2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Xanm kac gunluk bebis? Bende ayniydim simdi 50 gunluk olduk yavas yavas atlattik o meme isteme olayini. 24 saatin nerdeyse 20 saatini memede gecirdigimiz gunler oldu. Simdi daha iyi ama cok sukur karni tok gazi yok alti temizse uyanik ve kucakta aglamadan durmayi ogrendi. Emme olayini sonunda 2 saatte bire dusurebildim dogdugundan beri ilk defa. Surekli memede oldugu icinde hic sut birikmiyodu azar azar emdigi icin doymuyodu surekli emdigi icin gazi vardi filan kisir döngü olmustu. Meme=huzur guven simdi onlar icin. Yavas yavas alisiyolar ama dunyaya bence zamanla o isteği gidiyo gbi
Canım her iki saatte bir kalkıyor mu benimki 4 saati buluyor ve çok az emiyor. 2 saatte bir bile olsa yine az emiyor 3 fırt çekip bırakıyor neden ki

Ay ben dayanamam mandilanaya yiyorum valla, biraz dolaptan çıkarıp ılımasını bekliyorum sadece doğduğu günden beri yiyorum olan gazımızı da o yapıyosa canı sağolsun😅 hamileliğimim ilk dört ayını da tost ve greyfurtla geçirmiştim greyfurt da çoğalsın ona da dadancam kesin kızımdan özür diliyorum😁
Benim bebek yediklerime çok dikkat etsem de gazlı etmesemde. O yüzden börülce fasulye mercimek bulgur mandalina hepsini yedim. Yediğim günle yemediğim gün arasında pek fark olmadı.

Ay ignelimi yapıyolar kaynanam yaptırmaz kesin igneliyse:/
Küçük bir igne vurdu. Aglamadi bile dogru dürüst. Aşı daha zor.
Arkadaşlar doğduğu günden beri benim bebiş de hep memede uyuyor. Başta azıcık içiyor sonra kendinden geçiyor. Uyudu diye yatırınca uyanıyor. Hadi bir daha meme vereyim diyorum bir daha uyuyor. Uyandırmak için tavsiye edilen herşeyi yapıyorum uyanmıyor. Topuğunu sık dedi doktor. Onu da yaptım. Ağlıyor sonra yeniden uyuyor. Sırf bu yüzden sütüm azaldı. Sağarak idare edeyim dedim ama onların emmesi kadar etki etmezmiş sağmak. Zamanla azalırmış... ki azalıyor. Her sağışımda başta toplam 60 ml çıkıyordu iki memeden. Şimdi 30 ml çıkıyor. Günde 2-3 defa sağıyorum. Zaten yetmez dedi doktor ek mama ver dedi. Mama da veriyorum mecbur. Ama sütüm çoğalcağı yerde azalıyor. Bense mamayı azaltmak derdindeydim oysaki. Süt arttırıcı şeylerde yiyip içiyorum. :KK43:
Doktor bana lactaplus diye bitkisel bir damla onerdi. Sütümü artirdi mamayi kestim 10 gündür. Birde ısırgan otu çayı ic dedi onuda içiyorum. Dene istersen

Sunnet mevlidi için ne giydirebilirim oneriniz var mi?
instagramda bunu gördüm
Screenshot_20191117-124245_WhatsApp.webp

İyi unuttum diyo 😁
Bizim ki 5 büyütmüş hala o zamanlar sanııyor zamanı inatlaşıyor benimle her konuda 😂
Allah yardimciniz olsun. hala yanindami ? ay bnm tahammulum olmuyo o konuda hatta esim bile bisi diyince cok biliyorsan alda bak cnm diyorm🤦‍♀️🤪 kırmak istemiyorum aslinda ama pat pat dökülüyor agzimdan bu konuda boyleym çocuğuma kimse karismasin tripleri 🤪

