2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Aynı durumdayım gunduz uyuyor gece uyumak bılmıyor hortlaga döndum. Gunduz ben de yatayım dıyom hep misafir hep misafir bır de hop arayıp 10 dk kahve ıcıp cıkcaz. Guya hazırlık yapmayayım dıye cat kspu yapıyorlar ama 3 cocuk lu ev dagınık mı dıye sormuyorlar. Her gören acayıp zayıflamışsın. Kac gun sade kahvaltıyla durdum. Herkes gideli 1 hafta oldu ama hıcbırseye yetısemıyor. Bebek hep memede doymak bilmiyor yememe ragmen nasıl süt oluyor. Habıre su ıcıyom.ama hıc mutlu degılım dıger cocuklarım haksızlık oluyo

Bugün sadece 1 bardak su içmişim. Şu içmeye bile vaktim olmamış. Bende hiç mutlu değilim ve kızıma çok haksızlık olduğunu düşünüyorum ama yetişemiyorum. Bir an önce düzene girsek :KK43:

Bizde vücut döküntüleri için doğal çare bulduk. Hakiki zeytinyağı sabunu . Vücudunda alerjik döküntü olunca genelde sıcaklarda oluo bu sabunla banyo yaptiriyoruz çok iyi geliyor. En son durularken bı yemek kaşığı kadar karbonat suya karıştırıp döküyorum vücuduna. En son temiz suyla duruluyorum çok iyi gelio. Doktorlar hep alerji şurubu losyonlar kremler verip duruyo.alerji yapan faktörü genelde anne bı zaman sonra keşfediyor.
Ahh alerji. Ömrümüzün 4 ayı 4 asır gibi geçmişti.
Şimdi çok şükür epey iyi durumda. Alerjiden anlayan alerji uzmanı dahi yok neredeyse

Sanırım memede uyumaya başladı 🤦‍♀️

Bu arada mama kullanan var mı?
Kilo artışı iyi hatta fazla bile mamayı bırak dedi doktor. 3720 doğdu şimdi 19 günlük 4300 kg...
gece bir kere de olsa 30cc vermek hayat kurtarıyor, çünkü her dk uyanıyorum emiyor ama bazen aç gibi sızlanıyor mamayı da hemen içiyor. Ayrıca işe başladığımda da sağdığım anne sütü yetmez diye düşünüyorum...
Mama ile sağlığı olumsuz m etkileniyor bu kadar karşı tepki verdi doktor da sağlık ocağında ki hemşire de...

Yok şeker oranı yüksek yok mamaya alıştırma yok hastalık direnci düşer vsvsvs
Sonuçta sürekli emiyor günde sadece 60cc be alıyor ondan ne olacak 🤦‍♀️Ne yapacağım bilemedim....
Mama kullanan anneler yorumlarınızı bekliyorumm🤷‍♀️
Ben anne sütü yetiyorsa mama kullanımına karşıyım. Şu an hafif sarılık başlıyor diye mecburen veriyorum günde bir iki defa emzirmeden sonra 5-10 ml
İlk oğlumda hiç vermedim. Resmen savaştım. Ama bunda evde bir çocuk daha varken elinden geleni yapsam da o kadar savasamiyorum. Mesela bugün büyüğü hastaneye götürdük anı gelişti. Memede süt var. Sahip bırakmam gerek. Ama vaktim yok. Anne uyanınca mama ver deyip çıktım. Ya da dün büyüğü uyuturken küçük uyandı. Büyük çok üzüldü gideceğim diye anne sana ihtiyacım var gitme dedi. Eşim annem hadi gel emzir dedi. Dedim az bir şey mama verin. İlk oğlum resmen ilk 10 gün mem de yaşadı. Yapisiktik. Mamaya tamamen karşıydım. Ama bunda mecbur kalıyorum.
Mama ne kadar az alırsa ya da hiç almazsa o kadar iyi. Çocuk sindirmeye zorlanıyor. Bağırsaklar yoruluyor. Şeker oluyor içinde o ayrı dert. Mesela en temizlemeden biri hipp. Onda da palm yağı var. Ben büyük oğluma daha içinde palm yağı olan ya da paketli olan bir şey vermiyorum.

Ahh alerji. Ömrümüzün 4 ayı 4 asır gibi geçmişti.
Şimdi çok şükür epey iyi durumda. Alerjiden anlayan alerji uzmanı dahi yok neredeyse
İyisine ben rastlamadım illaki vardır. Kendim bazı çözüm yolları buldum. Bronşit önlemek için senede bir grip aşısı. Döküntüler niçin zeytinyağli sabun. Döküntü zamanı alerjen yiceklerden uzak tutmak. Hatta yazın kolları bacakları pütür pütür oluyo kime gittiysem hep ilaç krem losyon verdi. En son bı doktora götürdüm. Dediki on yaşında genelde geçer müdahaleye gerek yok ise yaramaz. Kaşıntı varsa losyon verelim. Kaşıntı olmuo dedim kendi haline bırak o zaman dedi. İlk defa bı doktor ilaç yazmadan gönderdi.

