• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar, kızım 1 haftadır kabız böyle parca parca yapıyo sert ve kalıp halde bugün hiç yapmadı ama .Ek gıdaya 1.5 ay oldu geceli (6.5 aylık.) Zeytinyağı da kullanıyorum su yada çok dikkat ediyorum ama anlamadım ne yapıyor. Her gün yogurt+yumurta kesin yiyor.Çözum önerisi olanları bekliyorum🤷‍♀️😫
Armut çok güzel yaptiriyor cnm

Geçmiştir belki de🤲 Sen yiyip tepki vermediyse, ona da verince tepki vermez bildiğim kadarıyla. Ben bı ay önce açtım.

Geçmiş olsun canım Kuru incir ve kayısıyi birer tane alıp akşamdan bir bardak suya koy, sabah da kaynat bilendir yap, ne püre gibi katı ne de meyve suyu gibi akışkan olsun Biraz açken de ver. Şifa olur inşallah
İnşallah cnm

Kızlar, kızım 1 haftadır kabız böyle parca parca yapıyo sert ve kalıp halde bugün hiç yapmadı ama .Ek gıdaya 1.5 ay oldu geceli (6.5 aylık.) Zeytinyağı da kullanıyorum su yada çok dikkat ediyorum ama anlamadım ne yapıyor. Her gün yogurt+yumurta kesin yiyor.Çözum önerisi olanları bekliyorum🤷‍♀️😫
Bizimki de öyleydi yazmıştım geçenlerde de, demir damlasının çok etkili olduğu düşüncesindeyim bu duruma açıkçası. Arkadaşların önerilerine ek eğer veriyorsanız muz, patates, irmik gibi yiyecekleri birkaç gün kesin biraz onlar da çünkü yaptırabiliyor. Güzel güzel pırtlatsın inşallah:)

Bizimki de öyleydi yazmıştım geçenlerde de, demir damlasının çok etkili olduğu düşüncesindeyim bu duruma açıkçası. Arkadaşların önerilerine ek eğer veriyorsanız muz, patates, irmik gibi yiyecekleri birkaç gün kesin biraz onlar da çünkü yaptırabiliyor. Güzel güzel pırtlatsın inşallah:)
Bende demirden şüpheliyim aslinda🤔 amin inşallah 🤭😁

Incir +8 olduğundan ben 2 tane gün kurusunu cezvede kaynatip yumusatiyorum. Blendir yapıp meyve püresine ekliyorum. Yoğurdu da probiyotik maya ile mayalayacagim bi ara 😑

Ek gidaya gectigimizden beri bizde de durum oyle. Armut guzel yaptiriyor. Bir de 2 3 tane hurmanin kabugunu soyup sicak su katip eziyorum catalla muhallebi gibi oluyor. Onu yiyince rahat yapiyor.

Slm kızlar nasılsınız, çok özledim vallahi burayı.. uzun zaman giremedim,
bebek yoruyor beni, bunaliyorum. . Akşam yatıp sabah genleserek uyanmayı Cook özledim.. evin işleri, yemekti camasirdi, salginiydi boğuluyorum..
Bu çocuğun emmesi düzeldi şimdide uykuları bölük bölük.. Bu arada alerjimiz bitti hamdolsun, eliyle peynir bile yiyor.. üstüne emiyor. Dün enginar havuç verdim mis gibi yedi eliyle, meyveleride yiyor çok şükür bin şükür..
Son bı ay uykularında ağlayarak uyaniyordu özel kliniği olan Dr a gittik reflü dedi bitkisel bı şurup verdi, kesinlikle emerek yatmayacak gece de en fazla iki defa emecek dedi. Bende resmen cabalamisim reflü yapmak için, emmediginden gece emsin diyordum, kaldırmadan yatarak emziriyordum felan filan.. yatmadan önce iyice doyuruyordum.. hepsi yanlısmis oğluma göre.. halbuki ben kızımı böyle büyüttüm ah ah canım kızım hiç zahmetli değildi..
Sizde dikkatli olun kızlar iyi yiyor diye zorlamayin,yatarken felan beslemeyin, bı yaşına kadar dikkat edin Bizim reflumuz dördüncü aydan sonra arttı normalde azalırmis. Çünkü emmeye de tam o zaman dönmüştü emdikçe emzirdim, özellikle karyolada, özellikle geceleri bol bol. Hiç iyi gelmedi bize Şükür şimdi gece ağlaması bitti ama bu sefer de gece sık uyanmalari huy oldu. Onu da çözerim inşallah..
Sizden yatak ve gicirdamayan beşik tavsiyesi almak istiyorum Dr sert sünger dedi ucuzundan mi alsam lateks felan mi bilemedim. Kızımdan kalma beşik epey gicirdiyor, ahsap besik mi alsam Kızımla ikisi ne ranza mi alsam Bana bı akıl verin
Ben sallanmayan Ikea besiklerinden kullanıyorum ama bir buçuk yıl sonra ikranin büyüyen karyolalarindan alıcam eğer elimde bu beşik olmasaydı daha erken alırdım. Kenarına da koruyucu bi kenarlık alıp takmak lazım ikeada o da var düşmesini engellemek için.
Kızımın dilinin üst kısmında grilikler var.Pamukcuk nedir bilmiyorum, netten arattigimda öyle yoğun değil.Tedavisi nasıl? Başınıza geldi mi?
Önce temiz suyla pamuklu bezle temizleyin parmağınıza geçirip ama eğer geçmezse karbonatlı suyla yapın aynısını. Beslenme sonralarinda silikon fırçalar var bebekler için. Ağzını onunla temizleyin. Tekrar etmesin.
Benim kiz herseyden korkuyor ya normalmi yaninda utu yapiyordum krize girdi utunun sesine.. okunan seladan farkli bo ses tonuyla konusursam ondan sakinlestiriyorum benim annem falan diyorum bne olduguma emin oluncaya kadar evde ses ariyor bakiniyor elleriyle karnibi sikmaya basliyor
Bu dönemsel bi şey sanırım benim oğlum da ezandan falan da korkardı zamanla geçti . 7 aylık
Kızlar bebekler pütürlüye et köfte vs. yemeye ne zaman başlar? Ben vermeye başladım ama çıkarıyor ağzından. Hazır mı değil acaba erken mi veriyorum? Yoksa devam mı etmeliyim? 7 ay 4 günlük kızım
Ben 8. Ay diye biliyorum
Kizlar bu arada karartma perdesi de diktircem, internette yapan güvenli bir adres var mı bildiğiniz
Ben n11 den farbateks mağazasına diktiriyorum. Ölçülerini veriyosun onlar hemen yapıp gonderiyolar. Ayrıca eğer evin cephesi aşırı ışık alıyorsa ki bizimki öyle o yüzden bire iki veya sık pile yaptırmanızı tavsiye ederim. Ben fon gibi yaptırdım çekiyorum kapkaranlık oluyo.kuzey cepheli odama düz yaptırdım
Daha fazla su vermelisiniz

