- 20 Ocak 2008
- 15.263
- 32.183
- 1.123
Hepsi buyuduler masallah berikoNice seneleri olsun.. Büyümüşler maşallah![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hepsi buyuduler masallah berikoNice seneleri olsun.. Büyümüşler maşallah![]()
Zaten kimsenin başka çaresi yokGeçecek.. Yaz boyu eymende zor yedi.. Simdi yiyor.. Dayan ve sabret![]()
Canım Allah kolaylık versin ne diyebiliriz ki kolaylık dilemekten başka. Herkesin başka başka zorlukları var . Allah Hepimize güç kuvvet versin bol bol çok çok çopçok büssürüUzun zmndır girmiyordum hsmıle olanların gözü aydın olsun. Allah kolaylık versin. 3.ye dıkkat edin. Ben ettim siz etmeyin. Çıldorcam okul acılıyo bakıcı yok. Canlı derslerde canım cıkıyo, buyuk oğlan 1. Sınıf. Allahım sana gelıyorum. Ela lale al keklık al. Kekıklı kek al kafayı kırcam. 1.sınıfa gudenı maaıle okuka götur. Temızlıkçi alamıyor korkudan... O gün aynaya baktım ıyı Kı maske tskıyoz pala Remziye olmuşum. Cidden akıl ruh hıcbır saglıgım ıyı degıl. Kımseden destek yok. Iykı okul acılıyo hep sını vercem okula.kucuge bakıcı sart ama yok herkes evınde bakmak ıstoyor. Evi b... Göturuyı... Adam Bır haftasonu 3vde kalınca krız gecırıyo. Hadı dısarı cıkuyız bırını çişi gelır bırını karnı acıkır bırı emmek ister. Kafama edeyım çalışan kadının ne işi var 3.ile... Aklınız varsa yapmayın ha 3 cocuk ha 10 cocuk. Aksamları 2 sepet camasır katlama İle gecıyo. Utuyu kim kaybetmiş. Eşim kendı gömleğini ütülğyo ama mutsuz. Her seyde laf sokuyor al sen ıstedın... Buyuk hıoeraktıf derse oturmuyor..kucagımda bebek ödev yaptır... Cidden dayanacak gucum kalmadı yemek yemegı unutuyom. Unutkan oldum. Yogurdu mayakarken msya kıyamayıp sarıyorum sabaha tencereye dolaba koydum Sacımı tarıcak zmn uok gıttım kısacık jestırdım. Kuafor bıle emın mısın abla dedı. Kes kısacık.dedum. Allh sabır güç versin hepimize.
Dayanicaz canım..geçecek inşallah.tecrube sahibi olanlar geçecek diyorlar.yeme olayinin uzun sürmesi çok yorucudur ama...ben o kadar dayanamıyorum.hatta hiç dayanamıyorum galibaBiz de o noktaya doğru gidiyoruz ya . Zaten yemek saatleri beni benden aliyodu. Abartısız bir saat sürüyo yemek yemesi . Bu aralar iyice zorlaştı bizim de yaşına iki hafta var![]()
Dayanicaz canım..geçecek inşallah.tecrube sahibi olanlar geçecek diyorlar.yeme olayinin uzun sürmesi çok yorucudur ama...ben o kadar dayanamıyorum.hatta hiç dayanamıyorum galibaüç öğün artı ara öğünu vardı normalde.suan yemiyor tabi atistirma yapıyor sadece..
Aa dayanicaz yazdığını görmemişimZaten kimsenin başka çaresi yokhunilene hunilene dayanacaz
Canım benim başıma geldi. Mastit in ilerlemiş hali o. Mastit ilerleyince apse yapıyor memede. O sertlik apse aslında ve alınmazsa delinip akıyor. Genel cerraha gitmelisin.Kızlar konuları pek takip edemedim. Göğüs ucumun içinde ufak yuvarlak bir sertlik var bir haftadır. Ne yaptıysam geçmedi mastit değil sanırım. Emzirirken çok ciddi acı veriyordu. Bugün o sertliğe denk gelen kısımda bi delik açılmış ufacık ve ordan iltihap geliyor çok az. Başına böyle birşey gelen var mı nedir bu? Kendi kendine geçer mi doktora mı gitmeliyim? Ve hangi bölüme
Yaaa işte bu benim oğlan kasığa ağzını acmiyo ama önüne koyunca yiyo. Sen neler veriyorsun bu şekildeyken? Kahvaltı güzel oluyo omlet pankek okey ama gerisi. Yoğurdu yiyo bak kaşıklaBenim oğlan genel olarak öyle kaşık sevmio. Tüm katı yicekleri mama sandalyesi nde önüne koyuyorum küçük küçük. Kendi yiyo yavaş yavaş. Ben öyle kabul ettim. Düşün kuru fasulye nohut bile taneleri önüne koyuyorum yesin diye. Çok zor .
