Kadindogumcudan dis cekimi veya dolgusu icin sakinca yoktur diye yazi alman lazim cene cerrahina oyle git istersen. Benimde disim kirilmisti 21. Haftada dolgu yaptirdim ama dis hekimi kadindogumcudan yazi istedi.Arkadaşlar mrh. 23 haftaligiz bugun. Malesef 20lik dişim çok ağrıyor. Artık çektirmek zorunda kalacağım sanırım. Yarın kadın hast kontrolü sonrası çene cerrahi ile görüşeceğim. Bakalım ne yapacak ne diyecek? Ins sorunsuz hallolur. Zaten gebeliğin son 3 ayı çekime ve bazı işlemlere izin verilmiyor diye biliyorum. Dişinizle ilgili önemli sıkıntılarınız varsa (Allah kimseye vermesin hele ki gebe iken) kadın hast doktorunuzla son 3 aya kalmadan görüşün derim. Bana da dua edin lütfen. Korkuyorum biraz
Arkadaşlar daha erken ama yine de sormak istedim. 2 defa sezeryan doğum yapmış tecrübeli bir gebe olmama rağmen sanki ilk kez doğuracak gibi hissediyorum kendimiSezeryan doğum sonrası hastanede kalırken (idrar sondasini ve kanamayı vs göz önünde bulundurursak) pijama mi daha rahat ve kullanışlı oluyordu gecelik mi? (Sadece ilk 2-3 gün için soruyorum çünkü sonra tişört
Size şunu tavsiye edebilirimki nacizane kontrole gittiğimde bebeğim haftaya göre olması gereken kilonun bir tık altındaydı doktorum haftada iki somon balığı veya başka bir balık önerdi bende çok severim somonu o öyle diyince her hafta düzenli yedim bir sonraki kontrolumde kilosu haftasıyla eşit oldu duradım hafta iki yemeye devam ettim 24 haftadaki kontrolumde aynen devam öne geçmiş dedi mutlaka balık tüketmeye çalışın gerçekten ben faydasını gördüm her gün yumurta yiyorum zaten yoğurt mutlaka zaten fiziksel olarak iyi besliyorum da çocugu bir de ruhen ideal pozitif bir anne olmayı başarırsam deymeyin keyfimizeBalık yemeyeli sanırım iki ay olmustur
Ancak her aksam omega3 iciyorum mecbur ona güvenicem bende
Evet artık hızlı büyümeye baslıyorlar bakalım bi sonraki randevumda gül cemalini gösterecekmi yavrusum
Tabiki abartıyorlar mesela şöyle bir örnek vereyim benim işyerindeki eski müdürüm hamileliğinde 30 kilo almışKızlar fazla kilo çok riskliymiş ya ben son yaşadığım olaydan sonra iyice anladım. Allah korusun aşırı kilo ödem, tansiyon, şeker vs gibi durumları tetikliyor bunlarda erken doğuma sebep olabiliyor. Tabi bahsettiğim aşırı alınan kilolar. Allahtan çoğumuz bilinçli de grubumuz da öyle aşırı uçuk kilo alan yok. Normal yeme düzeninde olunca fazla kilo da alınmıyor zaten, hem metabolizmamız hızlı hem de daha fazla kalori yakıyoruz. Sanırım o 30-40 kilo alanlar yeme işini bayağa abartıyor.
Sakın korkma ben yirminci haftanın bitimine doğru hissetmeye başladım. Herkese göre değişir senin haftalarında neden hareket etmiyor diye çok korkuyordum. Ama doktorum bunun çok normal olduğunu haftamın ilerlemesi gerektiğini söylemişti . Tabi benim içim rahat etmiyordu o ayrıBen daha hissedemiyorum hissetsem bi Allahın izniyle rahat edicem inşallah
Amin cümlemiz inşallah çok teşekkür ediyorumArkadaşım öncelikle netten fazla birşey okuma derim hem bilgi kirliliği çok hem felaket tellalligi oluyor netteki çoğu bilgi. Hep olumlu şeylere yönelmeye çalış. Mümkünse bir hobi edin seni meşgul edecek kafani dagitacak bir hobi. Pozitif dusunen arkadaslarinla vakit gecir. Bir de kadin dogumcu doktoruna bilgi verip psikiyatri ile gorus derim ilac kullanmasan bile psikiyarist yada psikolog tarafından terapi uygulanır. Doğru düşünmeni sağlar terapi. Rahatlatır seni. Ve bebeklerimiz Allah'a emanet. Tedbirli olup tevekkül etmekten başka elimizden birşey gelmez. Kendine de bebeğine de daha fazla stres yaşatma bence. Ins herşey yolunda gider ve sağlıkla neseyle kucaklarsın bebeğini.
