun verdigi bir bilgi, bal bakla patlican bunlar cok istisnai yiyecekler. Burda konu kiyma.

ornegin domates, doktorumuz 8. Ayda baslayabilirsiniz dedi. Her bebek farkli. Ama bu listeler alerji ve sindirime gore denenirken gozlem yapilmasini gerektiriyor. Ayrica sana kalsa hic bir sey vermemeliyiz zaten.

Pirinc unu veriyor musun mesela? Pirincin ve islenmis olan pirinc ununun bir kerevizden daha fazla uzun vadede zarar verdigini kac kisi biliyor?

Her bebek farkli.
Bana kalsa hiçbir şey vermemeliyiz mi?
Evet büyük oğlum da hala sadece anne sütü alıyor zaten.
Benim söylediğimi anlamamissiniz ya da ben anlatamadım. Kıyma uzerinden değil, o listelerin sağlıklı standart bebekler üzerinden hazırlandığını söyledim. Kıyma konusunda ise kıyma zaten 6-7 ay demisim. Burada da en küçük bizim çocuk olduguna göre 6aydan küçük kimse kalmamış olmalı.
Alerjik bebeklerin listeleri bambaşkadır, bunu anlatıyorum. Evet her bebek farklı. Ama bu listeler normal gelişim gösteren bebekler için hazırlanır zaten diyorum. İlk rehber her zaman bebeği takip eden doktordur. Doktor bebeğin gelişimine geçmişine göre ileri alma ya da öne çekme yapar zaten. Ve bu süreçte takip önemlidir. 3 gün kuralı bu yüzden önemlidir. Ben bugüne kadar kimseye şunu ver şunu verme demedim. Şu besin şu aydan önce önerilmez, dedim en fazla ki zaten son iki aydır çok fazla gruba girmiyorum. Burada da kendi kafama göre değil sağlık Bakanlığı'nın da çocuk hekimlerinin de onayladığı bir listeyi alintilayarak paylaştım. Mesela kendi doktorumuza sonuna kadar guvenmeme rağmen onun verdiği listeyi de öğün tablosunu da paylaşmam çünkü her bebek farklıdır.
Merak ettiğiniz için söylüyorum, büyük oğluma pirinç vermemiştim, alerji olduğunda mecbur kaldığım için vermek zorunda kaldım. Çünkü bir ay boyunca pirinc ve patates dışında hiçbir şey yemedik. 3 yaşına kadar alerjisi olmayan her şeyi yedi, işlenmiş seker ise 2 buçuk yaşına kadar yemedi. Kırmızı çizgimiz ise paketli gıdalar oldu. Paketli gıda hala yemiyor. Şeker ise tatlı vs evde yapiyorum. Kuzu Kıyma ise 7 aylıkken başladık zaten.
Küçük için bir şey diyemeyeceğim 6ay 1 haftalık henüz. Ama elbette ilk tercihim pirinc olmayacak mecbur kalmadıkça. Pirincin erken verilmesinin sebebi sindirim kolaylığı aynı zamanda alerji ihtimalinin çok çok düşük olmasıdır. Ama glisemik indeksi ve içerdiği arsenik sebebiyle ne kadar az, o kadar iyi. Ama tabii tercih meselesi. Bizimki mecburiyetti.

Pekmez ben de başladım ama kahvaltıya koymak doğru mu bilemedim hani peynir var ya pekmezin faydasını alır mı acaba diye..

Bi de bilgisi olan var mı keçiboynuzu özü pekmez mi oluyo? Eşim organik bulmuş almış da miktar olarak pekmez gibi mi verilmeli
Hiç öyle düşünmemiştim canım bilemedim şimdi ben de bi araştırayım
Bebeğine Tarhana başlayan var mı. Reflü yapabileceğini duyduğum için vermedim henüz ama
Ben bi kere verdim hem tadını sevmedi hem de verdikten sonra kustu bi daha da vermedim ama tekrar denemek istiyorum o zaman küçüktu daha

