- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
Kızlar ya benim de el ayak erken şişmeye başladı diye 24 saatlik idrarda protein baktırdık, yüksek protein kaçağı çıkmışgebelik zehirlenmesi belirtisiymiş ama onun en önemli belirtisi tansiyon yüksekliği benim tansiyonum çoğunlukla normal sadece doktorumda dijital bi cihaz var ne hikmetse sadece ondaki ölçümde yüksek çıkıyor. Bol proteinli beslenme önerdi doktor, daha olmadı tansiyon ilacı başlayacakmışız
Çok geçmiş olsun. Başka bir yerde tahlili tekrar mı yaptırsan acaba. Belki hatalıdır. Benim ilk gebeliğimde eser miktarda çıktı hep, hergün tansiyon takibi yaptım ama hiç şişmedim. Sorunsuz doğum yaptım.Çok sağolun kızlar. Belki de erkenden durumun farkına varılması iyidir, düzenli takip olduktan sonra bişey olmaz inşallah diye düşünüyorum ben de,bu şekilde stres yapmamaya çalışıyorum
Sağol canım inşallah. Zaten yakın zamanda doktor kesin tekrarlatır tahlili.Çok geçmiş olsun. Başka bir yerde tahlili tekrar mı yaptırsan acaba. Belki hatalıdır. Benim ilk gebeliğimde eser miktarda çıktı hep, hergün tansiyon takibi yaptım ama hiç şişmedim. Sorunsuz doğum yaptım.
Stres yapma kendine ama önemse mutlaka ihmal etme. İnşaallah sorunsuz atlatırsınız
Süper daha nolsun.Kızlar bende nasıl beslendiğimi söyleyeyim, sabah 1 yumurta, 3-4 zeytin, peynir, domates salatalık ıhlamur. Ara öğün olarak ya süt ya muhallebi gibi, öğlen yemek yiyorum. Akşam yemek yiyorum mutlaka yemeklerde et oluyor, yemek sonu dondurma yiyorum, eşime sahura kalkınca bir bardak süt içiyorum. Beslenmem iyi mi, meyvede yiyorum tabi
Gebeliğimin başından beri tansiyon ilaci kullaniyorum alfamet sadece gebeler icn. Miligrami cok dusuk ve cok hafif gunde 8 tane içen gebe var. Ben günde 2 kullanıyorum. Hic korkma çözümü var en azından. Şişme ne kadar bi şişme ki kaçak varmış bazen yürüyünce benimde ayak bileklerjm şişer ayakkabım olmazKızlar ya benim de el ayak erken şişmeye başladı diye 24 saatlik idrarda protein baktırdık, yüksek protein kaçağı çıkmışgebelik zehirlenmesi belirtisiymiş ama onun en önemli belirtisi tansiyon yüksekliği benim tansiyonum çoğunlukla normal sadece doktorumda dijital bi cihaz var ne hikmetse sadece ondaki ölçümde yüksek çıkıyor. Bol proteinli beslenme önerdi doktor, daha olmadı tansiyon ilacı başlayacakmışız
Hemen bakıyorum canım cok tesekkur ederimChicco duo love veya duo stylego suara arastırdıgım arabalar
Chicco kullanan bi dğnya arkadasım var hepsi memnun tek dezavantaj agır olması 10kg civarı
Hergün ekstra olarak 2 ceviz, 2 hurma , 1 kase yoğurt ya da ayran ve bol salata tüketiyorumKızlar bende nasıl beslendiğimi söyleyeyim, sabah 1 yumurta, 3-4 zeytin, peynir, domates salatalık ıhlamur. Ara öğün olarak ya süt ya muhallebi gibi, öğlen yemek yiyorum. Akşam yemek yiyorum mutlaka yemeklerde et oluyor, yemek sonu dondurma yiyorum, eşime sahura kalkınca bir bardak süt içiyorum. Beslenmem iyi mi, meyvede yiyorum tabi
Sana neden ilaç başlandı? Benim ilk şişlik olduğunda eller ayaklar pofidik pofidikti, dudaklar silikonlu gibi. Sonra tuzu kestim şişlik azaldı sabah uyandığımda yüzüğünü filan takamıyorum. Sonra eller yavaş yavaş iniyor ama ayaklarım devamlı hafif şiş ayakkabılarım sıkıyor yanlardan hatta yazlık ayakkabılarımın hiç biri olmadı bugünGebeliğimin başından beri tansiyon ilaci kullaniyorum alfamet sadece gebeler icn. Miligrami cok dusuk ve cok hafif gunde 8 tane içen gebe var. Ben günde 2 kullanıyorum. Hic korkma çözümü var en azından. Şişme ne kadar bi şişme ki kaçak varmış bazen yürüyünce benimde ayak bileklerjm şişer ayakkabım olmaz
Kızlar yarim kilo vermisim. Bebisimin gelisimi olumsuz etkilenirse diyd tirstim. Kilo olayina dikkat etmeye calisiyordum ama siniri astim sanirim. Dun kahvaltiyi gec yaptim oglen yemegi yemedim meyve ile gecistirdim. Aksam yemegi yedim.suyumu 2 litre ictim.