İki çocukta zivanadan çıktık biz. Saçlarım o kadar çok dökülüyor ki tarayamiyorum resmen . Büyük oğlum habersiz resmimi çekiyor arada. Bakıyorum hep yorgun mutsuz bı yüz ifadesi. Küçük oğlan nerdeyse ay atesleniyor. Her ay doktor Faslı. İlaç içirmek işkence. Şurubu ağzında tutuyor tutmuyor tükürüyo. Uykusu çok zor. Yemesi çok az iştahsız. Ve aşırı huysuz inatçı. Kucağımdan indiği an çığlık kıyamet agliyor. Normal ağlasa bıraksam ağlasın ama öyle bı aglio ki bı kaç saniye içinde nefesi kesilir hale geliyor. O an herkesten herşeyden nefret ediyorum. Neden benim yardimcim yok elimi tutan kimse yok diye. Çocuk yap derken herkese beni itekledi. Çocuk olunca herkes kendi kabuguna çekildi. Ki küçük oğlum ciddi anlamda çok cokkk zor bebek. Nankörlük gibi algilanmasin . İki evladım var dünyaya bedel. Ama çok zorlanıyorum. Ve yalnızım.Uzun zmndır girmiyordum hsmıle olanların gözü aydın olsun. Allah kolaylık versin. 3.ye dıkkat edin. Ben ettim siz etmeyin. Çıldorcam okul acılıyo bakıcı yok. Canlı derslerde canım cıkıyo, buyuk oğlan 1. Sınıf. Allahım sana gelıyorum. Ela lale al keklık al. Kekıklı kek al kafayı kırcam. 1.sınıfa gudenı maaıle okuka götur. Temızlıkçi alamıyor korkudan... O gün aynaya baktım ıyı Kı maske tskıyoz pala Remziye olmuşum. Cidden akıl ruh hıcbır saglıgım ıyı degıl. Kımseden destek yok. Iykı okul acılıyo hep sını vercem okula.kucuge bakıcı sart ama yok herkes evınde bakmak ıstoyor. Evi b... Göturuyı... Adam Bır haftasonu 3vde kalınca krız gecırıyo. Hadı dısarı cıkuyız bırını çişi gelır bırını karnı acıkır bırı emmek ister. Kafama edeyım çalışan kadının ne işi var 3.ile... Aklınız varsa yapmayın ha 3 cocuk ha 10 cocuk. Aksamları 2 sepet camasır katlama İle gecıyo. Utuyu kim kaybetmiş. Eşim kendı gömleğini ütülğyo ama mutsuz. Her seyde laf sokuyor al sen ıstedın... Buyuk hıoeraktıf derse oturmuyor..kucagımda bebek ödev yaptır... Cidden dayanacak gucum kalmadı yemek yemegı unutuyom. Unutkan oldum. Yogurdu mayakarken msya kıyamayıp sarıyorum sabaha tencereye dolaba koydum Sacımı tarıcak zmn uok gıttım kısacık jestırdım. Kuafor bıle emın mısın abla dedı. Kes kısacık.dedum. Allh sabır güç versin hepimize.