Bana kalsa hiçbir şey vermemeliyiz mi?
Evet büyük oğlum da hala sadece anne sütü alıyor zaten.
Benim söylediğimi anlamamissiniz ya da ben anlatamadım. Kıyma uzerinden değil, o listelerin sağlıklı standart bebekler üzerinden hazırlandığını söyledim. Kıyma konusunda ise kıyma zaten 6-7 ay demisim. Burada da en küçük bizim çocuk olduguna göre 6aydan küçük kimse kalmamış olmalı.
Alerjik bebeklerin listeleri bambaşkadır, bunu anlatıyorum. Evet her bebek farklı. Ama bu listeler normal gelişim gösteren bebekler için hazırlanır zaten diyorum. İlk rehber her zaman bebeği takip eden doktordur. Doktor bebeğin gelişimine geçmişine göre ileri alma ya da öne çekme yapar zaten. Ve bu süreçte takip önemlidir. 3 gün kuralı bu yüzden önemlidir. Ben bugüne kadar kimseye şunu ver şunu verme demedim. Şu besin şu aydan önce önerilmez, dedim en fazla ki zaten son iki aydır çok fazla gruba girmiyorum. Burada da kendi kafama göre değil sağlık Bakanlığı'nın da çocuk hekimlerinin de onayladığı bir listeyi alintilayarak paylaştım. Mesela kendi doktorumuza sonuna kadar guvenmeme rağmen onun verdiği listeyi de öğün tablosunu da paylaşmam çünkü her bebek farklıdır.
Merak ettiğiniz için söylüyorum, büyük oğluma pirinç vermemiştim, alerji olduğunda mecbur kaldığım için vermek zorunda kaldım. Çünkü bir ay boyunca pirinc ve patates dışında hiçbir şey yemedik. 3 yaşına kadar alerjisi olmayan her şeyi yedi, işlenmiş seker ise 2 buçuk yaşına kadar yemedi. Kırmızı çizgimiz ise paketli gıdalar oldu. Paketli gıda hala yemiyor. Şeker ise tatlı vs evde yapiyorum. Kuzu Kıyma ise 7 aylıkken başladık zaten.
Küçük için bir şey diyemeyeceğim 6ay 1 haftalık henüz. Ama elbette ilk tercihim pirinc olmayacak mecbur kalmadıkça. Pirincin erken verilmesinin sebebi sindirim kolaylığı aynı zamanda alerji ihtimalinin çok çok düşük olmasıdır. Ama glisemik indeksi ve içerdiği arsenik sebebiyle ne kadar az, o kadar iyi. Ama tabii tercih meselesi. Bizimki mecburiyetti.
Neden böyle bir tartışma içindesiniz ki her bebek farkli herkez istediğini versin önemli bilgiler paylasiyorsun rint bizde faydalanıyoruz sayende

Kızlar haziranda ise başlayacağım ek gidada bi sıkıntımız yok fakat memeye düşkün hâlâ oğlum ve biberon almiyor. Sizin onerebileceginiz biberon yada yöntem var mı işe baslamadan alistirmam lazim alıştırma biberonu düşünüyorum ama bilemedim normal biberonlari emziklari isiriyo emmiyo

Kızlar haziranda ise başlayacağım ek gidada bi sıkıntımız yok fakat memeye düşkün hâlâ oğlum ve biberon almiyor. Sizin onerebileceginiz biberon yada yöntem var mı işe baslamadan alistirmam lazim alıştırma biberonu düşünüyorum ama bilemedim normal biberonlari emziklari isiriyo emmiyo
Su içmeye baslamistir değil mi? Dediğiniz gibi alıştırma biberoni ya da icirebilirseniz bardak... uykuya dalarken emiyorsa alıştırma bardağı da çok gelir ama🤔