Oldu tabi hatta hem de tam senin haftada marketin önünde aktı birden ödüm koptu sonra eve gidince anladım ki akıntı su gibi ama olumlu düşün beyin onu gerçekleştirmek icin uğraşsın niye zehir ediyorsun ki hamileliği kendine olacak olanın önüne kimse geçemez onun da arkasında bin türlü hayır vardır Allah a teslim ol kurtul Felak nas oku vesvese gelince hepimiz Allah a emanetiz canım çünkü insanoğlu aciz bazı konularda sev okşa kuzunu karnındaSizlerin de böyle çamaşırınızı ıslatan su gibi akıntınız oluyor mu arkadaslar
Çok haklısınız çene cerrahi da aynısını söyledi zaten önce kadın doğum kontrolum var yazı alıp götüreceğim çene cerrahina. Çok tsklerKadindogumcudan dis cekimi veya dolgusu icin sakinca yoktur diye yazi alman lazim cene cerrahina oyle git istersen. Benimde disim kirilmisti 21. Haftada dolgu yaptirdim ama dis hekimi kadindogumcudan yazi istedi.
Bir kutu baklava mıTabiki abartıyorlar mesela şöyle bir örnek vereyim benim işyerindeki eski müdürüm hamileliğinde 30 kilo almışoturuşta bir kutu baklava yiyordum demişti ben şok ben bir tane yesem korkudan burnumdan geliyor zaten bir kutu yesem şekerden olmasa bile korkudan erken doğururdum herhalde maşallah oğlu doğmuş büyümüş boyunca olmuş bile ama hiç iyi örnek değiller orası ayrı yani hamile olmayan bir insan bile o kadar tatlı yese dokunur
İnşallah işin rast gider kolay olur işlem. Benim 20likler gömüktü 4 sene önce ameliyatla alındı, hamilelikte çok sıkıntı olur demişlerdi. İyiki alınmışÇok haklısınız çene cerrahi da aynısını söyledi zaten önce kadın doğum kontrolum var yazı alıp götüreceğim çene cerrahina. Çok tskler
Ayy hadi hayırlı olsun güle güle kullanın prensesleKızlar araba siparişlerimi verdim
Chicco duo style go up travel set
Travel agır hantal oldugu icin bi tanede baston sipariş verdim oda Chicco liteway 3
Birde kararsız kaldıgım salıncak olayını da aldıgım yorumlar neticesinde sipariş verdim onuda aynı sekilde Chicco Relax and Play modeli
İtalyan markası olması beni chicco ya yanastırdı birde cok bölük pörçük sipariş vermek istemedim farklı farklı yerlerden
Son olarak oda takımında Çilek Romantica ile Pierre Cardin Mignon serisi arasında kaldım onu da bu hafta nasipse almayı planlıyorum
Büyük alısverişler i iyi kötü hallettim gibi darısı kararsızların başına :)
Hayırlı olsun. Anakucağında bende bu modelde karar kılmıştım çok iyi seçim ama benim oğlan kıskanıp binmek ister taşımaz diye nuna life almaya karar verdim. Kendisi de kullanır. 28kg’a kadar garantili 60kg’a kadar taşıyor.
İlk oğlumda almadım anakucağı ve çok zorlandım. İyi bir kampanyaya girmesini bekliyorum.
Arkadaşlar mrh. 23 haftaligiz bugun. Malesef 20lik dişim çok ağrıyor. Artık çektirmek zorunda kalacağım sanırım. Yarın kadın hast kontrolü sonrası çene cerrahi ile görüşeceğim. Bakalım ne yapacak ne diyecek? Ins sorunsuz hallolur. Zaten gebeliğin son 3 ayı çekime ve bazı işlemlere izin verilmiyor diye biliyorum. Dişinizle ilgili önemli sıkıntılarınız varsa (Allah kimseye vermesin hele ki gebe iken) kadın hast doktorunuzla son 3 aya kalmadan görüşün derim. Bana da dua edin lütfen. Korkuyorum biraz
Bir kutu baklava mıya eskiden hamilelere bol bol yedirelim zihniyeti de varmış tabi onun da etkisi var. Biz grupça iyi gidiyoruz kilo olarak
evet malesef fiyatlar fahiş ben arabadan kar ettim diye ikinci arabayı aldım mesela :)Hayırlı olsun. Anakucağında bende bu modelde karar kılmıştım çok iyi seçim ama benim oğlan kıskanıp binmek ister taşımaz diye nuna life almaya karar verdim. Kendisi de kullanır. 28kg’a kadar garantili 60kg’a kadar taşıyor.
İlk oğlumda almadım anakucağı ve çok zorlandım. İyi bir kampanyaya girmesini bekliyorum.