Katı olan herşeyi. Türlü yemeği vardı. Bugün yemekteki tüm sebzeleri önüne ufaltip koydum. Ne yemek yaparsam artk bebeğe ayrı yapmıyorum. Bizde asıl sorun kahvaltı. Peynir zeytinle hiç arası yok. Domates salatalık yiyo. Yumurta eh iste . Ekmek sevio. Bebe bisküvisi veriyorum.Yaaa işte bu benim oğlan kasığa ağzını acmiyo ama önüne koyunca yiyo. Sen neler veriyorsun bu şekildeyken? Kahvaltı güzel oluyo omlet pankek okey ama gerisi. Yoğurdu yiyo bak kaşıkla
Bende oldu aynı şekilde geçen haftalarda..bebeğim ısırdığı için olmuştu, uzunca bir süre ağrıdı, kendim sıkıp iltihapı temizledim..sonra acı da kalmadı..benim de canım çekildi kaç hafta emzirirkenKızlar konuları pek takip edemedim. Göğüs ucumun içinde ufak yuvarlak bir sertlik var bir haftadır. Ne yaptıysam geçmedi mastit değil sanırım. Emzirirken çok ciddi acı veriyordu. Bugün o sertliğe denk gelen kısımda bi delik açılmış ufacık ve ordan iltihap geliyor çok az. Başına böyle birşey gelen var mı nedir bu? Kendi kendine geçer mi doktora mı gitmeliyim? Ve hangi bölüme
İki çocukta zivanadan çıktık biz. Saçlarım o kadar çok dökülüyor ki tarayamiyorum resmen . Büyük oğlum habersiz resmimi çekiyor arada. Bakıyorum hep yorgun mutsuz bı yüz ifadesi. Küçük oğlan nerdeyse ay atesleniyor. Her ay doktor Faslı. İlaç içirmek işkence. Şurubu ağzında tutuyor tutmuyor tükürüyo. Uykusu çok zor. Yemesi çok az iştahsız. Ve aşırı huysuz inatçı. Kucağımdan indiği an çığlık kıyamet agliyor. Normal ağlasa bıraksam ağlasın ama öyle bı aglio ki bı kaç saniye içinde nefesi kesilir hale geliyor. O an herkesten herşeyden nefret ediyorum. Neden benim yardimcim yok elimi tutan kimse yok diye. Çocuk yap derken herkese beni itekledi. Çocuk olunca herkes kendi kabuguna çekildi. Ki küçük oğlum ciddi anlamda çok cokkk zor bebek. Nankörlük gibi algilanmasin . İki evladım var dünyaya bedel. Ama çok zorlanıyorum. Ve yalnızım.
Allah kolaylık versin zeraİki çocukta zivanadan çıktık biz. Saçlarım o kadar çok dökülüyor ki tarayamiyorum resmen . Büyük oğlum habersiz resmimi çekiyor arada. Bakıyorum hep yorgun mutsuz bı yüz ifadesi. Küçük oğlan nerdeyse ay atesleniyor. Her ay doktor Faslı. İlaç içirmek işkence. Şurubu ağzında tutuyor tutmuyor tükürüyo. Uykusu çok zor. Yemesi çok az iştahsız. Ve aşırı huysuz inatçı. Kucağımdan indiği an çığlık kıyamet agliyor. Normal ağlasa bıraksam ağlasın ama öyle bı aglio ki bı kaç saniye içinde nefesi kesilir hale geliyor. O an herkesten herşeyden nefret ediyorum. Neden benim yardimcim yok elimi tutan kimse yok diye. Çocuk yap derken herkese beni itekledi. Çocuk olunca herkes kendi kabuguna çekildi. Ki küçük oğlum ciddi anlamda çok cokkk zor bebek. Nankörlük gibi algilanmasin . İki evladım var dünyaya bedel. Ama çok zorlanıyorum. Ve yalnızım.
