- 18 Ekim 2018
- 556
- 917
- 103
- 29
Aminn inşallah teşekkür ederim cevabın ve duan içinSuanki haftanda anlamazsın. Ama 25ci haftadan sonra iki gun hic kipirdamanin esamesini hissetmessen tabiki bi doktora git. Şuan senin haftan için yoğun kıpırdama dönemi değil kilo olarak küçük çünkü böyle bisey yaşadığında anlamazsın. Uzun süre doktor kontrolu olmazsa ya kanaman yada aşırı sancın gelir. Ama bi gibi olumsuzluklari hic düşünme bebeğin seninle ve sen ne kdar saglikliysan oda öyle büyüyecek hic korkma. Allah sağlıkla kucaklamayi naisp etin
Öyleyse evet anlaşılmaz peki birşey sorucam bebek hareketi karında baloncuklar ama yerleri farklı oluyor biranda orta sağ sol heryerde ve pıt pıt atmamıAnlasılmaz bence
Normalde tas gibi geziyorum ancak bikaç kabızlık ilacı var onları kullanınca karnım baya baya löp et yığını gibi oluyor
Ben daha hissedemiyorum hissetsem bi Allahın izniyle rahat edicem inşallahBence bunlar doktor kontrolünde anlaşılabilir, ama uzun süre hareket hissetmezseniz belki kalbi anlaşılabilir ama nekadar uzun bir süre bunuda uzmanı bilir
Kaygılanmanıza gerek yok, hamileliğin tadını çıkarın, 9 ay içimizde büyütüp gelişmesi bizim beklememiz bunların bir anlamı var sabırla anne olmayı öğreniyoruz, onun bir kıpırdamasıyla dünyalar bizim oluyor. Bir anda kucağımızda olsa bu kadar kıymet bilemezdik bence, annelik duygusunu kazanıyoruz böyleceBen daha hissedemiyorum hissetsem bi Allahın izniyle rahat edicem inşallah
Baloncuk nasıl oluyor bilmiyorum kiÖyleyse evet anlaşılmaz peki birşey sorucam bebek hareketi karında baloncuklar ama yerleri farklı oluyor biranda orta sağ sol heryerde ve pıt pıt atmamı
evet sana katılıyorum, bende dikkat ediyorum ve sadece hamileliğin son zamanları zor geçmesin diye. Kurban bayramına kadar çalışma planım var iyi olursam, o yüzden iyi olmak için elimden geleni yapıyorum. Bende 33 yaşındayım 5 kilo aldım ve nasipse normal doğum istiyorum. Bir şekilde sağlıklı olsunlarda öyle yada böyle doğuracağız. Ama bir uzmanın yazısında okudum. Kendiniz her doğum için hazırlayın yoksa hayal kırıklığına uğrarsınız diyordu. Yinede biz elimizden gelenin fazlasını yapalımda gerisi kısmet ,
Yanlız dışarda satılan dondurmaların çoğu pastorize değil, hamilelikte pastorize ürünler kullanılması gerekiyor
Açık sütlerde bulunan bakteriler listeria enfeksiyonunun meydana gelmesine sebep olabilir. Ben o yüzden kapalı dondurma tercih ediyorum. Ama güzel açık dondurma gördüğüm zaman dayanamıyorum o ayrı konu
Bildiğiniz yerden olması çok güzel evetBenim dondurma konusunda şansım ege kasabasında yaşamak sanırım hem doğal hem pastörize sütten dondurma yapan 1-2 düzgün yer var oralardan yiyiorum ama bu şekilde şansı olmayanlara da mado dondurmalarını tavsiye ederim bizzat fabrikalarını gezip görmüş biri olarak güvenle tüketebilirsiniz.
Doğumda dediğin gibi inşallah bir sorun olmaz sağlıklı problemsiz normal doğum yapabilirim. Yapamazsamda üzülmicem önemli olan bnmde bebeğiminde sağlığında bir problem olmasın.