Olucak olucak oda :)Size şunu tavsiye edebilirimki nacizane kontrole gittiğimde bebeğim haftaya göre olması gereken kilonun bir tık altındaydı doktorum haftada iki somon balığı veya başka bir balık önerdi bende çok severim somonu o öyle diyince her hafta düzenli yedim bir sonraki kontrolumde kilosu haftasıyla eşit oldu duradım hafta iki yemeye devam ettim 24 haftadaki kontrolumde aynen devam öne geçmiş dedi mutlaka balık tüketmeye çalışın gerçekten ben faydasını gördüm her gün yumurta yiyorum zaten yoğurt mutlaka zaten fiziksel olarak iyi besliyorum da çocugu bir de ruhen ideal pozitif bir anne olmayı başarırsam deymeyin keyfimize
Valla bi tık rahatladımAyy hadi hayırlı olsun güle güle kullanın prensesledarısı başımıza
Teşekkür ederizz
Ben de nuna leafı çok beğendim sadece oyuncak barının olmaması kafamı karıştırıyor acaba sıkılır mı diye
Çok geçmiş olsun inşallah bi an önce hallolur kurtulursun
Kızlar ben 46 yla başladım şu an 56 yım çok mu hızlı gidiyorum acabaSonumu kestiremiyorum bu hafta karbonhidratı azaltayım dedim ama yok anacım yapamıyorum
Bir de yarın benim de şeker yüklemem var inşallah güzel haberlerle gelirim bi sorun çıkmaz korkuyom biraz
Ama sen bayağa zayıf hamile kalmışsın o yüzden tolere eder herhalde vücut sen yine de bundan sonra az daha dikkat eder 5 kilo alırsam toplam 15 kilo ideal olur senin içinAyy hadi hayırlı olsun güle güle kullanın prensesledarısı başımıza
Teşekkür ederizz
Ben de nuna leafı çok beğendim sadece oyuncak barının olmaması kafamı karıştırıyor acaba sıkılır mı diye
Kızlar ben 46 yla başladım şu an 56 yım çok mu hızlı gidiyorum acabaSonumu kestiremiyorum bu hafta karbonhidratı azaltayım dedim ama yok anacım yapamıyorum
Bir de yarın benim de şeker yüklemem var inşallah güzel haberlerle gelirim bi sorun çıkmaz korkuyom biraz
Çok tşk ederimİnşallah işin rast gider kolay olur işlem. Benim 20likler gömüktü 4 sene önce ameliyatla alındı, hamilelikte çok sıkıntı olur demişlerdi. İyiki alınmış
Tsk ederim ıns sonucunuz iyi çıkar sizin deAyy hadi hayırlı olsun güle güle kullanın prensesledarısı başımıza
Teşekkür ederizz
ben senin gibi 7 kilo vermedim59 'la hamile kaldim 52 ye düştüm ama bildiğin ac yaşadım 1 haşlanmış patatesle gunu bitiriyordum sürekli öğürme kusma osekildeydi sonra bulantılar geçtikçe biraz biraz yemeye baslsdim aldim 58 kiloyum suan, yeme icmem normal yumurtayı içim hiç almiyo yemiyorum şu 1 haftadır sanki tekrar bulantim başladı insallah geçer yoksa cökücem iyice. Doktora sorcaktim unuttum. Kizim da bu haftada tam 3.5 kilo almışım onda vermemiştim. Çok kilo almayı istemiyorum tabi ama kizimdada almadim kilosu geri gitti hep küçük doğdu, bu normal diyo doktor ama insallah sağlıkla dogarlar
Hepimiz benzer kaygilar yasiyoruz, ben de gecen hafta cok endiselendim ama takilip kalmamaliyiz. Bebisleri de strese sokmayalim. Sana soyledigim seyler, kendim icin de gecerli. Kaygilarinin gercek olmadigini kabul edersen, onunla basetmek de daha kolay olur... yine de cok zorlaniyorsan bir uzmana danismanda fayda var tabi, sevgiler...Söyledikleriniz benim için çok değerli çok güzel tavsiyeler! mesela tam şu anda yürüyüş yapsam mı acaba diye düşünürken cevabınıza denk geldim hemen yürüyüşe çıkacagım iyi gelecek inşallah tavsiyelerinizi dikkate alacagımçok ama çok saolun
GÜnde iki kez çamaşır değiştiriyorum o kadar çok oluyor akıntım. Kaygı bende de çok fazla her gün başka şeye kaygılanıyorum bebeğime asla bir şey almıyordum korkudan ama bu sıkıntıları aşacağız. Olumsuz örnekleri değil olumluları göreceğiz. Sağlıklı tamamlanan hamilelik bu kadar çokken neden biz sağlıksız olalım. Tedbirimizi alıp dua edip sakinleşeceğiz inşalalhSizlerin de böyle çamaşırınızı ıslatan su gibi akıntınız oluyor mu arkadaslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?