Çok sağolun kızlar. Belki de erkenden durumun farkına varılması iyidir, düzenli takip olduktan sonra bişey olmaz inşallah diye düşünüyorum ben de,bu şekilde stres yapmamaya çalışıyorum
Çok geçmiş olsun. Başka bir yerde tahlili tekrar mı yaptırsan acaba. Belki hatalıdır. Benim ilk gebeliğimde eser miktarda çıktı hep, hergün tansiyon takibi yaptım ama hiç şişmedim. Sorunsuz doğum yaptım.
Stres yapma kendine ama önemse mutlaka ihmal etme. İnşaallah sorunsuz atlatırsınız

Sağol canım inşallah. Zaten yakın zamanda doktor kesin tekrarlatır tahlili.

Kızlar bende nasıl beslendiğimi söyleyeyim, sabah 1 yumurta, 3-4 zeytin, peynir, domates salatalık ıhlamur. Ara öğün olarak ya süt ya muhallebi gibi, öğlen yemek yiyorum. Akşam yemek yiyorum mutlaka yemeklerde et oluyor, yemek sonu dondurma yiyorum, eşime sahura kalkınca bir bardak süt içiyorum. Beslenmem iyi mi, meyvede yiyorum tabi

Süper daha nolsun.
Ben kahvaltıyı saat 8gibi güzel yapıyorum.
Öğlen yemek yemiyorum . Hiç canım istemiyor, uyuyarak doyuyorum galiba.
Arada sık sık gidip 3-4yaz meyvesi atıyorum ağzıma.
Saat 5gibi oğlana yemek koyuyorum onun tabakta bıraktıklarını yiyorum,Yarım doyuyorum.
İftarda içinde her türlü yeşilliğin olduğu büyük bir kase salata ve 1kase cacık yiyorum. Yanında çok az yemek yiyorum. Fazla yediğimde şişkinlik yapıyor.
1saat sonra soda ve tuzsuz çerez.

Gebeliğimin başından beri tansiyon ilaci kullaniyorum alfamet sadece gebeler icn. Miligrami cok dusuk ve cok hafif gunde 8 tane içen gebe var. Ben günde 2 kullanıyorum. Hic korkma çözümü var en azından. Şişme ne kadar bi şişme ki kaçak varmış bazen yürüyünce benimde ayak bileklerjm şişer ayakkabım olmaz

Hergün ekstra olarak 2 ceviz, 2 hurma , 1 kase yoğurt ya da ayran ve bol salata tüketiyorum

Sana neden ilaç başlandı? Benim ilk şişlik olduğunda eller ayaklar pofidik pofidikti, dudaklar silikonlu gibi. Sonra tuzu kestim şişlik azaldı sabah uyandığımda yüzüğünü filan takamıyorum. Sonra eller yavaş yavaş iniyor ama ayaklarım devamlı hafif şiş ayakkabılarım sıkıyor yanlardan hatta yazlık ayakkabılarımın hiç biri olmadı bugün ama bacaklarım da filan bastırınca çukur olacak bir şişlik yok. Sanırım çok hafif düzeydeyken fark ettik.

Evet öyle oluyor. Bende de öyle yalnız değilsin. Hatta hazırlık kısımlarında bile çok soğuk kanlıyım. Doğurayım ve çıkayıö diyorum

Benim gebelikle baslayan tansiyon sorunum olduğu için başlandı. Gebelikte en büyük risklerden biri olduğu için bu ilaca başlattı beni doktorum. Çok şükür duzeldi benide cok etkiliyordu hayat kalitemi. Benimde ayakkabım ara ara sıkar ama cok bahsettiğin gibi elim dudaklarım da bişey yok ama hiç sismiyorum diyemem. Bende mi test yaptırsam saglik ocagi yapar mi ki? En son doktoruma ayaklarım hafif şişiyor dedigimde tansiyonun normalse sıkıntı yok demişti

Çok sağolun kızlar. Belki de erkenden durumun farkına varılması iyidir, düzenli takip olduktan sonra bişey olmaz inşallah diye düşünüyorum ben de,bu şekilde stres yapmamaya çalışıyorum
Cok gecmis olsun canim benim..takip altinda olmasi kesinlikle cok iyi her sey yoluna girer insallah

Zaten ilaç kullanıyormuşsun, tansiyonun da normalmiş o yüzden doktor tahlil istememiştir. Benim doktorum da tansiyon ilacı başlatırım belki diye tahlil istedi, şimdilik sadece tansiyon takibi, sıfır tuz ve protein ağırlıklı beslenme ile gidicez bakalım. 24 saatlik idrarda protein taramasını her yer yapmıyor sanırım devlet hastanesinde yoktu ben de özelde gidip yaptırdım

