2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar haziranda ise başlayacağım ek gidada bi sıkıntımız yok fakat memeye düşkün hâlâ oğlum ve biberon almiyor. Sizin onerebileceginiz biberon yada yöntem var mı işe baslamadan alistirmam lazim alıştırma biberonu düşünüyorum ama bilemedim normal biberonlari emziklari isiriyo emmiyo
Ben 26 Haziran da is basi yapicam 8.5 aylık olacak.sabah emzirip gerisini işten döndükten sonra emziricem.benim çok sütüm yok öyle çözeceğim.

Bebegim sarımsak yemiyor soğanı yiyor 🤔🤔 sanırım bundan sonra da yemeyecek en sevdiği yemeğin içine çok az miktarda koydum onu da yemedi daha önce de çorbalarına koydum onları da yemedi vazgeçiyorum artık sarımsak da yemeyiversin

Bebegim sarımsak yemiyor soğanı yiyor 🤔🤔 sanırım bundan sonra da yemeyecek en sevdiği yemeğin içine çok az miktarda koydum onu da yemedi daha önce de çorbalarına koydum onları da yemedi vazgeçiyorum artık sarımsak da yemeyiversin
Cacikta denesene.
Bugün yoğurtunun içine sarimsak rendesi ile salata ve sarmisak rendeledim sevdi.
Ama çok sarmisak kokuyor ablasi ve babasi oğlanı sevmedi 😏😏

Ben de bugün balkabağı patates bezelyeden sebze çorbası yaptım minik minik sarımsak ve soğan da koydum. Yeni olarak da üç beş yarak semizotu attım içine, piştikten sonra sıcağına peynir altı suyu koydum. Severek içti:)

Benim büyük çorbanın içinde piserse yemez ama piştikten sonra katarsam yerdi.

Cacikta denesene.
Bugün yoğurtunun içine sarimsak rendesi ile salata ve sarmisak rendeledim sevdi.
Ama çok sarmisak kokuyor ablasi ve babasi oğlanı sevmedi 😏😏
Benim büyük çorbanın içinde piserse yemez ama piştikten sonra katarsam yerdi.
Bi de böyle deneyeyim yemezse zorlamayacağım ama demek ki sevmiyormuş diyeceğim

Asiri hareketli bebislerin anneleri,sizinkilerde de snki dikkat daginikligi varmis gibi mi ? Ugur cok hareketli yerinde saniye durmuyor.Mama yedirirken de hep dikkati daginik gibi.Gozleriyle bir oyuncaga bakarken diger eliyle ters taraftaki baska bir oyuncagi aliyor.Dikkat eksikligi daha bu aylarda belli olur mu ?
Bunu bende araştırıyorum. Hiperaktivite olarak araştırıyorum ama tanısı en erken 2yaşta veriliyormuş. İnanılmaz hareketli bir bebeğim var.

Bu yüzden önüne oyuncakları yığmıyorum , 2-3 seçenek koyuyorum önüne hangisini isterse onu alıyor ve tek oyuncakla oynatıyorum, dikkati çok dağınık çünki. Elindeki oyuncağa odaklanamıyor kesinlikle. Bütün seslere bütün hareketlere anında kulak kabartıyo ve gözler fıldır fıldır bi kere oyuncağa bakıyorsa milyon kere etrafta gözler. Hani oyuncak elindeyken de sallar vuru bişeyler yapar bebekler ama benimki ne yapacağını şaşırıyor. Paldır küldür oyuncaklar havada uçuşuyor resmen. Ve çok heyecanlı bi bebek muhtemelen herşeye yetişmeye çalıştığı için ... heyecandan sürekli aşırı hızlı nefes alıp veriyor ve sürekli terleme modunda. Örn, mama sandalyesinde oturuyor, hızlı hızlı masaya vurarak aşırı heycanlı sesler çıkarıyor ve göl oluyor sanşyeler içinde. Yere oturtuyorum anında yüzüstü atıyo kendini ve tepine tepine arkalara yanlara hertarafa sürünüyo ama nasıl sürünme deyim hani balıkları canlı bir şekilde sudan çıkarırsınızda kuru biryerde zıplarya aynı o şekilde bi tepinerek sürünme :rolleyes: çok komik oluyo ama bu kadar hareket heyecan ve birleye dikkati veremeyip aynı anda herşeye yetişmeye çalışma nedir bilemiyorum.

Biraz araştırma yaptım. Hiperaktif çocukların özelliklerinden şunlar benim bebeğimde var, etiketlemiyorum tabiiki sadece gözlemci bi anne olup erken tanının hayati önemini göz önünde bulundurmaya çalışıyorum.
Hiperaktif bebekler derin uykuya geçemez diyor evet öyle çok kısa uykularımız var ve sürekli uykuda uyanık gibi bi hali var . Tensel teması sevmez kucağa alınmaktan hiç hoşlanmaz kucaktaysa ya bağırır yada kucağında olduğu kişiyi iterek durur. Eller kollar hiç durmaZ kıpır kıpır kıvrık kıvrık hareketler ve sürekli paldır küldür sanki kollarının içine kontrol edilemez bişey var ve heryere çarpıyor gibi:rolleyes::KK70:

