YasitizAy ovulasyon la korumayı planliyodum şu an tam:)amin canım inşallah 28 yaş

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
YasitizAy ovulasyon la korumayı planliyodum şu an tam:)amin canım inşallah 28 yaş
Ben her seferinde 8-9 aylikken birakayim diyorum. Sonra emzirirken diyorum nasil birakicam ya 4-5 yasina da gelse emsin.Yasitiz. Bebeğini doya doya emzirmeni tavsiye ederim. İnsan en çok onu özlüyor çünkü.
2 ve 6 aylar arasinda dokuldu bende de. Yalniz bitmesine yakin ben bir sampuan kullandim, luksemburgdan aldigimiz o mu iyi geldi zaten bitecek miydi bilmiyorum.Kızlar 4. aydan itibaren saçlarım dökülmeye başladı. Hala dökülüyor şu an 6. ayın içindeyiz. Kel kalmadan biter mi bu dökülmeler? Çok aşırı, topluyken bile bir şekilde dökülüyor.
Benim de ayni 4. Ayda bir basladi 7 aylik oldu hala ayni. Her yerden sac cikiyor. Acmiyorum bile tokami nasil dusuyorsa saga sola. Kel kalicam galiba ben deKızlar 4. aydan itibaren saçlarım dökülmeye başladı. Hala dökülüyor şu an 6. ayın içindeyiz. Kel kalmadan biter mi bu dökülmeler? Çok aşırı, topluyken bile bir şekilde dökülüyor.
Çok cesur gördüm seni bence riske girme.Kızlar doğumdan sonra hiiç ovulasyon testi yaptınızmı benim sorunum vardı ovulasyonlar ikinci çizgi hiç çıkmazdı bugün testler kalmis yapayım dedim aynı ovulasyon ikinci çizgi çıkmadı mesela herkeste ikinci cizhi cikarmis ama bende cikmiyor dogumdan sonrada duzelmedi demekki ben korunmicam cunku zaten yumurtlamiyorum galiba ikinci cizgi yoksa bosa ilac yuklemeyim
Cocugumun uykusu beni hasta edecek
7 aylik oldu artik
Ya 7de 8de yatip gece iki kere beslenip sabah 7de 8de kalkan bebekler sehir efsanesi mi
Niye benim bebegim viyak viyak ağlayarak uyanip 3 4 saat oturup sabaha karsi uykuya yatiyor bi daha
Alti temiz karni tok seviliyor dis sorunu oldugunu hic sanmiyorum
Yok yok uyaniyor 2 3 saat oturup anca yatiyor
Gece olsun istemiyorum artik
Gündüz ne kadar mutlu oyunbaz neşeli akilli bir bebekse gece tam tersi gulyabaniye dönüyor
12bucukta yatmisti simdi agliyor icerde aglamak istiyorum
Bizde de aynı problem var gece o kadar çok uyanıyor ki ve asla emmeden uykuya geçemiyor emdikçe de süt geliyor kendisi de aşırı şişiyor rahatsız bi şekilde uyumaya çalışıyor gece uykularımız berbat bu yüzdenBugun gunduz 24 dereceydi. Tisort sort giydirip terasa çıkarttım oturduk hep beraber. Simdi de 12 derece gosteriyor
Sol memem mastit oldu. O gunden beri az süt uretiyor. Sag memede sut daha cok birikiyor sola gore buyuk duruyor. Ama emzirince ikisi de esit. Süt yokmus gibi dursa da hala bir sol bir sag emziriyorum
Seninki niye oyle duruyor ki. Tek meme mi emziriyorsun
Mercimek kadar. Hala iltihap topluyor patliyor kabuk bagliyor.
