Canim cok gecmis olsun cok dikkat et kendine. Doktorun ne derse onu yap. Tepecik hastanesinden de bir doktor edin istersen. Her ihtimale karsi. Irenbe de dogum Yapiliyor mu bilmiyorum. Veya kuvoz durumlari nasil? Zayen seni doktorun yonlendirir her turlu. Stres yapmadan doktorunun tavsiyelerine uy.Kızlar ya benim de el ayak erken şişmeye başladı diye 24 saatlik idrarda protein baktırdık, yüksek protein kaçağı çıkmışgebelik zehirlenmesi belirtisiymiş ama onun en önemli belirtisi tansiyon yüksekliği benim tansiyonum çoğunlukla normal sadece doktorumda dijital bi cihaz var ne hikmetse sadece ondaki ölçümde yüksek çıkıyor. Bol proteinli beslenme önerdi doktor, daha olmadı tansiyon ilacı başlayacakmışız
Bu hafta sağlık ocağında tansiyon takibi yaptırıcam yineOmron marka tansiyon cihazları cok iyi onlardan edinsen kendini kontrol etsen
Banada kalp ilacı baslatacaklardı ama iyileştim şükür
Belki sanada gerek kalmaz kalsada gebeler icin olan illaki tansiyon ilacları vardır
Cok gecmiş olsun
Doktorum anlaşmalı hastanelerde doğum yaptırıyor. Allah korusun riskli bir durum, erken doğum vs olursa zaten en uygun hastaneye yönlendirir. Ama şuanki durumum ciddi riskli mi yoksa hafif risk var da tedbirli mi davranıyoruz anlamadımCanim cok gecmis olsun cok dikkat et kendine. Doktorun ne derse onu yap. Tepecik hastanesinden de bir doktor edin istersen. Her ihtimale karsi. Irenbe de dogum Yapiliyor mu bilmiyorum. Veya kuvoz durumlari nasil? Zayen seni doktorun yonlendirir her turlu. Stres yapmadan doktorunun tavsiyelerine uy.
Tedbir amaçlıdır. Öncelikle sakin kalıp evham yapmaman en önemlisi. Benim arkadaşımda da protein kaçağı vardı. Bebeğini sağ salim aldı kucağına. Sıkıntı da olmadı. Tansiyon sıkıntısı yoktu. Tansiyon doktorda yüksek çıkıyorsa heyecan ve stresten olabilir.Doktorum anlaşmalı hastanelerde doğum yaptırıyor. Allah korusun riskli bir durum, erken doğum vs olursa zaten en uygun hastaneye yönlendirir. Ama şuanki durumum ciddi riskli mi yoksa hafif risk var da tedbirli mi davranıyoruz anlamadım
Canimm risk durumun hafif veya ciddi farketmez sen her turlu sakin kalmaya calis. Stres yapip tansiyonunu yukseltme. Saglikla alacagiz bebisleri kucagimiza. Doktoruna da acikca sor seni bilgilendirir. Nelerden uzak durman gerekiyorsa soyler.Doktorum anlaşmalı hastanelerde doğum yaptırıyor. Allah korusun riskli bir durum, erken doğum vs olursa zaten en uygun hastaneye yönlendirir. Ama şuanki durumum ciddi riskli mi yoksa hafif risk var da tedbirli mi davranıyoruz anlamadım
Tabiki kategorize ettim, internetten bakıp daha kolay oluyor .Canim listeni paylasir misin sakincasi yoksa. Benim liste falan yok daha. Besik ve arabasi hazir. Dogunca giyecegi 1 kat giysisi var.
Hastane cikisi falan almadim daha. Aldigim ortuleei de dikmedim. Cidden liste sart.
Bende kilo verdim daha doğrusu hafta sonuna doğru almam gereken kiloyu , haftanın ilk gününden alınca dikkat etmem gerekti , dikkat ettiğim için önce birkaç gün kilomu korudum sonra 200-300 gr fln verdiğimi farkettim. Bu dengelemeyi yapmak zorundayız. Ama dikkatli beslenmek önemli, siz kilo verince bebek daha az beslenmiş sayılmıyor. Aksine gereksiz ıvır zıvırı keserseniz (ekmek dahil) , yemeklerin yanına besleyici olması için mutlaka, sebze / salata türü ekleyin. Kahvaltınızda ceviz, yumurta , haftada bir balık kırmızı et mutlaka olsun ama yeşillik ve salata her daim. Bu şekilde bebek hem gerekli mineralleri alır hem siz kilonuzu koruyarak yavaşça kilo alırsınız. Ama Sabah ve öğlen sağlam yiyip akşamı geçirmeniz daha mantıklı. Bu arada kaliteli beslenince siz az bebeğiniz fazla kilo alıyorKızlar yarim kilo vermisim. Bebisimin gelisimi olumsuz etkilenirse diyd tirstim. Kilo olayina dikkat etmeye calisiyordum ama siniri astim sanirim. Dun kahvaltiyi gec yaptim oglen yemegi yemedim meyve ile gecistirdim. Aksam yemegi yedim.suyumu 2 litre ictim.
2. Cocuklar hep mi boyle oluyor ki. Ilk gebeligimde her seyi yeMeyd calisirdim. Zararli seyler yemezdim icmezdim( kola gibi) masallah bunda kolalari gomdum.
