- 15 Nisan 2019
- 7
- 5
- 1
- 37
Normalde çok fazla yoğurt ve ayran tüketirim.. yoğurt yemedigim günüm yok nerdeyse ama süt içmeye başlayınca ağrılarımda azalma oldu.. süt daha faydalı gibi geliyorSüt yerine kefir veya yoğurt tüketebilirsin aslında
Her birinin yeri elbetteki ayrıdır ama daha cok kalsiyum iceriyorlar :)
Aa cok enteresanNormalde çok fazla yoğurt ve ayran tüketirim.. yoğurt yemedigim günüm yok nerdeyse ama süt içmeye başlayınca ağrılarımda azalma oldu.. süt daha faydalı gibi geliyor
HahahahYa bu bende de var bende sustuğum zaman bütün gece uyuyamıorum. Hatta hamileliğin başında çok yoğun mide bulantılarım vardı o zmnda kv kp beni çok bunaltmışlardı saçma sapan laflarla. Bi gün dayanamadım telefonda patladım kv ye içimde ne varsa söyledim resmen mide bulantım o şekilde geçtibıçak gibi kesildi bulantılarım o yzdn şimdi herkese ne söylemek istersem söylüyorum kimseyi aman kırılmasın aman gücenmesin diye idare etmiyorum. Aynı fikirde olmadığım şeyler söylediklerinde hiç he he deyip geçmiyorum direk karşı olduğumu yada bnm hayatımın bnm bebeğimin kimseyi ilgilendirmediğini söylüyorum. Sonuç geceleri missss gibi deliksiz uykular
Öyle oldu :)Aa cok enteresan
Deneme yanılma careni bulmuşsun :)
bende aynı şeyi düşünüyorum doktorum ısrarla sütünü iç dedi , belkide çeşitlendirmek anlamındaSüt yerine kefir veya yoğurt tüketebilirsin aslında
Her birinin yeri elbetteki ayrıdır ama daha cok kalsiyum iceriyorlar :)
Banada yogurt veya mümkünse kefiri önerdi yoğurdu kaynanam yapıyor kefiri döndürüp döndürüp bir önceki kefirden ben yapıyorumbende aynı şeyi düşünüyorum doktorum ısrarla sütünü iç dedi , belkide çeşitlendirmek anlamındayani 1dolu kase yoğurt yiyorum 2.kaseyi yiyemem belki ama süt içebilirim gibi
evet sana katılıyorum, bende dikkat ediyorum ve sadece hamileliğin son zamanları zor geçmesin diye. Kurban bayramına kadar çalışma planım var iyi olursam, o yüzden iyi olmak için elimden geleni yapıyorum. Bende 33 yaşındayım 5 kilo aldım ve nasipse normal doğum istiyorum. Bir şekilde sağlıklı olsunlarda öyle yada böyle doğuracağız. Ama bir uzmanın yazısında okudum. Kendiniz her doğum için hazırlayın yoksa hayal kırıklığına uğrarsınız diyordu. Yinede biz elimizden gelenin fazlasını yapalımda gerisi kısmet ,Kızlar bu arada kilo konusunda bende biraz takıntılıyım dikkat ediyorum ama tek derdim normal doğum yapabilmek doktorum hamileliğin başında 10-12 kg sınır koydu fazlasını alırsan riske atamam sezeyan dedi. 35 yaşındayım ve hamileliğin ilk gününden beri kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Yapı olarak ztn uzun boylu zayıfım en başından şu ana kdr 6 kilo aldım. Şansıma öyle çok herşeyi canı çeken iştahlı biri değilim. Hatta tam tersi benim şu dönemde iştahım kapandı. Her sabah düzenli kahvaltı yaptığımda öğlen acıkmıyorum bile geçiştiriyorum çoğu zmn. Beyaz ekmek hiç yemiorum sadece tam buğday çavdar oda kahvaltıda. Onun dışında protein ağırlıklı besleniyorum balık yemeğe çok dikkat ediyorum. Balık yiyemezsem omega 3 için çiğ fındık badem vs le dengelemeye çalışıyorum. Tatlı olarak kış döneminde portakal şimdi de çilek erik kiraz gbi yaz meyvelerini tercih ediyorum ama gündüz vakti akşamları çok canım istemedikçe meyve yemiorum ve haftada 1 yada 2 doğal dondurma yiyiorum (paketli market dondurmalarını mümkünse tüketmeyin) ve bol bol yürüyüş yapıorum hergün 10.000 adım tamamlamaya çalışıyorum. Tabii ki günde 2,5-3 litre su. Bu şekilde çok şükür hamileliğim çok rahat geçiyor. 23. Haftadayım hiç şişme ödemim olmadı. Önceden gastrit problemim olmasına rağmen şu anda hiç mide sorunum yok. Sırt ağrısı bel ağrısı problemi yaşamıyorum. Herşeyden önemlisi bebeğim çok sağlıklı ve herşey yolunda
Yani özetlemem gerekirse sağlıklı ve rahat bir hamilelik için rahat bir doğum için kilonuza ve beslenmeye dikkat etmeye çalışın yoksa totolarımız büyümüş şişko olmuşuz çirkinleşmişiz vs böyle şeyleri kafanıza takmayın bile kilolar alınır verilir ama bu süreci işkenceye çevirmemek sağlıklı bebeklere sahip olmak paha biçilemez.
