Biz yürüme arkadaşı almadık. Abisinin çok büyük kamyonu var onu tutup yürüyor. Yada yürüteçi tutup yürüyor. Kendi kendine buldu yürüme arkadaşınıYürüme arkadaşı var teçhizat tamam ama çocuğun içinde yokgelişimi normal ama ben de bu durum gelişim geriliği yapıyo
Yeter ki yürüsün diye masraftan kacmadik parası neyse verelim yürü dedik ama olmadıBiz yürüme arkadaşı almadık. Abisinin çok büyük kamyonu var onu tutup yürüyor. Yada yürüteçi tutup yürüyor. Kendi kendine buldu yürüme arkadaşınımasrafsız olcak galiba
Benim büyük kızım 17 aylıkken yürümeye başlamıştı tam anlamıyla. 18 aya kadar yürümemesi sıkıntı değil diye dert etmemiştim ben. Bir de dili ayağını bastırıyor der eskiler. Dil gelişimi bi hayli öndeydi benim kızımın. O şekilde gelişimde önden gitme/geriden gelme durumları da söz konusu olabilir. Çok geri değilse üzmeyelim kendimizi
Kucak bebeğiyle hayat çok zor ama:/ büyük kızımda bileklerim incindiği için bileklikle yaşamıştım uzun süre:/
Yürüme ile ilgili kısım dışında aynen bizimki hatta bugün oturduğu yerde üstün bir başarı sarf edip kafa üstü düştüBizimki bir aydır yürüyor ama bir o kadardir da eskisine gore çok daha yoruluyorum..Bir saniye görmesem hemen koltuk üstünde.Oda yetmiyor onu da tırmanıp aşağı inecek hanımefendi kafa üstü...Eskiden hızlı hızlı mutfağa gider dakikalık isimi yapar donerdim,şimdi yok sanki benle yarışıyor kacamiyorum da.Varsa yoksa tırmanmak..Yahu güzel kızım biraz uslu olsana,biraz otursana,biraz aaa bak oyuncaklar varmış oynasana...YokBir an önce oyun kurulabilen zamanlar gelsin ister oldum.Bir de sinirli,aksi,değişik bir şey istedikleri olmayınca
Bizimkide bezi açınca eliyle dalio direk hamur gibi yoğuruyor pipiyi çok mutlu oluyorgulmuyorum kızmıyorum. Keşfediyor. Sessizce ilgisini dağıtıyorum. Tepki verirsem üstüne gider biliyorum çok fena yaaa benimle dalga geçiyor resmen. Yerden sürekli ağzına çer çöp bulup atıo. Benim bu konuda çok atılgan oldumgu anladı. Şimdi yerde bişey olmasa bile alıp ağzına atmış gibi yapio gülüyor birde. Oyun haline çevirdi. Bende habire ağzında bişey ariyorm elimi ağzına sokunca Cat ısırıyor
Bizimki bir aydır yürüyor ama bir o kadardir da eskisine gore çok daha yoruluyorum..Bir saniye görmesem hemen koltuk üstünde.Oda yetmiyor onu da tırmanıp aşağı inecek hanımefendi kafa üstü...Eskiden hızlı hızlı mutfağa gider dakikalık isimi yapar donerdim,şimdi yok sanki benle yarışıyor kacamiyorum da.Varsa yoksa tırmanmak..Yahu güzel kızım biraz uslu olsana,biraz otursana,biraz aaa bak oyuncaklar varmış oynasana...YokBir an önce oyun kurulabilen zamanlar gelsin ister oldum.Bir de sinirli,aksi,değişik bir şey istedikleri olmayınca
Bu tırmanma işinin de bir sonu var mı acaba? Koltuklari ters çevirme planım var böyle giderse,dayanamıyorumYürüme ile ilgili kısım dışında aynen bizimki hatta bugün oturduğu yerde üstün bir başarı sarf edip kafa üstü düştü
İşine gelince ayaklarıyla iniyor koltuk,yataktanEymenin kiz versiyonukafaustu koltuktan inilir mi yahu eymende aşırı inatçı.. Istedigi olmayinca yikiyor ortalığı tek fark yürümüyor bizimki.
Kızlar benim minik kuşum da acayip hareketli. Komşumuzun aynı yaşta torununun kolu kırılmış , evde bi yerden düşmüş. Daha bir temkinli oldum. Zaten odada yanlız bırakmak namümkün. Hemen koltuğa,yatağaçıkıp, ordan baş aşağı çakılma tehlikesi var:/ işin kötüsü mama sandalyesinde de oturmuyor, ayağa kalkıp bir bir sayıp, sonra masaya atlıyor..yemek işi de sıkıntıya girdi:/
Büyüğüm de aşırı bebekleşti bugünlerde. O kadar da ilgi konusuna dikkat ediyorum.
dün gözümün önünde ablasıyla ikisi oynarken salonda oturduğum yerde uyumuşumyorgunlukta son noktadayım artık. Küçük bebek arabasında da durmuyor, dışarda biraz gezdirip hava aldırsam..belim de pert, sırtımda da taşıyamıyorum. Zaten burda hava full kapalı, yağmurlu.
Kızım “havayı kapatmışlar galiba anne” diyor:)
Kış geldi bize..
