2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Geçmiş olsun. Bir kere hasta oldular mı düzen olmuyor zaten. Benim bebek de bir gün iyi ertesi gün gözler çapaklı burun tıkalı.

Büyük oğlumun da bademcikleri şişmiş. Küçüğe bulaşacak diye ödüm kopuyor
Evde biri hasta olunca bulasio malesef bol bol el yıkamak evi havalandirmak dışında çok yolumuz yok

Bebeğin gözündeki çapak için ne önerdi doktor zera?
Benim bebeğimin de gözleri çapaklı iki gündür, bugün çok daha az ama..pamuğa serum damlatıp sildim sadece
Bebeğin gözünü rahatsız etmesin diye serumla sil yine. Bana bı doktor çapak için ilaca gerek yok. Üst solunum yolu hasta olduğu için gözleri çapak oluo soğuk algınlığı geçince oda gecicek demisti. Şimdiki doktor alerjik bı sprey bitkisel şurup verdi. Birde burun temizleme olayı malum devam etmez.

Ben hem internetten araştırdım hem de burda bu işin eğitimini almış bi aktar var o da bilgi verdi. Ben lisedeyken eczanede çalışmıştım emziren annelere sütleri artsın ve bebekte gaz sorunu olmasın diye rezene ve anason çayı verirdik. Büyük firmaların ürettiği. Ordan aklımda kaldı öyle kullanmaya başladım ama rezeneyi uzun süre kullanınca bende eklem ağrıları yapmaya başladı ve ödem oldu şimdi sadece anason yapıyorum.
Bende bugün eczacıya sordum icebilirsin dedi aldım bende

anason kizimda 20 gun kadar ictm sonra içme iyi değil dediler rezene içmeye basladm onuda cok içmedim gaz damlasıyla geçirdik. anasona herkes aynı tepkiyi veriyor rakı yapiminda kullanılıyor sarhoş eder faln diyenler oldu hatta 😁 he su var bni cok rahatlatıyordu siniri alıyordu . bu kez daha hc bisi icmedm kimyon da dahil ama.cok gazlı rezene aldiracam yarin cok ağlıyor kızarıyor boyle gazi olunca masajla gidiyor suan ama daha 14 günlük yeni başlıyor gazlı zamanlar 🙈
Canım anason çok faydalı bişey vitamin ve mineral açısından. Üstelik anne sütünü de arttırıyor. Zannedersin mayalayip bira iciriyoruz ki ben emzirdigim için kendim içiyorum. Kendimde de çok faydasını görüyorum. Valla memeden kestigim zaman da küçük miktarlarda vermeyi planlıyorum sadece gece uykusu için.

Canim senin daha yeni.. Hemen zorlama uyku duzenine filan.. Sadece istedginde istedgni ver mutlaka.. Kucakla bol bol..
Öyle yapıyorum bide bebeği kimseye vermek istemiyorum birisi kucağına alınca acayip kıskanıyorum kvkb falanda veresin gelmiyor bu ne herkes mi boyle:( çok kötü yaptığım ama paylaşamıyorum yavrumu ziyaretcide istemiyorum herkesde uyuz oluyorum:(

Allah Allah ablamda bana emzirirken su ic rezene ic sut yapar diyir bende iciyorum surekli
Valla bizim büyüklerin dediği ye ama içme.
Ben ikisinide yapmıyorum.zaten çocuk dibimdeyken içmek istemiyorumda , ucakta kizim kucağımda uyurken çay içmek gibi bir hata yapmıştım çocuk elini bi atti yüzüne dökülmesin diye Süpermene bagladim da allahtan benim bacağıma döküldü ben yandim ama yine 2 gün ya ona gelseydi diye yedim kendimi.

Canım anason çok faydalı bişey vitamin ve mineral açısından. Üstelik anne sütünü de arttırıyor. Zannedersin mayalayip bira iciriyoruz ki ben emzirdigim için kendim içiyorum. Kendimde de çok faydasını görüyorum. Valla memeden kestigim zaman da küçük miktarlarda vermeyi planlıyorum sadece gece uykusu için.
ahaha 😁 bn bebege de iciriyordum 1 2 cay kaşığı ama çektiklerimi bi ben bilirim gece 1 den 4e 5e kadr eti kopariliyor gbi ağlardı 🙈 gündüzleri saymıyorum. genel.bakarsan aslinda doktorlar bitki çaylarının hepsine bisi diyorlar

Öyle yapıyorum bide bebeği kimseye vermek istemiyorum birisi kucağına alınca acayip kıskanıyorum kvkb falanda veresin gelmiyor bu ne herkes mi boyle:( çok kötü yaptığım ama paylaşamıyorum yavrumu ziyaretcide istemiyorum herkesde uyuz oluyorum:(
Normal canim ilkinde bana geleceklerinde dua ediyordum uyusun onlar gidene kadar uyanmasın diye.allah razı olsun kizimda hep annesini dinler gibi uyurdu 😈👿 çok mutlu olurdum.birak öpmeyi ellemelerini istemezdim.

