Hey heyyyy bi sakin ol yahu ne bu evham :)
Ben gebeliğim boyunca üc hafta agır antibiyotik kullandım
Kalp ritmi sorunu icin ilaçlarım vardı
Bebegi besleyen damarlarımın ikisinde çentik oldugu icin coraspin kullanıyorum bende
Bende yogun akıntı var ve bu haftalarda hatta yaklasık 20.haftaların basından beri var ancak gayet normal bi durum hepimiz yasıyoruz yani ki benim ki idrar gibi geldigide oldu
Bi ara hastanelerden cıkamadım atesim 38in altını görmedi serumlara doydum ki bundan önceki gebeliğimde bi kaybım var vs ancak bu kadar evham yapmadım :)
Kendine baska mesgaleler bulmanı tavsiye ederim
Ve burdaki kötü hikayeleri okuma
Cok sıkıntı bastıgında inancın varsa bikaç dua oku
Ve mutlaka bi psikologa görün derim

Bunlar hep fazla araştırmaktan. Hamilelikte Google yasaklanmalı bence. Hep negatif şeyler okuyunca insan nasıl pozitif düşünsün?
Doktoruna güvenmen de çok önemli. Kendini emin ellerde hissedersen kafanda bu kadar kurmazsın. Bir de şöyle düşün: olacak, yaşanması gereken birşey varsa önüne geçemiyorsun zaten. Ancak kontrollerini ihmal etmeyip, kendine dikkat ederek tedbirler alabilirsin. Hepimiz sağlıklı nir şekilde alırız bebeklerimizi kucağımıza inşallah.

kızlar günaydın bu hafta yürüş yapmama rağmen yine kilo almışım yememi kesmedim normal mi?
Ben hamileliğimin basından beri hem aynı sekilde besleniyorum hemfe her gün yürüyüş yapıyorum aksamlarıda nadir öyle aksam yemeği yememe ragmen 7kg aldım :)
Bence gayet normal sonucta bebek, plesenta, rahim memişler vs herşey büyümeye devam ediyor

kızlar günaydın bu hafta yürüş yapmama rağmen yine kilo almışım yememi kesmedim normal mi?
Canim gebelikte diyet onermiyorlar. O yuzden asiri bi kilo alimin yoksa dert etme. Mesela haftada 2 kilo gibi. Zaten son aylar kilo aliniyor. Almazsak anormal olur. Zaten kilolar dogumdan sonra gidecek ve dogumda ve lohusayken cok enerjiye ihtiyacimiz olacak. Vucut o nedenle bize yag depolayarak ilerisi icin yardimci oluyor. Hamilelik ve dogum beyin degil beden isi dedi gebe kursundakiler

Korkuların tavan yaptığı dönemmiş özellikle 5.ay. Bir doktor röportajında dinlemiştim.
Korkularla hamileliğini zehir etme. Hayatın her aşamasında var kayıplar. Doğduktan sonra da biri öpse ağzında yara varsa bebeğime bulaşırsa diye başlayan uzayıp giden korkular olucak.
İlk gebeliğimde kanamalı geçen ve hep yatmak zorunda olduğum 8ay geçirdim. Daha öncesinde düşüğüm de vardı. Tam kanama durdu derken su gibi akıntılarım oldu. Yattığım halde Sırılsıklam olurdu çamaşırım. Sürekli kabuslar görürdüm kaybettiğime dair. Kimseye de anlatamazdım ama o dönem bir kitap geçti elime bolca salavat çekmenin ne kadar getirisi olduğunu anlatan. Aklıma kötü bir şey geldikçe tesbihi elime aldım rahatladım. Tevekkül edip Allah’a sığındım ona emanet ettim yavrumu ve inanılmaz rahatladım. Çok şükür oğlum şimdi evimde koşturuyor. Kitapta da şöyle yazıyordu. Kulun duadaki eksiği başında ve sonunda salavat çekmeden dua etmesi diyordu. İnşaallah kurtulursun korkularından

Canim cok arastirma ve devlet hastanelerinin gebe kurslarina git rahatlatsin. Beni saglik ocagindan yonlendirdiler gebe kursuna gittim ve verdikleri bilgiler yeterliydi. Hem de dogrusunu bilince vesvese yasamazsin.

Günaydın, şimdi ben de bu konuyu düşünüyordum kendimle ilgili. Haftanın 6 günü en az spor yapıyorum (yüzme, yürüyüş) toplamda 7 kilo aldım ki kalorili yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum.

Hamilelik, anne olmanın sorumluluğuna ilk adım. Hormon dalgalanlanmaları, arada korkular vs. elbette olur,bir çoğumuzda da olabilir fakat düşüncedir geçer. Yaşadığınız bazı olumsuzluklar korkuları tetiklemiş anlıyorum ama Sen ne yaparsan yap bir insanın yiyecek ekmeği varsa, her türlü yaşar. Buna ne sen ne başkası bişey yapamaz. biraz tevekküle yönelmeni tavsiye ederim. Sen elinden geleni yap ve olması gerektiği gibi Allah'a bırak. Eğer yine kendini susturamıyor, telkin edemiyorsan psikologtan profesyonel destek almalısın bu şekilde bebekte, eşinde, sende kötü etkilenirsiniz.