**özellikle iki çocuklulara görseldeki oyunumuz iyi gelebilirÖnermek istedim. Biz bugün bi hayli vakit geçirdik.
berikkocum, hazır olduğuna dair işaret olarak yorumlanamaz bence o. Bezden sıkılıp kaçıyordur:) benim kız da öyle, ayakta bağlıyorum.Nobahari sana birsey daniscam.. Sen soylemistin hatirladgm kadaryla.. Tuvalet iletisimini.. Eymenin altini actgnda baglatmak istemiyor.. Bu tuvalet egitimine hazir mi demek oluyo? Aslnda kaka yaptgi zamanlari da az cok kestiriyorum.. Acaba yavastan lazimliga oturtsam mi diyorum
berikkocum, hazır olduğuna dair işaret olarak yorumlanamaz bence o. Bezden sıkılıp kaçıyordur:) benim kız da öyle, ayakta bağlıyorum.
kakayı çoğunlukla ifadesinden anlayıp oturtuyorduk. Bugünlerde aşırı hareketli, ben de aşırı yorgun..o yüzden yapamadım bikaç gündür.
ama kakalı altını silip, bez değiştirmektense lazımlığa yaptırmak çok daha kolay, emin ol.
Allah kolaylık versin . Benim tek çocuk ama oyunu ben de denicemKızlar benim minik kuşum da acayip hareketli. Komşumuzun aynı yaşta torununun kolu kırılmış , evde bi yerden düşmüş. Daha bir temkinli oldum. Zaten odada yanlız bırakmak namümkün. Hemen koltuğa,yatağaçıkıp, ordan baş aşağı çakılma tehlikesi var:/ işin kötüsü mama sandalyesinde de oturmuyor, ayağa kalkıp bir bir sayıp, sonra masaya atlıyor..yemek işi de sıkıntıya girdi:/
Büyüğüm de aşırı bebekleşti bugünlerde. O kadar da ilgi konusuna dikkat ediyorum.
dün gözümün önünde ablasıyla ikisi oynarken salonda oturduğum yerde uyumuşumyorgunlukta son noktadayım artık. Küçük bebek arabasında da durmuyor, dışarda biraz gezdirip hava aldırsam..belim de pert, sırtımda da taşıyamıyorum. Zaten burda hava full kapalı, yağmurlu.
Kızım “havayı kapatmışlar galiba anne” diyor:)
Kış geldi bize..
**özellikle iki çocuklulara görseldeki oyunumuz iyi gelebilirÖnermek istedim. Biz bugün bi hayli vakit geçirdik.
Henüz çişini tutabilecek kasları gelişmemiştir ki Berikko. Lazımlığa sadece büyük tuvaletini yaptırıyorlarGeçen burayada yazdim genital organini yere surtuyor yaylanarak diye.. Meger çiş yaptığı icin dolmuş bezi ona surtuyormus.. Bez de baglatmak istemiyor.. Ayy bilemedm bi doktor bez baglatmak istemiosa hazir olmaya baslamistir demiş.. Kafam karıştı
Bilemedim berikko:/ çişten rahatsız olmuştur. Ya da işaret veriyordur. Öyle anlarda lazımlığa oturtsan, anlamış olursun hem. Ben uyandıktan sonra, bişey yiyip içtikten 10 dk sonra falan oturtuyordum hep, yapıyordu çişini, kakasını da. Biz küçüğün çişine böyle ilgi gösteriyoruz diye büyük de altına yapmaya başladı:/ sinirlerim bozuldu wallaGeçen burayada yazdim genital organini yere surtuyor yaylanarak diye.. Meger çiş yaptığı icin dolmuş bezi ona surtuyormus.. Bez de baglatmak istemiyor.. Ayy bilemedm bi doktor bez baglatmak istemiosa hazir olmaya baslamistir demiş.. Kafam karıştı
Sağol dgdlnAllah kolaylık versin . Benim tek çocuk ama oyunu ben de denicem
Büyük oğlan tam olarak 45 ay 12 günlük.Benimkide yürümüyor canim yalniz degilsin✌ bi ara bayagi elinden tutunca yürüyordu.. Bu hafta hepten bıraktı hiç elimden tutup yürümek istemiyor.. Benim canıma minnet.. Ne kadar geç o kadar iyi diye düşünüyorum.. Bu sefer daha cok kosturmam gerekcek peşinden eymende bi ara senin bebis gibiydi.. Yavas yavas azaldi.. Tuvalete girdiğimde çığlık kiyamet kopuyordu simdi aglamiyor bekliyor.. Ordam cikacagimi anladi iyice galiba azalıyor yavas yavas anneye bagimlilik az kaldi.. Bende tv izliycegi kendi kendine oyun oynacagi zamanlari iple cekiyorum
Büyük oğlan tam olarak 45 ay 12 günlük.
Dün ilk defa 15 dk kendi kendine oynadı, öyle benim kurduğum oyunla falan değil. Gitti odasına aldı bir şeyler oynadı. yazdım tarihi bir kenara.
Henüz çişini tutabilecek kasları gelişmemiştir ki Berikko. Lazımlığa sadece büyük tuvaletini yaptırıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?