Normal canim ilkinde bana geleceklerinde dua ediyordum uyusun onlar gidene kadar uyanmasın diye.allah razı olsun kizimda hep annesini dinler gibi uyurdu 😈👿 çok mutlu olurdum.birak öpmeyi ellemelerini istemezdim.
Valla bende öyleyim uyusun ya da memede kalsın istiyorum oysaki gecelerimizçok yorucu biri gündüz baksa dinlenrmama yok gündüzde bırakamıyorum dediğin gibi ellemeselerdiyodum oh tek degilmisim:)

ahaha 😁 bn bebege de iciriyordum 1 2 cay kaşığı ama çektiklerimi bi ben bilirim gece 1 den 4e 5e kadr eti kopariliyor gbi ağlardı 🙈 gündüzleri saymıyorum. genel.bakarsan aslinda doktorlar bitki çaylarının hepsine bisi diyorlar
Bende kizimda veriyordum rezene anason kimyon kaynatip 20-30 cc veriyordum.simdi bu bebekte gaz sıkıntısı var diye kimyonla asıyorum ama uyumasa huzursuz olsa sürekli ağlasa bende bebeğe veririm.agri kesici ilaçlardan katkili suruplardan daha az zararlı olduğunu düşünüyorum.

Benim.9 ay bulantı ağrı sızı ile geçti canım. Öyle keyif yapabileceğim hamilelikler geçiremiyorum ne yazık ki.. Şimdi çocuklarımla olmaktan mutluyum tabi ki.. Ne yaparsa yapsın umrumda değil modundayim. Bu dönem geçecek ben iyileşecem ya o da eski haline dönecek biliyorum. Ama hevesimi kaçırdı ben zor günlerimde yanımda olsun isterdim. Bekledigimde sicakligiydi.. alt tarafı bana sarilacakti maneviyat çok kıymetli

Öyle konusunca sanki benim hamileligimde cok muhtesem geçmiş gibi olmuş ama benimde midem bunalmalar vsvs zordu.. Kiloluydum bi de. Yurumek bile iskenceydi.. Esimle yuruyemedgm için bile kavg ettgm oldu.. Bende destek görmedim eşimden.. Ama benim anladgm şu.. Buradaki çoğu kadın ve bende dahil olmak üzere eşinden destek alamadik hamilelik zamanimizda.. Demekki erkekler böyle.. En azindan annelik duygumu daha rahat yasasaymisim diyorum şimdi.. Bosuna kendimi hirpaladim.. Bosuna üzüldüm.. Belki de o uzuntulerim yuzunden erken dogum yaptim premature bi oglum oldu.. Bazen insan da kendine ediyor gibime geliyor.. Ne kafama takmisim diyorum şimdi.. Hic umruma almayip düdüğümü öttürcektim ben.. Ogluma odaklancaktim.. Ama diger hamileligimde bu kadr kendimi heba etmicem.. Erkeklerin umrunda bile değil.. Yiycem iccem sagligima bakcam evladima bakcam vallahi😄

Bebeğin gözünü rahatsız etmesin diye serumla sil yine. Bana bı doktor çapak için ilaca gerek yok. Üst solunum yolu hasta olduğu için gözleri çapak oluo soğuk algınlığı geçince oda gecicek demisti. Şimdiki doktor alerjik bı sprey bitkisel şurup verdi. Birde burun temizleme olayı malum devam etmez.
Burun temizleme olayı? Anlamadım bunu zera:/ geçmiş olsun senin yavrulara da bu arada🙏

Böyle kocalar için beklentiye girip kendini yıpratmaya değmez ama insanız işte hele ki hamilelikte insan daha bi hassaslaşıyor, ilgiye aç halde oluyor:/ sen o kocaya rahat verme, çok da hır gür çıkarmadan çocukların sorumluluğunu üstüne atmaya bak.
Bak benim eşim,insanların gıptayla baktığı türden birşey(dışardan). Onun bile çocuk sorumluluğu deyince topuklaya topuklaya kaçtığı bir sürü zamanları oldu, kendi yedi, içti, uyudu, bana akıl verdi(çok ihtiyacım vardı ya)..ister istemez sinir oluyor insan ama çare olmuyor o halimize, o yüzden taktiksel yaklaşmak lazım. İnsan yaşadıklarını unutamıyor öyle hassas dönemlerde ama yola devam etmek için en azından arka plana atmak lazım.

Aynen valla.. Benimle hamile kalan 2 arkadas daha vardi.. Kadın her istedgini yaptrdi adama.. Hic kendini de üzmedi.. Dedigin gibi taktiksel yaklasmak lazim.. Duygusal bi donem oldugu icin napcamizi bilemiyoruz.. Barut fıçısı gibiydim ben bid e esim hic alttan almadi.. Surekli kavga ettik durduk.. Insan hamile esi yuruyemiyo diye kavga eder mi düşün😞 bunun gibi bi sürü var.. Bosuna uzdum kendimi.. Anladim ki hamilelik kadinin tek basina yaşadığı bi seruvenmis.. Erkek kesinlikle dahil olmuyo bu sürece.. Olan erkeklere de saygiyla egilmek lazim tabi😄

Canım o zaman erkek bebelerde bezlerken pipisinin aşağı bakması gerekiyormuş.. diğer türlü dışarı taşıyormuş..

Eymenin sola dönük pipisi.. Uroloji doktoruna sordum bi tarafa gider o dedi.. Sorun değil dedi.. Duzelttim bu zmna kadar hep ama git gide pipisi daha bi canlanio sanki😄😄🙈👀

Back
X