Kayısı ve bal kabagi iyi geliyor
Incir +8 olduğundan ben 2 tane gün kurusunu cezvede kaynatip yumusatiyorum. Blendir yapıp meyve püresine ekliyorum. Yoğurdu da probiyotik maya ile mayalayacagim bi ara 😑
Probiyotik ile mayaliyorum ben tek sorun ona alıştı ve normal ev yoğurdunu yemiyor daha ekşi geliyor sanırım ona ayrı mayaliyorum her defasında bağırsakları icin çok iyi geliyor

Sık sık banyo. Ben hergun akşam banyo yaptırıyorum ama eğer daha sıcak iklimde olsaydım mesela aksadeniz gibi o zaman gün içinde çok terledigi zaman da yaptırırım.
Eşim evde şimdi biz de yaptırıyoruz ama o işe başlayınca naparım bilmem belim sakat biraz korseyle duruyorum gün boyu

Dun acilde serumu aldiktan sonra evimize geldik.
Antibiyotik,prebiyotik damla,calpol,dolven ve ishal surubu kullaniyoruz.
Gece bi ara 39.4 oldu.Soydum eklrmlerine tulbent koymaya calistim .Pek izin vermedi.Calpol verdim.Klimayi da uyku moduna getirdik 27 dereceye sabitledik.Istahi gitti haliyle.Pirinc unu yaptim sabah onu yedi biraz.Obun disinda muz,elma,yogurt,sagdigim sutu icmeye calisiyo.Kasikla veriyorum cunku agzini mih gibi kapatiyo.Zaten dogru duzgun kilo almamisti su 1 aydir.Iyice eridi bebegim.Sagligi yerine gelsin bisey istemiyorum ya😢 Ugur da mahvoldu hastanelerde bizle.Gıkı cikmadi yavrumun saatlerce pusette bekledi kardesinin serumunun bitmesini.

Gece bi ara 39.4 oldu.Soydum eklrmlerine tulbent koymaya calistim .Pek izin vermedi.Calpol verdim.Klimayi da uyku moduna getirdik 27 dereceye sabitledik.Istahi gitti haliyle.Pirinc unu yaptim sabah onu yedi biraz.Obun disinda muz,elma,yogurt,sagdigim sutu icmeye calisiyo.Kasikla veriyorum cunku agzini mih gibi kapatiyo.Zaten dogru duzgun kilo almamisti su 1 aydir.Iyice eridi bebegim.Sagligi yerine gelsin bisey istemiyorum ya😢 Ugur da mahvoldu hastanelerde bizle.Gıkı cikmadi yavrumun saatlerce pusette bekledi kardesinin serumunun bitmesini.
Geçmiş olsun cnm. Bebeğin hasta olması çok zor gerçekten. Bizim ateş düştü. İki gün sürdü. Ama huysuzluk var. Nazlı hep. Akşam son ignesini olcak. Sabah kontrol var.

Ah canım ya biran önce sağlığına kavuşsun inşallah :dua:

Geçmiş olsun cnm. Bebeğin hasta olması çok zor gerçekten. Bizim ateş düştü. İki gün sürdü. Ama huysuzluk var. Nazlı hep. Akşam son ignesini olcak. Sabah kontrol var.
En son gece 12 de vermistim ates dusurucu.su anda 37.5-37,7 arasi gidip geliyo.Vermiyorum ates dusurucu.Istah gitti bizde.Huysuzluk pek yok gibi.Kardesiyle yerde takiliyo aglamiyor pek.Bu defa igne degil de antibiyotik verdi.Bakalim carsamba zaten randevumuz vardi.muhtemelen o gun yine bakilir degerlere.

Back
X