Evet evet et suyu verilebilirmiş. Kıymayı merak ettim. Ya doktorum ek gıda sürecinde pek bana anlamlı destek olmadı yani ben kendim okuduğum kadarıyla sorduğum kadarıyla ilerliyorum ondan sordum.
birde 7 de uyanıyor yakaçta yatıyor kuzu canım?
benimki 5.45 ye ayakta bir türlü çözemedim 😞
Şöyle bizimkinin de erken kalkma sorunu var ama ben saat 7 olmadan yataktan almıyorum. O da zaten kendi oyalaniyo ama bazen 5- 5 buçuk gibi uyaniyo o zaman uyutmaya çalışıyorum. Tabi eğer bi ağrısı yoksa ya da açlıktan uyanmamissa. Genelde 6 .20 ya da 6.30 gibi ayakta ama yataktan 7 de alıyorum saat 9 da sonraki uykusu.
Ben uyku eğitimi verdim belki yazılarımı hatirliyosundur. Uykusuzluktan canımdan bezmistim

Bugün ufaklığı aşı için götürdüm. Erteleyecegim ama bu 6. ay aşısında pnomokok zatürre aşısı varmış. Doktor yaptırsan daha iyi olur dedi. Tam iki aydır ilk.kez çıktık dışarı. Çok garip hissettim. Haftaya da menenjit B yaptırmayı düşünüyorum ama emin olamıyoruz. 5 Nisan'da olması gerekiyordu. Bayram sonrasını mi beklesek yaptırsak mi bilemedim.

Asiri hareketli bebislerin anneleri,sizinkilerde de snki dikkat daginikligi varmis gibi mi ? Ugur cok hareketli yerinde saniye durmuyor.Mama yedirirken de hep dikkati daginik gibi.Gozleriyle bir oyuncaga bakarken diger eliyle ters taraftaki baska bir oyuncagi aliyor.Dikkat eksikligi daha bu aylarda belli olur mu ?

Asiri hareketli bebislerin anneleri,sizinkilerde de snki dikkat daginikligi varmis gibi mi ? Ugur cok hareketli yerinde saniye durmuyor.Mama yedirirken de hep dikkati daginik gibi.Gozleriyle bir oyuncaga bakarken diger eliyle ters taraftaki baska bir oyuncagi aliyor.Dikkat eksikligi daha bu aylarda belli olur mu ?
Bebeğini en iyi sen tanırsın hem de şu an iki tane var sende. Emine Ergün var instada onu takip et istersen o bu konularda da paylaşım yapıyordu.
Eğer ciddi bir şüphen varsa bence mutlaka bir uzmana görünun ortalık durunca. ne kadar erken o kadar iyidir.
Oyuncakları tek tek vermen ya da sepet içinde vermen odaklanma gücünü arttırır.
Ama genel anlamda bu aylarda bebekler pek tek şeye odaklanamiyor. Dikkatleri çabuk dagiliyor.

Bizimki de öyle bi oyuncakla oynuyor başka oyuncak önüne koyunca direk ona geçiyor hele ki önünde fazla oyuncak varsa hangisine saldıracağını şaşırıyor

Benim bebe de öyle . Gerçi benim bebe karnımdayken de aşırı hareketliydi gündüz gece ayirmazdi doğdu öyle. Asla hareketsiz bi dönemi olmadı şimdi de nereye bakacağını neye saldiracagini şaşırıyor

Aksam 8den beri uyanikti. Saat 4bucuk olmus daha simdi uyudu

Sinirlerim yiprandi gercekten. Uykusunun duzene girmesini bekliyordum. Iyice beter oldu:KK42:
Bizimkide gece berbatti sabah hee yatti dedik 10 da yatti 11 de kalkti
11 de uyandiktan sonra hiç uyumadi.en fazla 2-2.5 saat dayanabilirdi halbuki.umarim 1 günlük birseydir 🤯
Bebeğine Tarhana başlayan var mı. Reflü yapabileceğini duyduğum için vermedim henüz ama
Arkadaşım beyaz tarhana yollamisti bana onu yapıyorum çok seviyor.hatta 1 saat önce kıymalı yedi .
Ben sadece algıları açık diye düşünüyorum.7 aylik çocuğun tek bir oyuncak ile ilgilenip onunla işi bitene kadar oynamasını beklemek yanlış olur sanki.dikkat dağınıklığı daha ileri yaşlarda olur diye biliyorum

Back
X