Ben 23cu haftada hissettm burda bende cok uzuluyodum ama 23ten sonra gümbür gümbür :)Ben daha hissedemiyorum hissetsem bi Allahın izniyle rahat edicem inşallah
Cinsiyet ne sizin :)Ben 23cu haftada hissettm burda bende cok uzuluyodum ama 23ten sonra gümbür gümbür :)
Kız cinsiyetide 21ci haftada öğrendim :)) benimki cok nazlıCinsiyet ne sizin :)
al iştehiç almadın mi nasıl ya verdiklerini de mi almadın
ben pek veremedim aşırı bulantı kusma vardi ama vucudum kilo vermeye dirençli bir de baştan beri ekmekle yaşıyorum
Merhaba, bence soyle dusunebilirsin milyarlarca insan dogmus, dogurmus drgil mi? Kediler, kopekler... dogum cok dogal bir sey. Seninki ucak korkusu gibi, cok az ucak duser ama sen her seferinde korkarsin. Yani malesef bazi korkularimiz rasyonel degil, temelsiz. Sana nacizane tavsiyem, forumlari okumayi birak, ama yerine bir sey koyman lazim, kitap okumak, dizi izlemek gibi... her gun mutlaka yuruyus yap, dusunu al, bebegini sev, onunla konus, gunluk tutabilirsin. Bebek alisverisi yapyani kendini mesgul et. Aklina kotu bir dusunce gelince de "an"a odaklanmaya calis. Bebeginin cok mutlu bir balik oldugunu dusunebilirsin, ona sarki soyleyebilirsin... bunlar benim aklima gelenler, sen sana iyi gelecek seyleri daha iyi bilirsin... insanlar deli danadan korkar ama yilda yuzbinlerce kisi bildigimiz gripten olur. Yani riskler evet var ama cok dusuk, o yizden hamileligini zehir etme, Allah korusun bir sey olursa, o zaman uzulursun. Simdiden bu kadar strese ne gerek var?
Söyledikleriniz benim için çok değerli çok güzel tavsiyeler! mesela tam şu anda yürüyüş yapsam mı acaba diye düşünürken cevabınıza denk geldim hemen yürüyüşe çıkacagım iyi gelecek inşallah tavsiyelerinizi dikkate alacagımMerhaba, bence soyle dusunebilirsin milyarlarca insan dogmus, dogurmus drgil mi? Kediler, kopekler... dogum cok dogal bir sey. Seninki ucak korkusu gibi, cok az ucak duser ama sen her seferinde korkarsin. Yani malesef bazi korkularimiz rasyonel degil, temelsiz. Sana nacizane tavsiyem, forumlari okumayi birak, ama yerine bir sey koyman lazim, kitap okumak, dizi izlemek gibi... her gun mutlaka yuruyus yap, dusunu al, bebegini sev, onunla konus, gunluk tutabilirsin. Bebek alisverisi yapyani kendini mesgul et. Aklina kotu bir dusunce gelince de "an"a odaklanmaya calis. Bebeginin cok mutlu bir balik oldugunu dusunebilirsin, ona sarki soyleyebilirsin... bunlar benim aklima gelenler, sen sana iyi gelecek seyleri daha iyi bilirsin... insanlar deli danadan korkar ama yilda yuzbinlerce kisi bildigimiz gripten olur. Yani riskler evet var ama cok dusuk, o yizden hamileligini zehir etme, Allah korusun bir sey olursa, o zaman uzulursun. Simdiden bu kadar strese ne gerek var?
