bende harmony yaptirdim ne yazik ki o surec bekleme asamasii cok cok zor..zaman zaman acaba bir sey var mi diyosun kendine sonuc tertemiz gelmesine ragmen..ne hissettigini anliyorum ama kotu dusunuo kotuyu cagirmayalim..guzel dusunelim guzel olsunYaaa çok teşekkür ediyorum beni gerçekten rahatlattı yazdıklarınız insan kendi gibi hamile birilerinden bunu duyunca öyle rahatlıyorki biliyormusun benim bebeğimde de ekojen odak tespit edildi biraz da ondan sonra böyle oldumsöylediklerinizde çok ama çok haklısınız bundan sonra bol bol dua edip tevekkül edip allaha sığınacağım allah tüm hamileleri korusun sağlıkla yavrularına kavuştursun . Bende prena yaptırdım temiz geldi ayrıntılıya perinatologa gittim bir sey yok yapısal bir sorun görmüyorum kalpte dedi ama gelde anlat su beynime annelik işte ancak kalpte ekojen odağı arastırdım bende cok duymadım bundan sorun yasayan kimse o geçio başka şeylere takıyorum bende böyle
Evet aslında bir terapistim var gebelik öncesi anksiyete nedeniyle ilaç da kullanıyordum ancak gebelikle birlikte kestik onun da etkisi çok tabi düşünce sistemim çok olumsuz ne yazıkki şimdi ilaç almak istemiyorum bu kadar dayandım doğursam yüzünü görsem sağlıkla alsam bütün olumsuzluklar silinip gider diye düşünüyorum cevap in teşekkür ederimBence çok acil prıfosyonel destek alman lazım canım. Herkeste mutlaka bir takım kaygılar var. Ama senin anladığım kadarıyla bunun üzerinde birşey. Seni bu anlamda en iyi anlayıp, yönlendirecek olan bir terapist. Bilinç altına olumlu düşünceleri göndermende yardımcı olacaktır inan. Şifalar diliyorum.
Evet sürekli kendinle mücadele halindesin o bekleme aşamasını zaten allah düşmanıma yasatmasın zor annelik doğunca da bitmeyecek ki kaygılar neyse sağlıklı kucagımıza alalım da onu da sonra düşünürüz artıkbende harmony yaptirdim ne yazik ki o surec bekleme asamasii cok cok zor..zaman zaman acaba bir sey var mi diyosun kendine sonuc tertemiz gelmesine ragmen..ne hissettigini anliyorum ama kotu dusunuo kotuyu cagirmayalim..guzel dusunelim guzel olsun
Canim bu aylarda 6 -7 Kilo cok degil. Kafaya takmamak gerek. Sen kac kilo aldin.seninki de çok bu kadar özene
Evet o kadar haklısın ki artık olumsuzluk okumayacagım kendime ve bebeğime zarar veriyorum olmamış şeyleri olmuş gibi kuruyorum offf çok zor çok kontrollerimi ihmal etmeyi bırak sürekli doktorlardayım artık doktor bana gelme diyorBunlar hep fazla araştırmaktan. Hamilelikte Google yasaklanmalı bence. Hep negatif şeyler okuyunca insan nasıl pozitif düşünsün?
Doktoruna güvenmen de çok önemli. Kendini emin ellerde hissedersen kafanda bu kadar kurmazsın. Bir de şöyle düşün: olacak, yaşanması gereken birşey varsa önüne geçemiyorsun zaten. Ancak kontrollerini ihmal etmeyip, kendine dikkat ederek tedbirler alabilirsin. Hepimiz sağlıklı nir şekilde alırız bebeklerimizi kucağımıza inşallah.
