2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Konudan alakasız ama kızımda 6.ayina girmek uzereyken bu öksürük olayı vardi.Uykuda ya da bir seyle ilgilenirken değil de alt değiştirirken mesela ya da bostayken hanımefendi,oksuruyordu kuru bir şekilde.Doktora gitmeye de korkuyorduk o dönem,ay kontrolünde söylediğimiz de ses çıkarmak için yapıyor,sesinin sınırlarını keşfediyor demişlerdi.Cok şaşırdık,ve unuttu çok şükür oksurmeyi,kaldı öyle😊
Çok geçmiş olsun size 🙏
Çok ilginç benimkinde de aynen 6. Aya girmeden bir iki hafta öncesinde vardı. Dikkat çekmek için öksürüyordu şimdi unuttu :))

6.5 aylık olduk hala dönmüyor ve yüzüstü kesinlikle duramıyor
Calistiriyormusun ? öğretmeye çalış hafif sağa sola dönünce poposundan ittirerek dönmesine yardim et.sonra yine ittir.yuzustu durması değilde kafayı kaldirmasi önemli.yoksa bizimki sağa sola dönüyor ama yüzüstü durmaktan nefret ediyor hemen hamle yapıyor.ilk zamanlar yuz üstünden donemiyordu şimdi dönüyor o yuzden hic durmuyor o şekilde.sağa mı daha yatkin sola mi onu anladiktan sonra o tarafına ilgisini çekecek seyler koy.bizimki mutfaktaki silikonlara hayran onlar sayesinde döndü.halende onun oyuncakları arasinda.biraz destekle ittirmeyle yardımla alisacaktir.hic endişelenme popoyu kaldımak zor geliyordur.

Sanırım iyice tükenmişlik sendromuna girdim. Hergün aynı, stresten ne bulursam yiyorum. Çocuklara sabrım kalmadı. Eşim desem anca yönlendirmeyle iş yapıyor. Salonu b... Götürse umru değil.. Cocujlar in Kahvaltı bitiyor, öğle akşam ne yapacağım derdi. Boş kalmasınlar etkinlik yaptır. Bebek zaten 3 gündür gündüz uyumuyor. Temizlik yapıyorum geri dönüyorum gene dagılmıs. Allahtan toplama alışkanlığı kazanmıslar anında toplatıyorum. Ama evde kalmak artık iyice beynimi yakmaya başladı. Ben ki doğumdan 3 gün sonra dışarıya gezmeye giden, hamileyken koca karnıma elimde 2 cocukla gezen 37.haftaya kadar da çalışmış biriyim. Hic bu kadar bezgin ve tükenmiş hissetmedim. Günlerim aşırı yorucu gecıyor. Saçımı tarayamıyorum. Bazen gün içinde gıydıgım tshırtle yatıyorum.. İçimden hıcbırsey gelmiyor....
Yalnız değilsin... Eşim işi gereği 1 ay karantina da kalacak. İki çocuk ile evdeyim. Hava almaya kapı önüne çıkma lüksüm yok, banyoya, wc ye bile zor giriyorum. En ufak ihtiyacım için birilerini arayıp istemek zorundayım.

Kafayı yememe az kaldı. Hafızam çok kötü. Beyin hücrelerimin rutinlik ve yoğunluktan ölmeye başladığını hissediyorum.

Calistiriyormusun ? öğretmeye çalış hafif sağa sola dönünce poposundan ittirerek dönmesine yardim et.sonra yine ittir.yuzustu durması değilde kafayı kaldirmasi önemli.yoksa bizimki sağa sola dönüyor ama yüzüstü durmaktan nefret ediyor hemen hamle yapıyor.ilk zamanlar yuz üstünden donemiyordu şimdi dönüyor o yuzden hic durmuyor o şekilde.sağa mı daha yatkin sola mi onu anladiktan sonra o tarafına ilgisini çekecek seyler koy.bizimki mutfaktaki silikonlara hayran onlar sayesinde döndü.halende onun oyuncakları arasinda.biraz destekle ittirmeyle yardımla alisacaktir.hic endişelenme popoyu kaldımak zor geliyordur.

Bunlara ek olarak bir de gün içinde bebeği bıraktığınız zemin yeterince sert mi, ona dikkat edin. Ben yerden soğuk almasın diye battaniyeyi 2-3 kat yapmıştım ona koyuyordum ve dönmeye çabalamıyordu bile. Ne zaman oyun matına geçtim 1-2 güne kalmadan patır patır döner oldu. Şimdi neredeyse emekleyecek, o kadar fark etti.