Bizim de öyle , ama sanki öpünce falan çıkıyor gibi geldi bana, çok hassas cildi diye düşündüm, alerji hiç aklıma gelmedi
image.webp
Ben bunu aldm
Ama oglum tutmuyor baska markalar denicem malesef

Merhaba kizlar bir sorum olucak 😳 Bebeğimin yanaklarinda çenesinde,birazda alın bolgesinde ucu beyazlı sivilceler oluştu,kizardi.Bu onun bir şeye alerjisi olduğunu mu gösterir,hiç duydunuz mu? 😳
Ve daha mühimi nasıl geçer acaba 🤦
Doktorum sivilcelermelerin normal oldgunu söyledi kuzum .
sende doktorunun cep nosunu al aklına takılan biley oldugunda sorarsın

Canım ilkinde sadece bebekle ve kendinle ilgileniyorsun. İkincide ise kalbin aklın bedeninin her şeyin ikiye bölünüyor. Mesela ben ilkine mama vermedim. Bunun için de almamıştım
Ama sararmaya başlayınca çocuk emme sonrası 5 ml verdim iki üç defa. Dün akşam büyük hasta başlanıyor ben uyutmaya çalışıyorum küçük zaten uyuyordu. Küçük uyandı. Ağlıyor. Annem eşim gel emzir diyor. Oğlum anne kardeşim ağlıyor gidecek misin sana ihtiyacı var ama benim de var gibi bir şeyler dedi. Anneme döndüm anne mama ver Ediz'i uyutuyorum emziremem şu an dedim.
Yani iki çocuktan da fedakarlık yapmak şart oluyor. Çünkü benim ilki de daha 3 yasinda.
E şimdi hasta. Doktor aynı evde kalmasınlar diyor. Dedim hocam bu çocuk ne hale gelir. E diğeri için çok tehlikeli diyor. Ama ne yapayım büyük ilanla zaten ilgilenemiyorum. Bana çok düşkün eğer başka birine yollarsam orada kalırsa bunu asla unutamaz travma olur yavruma.
Ama grip virüsü bebek için çok ciddi tehlikeli. İşte ikiye bölünüyorsun. Ben de evde ama tek odada vakit geçireceğim. Büyük küçüğün yanına 3 gün falan girmeyecek elimizden geldiğince. Büyüğe öpüp oksayinca küçüğe dokinmayacagim.

Offf dertler deryaaaa😕

Berikko Berikko vallahi kuzum çocuk zaten ateşli olduğundan maalesef terletemem kalın giydiremem ki :(

Cocuklarda ne etki eder bilemem.. Ben sogukla ilgili bütün hastaliklari boyle atlattm.. Ama cocuklarda napilir inan bilmiyorum.. Eymen ateslense naparim onu da bilmiyorm.. Surekli kontrol ediyorum aşıdan beri😕

Su an 20 derece hava. Bence de cok ama annem israrla bebek usur deyip giydiriyor. Pazartesi dr a soracagim sonra da dr boyle dedi diyecegim yoksa beni takacagini sanmiyorum. Bir de bogmaca asisi oldum bugun. Sanirim onunda etkisiyle bebek biraz sicakladi. Terlemesi bence daha kotu hasta olmak icin usumekten daha iyi bir sebep gibi geliyor.

Ev sicaksa ben giydirmiyorum valla.. Ki zaten hep sıcak😄 disari cikarken de uzun kollu citcitli body ustune uzun kollu zibin altina sadece ayakli pijama.. Corap.. Disari cikarken patik ekliyorum.. Git gide buyuyo kiyafet alicaz galiba yakinda😕

Sanırım memede uyumaya başladı 🤦‍♀️

Bu arada mama kullanan var mı?
Kilo artışı iyi hatta fazla bile mamayı bırak dedi doktor. 3720 doğdu şimdi 19 günlük 4300 kg...
gece bir kere de olsa 30cc vermek hayat kurtarıyor, çünkü her dk uyanıyorum emiyor ama bazen aç gibi sızlanıyor mamayı da hemen içiyor. Ayrıca işe başladığımda da sağdığım anne sütü yetmez diye düşünüyorum...
Mama ile sağlığı olumsuz m etkileniyor bu kadar karşı tepki verdi doktor da sağlık ocağında ki hemşire de...