Canım sen de hafif ankesiyete var sanırım, hamile kalmadan önce ve ilk haftalarda ben de aynı durumdaydım, o ara devlet hastanesinde psikoloğa gidiyordum çok faydası oldu. Sen de bi psikologtan destek alabilirsin. Psikoloğun sözleri çevredeki insanlardan, hatta doktorundan daha etkili oluyor. Bir de ben 2 farklı doktora gidiyorum biri özel, biri devlet bu sayede 2 haftada bir bebişi görmüş oluyorum içim rahatlıyor. Artık hareket de etmeye başladı çok şükür o da beni bayağa rahatlatıyorArkadaşlar hepinize merhaba size yazmak istedim çünkü beni sizden başka anlayan olmaz diye düşünüyorum sinirlerim çok bozuk 25 haftalık hamileyim sizlerle aynı dönemlerdeyiz allah nasip kısmet ederse bende sizler gibi eylül annesi olacagım. Ancak hamileliğimle ilgili son zamanlarda takıntılarım ciddi boyuta ulaştı sürekli ya bebeğime bir şey olduysa korkusu ya da olursa saçma sapan şeyler kuruyorum olmuş ya da olacak gibi korkuyorum mesela ya bebeğimin kalbi durursa çünkü kan sulandırıcı kullanıyorum, ya erken doğurursam, ya suyum sızar da ben farketmessem ki bununla ilgili bazen çamaşırımı ıslatan akıntılarım oluyor doktorum iyi bir prof sordum zannetmiyorum su sızması idrar yapar gibi olur dedi akıntı tekrarlayınca bende şu kağıt olan testlerden yaptırdım alttan örnek aldılar akıntıdan, doktor su değil dedi. ancak buna rağmen içim rahat değil bazen geliyor çamaşırım ıslanıyor delireceğim. Dün forumlarda dolaşırken bebeğini kaybeden anneler topiğini okudum sınavları çok büyük ya benim de başıma gelirse korkusu sardı beni. allah hepsinin Yardımcısı olsun her şey hepimiz için ama çok korkuyorum doğumdan bir kaç gün sonra sebepsiz vefat eden bebekler bile vardı, elim ayagım az şişse preklampsi araştırıyorum hop bir de onun korkusuanlayacagınız kafayı sıyırmak üzereyim eşime bazı korkularımı söylüyorum bazılarını söyleyemiyorum çünkü adam bıktı benden bu kadar kötümser olunmaz sürekli kendini de bebeği de üzüyosun diyor e haklı ama ne yapayım bana bir yol gösterin lütfen sizin böyle korkularınız oluyor mu olsa bile nasıl baş ediyorsunuz ilaç da almak istemiyorum şu saatte kadar almadım bundan sonra da alsam bile ilacın yan etkisini düşünmekten fayda bile sağlasa ilaç anlayamam zehir olur bana o tarz forumları okumasam daha iyi tabi ama bağımlı gibi elim gidiyor resmen sonra stres sıkıntı bebeğine kıyafet alsam bunu giydirmek nasip olacak mı diye düşünüyorum hep olumsuza odaklanmış gibiyim hayatı hamileliği yaşamaktan korkar oldum anlayacağınız sizin de içinizi şişirdim kusuruma bakmayın nolur
Sağlık problemleride çözülür, ama bebeğinize yansıttığınız anların dönüşü yok. Güzel düşünün güzel olsun. Ayrıca başımıza gelebilecek olan bir sürü şey var ve biz böyle böyle güçleniyoruz, zorluklar karşısında dik durmaya çalışın bebeklerimizin en büyük rol modelleri olacağız. Ben bu yaşımda bile düşünüyorum annemin güçlü olması bizleride güçlü karakterli ve psikolojide yaptıSize hayran kaldım gerçekten hayatta insanın başına her sey gelebilir önemli olan pozitif bakıp güçlü durabilmek siz bakmayın bana ben artık tedavilik olmuşum belliki aslında gebelik öncesi anksiyetem vardı ve ilaç kullanıyordum ancak gebelikle birlikte kestim. Bebeğimin kalbinde ekojen odak vardı biraz ondan korktum, biraz pıhtılaşma sebebiyle kaybetme korkusu derken sonuç buaslında korkumu en çok tetikleyen olumsuz forumlardaki yazıları okuyup kurmak bir süre uzak durmak en iyisi sizin yazışmaları takip edeyim ben en güzeli❤
Oluyor oluyor ama her seferinde doktora soruyorum suyun çok iyi diyor, kaçak olsa bebeğin suyu azalırdı deyip içimi rahatlatıyor umSizlerin de böyle çamaşırınızı ıslatan su gibi akıntınız oluyor mu arkadaslar