Bence çok acil prıfosyonel destek alman lazım canım. Herkeste mutlaka bir takım kaygılar var. Ama senin anladığım kadarıyla bunun üzerinde birşey. Seni bu anlamda en iyi anlayıp, yönlendirecek olan bir terapist. Bilinç altına olumlu düşünceleri göndermende yardımcı olacaktır inan. Şifalar diliyorum.

El sabununu değiştir. Antibakteriyal sabunlar cok kurutuyor. Bulasik yikarken de eldiven kullan. Limonu sert zeminde ovustur o yumusatir elini.ve sık sık nemlendirici sur. Bol su ic. Bunlar aklima gelenler.
Eldivensiz is yapmam hamilelikle alakali emnim nasil bir kasinti kuruluk limonu deneyeyim..tesekkurler
Benimde boyle oluyo haftada bir iki kilo almis oluyorum,sporu birakinca genelde boyle oluyodum ama o donem ekmek yemiyodum tabi suan azda olsa yiyorum.. 6.ayda 10 kilom oldu nur topu gibi bundan sonrssini dizginlemem lazim

Benimde normalde hayata bakis acim kotuyu dusun iyisi olursa mutlu olursun tarzinda ne yazik ki once olumsuza odaklanirdim esim tam tersi..zamanla törpüledim bu huyumu..birlikte yasadigim insanin katkisi buyuk belkidr bilmiyorum..ozellikle bebegimin basindan beri saglikli olduguna inandim..yasadigim seylere ragmen(down riski vs.denmisti) kötüleri degil iyileri okudum arastirirken..ne kadar okursan onkadar etkileneceksin cunku.bir de şu var sen simdi kendini ne kadar heba edersen et basina bir sey gelecekse senin bu endiselerin ona engel olmayacak..hayatin kendisi bu sekilde..bence yasamini hamileligini kuruntularla degilde mutlu gecirmeye bak..inan bana böyle daha güzel..benimde akintim var doktora sorma geregi bile duymadim herkeste olan bir sey okuyorum biliyorum..kilo aldim mesela beni en cok mutsuz eden sey suan gonlumce elbiselerime girememek :))) ama ona bile aman aman takilmiyorum bu bir sürec ve oyle ya da böyle gececek..varsa yasayacagimiz bir acı yasayacagiz.bu demek degil ki tedbir almayalim..elinden geleni yap gerisini teslim et

ya birde bu yapı meselesi, 5 kişi aynı şekilde beslenip egzersiz yapsa 5 kişi farklı kilo alır. Yaş ve annenin hamileliğine benzer derler ya buda etkili, yada genler etkili.

Yaaa çok teşekkür ediyorum beni gerçekten rahatlattı yazdıklarınız insan kendi gibi hamile birilerinden bunu duyunca öyle rahatlıyorki biliyormusun benim bebeğimde de ekojen odak tespit edildi biraz da ondan sonra böyle oldum söylediklerinizde çok ama çok haklısınız bundan sonra bol bol dua edip tevekkül edip allaha sığınacağım allah tüm hamileleri korusun sağlıkla yavrularına kavuştursun . Bende prena yaptırdım temiz geldi ayrıntılıya perinatologa gittim bir sey yok yapısal bir sorun görmüyorum kalpte dedi ama gelde anlat su beynime annelik işte ancak kalpte ekojen odağı arastırdım bende cok duymadım bundan sorun yasayan kimse o geçio başka şeylere takıyorum bende böyle

benim aşırı olmuyor ama hergün günlük ped koymamı gerektirecek kadar oluyor, yoksa ıslak gezmem gerekir
Yaaa teşekkür ederim benim de oluyo işte bende kuruntulardan gittim örnek aldırdım neyseki bir şey çıkmadı sizin de öyle değildir zaten sanmıyorum idrar bile olabilir dedi doktor cevap için teşekkür ediyorum

seninki de çok bu kadar özene

Size hayran kaldım gerçekten hayatta insanın başına her sey gelebilir önemli olan pozitif bakıp güçlü durabilmek siz bakmayın bana ben artık tedavilik olmuşum belliki aslında gebelik öncesi anksiyetem vardı ve ilaç kullanıyordum ancak gebelikle birlikte kestim. Bebeğimin kalbinde ekojen odak vardı biraz ondan korktum, biraz pıhtılaşma sebebiyle kaybetme korkusu derken sonuç bu aslında korkumu en çok tetikleyen olumsuz forumlardaki yazıları okuyup kurmak bir süre uzak durmak en iyisi sizin yazışmaları takip edeyim ben en güzeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…