2. Cocuklar hep mi boyle oluyor ki. Ilk gebeligimde her seyi yeMeyd calisirdim. Zararli seyler yemezdim icmezdim( kola gibi) masallah bunda kolalari gomdum.
Esim bu bebege istemeden olmus gibi davraniyorsun kendine dikkat etmiyorsun diye kiziyor bana. Ilk gebelikteki gibi yedigimi ictigimi yazmiyorum ama her gun sut yogurt da tuketmiyorum. Aklima gelirse iciyorum. Bama bir akil verin tecrubeli anneler. Yani 2. Gebeligi olanlar. Siz de mi böylelesiniz
Benim gebelikle baslayan tansiyon sorunum olduğu için başlandı. Gebelikte en büyük risklerden biri olduğu için bu ilaca başlattı beni doktorum. Çok şükür duzeldi benide cok etkiliyordu hayat kalitemi. Benimde ayakkabım ara ara sıkar ama cok bahsettiğin gibi elim dudaklarım da bişey yok ama hiç sismiyorum diyemem. Bende mi test yaptırsam saglik ocagi yapar mi ki? En son doktoruma ayaklarım hafif şişiyor dedigimde tansiyonun normalse sıkıntı yok demiştiSana neden ilaç başlandı? Benim ilk şişlik olduğunda eller ayaklar pofidik pofidikti, dudaklar silikonlu gibi. Sonra tuzu kestim şişlik azaldı sabah uyandığımda yüzüğünü filan takamıyorum. Sonra eller yavaş yavaş iniyor ama ayaklarım devamlı hafif şiş ayakkabılarım sıkıyor yanlardan hatta yazlık ayakkabılarımın hiç biri olmadı bugünama bacaklarım da filan bastırınca çukur olacak bir şişlik yok. Sanırım çok hafif düzeydeyken fark ettik.
Cok gecmis olsun canim benim..takip altinda olmasi kesinlikle cok iyi her sey yoluna girer insallahÇok sağolun kızlar. Belki de erkenden durumun farkına varılması iyidir, düzenli takip olduktan sonra bişey olmaz inşallah diye düşünüyorum ben de,bu şekilde stres yapmamaya çalışıyorum
Zaten ilaç kullanıyormuşsun, tansiyonun da normalmiş o yüzden doktor tahlil istememiştir. Benim doktorum da tansiyon ilacı başlatırım belki diye tahlil istedi, şimdilik sadece tansiyon takibi, sıfır tuz ve protein ağırlıklı beslenme ile gidicez bakalım. 24 saatlik idrarda protein taramasını her yer yapmıyor sanırım devlet hastanesinde yoktu ben de özelde gidip yaptırdımBenim gebelikle baslayan tansiyon sorunum olduğu için başlandı. Gebelikte en büyük risklerden biri olduğu için bu ilaca başlattı beni doktorum. Çok şükür duzeldi benide cok etkiliyordu hayat kalitemi. Benimde ayakkabım ara ara sıkar ama cok bahsettiğin gibi elim dudaklarım da bişey yok ama hiç sismiyorum diyemem. Bende mi test yaptırsam saglik ocagi yapar mi ki? En son doktoruma ayaklarım hafif şişiyor dedigimde tansiyonun normalse sıkıntı yok demişti
İnşallah canım çokCok gecmis olsun canim benim..takip altinda olmasi kesinlikle cok iyi her sey yoluna girer insallah
El sabununu değiştir. Antibakteriyal sabunlar cok kurutuyor. Bulasik yikarken de eldiven kullan. Limonu sert zeminde ovustur o yumusatir elini.ve sık sık nemlendirici sur. Bol su ic. Bunlar aklima gelenler.Günaydinnn kizlaarbenim ellerim asiri kurumaya basladi nemlendirsemde saniye sonra tekrar kuruyo kasiniyo..cildim normalde de kuru ama hic boyle olmazdi..ne iyi gelir ki hindistancevizi falan gobisi guzel yapio ama elllere faydaaa yok :)
Günaydın evet standart beslenmeye devam etsen ekstra bişey yemesen yürüyüş hatta spor yapsan bile şuanda kilo alımı çok normal , çünkü yürüyüş kan akışına yardımcı oluyor sindirimi rahatlatıyor, nefesinizi iyi kullanırsanız dengeliyor gibi gibi , et veya etli yemek yesenizde hergün bol salata tüketin , suyu arttırın ve geç saatte ağır şeyler yemeyin bu şekilde kilo alımı yavaşlıyor. Ama sabahları ceviz yumurta öğlen süt, yoğurt, ayran , hurma , kayısı gibi besin değeri yüksek gıdaları eksik etmeden dikkat edin beslenmenize vücudun bunlara her gün ihtiyacı varkızlar günaydın bu hafta yürüş yapmama rağmen yine kilo almışım yememi kesmedim normal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?