Günaydinnn kizlaar benim ellerim asiri kurumaya basladi nemlendirsemde saniye sonra tekrar kuruyo kasiniyo..cildim normalde de kuru ama hic boyle olmazdi..ne iyi gelir ki hindistancevizi falan gobisi guzel yapio ama elllere faydaaa yok :)

Günaydinnn kizlaar benim ellerim asiri kurumaya basladi nemlendirsemde saniye sonra tekrar kuruyo kasiniyo..cildim normalde de kuru ama hic boyle olmazdi..ne iyi gelir ki hindistancevizi falan gobisi guzel yapio ama elllere faydaaa yok :)
El sabununu değiştir. Antibakteriyal sabunlar cok kurutuyor. Bulasik yikarken de eldiven kullan. Limonu sert zeminde ovustur o yumusatir elini.ve sık sık nemlendirici sur. Bol su ic. Bunlar aklima gelenler.

Arkadaşlar hepinize merhaba size yazmak istedim çünkü beni sizden başka anlayan olmaz diye düşünüyorum sinirlerim çok bozuk 25 haftalık hamileyim sizlerle aynı dönemlerdeyiz allah nasip kısmet ederse bende sizler gibi eylül annesi olacagım. Ancak hamileliğimle ilgili son zamanlarda takıntılarım ciddi boyuta ulaştı sürekli ya bebeğime bir şey olduysa korkusu ya da olursa saçma sapan şeyler kuruyorum olmuş ya da olacak gibi korkuyorum mesela ya bebeğimin kalbi durursa çünkü kan sulandırıcı kullanıyorum, ya erken doğurursam, ya suyum sızar da ben farketmessem ki bununla ilgili bazen çamaşırımı ıslatan akıntılarım oluyor doktorum iyi bir prof sordum zannetmiyorum su sızması idrar yapar gibi olur dedi akıntı tekrarlayınca bende şu kağıt olan testlerden yaptırdım alttan örnek aldılar akıntıdan, doktor su değil dedi. ancak buna rağmen içim rahat değil bazen geliyor çamaşırım ıslanıyor delireceğim. Dün forumlarda dolaşırken bebeğini kaybeden anneler topiğini okudum sınavları çok büyük ya benim de başıma gelirse korkusu sardı beni. allah hepsinin Yardımcısı olsun her şey hepimiz için ama çok korkuyorum doğumdan bir kaç gün sonra sebepsiz vefat eden bebekler bile vardı, elim ayagım az şişse preklampsi araştırıyorum hop bir de onun korkusu anlayacagınız kafayı sıyırmak üzereyim eşime bazı korkularımı söylüyorum bazılarını söyleyemiyorum çünkü adam bıktı benden bu kadar kötümser olunmaz sürekli kendini de bebeği de üzüyosun diyor e haklı ama ne yapayım bana bir yol gösterin lütfen sizin böyle korkularınız oluyor mu olsa bile nasıl baş ediyorsunuz ilaç da almak istemiyorum şu saatte kadar almadım bundan sonra da alsam bile ilacın yan etkisini düşünmekten fayda bile sağlasa ilaç anlayamam zehir olur bana o tarz forumları okumasam daha iyi tabi ama bağımlı gibi elim gidiyor resmen sonra stres sıkıntı bebeğine kıyafet alsam bunu giydirmek nasip olacak mı diye düşünüyorum hep olumsuza odaklanmış gibiyim hayatı hamileliği yaşamaktan korkar oldum anlayacağınız sizin de içinizi şişirdim kusuruma bakmayın nolur

kızlar günaydın bu hafta yürüş yapmama rağmen yine kilo almışım yememi kesmedim normal mi?
Günaydın evet standart beslenmeye devam etsen ekstra bişey yemesen yürüyüş hatta spor yapsan bile şuanda kilo alımı çok normal , çünkü yürüyüş kan akışına yardımcı oluyor sindirimi rahatlatıyor, nefesinizi iyi kullanırsanız dengeliyor gibi gibi , et veya etli yemek yesenizde hergün bol salata tüketin , suyu arttırın ve geç saatte ağır şeyler yemeyin bu şekilde kilo alımı yavaşlıyor. Ama sabahları ceviz yumurta öğlen süt, yoğurt, ayran , hurma , kayısı gibi besin değeri yüksek gıdaları eksik etmeden dikkat edin beslenmenize vücudun bunlara her gün ihtiyacı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…