Hayırlı olsun. Anakucağında bende bu modelde karar kılmıştım çok iyi seçim ama benim oğlan kıskanıp binmek ister taşımaz diye nuna life almaya karar verdim. Kendisi de kullanır. 28kg’a kadar garantili 60kg’a kadar taşıyor.Kızlar araba siparişlerimi verdim
Chicco duo style go up travel set
Travel agır hantal oldugu icin bi tanede baston sipariş verdim oda Chicco liteway 3
Birde kararsız kaldıgım salıncak olayını da aldıgım yorumlar neticesinde sipariş verdim onuda aynı sekilde Chicco Relax and Play modeli
İtalyan markası olması beni chicco ya yanastırdı birde cok bölük pörçük sipariş vermek istemedim farklı farklı yerlerden
Son olarak oda takımında Çilek Romantica ile Pierre Cardin Mignon serisi arasında kaldım onu da bu hafta nasipse almayı planlıyorum
Büyük alısverişler i iyi kötü hallettim gibi darısı kararsızların başına :)
Arkadaşım öncelikle netten fazla birşey okuma derim hem bilgi kirliliği çok hem felaket tellalligi oluyor netteki çoğu bilgi. Hep olumlu şeylere yönelmeye çalış. Mümkünse bir hobi edin seni meşgul edecek kafani dagitacak bir hobi. Pozitif dusunen arkadaslarinla vakit gecir. Bir de kadin dogumcu doktoruna bilgi verip psikiyatri ile gorus derim ilac kullanmasan bile psikiyarist yada psikolog tarafından terapi uygulanır. Doğru düşünmeni sağlar terapi. Rahatlatır seni. Ve bebeklerimiz Allah'a emanet. Tedbirli olup tevekkül etmekten başka elimizden birşey gelmez. Kendine de bebeğine de daha fazla stres yaşatma bence. Ins herşey yolunda gider ve sağlıkla neseyle kucaklarsın bebeğini.Arkadaşlar hepinize merhaba size yazmak istedim çünkü beni sizden başka anlayan olmaz diye düşünüyorum sinirlerim çok bozuk 25 haftalık hamileyim sizlerle aynı dönemlerdeyiz allah nasip kısmet ederse bende sizler gibi eylül annesi olacagım. Ancak hamileliğimle ilgili son zamanlarda takıntılarım ciddi boyuta ulaştı sürekli ya bebeğime bir şey olduysa korkusu ya da olursa saçma sapan şeyler kuruyorum olmuş ya da olacak gibi korkuyorum mesela ya bebeğimin kalbi durursa çünkü kan sulandırıcı kullanıyorum, ya erken doğurursam, ya suyum sızar da ben farketmessem ki bununla ilgili bazen çamaşırımı ıslatan akıntılarım oluyor doktorum iyi bir prof sordum zannetmiyorum su sızması idrar yapar gibi olur dedi akıntı tekrarlayınca bende şu kağıt olan testlerden yaptırdım alttan örnek aldılar akıntıdan, doktor su değil dedi. ancak buna rağmen içim rahat değil bazen geliyor çamaşırım ıslanıyor delireceğim. Dün forumlarda dolaşırken bebeğini kaybeden anneler topiğini okudum sınavları çok büyük ya benim de başıma gelirse korkusu sardı beni. allah hepsinin Yardımcısı olsun her şey hepimiz için ama çok korkuyorum doğumdan bir kaç gün sonra sebepsiz vefat eden bebekler bile vardı, elim ayagım az şişse preklampsi araştırıyorum hop bir de onun korkusuanlayacagınız kafayı sıyırmak üzereyim eşime bazı korkularımı söylüyorum bazılarını söyleyemiyorum çünkü adam bıktı benden bu kadar kötümser olunmaz sürekli kendini de bebeği de üzüyosun diyor e haklı ama ne yapayım bana bir yol gösterin lütfen sizin böyle korkularınız oluyor mu olsa bile nasıl baş ediyorsunuz ilaç da almak istemiyorum şu saatte kadar almadım bundan sonra da alsam bile ilacın yan etkisini düşünmekten fayda bile sağlasa ilaç anlayamam zehir olur bana o tarz forumları okumasam daha iyi tabi ama bağımlı gibi elim gidiyor resmen sonra stres sıkıntı bebeğine kıyafet alsam bunu giydirmek nasip olacak mı diye düşünüyorum hep olumsuza odaklanmış gibiyim hayatı hamileliği yaşamaktan korkar oldum anlayacağınız sizin de içinizi şişirdim kusuruma bakmayın nolur
Ben de bebeğimi üzmemek icin çok takmamaya çalışıyorum. Ve bebeğim doğunca onunla geçireceğim güzel gunlerin hayalini kuruyorum gebeliğin tadını kimsenin kacirmamasina uğraşıyorum. Allah büyük. Tüm haksızlıkları o görüyor elbet.Kizlar benim de merak ettigim bir sey var ben bi haksizliga ugrayinca cok uzulup ona takiliyorum bi yandan bebegin de uzuldugunu dusunup kendimi frenlemeye calissam da baya uzuluyorum yasadigim haksizliga. Siz bu durumlarda neler yapiyorsunuz kafaniza takmamak icin?