Ne zaman sadece iz olarak kaliyor bilmiyorum da ayni donguye devam ediyor
6. Ayinda kilo 9.150 boy 68di
Sadece anne sutu aliyor. Gece cok sık uyaniyor meme emmeden uyumuyor asla. Galiba bu yuzden bu kadar kilolu
Emzirmeden geri uyutmaya calistim cok kez olmuyor. 3. Ayinda her saat basi kalkiyordu kabus gibiydi
Canım bu uyku aralıklarına ve uyku sinyallerine ben de çok dikkat ediyorum ama 30 dakikaları aşamıyoruz bir türlü. Neden acabaŞehir efsanesi değil, bizimki böyle. Arada mıkırdanmaları oluyor tabii ama tamamen uyanmıyor ve 2 defa besleniyor. Akşam 6-7 arası yatırıyorum, sabah da 6-7 gibi kalkıyor. Ama epey uğraştım böyle olması için. Burada uyku eğitimi denince çocuğu ağlata ağlata çaresizliğe alıştırmak gibi şeyler anlaşılıyor ama gerçekten alakası yok. Bu uyku işinin cidden bir matematiği, bir mantığı var. Onu izlediğiniz zaman mucize gibi sonuç alıyorsunuz. Yani mesela, burada daha önce de paylaşmıştım o tabloyu, gündüz uyanık kaldığı süre 2-2.5 saati geçmeyecek. Uyanalı 1 saat 50 dakika olunca odasına götürüyorum, uyku rutinini yapıp yatağına yatırıyorum, ben de beşiğin yanına oturuyorum sandalyeye, moduna göre 5 ila 20 dakika arası bir sürede kendi kendine uyuyor. Ağlama mağlama yok. Fakat bu aralıklara çok çok dikkat etmek lazım çünkü 10-15 dakika sarkıtsam aşırı yorulmuş oluyor ve geç dalıyor uykuya. Bu yola çıktığımda gündüz uykuları kurulmuş saat gibi 30 dakikaydı mesela, onları da araştıra araştıra uzattım. Hala öyle 2 saat uyumaz ama 1 saat, 1 saat 15 dakika uyuyor. Zaten gündüz uykuları toplam 3.5 saati geçmemeliymiş.
Uyku rutini, uyku arkadaşı bunlar da çok etkili oluyor. Alıştığı bir uyku arkadaşı olunca mesela gece uyku geçişlerinde ona sarılıp devam edebiliyor uykuya. Benim pek çok arkadaşım profesyonellerden danışmanlık alarak yaptılar bu işi, ben kendim youtube videoları izleye izleye yaptım, çok da memnunum sonuçtan. Sıçrama dönemlerinde vs. tabii ki bozulmalar oluyor biraz ama nihayetinde kendi kendine uyuma becerisi var, toparlıyoruz bir şekilde.
Canım bu uyku aralıklarına ve uyku sinyallerine ben de çok dikkat ediyorum ama 30 dakikaları aşamıyoruz bir türlü. Neden acaba
Değil cnm sen korun tabi 2inci bir bebek istemiyorsanAy bilemedim ya yumurtam çatlamaz acaba ovulasyonla korunsam mantıklı olurmu
BEnde o şekilde yarım saati uzatıyorum. Mesela emiyor uyuyor 30dk sonra uyanıyor ve gidip destek veriyorum bazen kucakta bazen ayakta sallama bazen tekrar memeye alıyorum ve geri uyuyor ama bu sefer 1bucuk saat boyunca ful destekle. Sadece ilk yarım saat desteksiz uyuyor. Ve nerdeyse 2-3 aydan beri böyleyiz hala daha 30dkda uyanıyor anlattığım şekilde devam ettiriyorum. Sizin ne kadar sürdü uzamasıEn zoru bu gündüz uykularını uzatmak diyor uzmanlar. Şöyle öneriyorlar ki ben de öyle yaptım: gündüz uykusu 45 dakikadan kısa olmamalı, bu yüzden mesela 30.dakikada uyandı diyelim, gidiyorsun yanına ama perdeyi vs açmadan ilk uyuttuğundaki gibi tekrar uyumasını sağlamaya çalışıyorsun. Bunu o minimum süreyi tamamlayana kadar yapıyorsun. Yani 30 dk da uyandıysa 15 dk uğraşıyorsun mesela. Tabii ki uyumuyor uğraşsan da ama önemli değil. O süre dolunca odadan çıkıp birazcık bekleyip hiçbir şey olmamış gibi günaydın diye girip perdeleri açıyorsun. Böyle böyle uğraştıkça bir noktada gerçekten geri uyuyor, ama ilk başta 5-10 dakika uyuyor mesela. Sonra o 5-10 dakikalar yarım saate çıkıyor, en sonunda da senin müdahalene gerek kalmadan kendisi o 1 saati deliksiz uyur hale geliyor. Ama gerçekten sabır işi bu anlattığım.