Walla berikkocum, sen iyi tut aranı kv yle..deli manyak değilse idare etEskiden herkes 3 4 hatta 5 cocuk rahat yapardi.. Neden? Çünkü ya kaynanayla yaşıyor ya kaynanasi dibinde.. Torunu onlar büyütüyor.. Öyle tabi rahat çocuk yapılır.. Bizler yalnızız.. Zorlanmamiz bu nedenle.. Haklıyız ama elimizden gelen bisey yok.. Bize dayatilan hayat bu.. Kaynana dibinde olmasın gorusmeyelim gidip gelmeyelim.. Bu sekilde öğretildi bize.. Suçumuz yok ama yalnızız ve zor.. Ben artik kaynanamla arami iyi tutmaya çalışıyorum.. İyi olduk olali eymene bakiyor ediyor.. Arada esimle dışarı çıkıyoruz ilaç gibi geliyor.. Tek basimia cok zor ki ben ikinci bebegi düşündükçe ne kadar geç o kadar iyi demeye basladm.. Gecenlerde adetim gecikti ömrumden ömur gittineyseki ucuz atlattm
![]()
Damdan düşeni damdan düşen anlar cnm benim küçükse öyle yapıştı kucağıma inmiyor bugün kurabiye yaptım masaya oturdum elemiyceksin dedim dokunmadı kızdığını biliyor fırından alcan kucağımdan inmez koydum yere bir ağlama canı yaparcasına insana bıkkınlık geliyor Allahım acılarını yaratmasın böyle böyle buyuceklerİki çocukta zivanadan çıktık biz. Saçlarım o kadar çok dökülüyor ki tarayamiyorum resmen . Büyük oğlum habersiz resmimi çekiyor arada. Bakıyorum hep yorgun mutsuz bı yüz ifadesi. Küçük oğlan nerdeyse ay atesleniyor. Her ay doktor Faslı. İlaç içirmek işkence. Şurubu ağzında tutuyor tutmuyor tükürüyo. Uykusu çok zor. Yemesi çok az iştahsız. Ve aşırı huysuz inatçı. Kucağımdan indiği an çığlık kıyamet agliyor. Normal ağlasa bıraksam ağlasın ama öyle bı aglio ki bı kaç saniye içinde nefesi kesilir hale geliyor. O an herkesten herşeyden nefret ediyorum. Neden benim yardimcim yok elimi tutan kimse yok diye. Çocuk yap derken herkese beni itekledi. Çocuk olunca herkes kendi kabuguna çekildi. Ki küçük oğlum ciddi anlamda çok cokkk zor bebek. Nankörlük gibi algilanmasin . İki evladım var dünyaya bedel. Ama çok zorlanıyorum. Ve yalnızım.
YasatmasinDamdan düşeni damdan düşen anlar cnm benim küçükse öyle yapıştı kucağıma inmiyor bugün kurabiye yaptım masaya oturdum elemiyceksin dedim dokunmadı kızdığını biliyor fırından alcan kucağımdan inmez koydum yere bir ağlama canı yaparcasına insana bıkkınlık geliyor Allahım acılarını yaratmasın böyle böyle buyucekler
Beriko benm kayınvalidem üst katında. Ama ben on günlük sezeryanliyken tatile gitti. Üç ay sonra döndü. Şimdi yine memlekette. Allah için torunlarını çok sever. Ama sinirleri bozuk. Psikolojisi iyi değil . Kimseye tahammülü kalmamış. Kacio insanlardan. Yani yalnızım yineEskiden herkes 3 4 hatta 5 cocuk rahat yapardi.. Neden? Çünkü ya kaynanayla yaşıyor ya kaynanasi dibinde.. Torunu onlar büyütüyor.. Öyle tabi rahat çocuk yapılır.. Bizler yalnızız.. Zorlanmamiz bu nedenle.. Haklıyız ama elimizden gelen bisey yok.. Bize dayatilan hayat bu.. Kaynana dibinde olmasın gorusmeyelim gidip gelmeyelim.. Bu sekilde öğretildi bize.. Suçumuz yok ama yalnızız ve zor.. Ben artik kaynanamla arami iyi tutmaya çalışıyorum.. İyi olduk olali eymene bakiyor ediyor.. Arada esimle dışarı çıkıyoruz ilaç gibi geliyor.. Tek basimia cok zor ki ben ikinci bebegi düşündükçe ne kadar geç o kadar iyi demeye basladm.. Gecenlerde adetim gecikti ömrumden ömur gittineyseki ucuz atlattm
![]()
Benim büyük iyi yeme içme konusunda ama küçük çok zor. Üçüncüsü için çok beklemek istemiyordum ama dört beş sene beklemem lazım.Allah kolaylık versin zera
benim de hala büyük iflahımı kesiyor yeme içme konusunda:/
Hayat ne zor:/ ben de bütün yoruculuğa, zorluğa rağmen şükrediyorum, keşke şu anda daha fazla kalabilsen diyorum ama geçen haftadan beri öbek öbek dökülen saçlarımdan sonra aşırı çöktüm moral olarakerkek tipi saç dökülmesi resmen, tepem açılmış
((((
3.çocuğu ben de hemen peşi sıra düşünüyordum ama başka başka sebeplerden rafa kaldırdım:/ onun da hayal kırıklığı çöktü galiba.