İlk oglumda hastaneden geldik oturdum kestim tırnakları. Ve eldiven sadece dışarı çıkarken giydirdim.
Bu sipada ise elleri kirli gibi geldi daha doğrusu öteki oğlum hasta olunca eline dokunur falan riske atamadım. Sürekli değiştirdim. 15. güne kadar kaldı eldiven. 15. gün çıkardım.
Eldiven dokunma yakalama tutma duyu ve reflekslerinin gelişimini yavaşlatıyor. 15 günden fazlası önerilmiyor. Hatta 8. gün doktora götürdüm bu ne eldiven mi giyiyor hala, sizden beklemezdim, dedi :)) ilk oglandan tanıyor az biraz :))
@Berikko

Yüzünü çizer diye korkuyorum.. Yoksa bende cikarcam.. Ev sıcak usur diye kaygım yok da.. Eli gözüne girer filan korkuyorum👀😕

1-2 kere çizer şimdi çizmese ellerini tanımadığı için ilk açtığında çizecek.ama tırnakları kesemem dersen olmaz tabii 2 günde bir kesmek lazim çabuk uzuyor.

Kızımin resimlerine bakıyoruz arada bebekken çorap hatta patik takmışiz ilk zamanlar çıkartıyordu.oyle komikki sanki ayaklari elden çıkmış gibi güzel hatıra oldu bize.bunda 10 günlükken topladim tüm eldivenleri sakladim yoksa annem eli üşüyor diye takıyordu.

40ı çıkınca ilk tirnak kesme deneyiminj yaptim.. Sonra ara ara kestim.. Her banyodan sonra kesmedim.. Bakım zamanlarimz var onlarda kestim.. Ama uyanikken zor geldi galiba.. Uyurken kescem hep bundan sonra.. İki tirnagi kotu kestgm icin batık gibi olmuş sanki.. Duzelttim de ins düzelir.. Zaten elinde de durmuyor eldiven.. İyice çıkıyor.. Belkide artik anne çıkar eldivenleri demeye çalışıyor😄 gözüne sokar diye korkuyorum ama zaten her halukarda cikartiyo eldivenlerini😄

Bu emzigi icat edenden allah razi olsun. Uc gündür düzgünce tutuyor emzigi. Karni toksa koyuyorum yatagina agzinda emzik kendi kendine uyuyor :KK57: masallah
Az rahat ettim ya dünya varmis:KK70:

Kurtarıcı resmen yaa.. Vermeyen annelere saygiyla egiliyorum😄 bebekle full zaman geciriyorlar çünkü.. Hiç nefes almadan bakıyorlar.. Valla ben bi nefes almak isterim.. Ben iyi hissedince eymen daha iyi oluyo yeminle😄

Gecen gun canim pazi cekti.Yine gaz bombasi oldum.Bbelki ben boyleyim bilemedim.En sevdigim mevsim sebzelerini yiyemiyorum resmen🤷‍♀️

Pirasa ve yesil sebzeler cok gaz yapmiyo diye biliyorum sanki ama.. Acaba üsütüyo musun canım? Bi de gazlı da olabilirsin bünye olarak.. Ben eskiden de gazlı biriydim.. Hemen siskinlik yasardim😕 simdi daha da artti😐

Benim cok kotu oldu yaram mecburen biraktim dayanilcak gibi degildi..gececek sabret diyen annem bile bırak kizim dedi yani...emzirme vakti gelince soguk terler atiyodum resmen...