Yaa sakın yapmaBen her seferinde 8-9 aylikken birakayim diyorum. Sonra emzirirken diyorum nasil birakicam ya 4-5 yasina da gelse emsin.kendi hayatim ve onunla olan hayatim arasinda arafta kaldim
![]()
BEnde o şekilde yarım saati uzatıyorum. Mesela emiyor uyuyor 30dk sonra uyanıyor ve gidip destek veriyorum bazen kucakta bazen ayakta sallama bazen tekrar memeye alıyorum ve geri uyuyor ama bu sefer 1bucuk saat boyunca ful destekle. Sadece ilk yarım saat desteksiz uyuyor. Ve nerdeyse 2-3 aydan beri böyleyiz hala daha 30dkda uyanıyor anlattığım şekilde devam ettiriyorum. Sizin ne kadar sürdü uzaması
Çarşamba gunu 7 aylık olucak.Aksam 8:30da yatırıyorum yarım saati hatta belki daha fazlayi buluyor uyuması.11-11:30 arası emziriyorum ben henüz yatmadan.Bir daha gece 4 gibi mizirdaniyor ufak ufak ama goz açmadan.Emzirip yatağına koyuyorum sabah 7-7:30 gibi de uyanıyor.Bu düzen bir iki şaşsa sudan çıkmış balığa dönüyorum çünkü uykusuzluğa hiç alistirmadi.Ozel olarak bir şey yapmadım ama uyanıkken iki buçuk saati aştirmiyorum.Biz de gunduz uykuları sıkıntı.Tam dalamiyor,ayaklarımdan indirdigim an uyanıyor.Ama tam dalmissa gündüzde iyi uyuyor.Cocugumun uykusu beni hasta edecek
7 aylik oldu artik
Ya 7de 8de yatip gece iki kere beslenip sabah 7de 8de kalkan bebekler sehir efsanesi mi
Niye benim bebegim viyak viyak ağlayarak uyanip 3 4 saat oturup sabaha karsi uykuya yatiyor bi daha
Gündüz ne kadar mutlu oyunbaz neşeli akilli bir bebekse gece tam tersi gulyabaniye dönüyor
Kendime ozgurlui tanidigim surece birakmam ama ozgurluklerim kisitlanirsa cok emin degilim. Zaten 2 yasina ladar emzirmeyi basarirsqm 4 yasi da gorurum.Yaa sakın yapmaisteyerek bırakma. Zaten yapamazsın. İlk oğlum iki yaşında bıraktık. O içli ağlaması göğsüme yapışması. Oğlum burda süt bitti ama market sütü var artk dedim hep. Küçük kutu süte başladı. Dortbucuk yaşında hala kutu süt icio
. Kutu sütü alip koynumda içerdi. Şuan bebeğimi emzirirken bile Allah'ım diyorum ne büyük nimet. Emerken uyuması çok hoşuma gidiyor. Bu ara gece emzik emmeyi bıraktı beni kullanıyor emzik yerine
pertim cikio artk ama diyorum ki en fazla bir buçuk sene daha emcek. Keşke mız olmasın hiç
![]()
Öyle öyle başlıyor kuzular2 gün sonra 7 aylık olucak bizim kız.Ve gece sürekli inliyor..Sol alt dişi damakta o kadar sis ki bir süredir.Ciksa da rahatlasa diyoruz..
Dünden beri ileri kendini atmaya başladı.Emeklemek gibi değil de sanki değişik bir şey![]()
Ben ilkinde 6 aylıkken hamile kalınca toplam 8 ay emdi sonra kendi almadı sanırım gebelikten dolayı sütün tadı degişti. Ama 2.yi 36 aylıkken bıraktım. Çok komik oluyordu ayakta emip gidiyordu.. Sonra geryerde aç emcem diye bagırmaya baslayınca bıraktırdım. Yoksa emerdi. Tabi sütle bezi aynı anda bırakınca çocugumun nevri söndüBen her seferinde 8-9 aylikken birakayim diyorum. Sonra emzirirken diyorum nasil birakicam ya 4-5 yasina da gelse emsin.kendi hayatim ve onunla olan hayatim arasinda arafta kaldim
![]()
Bu şekilde hayatını kaybetmişti 6 aylık bir bebekCanım maşallah kuzuya emeklıyor... yanlış anlamassan bir şey diyeceğim bebeklere balon çok tehlikeli. Bebeğin tırnakları keskin olabiliyor ya da dişi jilet gibi, hiç olmadı elini atsa gene balınu patlatabilir. Balon parçası ya da balonun havası boğazına kaçabilir. Yumuşak peluştan ev topları var, hatta bıxımkıkerın peluştan ev futbol topu. Kemirse Bile temiz oldugu ıcın sorun olmuyor. Buyuk abılerı bebegın oldugu yerde balon oynamaları yasak koridorda oynarlar... Aman verme Bır daha canım
Benim ilk oğlum böyleydi. Fıtrat maalesef. Fakat şu da var. Çocukta reflü varmış. Alerjik bir bebekmis. Karın ağrısı ve reflü sebebiyle çığlıkla ağlayarak uyanirmis.Cocugumun uykusu beni hasta edecek
7 aylik oldu artik