Hayır canım öyle düşünme. Ek gıdaya geçince benim de sütüm azaldı. Okuduğum her yerde önce ek gıda sonra emzirin diyodu. Baktım sütüm azaldı ben her zaman önce emziriyorum sonra ek gıda veriyorum sonra sıvı vermeye çalışıyorum eğer sütüm varsa tekrar emziriyorum yoksa su , ayran komposto. Bir de rüya beslemesi benim sütümü arttırıyo.
Rüya beslenmesi nedir canım

Bi de böyle deneyeyim yemezse zorlamayacağım ama demek ki sevmiyormuş diyeceğim
Yarın değil de bir hafta sonra falan mı denesen? İyice sogumason bir de çocuk.
Bir bezelye hkayemiz var bizim.
Benim büyük bezelye yemedi tattirdigimda. Başladım yemedi Püre yaptım yemedi. Çorba yaptım yemedi. En sonunda köftenin içine koydum ve çocuğa dokundu. Bebekler içgüdüsel davrandıkları için kendilerine dokunacak şeyi tuketmez demişti bir doktor. Eğer yemiyorsa bir hafta bir ay ara verin, tekrar deneyin demişti.

Rüya beslenmesi nedir canım
Rüya beslemesi uyku halinde yaptığım emzirme. Tabi emzirmeyenler de biberonla besliyebilir.
Kızlar, henüz erken ama gece beslenmesini(emzirmesini ya da) ne zaman kesmeyi düşünüyorsunuz?
Uzmanlara göre 8. Aydan itibaren gece beslemeleri kesilebilir . Bebeğin ihtiyacı olan kalori miktarı gün içinde aldığı besinlerin miktarı arttırılarak karşılanmalı diyolar ki ben de aynı fikirdeyim. Tabi 8 ay en erken herkes kendi bebeğine uygun dönemi bulmalı 9.-10. aylar da bunun için uygundur. Ben rüya beslemesi yapıyorum ama kesinlikle 12 den sonra beslenme yapmıyoruz. Rüya beslemeleeini keserken de en önce en geç verdiğiniz besleme saatini kesmeniz gerekiyo ve azaltarak kesmek oneriliyo. Yani eğer biberonla besliyodaniz verdiğiniz miktarı azaltın eğer emziriyorsanız da emzirdiginjz süreyi kisaltin diyo uzmanlar. Ben şimdilik 10. Aya kadar böyle devam etmeyi planlıyorum. Sonra azaltarak biraktirmayi düşünüyorum.

Kızlar, henüz erken ama gece beslenmesini(emzirmesini ya da) ne zaman kesmeyi düşünüyorsunuz?
Arkadaşımın oğlu çok iriydi. Doktor 7. aydan sonra ihtiyacı olmaz bebeklerin kesebilirsin dedi. 7 ayda kesti. Sorun yasamadi. Ben 14 aylıkken falan kesmiş oldum. Bizim doktor 1 yasindan önce önermiyor. 12-18 ay arası gece beslenmesini bırakmak için uygundur diyor.
Benim iki numara gecede 10-15 defa kalkmıyor. 4-5 kalkıyor genelde bazen 6
O yüzden bu miniği tamamen kesmeyi düşünmüyorum. Kademeli azaltarak beslenmeyi bir yasinda 2'ye sonra da 1'e düşürmeyi planlıyorum. Gece sütü de çok faydali malum tamamen kesmek yerine standart bir saatte gecede bir defa gibi bir umudum var.

Benim ki kendiliğinden bıraktı. Uyumadan önce muz yedirirdim kabız yaptı artık uyumadan önce tarhana ya da yayla çorbası içiyor gece kalkmıyor 10 da yatıyor sabah 6 da emmek ıcın kalkıyor o da çok normal.. Gece cocuk tok uyursa kalkmaz. Ben dıger opulkarıma muz verirdim bunda kabız yaptı corba da tok tutuyor

Arkadaşlar bi sorum olacak. Kızım iki aydır hiç uzamamış kilo deseniz iki ayda 1 kilo almış. Kiloya alışkınım doğduğundan beri az az alırdı ama boy canımı çok sıktı. 6 ay 1 haftalık ve 64 cm 2 ay hiç uzamamış bu büyüme geriliğimidir? Doktor tahlil istedi başka bi yorum yapmadı çıksın sonuçlar konuşuruz dedi.

Kızımda 7 aylikken kesmistim bunda da 7 ay dolduktan sonra kadameli kesmeyi düşünüyorum . şimdilik 1 diş var ama dişler dahada çıkmadan kesmek lazım.
Kizlar alistirma bardagi olarak ne aldiniz
Philips Avent SCF551/05 Damlatmaz Bardak 6 ay+ - 200 ml

Bunu kullanıyoruz bazen çok çekiyor boğulur gibi oluyor alışacak.

Kizlar alistirma bardagi olarak ne aldiniz
Ben çok onemsememistim bu alıştırma bardağı olayını çünkü su icirmeye çok erken başlamıştım ateşli hastalık geçirince ilaçlar falan yüzünden. Normal bardakla ya da entibiyorigin ve gaz ilacının enjektörü vardı onu kullaniyodum. Sonra markasını bilmediğim bi alıştırma bardağı hediye geldi onu kullanmaya başladım kendim de ikeaninkini almıştım her ikisini de kullandım ama hiç birini bardak kadar sevmedi

Back
X