Senin için yapılması gereken en doğru hareket bebek için de hayırlıdır zaten.. Ben mama olayını buyutmuyorum gözümde eskisi gibi.. Keske biraksak ama olmuyo işte.. Bütün gun dayaniyim dedim.. Surekli meme verdim.. Gazlandı iyice.. Gazinj aldim. Acı acı agliyo açlıktan.. Dayanamadım verdim.. Bende mamayla büyüdüm ve zeka olarak allaha şükür yani😄 sende acı cekcene en dogrusunu yapmışsın.. Eğer gozun keserse iyilesirsen veririsin tekrar zaten.. Bazen düzelmesi için de biraz beklemek lazım... Dimi😊

Kizlar burda sling kullanan oneren arkadalar vardi hamgi pozisyonda kullaniyosunuz? Ekledigim fotodaki gbi ayaklarini bacaklarini ayirmak yenidogana uygun mu? Yoksa bide komple bacaklarni birlestirip yatirilan var o pozisyonds mi kullancam. Yarin denicem insallah bugun geldi sling
Selam, ben kullanıyorum. Fotodaki şekilde. 3 kilo altı için bacaklar birleşik, bahsettiğin gibi kullanılıyor. Ben ilk günler o şekilde kullandım. Şimdi bacaklar ayrık, ben de çok çekindim ilk günler ama şimdi gazını çıkaramadığında, uykusu geldiğinde, işim olduğunda direkt takıyorum. Çok büyük bir rahatlık sling kullanmak. Kullan bakalım sen nasıl hissedeceksin😍😍😍

Canım her iki saatte bir kalkıyor mu benimki 4 saati buluyor ve çok az emiyor. 2 saatte bir bile olsa yine az emiyor 3 fırt çekip bırakıyor neden ki
Geceleri yaklasik 2 haftadir hep ayni saatlerde uyuyor ve ayni saatte uyanıyor. Gece 5-6 saat uyuyor ve malesef bende uyudugum icin her sabah yeni bir siskijle uyaniyorun gogsumde. Gece kalkip sagmaya useniyorm. Doktora soyledim birak uyusun dedi. Gunduzleri de 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum onda da enaz 20ssr dakika sirayla emiyo. Kac gunluk sizin bebis? Cenesi yoruluyor olabilir mi

Selam, ben kullanıyorum. Fotodaki şekilde. 3 kilo altı için bacaklar birleşik, bahsettiğin gibi kullanılıyor. Ben ilk günler o şekilde kullandım. Şimdi bacaklar ayrık, ben de çok çekindim ilk günler ama şimdi gazını çıkaramadığında, uykusu geldiğinde, işim olduğunda direkt takıyorum. Çok büyük bir rahatlık sling kullanmak. Kullan bakalım sen nasıl hissedeceksin😍😍😍
İnsallah icinde rahatca dururda bende rahat
Ederim bugun denicem :) yazarm deneyimlerimi

Burunlar tikali,pamukcuklari gecmiyor.Dun masallah dedik uyuyorlar ne guzel dedik bugun yine 6 dan beri ayaktayiz.🙆‍♀️🙆‍♀️
Kis daha yeni geliyor hekes buaralar grip hasta bebege bulasmasi cok kolay bizimde bugun gozumuz acildi az kaldi burun tikanikligi arada hem hapsuriyor hem oksuruyor bi atlatsak derken esimde galiba grip oluyorum demezmi 😶 cocuga yaklasma dedim bu kis hastaliklarla gecmese bari bidaha cocuk yaparsam ilkbahar yaz yapacam 😊😁

Geceleri yaklasik 2 haftadir hep ayni saatlerde uyuyor ve ayni saatte uyanıyor. Gece 5-6 saat uyuyor ve malesef bende uyudugum icin her sabah yeni bir siskijle uyaniyorun gogsumde. Gece kalkip sagmaya useniyorm. Doktora soyledim birak uyusun dedi. Gunduzleri de 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum onda da enaz 20ssr dakika sirayla emiyo. Kac gunluk sizin bebis? Cenesi yoruluyor olabilir mi
Çeneleri kesinlikle yoruluyo. Ben toplamda en az yarım saat emzirmeden bırakmıyorum. Her 10 dk da bir gazını çıkarmak için omzuma alıyorum o arada uyanıyo. Olmadı altını açıyorum gernesiyo uyaniyo devam ediyoruz. Çabuk yorulduklari için memede hemen uyuyilar.benim paşanın bugün 30. Günü.

Back
X