Bende şuanda üzülmekten helak oldum 2 gündür ağlayıp duruyorum bebeğim için kendimi tutmaya çalışsamda olmuyoKizlar benim de merak ettigim bir sey var ben bi haksizliga ugrayinca cok uzulup ona takiliyorum bi yandan bebegin de uzuldugunu dusunup kendimi frenlemeye calissam da baya uzuluyorum yasadigim haksizliga. Siz bu durumlarda neler yapiyorsunuz kafaniza takmamak icin?
Korkuların tavan yaptığı dönemmiş özellikle 5.ay. Bir doktor röportajında dinlemiştim.
Korkularla hamileliğini zehir etme. Hayatın her aşamasında var kayıplar. Doğduktan sonra da biri öpse ağzında yara varsa bebeğime bulaşırsa diye başlayan uzayıp giden korkular olucak.
İlk gebeliğimde kanamalı geçen ve hep yatmak zorunda olduğum 8ay geçirdim. Daha öncesinde düşüğüm de vardı. Tam kanama durdu derken su gibi akıntılarım oldu. Yattığım halde Sırılsıklam olurdu çamaşırım. Sürekli kabuslar görürdüm kaybettiğime dair. Kimseye de anlatamazdım ama o dönem bir kitap geçti elime bolca salavat çekmenin ne kadar getirisi olduğunu anlatan. Aklıma kötü bir şey geldikçe tesbihi elime aldım rahatladım. Tevekkül edip Allah’a sığındım ona emanet ettim yavrumu ve inanılmaz rahatladım. Çok şükür oğlum şimdi evimde koşturuyor. Kitapta da şöyle yazıyordu. Kulun duadaki eksiği başında ve sonunda salavat çekmeden dua etmesi diyordu. İnşaallah kurtulursun korkularından
[/QUOTE ah evet bende salavat çok çekerim içimden beni en rahatlatan salavat duadan bile çok gece uykuya dalmadan önce hep o şekilde uyurum ne güzel onca soruna rağmen almışsın evladını kucagınadoğacağı varsa yiyeceği ekmeği içecek suyu olan doğuyor haklısınız. Bu arada benim de bir düşüğüm oldu bir önceki gebeliğim sekiz haftalıkken 6 artı 5 de kaldı kalbi durmuş sonra tabi testler yapıldı düşük seviye bir pıhtılaşma sorunum olduğu tespit edildi. Doktor önlem amaçlı bı kez coraspin ve iğne başlattı çok şükür sorunsuz bu haftaları gördük Bir öncekinde lekelenmelerim oluyordu ili gün hastanede serum tedavisi almıştım orada bir hemşire bana sakın üzülme ben burada tuvalet deliğinden bebek almış insanım ve o bebek yaşadı demişti hiç unutmuyorum o lafını Allah hepimizi evlatlarına sağ salim kavuştursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?