Esim bu bebege istemeden olmus gibi davraniyorsun kendine dikkat etmiyorsun diye kiziyor bana. Ilk gebelikteki gibi yedigimi ictigimi yazmiyorum ama her gun sut yogurt da tuketmiyorum. Aklima gelirse iciyorum. Bama bir akil verin tecrubeli anneler. Yani 2. Gebeligi olanlar. Siz de mi böylelesiniz
Çok geçmiş olsunKızlar ya benim de el ayak erken şişmeye başladı diye 24 saatlik idrarda protein baktırdık, yüksek protein kaçağı çıkmışgebelik zehirlenmesi belirtisiymiş ama onun en önemli belirtisi tansiyon yüksekliği benim tansiyonum çoğunlukla normal sadece doktorumda dijital bi cihaz var ne hikmetse sadece ondaki ölçümde yüksek çıkıyor. Bol proteinli beslenme önerdi doktor, daha olmadı tansiyon ilacı başlayacakmışız
ne güzel haberlerMerhaba kızlar bugün bende şeker yüklemesi yaptırdım cok şükür bi sıkıntı çıkmadı oğlumda baya büyümüş önden gidiyoruz bi hafta oda iyi cok şükür yalnız yine yüzünü göstermedi sırtı dönüktü yine doğduğunda gorucem heralde yüzünübizden böyle haberler teyzeleri
Geçmiş olsun umarim bi an önce sağlığına kavuşursun takip mi edileceksin bundan sonraKızlar ya benim de el ayak erken şişmeye başladı diye 24 saatlik idrarda protein baktırdık, yüksek protein kaçağı çıkmışgebelik zehirlenmesi belirtisiymiş ama onun en önemli belirtisi tansiyon yüksekliği benim tansiyonum çoğunlukla normal sadece doktorumda dijital bi cihaz var ne hikmetse sadece ondaki ölçümde yüksek çıkıyor. Bol proteinli beslenme önerdi doktor, daha olmadı tansiyon ilacı başlayacakmışız
Göstermedi malesef yüzünü plesantaya çevirmiş öne doğru değilne güzel haberler
şimdiye kadar hiç göstermedi mi yüzünü, çok enteresan ya
Tedbir amaçlıdır. Öncelikle sakin kalıp evham yapmaman en önemlisi. Benim arkadaşımda da protein kaçağı vardı. Bebeğini sağ salim aldı kucağına. Sıkıntı da olmadı. Tansiyon sıkıntısı yoktu. Tansiyon doktorda yüksek çıkıyorsa heyecan ve stresten olabilir.
Canimm risk durumun hafif veya ciddi farketmez sen her turlu sakin kalmaya calis. Stres yapip tansiyonunu yukseltme. Saglikla alacagiz bebisleri kucagimiza. Doktoruna da acikca sor seni bilgilendirir. Nelerden uzak durman gerekiyorsa soyler.
Çok sağolun kızlar. Belki de erkenden durumun farkına varılması iyidir, düzenli takip olduktan sonra bişey olmaz inşallah diye düşünüyorum ben de,bu şekilde stres yapmamaya çalışıyorumÇok geçmiş olsun
kuzucuk sağsalim gelecek inşallah hiç üzülüp de strese girme
kötü bişey olmadan hemen farketmişsiniz
Evet tansiyon takibi yaptırıcam tansiyon yükselirse veya şişliklerim artarsa sanırım daha sonraki aşama tansiyon ilacı başlıcazGeçmiş olsun umarim bi an önce sağlığına kavuşursun takip mi edileceksin bundan sonra
Inşallah gerek kalmaz canim sıkıntı yaşamazsınEvet tansiyon takibi yaptırıcam tansiyon yükselirse veya şişliklerim artarsa sanırım daha sonraki aşama tansiyon ilacı başlıcaz
Inşallah gerek kalmaz canim sıkıntı yaşamazsın
Sağolun kızlar. Hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah bebeklerimize
Fotografini cekip ekran goruntusu olarak gondersen galeriden. Ben telefondan giriyorum foruma.Tabiki kategorize ettim, internetten bakıp daha kolay oluyor .
excel dosyasını burda dosya ekle bölümünde görmediği için yükleyemiyorum, nasıl göndersem
Bende öyleyim. Ama zararlı şeyleri normal hayatımda da yemiyorum. İlkte badem ceviz, meyve miktarı, ekmeğin tam tahıllısı (hiç sevmediğim halde), hergün 2haşlanmış yumurta vs itinayla dikkat ederdim herşeyine. Bunda ne olursa onu yiyorum. Evde yemek varsa çok şükür diyorum gerisine bakmıyorum açıkçası.Kızlar yarim kilo vermisim. Bebisimin gelisimi olumsuz etkilenirse diyd tirstim. Kilo olayina dikkat etmeye calisiyordum ama siniri astim sanirim. Dun kahvaltiyi gec yaptim oglen yemegi yemedim meyve ile gecistirdim. Aksam yemegi yedim.suyumu 2 litre ictim.
2. Cocuklar hep mi boyle oluyor ki. Ilk gebeligimde her seyi yeMeyd calisirdim. Zararli seyler yemezdim icmezdim( kola gibi) masallah bunda kolalari gomdum.
Esim bu bebege istemeden olmus gibi davraniyorsun kendine dikkat etmiyorsun diye kiziyor bana. Ilk gebelikteki gibi yedigimi ictigimi yazmiyorum ama her gun sut yogurt da tuketmiyorum. Aklima gelirse iciyorum. Bama bir akil verin tecrubeli anneler. Yani 2. Gebeligi olanlar. Siz de mi böylelesiniz
Inşallah canimSağolun kızlar. Hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah bebeklerimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?