Yok şeker oranı yüksek yok mamaya alıştırma yok hastalık direnci düşer vsvsvs
Sonuçta sürekli emiyor günde sadece 60cc be alıyor ondan ne olacak 🤦‍♀️Ne yapacağım bilemedim....
Mama kullanan anneler yorumlarınızı bekliyorumm🤷‍♀️
Canm ben sezaryen dogum yaptm ilk 3 gun sutum gelmedi hastanede mama basladilar eve geldik hala sut yok mecbur sarilik var mamaya devam ettim doktor zamanla birakirsin dedi sonra sutum gelince mamayi biraktim sadece anne sutu veriyordum bir haftalik filandi sarilik yukselmeye basladi ben sütüm yetmedi doymadi ondan yukseldi diye mama vermeye tekrar basladim. Sonra mastit oldum sutum azaldi yine mamaya devam bu arada bebegm buyudu mama 30cc ler yetmedi 60cc ye cktk: once emziriyorum iki gogsumu de veriyorm gogusler bosalinca da mama veriyorm. Simdi mama vermeden uyumuyor. 35 gunluk olduk. Aylik kontrolde doktor 700 gram almis beslenememis dedi sarilik degeri bir aylik olmasina raagmen hala 13 ckti doktor uzamis sarilik dedi doymuyor mamayi 90 a cikar dedi: bi ton kan alindi tahlil yapildi yavruma karaciger ast alt degerlerj yuksek ckti beslenemediginden diyinve doktor kendimi sucladm mamaya onyargili davrandm vermedm cocugum hasta olacagina mama icsin dedim. Doktor 90-90 gunde iki kere ver dedi. Simdi gunde 2 kere hatta bazen 3 kere 90-90-90 veriyorm. Sutumun yetip yetmedigini anlayamiuorm biraksam surekli emiyor ama emip yatirdigimda tekrar uyaniyor doymuyor diyo annem oyuzden mecbur mamada veriyorm ama brakmayi cok cok cok istiyorm. Napcam bilmiyorm. Bazen uyusun diye mama verince kendimi suclu hissediyirm ama uyumadiginda bitap dusuyorum ve sutum azaliyor nasl birakcaz bu mamayi bilmiyorum

Off off ayni benim bebeğim. Ya ozellikle geceleri bunu yapıyor. Bütün gece ayaktayım. O agzi hic kapanmıyor 🙈 acaba sütüm mü yok ac mi dedim mama verdim. Yok değişmedi yine ayni. Acliktan değilmiş. Hep memede kalayım orada uyuyayım istiyor. Uykusuzluktan ayakta zor duruyorum. Gündüzleri uyuyor bu sefer 2 yasindaki kizim ayakta onunla ilgileniyorum. Bakalim ne kadar dayanacagim
Daha 2. Günden benimde öyle

Canm ben sezaryen dogum yaptm ilk 3 gun sutum gelmedi hastanede mama basladilar eve geldik hala sut yok mecbur sarilik var mamaya devam ettim doktor zamanla birakirsin dedi sonra sutum gelince mamayi biraktim sadece anne sutu veriyordum bir haftalik filandi sarilik yukselmeye basladi ben sütüm yetmedi doymadi ondan yukseldi diye mama vermeye tekrar basladim. Sonra mastit oldum sutum azaldi yine mamaya devam bu arada bebegm buyudu mama 30cc ler yetmedi 60cc ye cktk: once emziriyorum iki gogsumu de veriyorm gogusler bosalinca da mama veriyorm. Simdi mama vermeden uyumuyor. 35 gunluk olduk. Aylik kontrolde doktor 700 gram almis beslenememis dedi sarilik degeri bir aylik olmasina raagmen hala 13 ckti doktor uzamis sarilik dedi doymuyor mamayi 90 a cikar dedi: bi ton kan alindi tahlil yapildi yavruma karaciger ast alt degerlerj yuksek ckti beslenemediginden diyinve doktor kendimi sucladm mamaya onyargili davrandm vermedm cocugum hasta olacagina mama icsin dedim. Doktor 90-90 gunde iki kere ver dedi. Simdi gunde 2 kere hatta bazen 3 kere 90-90-90 veriyorm. Sutumun yetip yetmedigini anlayamiuorm biraksam surekli emiyor ama emip yatirdigimda tekrar uyaniyor doymuyor diyo annem oyuzden mecbur mamada veriyorm ama brakmayi cok cok cok istiyorm. Napcam bilmiyorm. Bazen uyusun diye mama verince kendimi suclu hissediyirm ama uyumadiginda bitap dusuyorum ve sutum azaliyor nasl birakcaz bu mamayi bilmiyorum

Ya işte ben senin gibi düşünmüyorum doktor bile mama ver demiş, sonuçta zehir değil.
Meme de alıyorsa bence sıkıntı yok mama almasında. Beni de çok tedirgin ettiler mama verme verme kilo alıyor vs diye eeee şimdi bazı günler süt gelmiyor napim yani illa meme mi zorlayalım.
Mama verilen bebek sanki hastalıklı gibi muamele...

Back
X