Canm konuyla çok alakalı oldu benim için çok teşekkür ederim benimkide öyle muhtemelen çünkü kuru öksürük doktor bakti burun boğaz sorun yok ama çocuk öksürüyor dediğin mantıklı kaç gündür düşünüyoruz sagolasin
Aa sorun yok burun boğazda dendiyse,muhtemelen o da sesini kesfediyordur 😊 O öksürük döneminin ardından farklı harfler duyduk kızımdan.Simdi unuttu,başka bir şeyi sürekli yapıyor ama tarifi mumkun değil. Nasıl oyuncular ya maşallah 😍

6 ay 21 günlük şuan.En sevdiğimiz şarkı " nereye koyduysan ordadır" Çünkü içinde bol miktarda anne geçiyor diye anneyi öğretmeye calisiyorum😅 şuana kadar birkaç kez çıkarır gibi oldu 🙈
Emekleme yok,bol miktar geriye sürünme var.Desteksiz oturabiliyor ama hedefi ayağa kalkmak,elden tutunca belli ediyor ama dur sen daha emeklemiyosun ne ayağa kaldırcam seni 😅

Sanırım iyice tükenmişlik sendromuna girdim. Hergün aynı, stresten ne bulursam yiyorum. Çocuklara sabrım kalmadı. Eşim desem anca yönlendirmeyle iş yapıyor. Salonu b... Götürse umru değil.. Cocujlar in Kahvaltı bitiyor, öğle akşam ne yapacağım derdi. Boş kalmasınlar etkinlik yaptır. Bebek zaten 3 gündür gündüz uyumuyor. Temizlik yapıyorum geri dönüyorum gene dagılmıs. Allahtan toplama alışkanlığı kazanmıslar anında toplatıyorum. Ama evde kalmak artık iyice beynimi yakmaya başladı. Ben ki doğumdan 3 gün sonra dışarıya gezmeye giden, hamileyken koca karnıma elimde 2 cocukla gezen 37.haftaya kadar da çalışmış biriyim. Hic bu kadar bezgin ve tükenmiş hissetmedim. Günlerim aşırı yorucu gecıyor. Saçımı tarayamıyorum. Bazen gün içinde gıydıgım tshırtle yatıyorum.. İçimden hıcbırsey gelmiyor....
Allah kolaylık versin. Sanırım hepimiz benzer durumlardayiz. Durumlar farklı olsa bile hissettiklerimiz aynı. Coronayq yakalabmayalim diye psikolojimiz pert.

Biri benimi anlatıyor sanki inşallah gecicek cnm

Aa sorun yok burun boğazda dendiyse,muhtemelen o da sesini kesfediyordur 😊 O öksürük döneminin ardından farklı harfler duyduk kızımdan.Simdi unuttu,başka bir şeyi sürekli yapıyor ama tarifi mumkun değil. Nasıl oyuncular ya maşallah 😍

6 ay 21 günlük şuan.En sevdiğimiz şarkı " nereye koyduysan ordadır" Çünkü içinde bol miktarda anne geçiyor diye anneyi öğretmeye calisiyorum😅 şuana kadar birkaç kez çıkarır gibi oldu 🙈
Emekleme yok,bol miktar geriye sürünme var.Desteksiz oturabiliyor ama hedefi ayağa kalkmak,elden tutunca belli ediyor ama dur sen daha emeklemiyosun ne ayağa kaldırcam seni 😅
Ahh çok şeker ya bizimki dönmüyorsa emeklemiyirda bende teşvik etmiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum zaten zor uyuyor dönmesin diye emeklemekte yerler pistir diye ama bolca kucalta gezdiriyorum sırt ağrısı mevcut

Kontrole gittim ve kalp atışlarını duyduk çok değişik bir his niye heyecanlanıp ağlamadım, çokça şaşırdım sadece a kalbi de atiyo oldum😔 Kendime kızıyorum Allah sana bunu bahşetti kabullen ve mutlu ol🙏
Ya çok güzel ne kadarlikmis ay annesi çok heyecanlı ya ben olsam sevinirdim kız

Kızlar benim dişçide randevum var sizce gitmelimiyum eşim korkutuyor korona olursun ama sen bilirsin gideceksen diyor ne yapsam bide eşimin çenesi çekecem dışımın kanal tedavisi yarim kaldi

Kontrole gittim ve kalp atışlarını duyduk çok değişik bir his niye heyecanlanıp ağlamadım, çokça şaşırdım sadece a kalbi de atiyo oldum😔 Kendime kızıyorum Allah sana bunu bahşetti kabullen ve mutlu ol🙏
Şaşkınlık var üzerinde alisacaksin zamanla 1 ay sonraki kontrolü dahada keyifli geçer zorlama kendini üzmede.ikincilerde oluyor o rahatlık ee senin arasida az normal yani.

Canım kendini suçlama. Aniden beklemediğin anda olunca öyle hissettin. İlk oğlum tüp bebek ilk kalp sesinde öyle ağladım ki hıçkırarak hemşire sakinleştirir, dr da agla içini boşalt dedi ben bıldıgın 5 dk agladım. 2.ye aynı bu aylarda 6 ya da 7 aylıkken k3ndılıgımden kalınca ben inanamadım kalp sesi dinliyoruz dra emin mısınız diyorum. Hep kendimi kısırım diye koşullamışımm. 2.de hic ağlamadım.. dogurunca normal aha dedim dogurmak böyle bırsey o zaman nasıl agladım.... Üçüncu de kalp sesine hafif duygulandım dogumda da ağlamadım. 3.sezaryan oldu bebek iriydi.bır de suyum bitmiş. Valla prenses gibi kuaföre gidip oradan dra gectım.. Heryerı süslettşm... Her gelen, bu kadın doymadı dogurmaya da heryerı suslemeye de dedi. Valla hic uzulme ıcınden gelen herseyı yap... Zaman su gibi akıyor... Bu yıl kız yılı valla sanslısın..... Yazık eşim gecen senin içinde kız kaldı diyor, istiyorsan 4.yu dogur. Buyur sen dogur yeter artık dedim...

Back
X