sağlıklı kucağıma alırsam geçer diyorsunuz ama hiçbirşeyin garantisi yok ki hayatta, çözüm bu değil yani. Bu süreçte yaşamış olduğunuz gerginlik , stres lohusalığı ağır atlatmanıza sebep olabilir. Bebeğinize sağlıkla faydalı olabilmek için biran önce ferahlamalı, rahatlamalı ve güzel şeylere odaklanmalısınızEvet aslında bir terapistim var gebelik öncesi anksiyete nedeniyle ilaç da kullanıyordum ancak gebelikle birlikte kestik onun da etkisi çok tabi düşünce sistemim çok olumsuz ne yazıkki şimdi ilaç almak istemiyorum bu kadar dayandım doğursam yüzünü görsem sağlıkla alsam bütün olumsuzluklar silinip gider diye düşünüyorum cevap in teşekkür ederim
evet seninki de çok gibi ben kilo almaya başlayalı henüz 8 hafta oldu ve 8 hafta da ben 6 kilo aldımEldivensiz is yapmam hamilelikle alakali emnim nasil bir kasinti kuruluklimonu deneyeyim..tesekkurler
Benimde boyle oluyo haftada bir iki kilo almis oluyorum,sporu birakinca genelde boyle oluyodum ama o donem ekmek yemiyodum tabi suan azda olsa yiyorum.. 6.ayda 10 kilom oldu nur topu gibi bundan sonrssini dizginlemem lazim
8 haftada 6 kiloCanim bu aylarda 6 -7 Kilo cok degil. Kafaya takmamak gerek. Sen kac kilo aldin.
Evet dogru diyorsunya birde bu yapı meselesi, 5 kişi aynı şekilde beslenip egzersiz yapsa 5 kişi farklı kilo alır. Yaş ve annenin hamileliğine benzer derler ya buda etkili, yada genler etkili.
Merhaba, öncelikle içini ferah tutmaya çalış. Olacak olanın önüne asla geçemiyorsun ama olacak mı diye endişe etmek kötüyü çağırmaktan başka bi şey değil. Nefes egzersizleri yap, iyi düşün. Yarısından fazlası bitti gebeliğinin, güzel olacak her şey.Evet devlete gitmek isterim ancak istanbulda yasadığım için burada sıra alıp gitmek mesele özeller çok pahalı psikiyatristim vardı ama o da ilaç veriyor onu da almak istemiyorum kesinlikle bakalım böyle kör topal idare edeceğim artıkbelki hamile gruplarına katılsam o da rahatlatır diye düşünüyorum
kimisi o kiloyu yavaş yavaş alıyor, kimisi birden alıyor. Benim ablam son 2 ayda aldı mesela.evet seninki de çok gibi ben kilo almaya başlayalı henüz 8 hafta oldu ve 8 hafta da ben 6 kilo aldım
en çok da bu haftaya şaşırdım ya yürüyorum yani neden alıyorum
Asla susmuyorum..gecen bir sorun yasamistim is yerinde sustgum donem uyku girmedi gözüme..öyle ya da böyle patladim birgün burda bunu bunu yaptin dedim..insanlar siz sustugunuz sürece cidden tepenize biniyor.kavga ettigim aksam daha rahattim esim dalga geciyorKizlar benim de merak ettigim bir sey var ben bi haksizliga ugrayinca cok uzulup ona takiliyorum bi yandan bebegin de uzuldugunu dusunup kendimi frenlemeye calissam da baya uzuluyorum yasadigim haksizliga. Siz bu durumlarda neler yapiyorsunuz kafaniza takmamak icin?
evet büyüdü aşağıya indi ama geçen haftaki gibi değil sankiEvet dogru diyorsun
Bak karnım asagı düşmüştü ya bikaç gündür yine yukarı cıktı gibi hiasediyorum
Sende ne durumlar
Estagfirullah daha kötülerini gördükce halime şükrediyorumSize hayran kaldım gerçekten hayatta insanın başına her sey gelebilir önemli olan pozitif bakıp güçlü durabilmek siz bakmayın bana ben artık tedavilik olmuşum belliki aslında gebelik öncesi anksiyetem vardı ve ilaç kullanıyordum ancak gebelikle birlikte kestim. Bebeğimin kalbinde ekojen odak vardı biraz ondan korktum, biraz pıhtılaşma sebebiyle kaybetme korkusu derken sonuç buaslında korkumu en çok tetikleyen olumsuz forumlardaki yazıları okuyup kurmak bir süre uzak durmak en iyisi sizin yazışmaları takip edeyim ben en güzeli❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?