kefir bende içerdim önceden hamilelikte şansımı zorlamak istemedim ama denesem fena olmaz ,Banada yogurt veya mümkünse kefiri önerdi yoğurdu kaynanam yapıyor kefiri döndürüp döndürüp bir önceki kefirden ben yapıyorum
Zaten magnezyum kalsiyum vitaminimde var :)
Süt bende cok gaz yapıyor anında sisiriyor zaten bagırsak sistemim kötü arada canım cornflakes veya latte falan isterse anca iciyorum sütü
Oda şekerli gibi tadı sevemedimkefir bende içerdim önceden hamilelikte şansımı zorlamak istemedim ama denesem fena olmaz ,
benimde yoğurdu kayınvalide yapıyor saolsun
süt aynı şekilde bana da gaz yapıyor, o yüzden uzun süredir laktozsuz süt içiyorum, hiç sorun yaşamıyorum
Çok haklısın canım. Mesela benim bi arkadaşın kızı 5 yaşına kadar bebek arabasından inmediİnşallah basına olsun
Araba işi tamamen sans hem cocukta hem bizde
Kimisi üc teker asla alma derken kimisi üc teker en rahatı diyor
Kimisi travela bosuna para verdim derken kimisi icindeki portbebeyi yatak olarak kullandım diyor
O kadar farklı ve uclarda yorumlar var ki herkesin beklentisi talebi bambaska o yüzden gönlüne sinen neyse onu sec derim
Bide kiminin cocugu hic oturmamıs yatmamıs bebek arabasında kimisi odasında bile onla uyutmus bebekte sevmeyebilir şansa bakalım artık
Hastane cantasınıda haziran sonu temmuz bası hazırlarım 7bitince kendime daha almadım gecelik vs :)
İnşallah parasını cıkarttırırlar ne diyeyim :)Çok haklısın canım. Mesela benim bi arkadaşın kızı 5 yaşına kadar bebek arabasından inmediyeğenim yürümeye başlar başlamaz bir daha asla bebek arabasına binmedi. Araba işi şans işi.
evet biraz şekerli, geçen gün mantar çorbası yaptım eşim farketmedi ama bana şekerli geldi sütten dolayıOda şekerli gibi tadı sevemedim
Anlasılmaz benceMerhaba bi sorum olacak, Allah korusun cocugun kalbi dursa yada suyu azalsa göbeğimiz yumuşar mı iner mi öyle anlaşılır mı yani
al işteSeninde çok bulantin olmuştu degil mi başta kilo vermismiydin? Nezaman almaya basladin? Ben dahA hic almadim dun doktora sorcaktim unuttum. Acaba bundan sonra kaç alınır bende merak ediyorum.
Bence bunlar doktor kontrolünde anlaşılabilir, ama uzun süre hareket hissetmezseniz belki kalbi anlaşılabilir ama nekadar uzun bir süre bunuda uzmanı bilirMerhaba bi sorum olacak, Allah korusun cocugun kalbi dursa yada suyu azalsa göbeğimiz yumuşar mı iner mi öyle anlaşılır mı yani
Suanki haftanda anlamazsın. Ama 25ci haftadan sonra iki gun hic kipirdamanin esamesini hissetmessen tabiki bi doktora git. Şuan senin haftan için yoğun kıpırdama dönemi değil kilo olarak küçük çünkü böyle bisey yaşadığında anlamazsın. Uzun süre doktor kontrolu olmazsa ya kanaman yada aşırı sancın gelir. Ama bi gibi olumsuzluklari hic düşünme bebeğin seninle ve sen ne kdar saglikliysan oda öyle büyüyecek hic korkma. Allah sağlıkla kucaklamayi naisp etinMerhaba bi sorum olacak, Allah korusun cocugun kalbi dursa yada suyu azalsa göbeğimiz yumuşar mı iner mi öyle anlaşılır mı yani
Canım teşekkür ederiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?