Canım ben de park yatak aldım da. Ilk etapta üst kademesini kullanacağım için yatak almadım alta geçince alırım diye düşündüm. Sen ne düşünüyorsun
Ust kademesi de olsa yatak gerekli. Kizimda visco yatak kullanmistim. Bunda yine visco yatak alacagim ama ustune de pamuk silte gibi ince de olsa pamuktak ek yatak yapacagim. Park besigi yatagima birlestirip anne yani gibi kullanacagim. Alt acma bolumunde gundyz yatar ama orta kademede uyuturum geceleri. Esim zaten babalik izninde evde olacak uyaninca alip bana verir bebegi.

Canım cok tesekkur ederim Rabbim kimseye yaşatmasın hep cok iyi olduğumuzu paylaşalım Yalnız Tatil çantası ve Doğum cantasi fikri cok orjinal hahah guzel düşünmüşsun benimde ilk işim ramazandan sonra oda boyamak olucak ayy sona yaklaşıyoruz iyice

Kasılma nasıl oluyor acaba olsada anlamam gibime geliyor
Ben de anlamiyordum. Bebek sanki karnimin yuzeyine gelmis gibi kendini kasti karnim tas gibi oldu ve buna bel agrisi da eslik etti. Alt karnimda da hafif sanci vardi sanki adet oluvere ekmis g8bi bir his yasadim. 2 dk kadar surdu gecti. Sonra tekrarladi yarim saat icinde. Beni ter basti zaten. Acile gitsem mi gitmesem m8 derken gect8 ben de gitmedim.

Ya şöyle bi durum var ki doktorum en son gittiğimde bebek artık baya baya yukarı çıkıyor sen altta hissetsende o yukarısı için kaburgalarına baski yapıyor dolayısıyla hem çatı kemiği hemde üst kaburga kemikleri genleşiyor. Kemik açılması genleşmesi de kolay olmuyor sen bunu bu aralar ya adet ağrısı gibi yada baska türde hissedeceksin dedi. Düşünsene kemikler açılıyormuş demekki cennet annelerin ayakları altında kolay kolay olmuyor. Seninde bebeğin kemikleri zorlamış olabilir annesi biz bunu boyle hissediyormusuz.

Kizdayken zaten gogus kafesim acayip genislemisti. Bunda karnimin alt tarafinda serlesiyor bebiscim. Ozellikle cok yoruldugum gunlerde ve stresli gunlerimde oldugunu fark ettim. Bundan sonra kendimi yormacalar yok. Hep dinlenecegim. Sen de hep dinlen ve cok su ic.

Normal yatak alıp üst kademeye koyarsak bebek hareketlenmeye başladığında sıkıntı ama bence

Normal yatak alıp üst kademeye koyarsak bebek hareketlenmeye başladığında sıkıntı ama bence
Yok normal yayli yatak almayacagim. Ince visco yataklardan alacagim. Bak boyle ince. Park besigim gebis model ben daha genis yatak alacagim.

Eklentiler

• Screenshot_20190603-000802_Samsung Internet.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 31
Yok normal yayli yatak almayacagim. Ince visco yataklardan alacagim. Bak boyle ince. Park besigim gebis model ben daha genis yatak alacagim.
Anladım canım ben de üst kademede babynest ile falan idare edip birkaç ay içinde alta geçerken yatak almayı düşündüm ama yaylı mi olsa ince mi olsa karar veremedim. Incede 8. Aydan sonra falan yatamaz ağırlıktan dolayı rahat edemez dedi birkaç kişi kafam karıştı

Ilk bebegimde aynı çıkmıştı. Hatta ikigun hastanede yattım sekerim takip edildi. 100 gr yükleme yaptırmadım. Diyet yaptım hamdolsun sağlıkla doğdu. Allah kolaylık versin canım, endişe etme canım. Takip, hiç bilmemekten daha iyidir her zaman.

Tamam teyzesi hep öyle yapalım bundan sonra bol su + bol istirahat

Normal yatak kullanamazsınız zaten park yatakta. Visko , sünger ve pamuk şilteler satılıyor. 3parmak kalınlığında falan. Omur gelişimi için ve burnu kapanmasın diye biraz sert olmalı. O yüzden visko önermem. Pamuklu alın hem kumaşı daha yumuşak. Park yatak satılan heryerde şilte de satılır o yatağa uygun.
Alt kademeye geçseniz de bunu kullanacaksınız
Normal ortopedik tarzda yataklar ahşaplar için ve o da yine yarı ortopedik oluyor

Yok park yatağa uygun yaylı kalın yataklar da var geçen baktık daha. Alt kademeye uygun tabi

Ben 3 yasina kadar yatirdim kizimi bu tarz bir yatakta. Ama gozume ince geldigi icin yatagin altina battaniye katlayip koymustum. Gayet rahat yatti. Nerden mi biliyorum uyumak istemedigi zamanlarda bende onun besigine bacaklarim disarida kalacak sekilde girip yattim da ordan biliyorum. Popoma kadar sigiyordum icine bacaklar atlttaki fermuarli bolumden disari cikiyordu. Yayli yatak alirsan bebek besikten sarkabilir zemini com yukseltecegi icin.

#Hastane çantam#
(doğum sonrası revize edilmiş hali)
Bebek için
*1adet 10lu,1adet 5li hastane çıkışı
*2adet zıbınlı pantolon takım
*2adet ağız bezi (hastane çıkışının harici)
*1adet müslin battaniye
*1adet triko -penye battaniye
*yan yatış yastığı
*20adet bebek bezi
*1paket ıslak mendil
*3adet tek kullanımlık alt açma
*kirli torbası
*ana kucağı
*zemzem,hurma,
*yumuşak kaşık

Anne için
*2adet pijama takımı, sabahlık,
*2adet yazma/şal, 1adet rahat kıyafet
*2adet çorap
*1çift terlik
*2adet emzirme sütyeni
*3adet hamile külodu
*emzirme minderi
*2adet mini havlu
*1adet saç havlusu
*Bikaç göğüs pedi / kalkan
*Bikaç depend külot
*1küçük paket orkid gece
*1paket ıslak mendil
*diş fırçası,macunu, tarak,toka, makyaj malz.
*sıcak su torbası
*aktardan rezene, still tea, 2 büyük şişe hoşaf
*geçmiş evraklar(tahliller,detaylı ult. raporu,filmler)
*cüzdan, şarj aleti,
*kethle veya elektrikli mini su ısıtıcı
*ikramlıklar, süslemeler
Not:eve dönüş kıyafeti duruma göre giderken giydiğim veya yeni koyucam

Refakatçı için
*rahat kıyafet , iç çamaşırı, terlik
*şarj aleti

Konusu geçmişken paylaşayım dedim. Doğuma giderken kabin boy valiz ve bir sırt çantası kadardı eşyalarımız. Sezaryen olunca rahat tutuş için eşim gitti emzirme minderini getirdi çok rahat ettim. çocuk yan durabilsin diye yan yatış yastığını getirdi. Giren çıkandan dolayı odayı sık sık havalandırdık kethle hızlı ısıtma için işimize yaradı ve sık sık bişeyler içtik.
Yani başta ne gerek var dediğimiz birçok şey için evle hastane arası mekik dokudu. Neyseki hastane çok yakındı . Bu defa kısmet olursa büyük boy valiz yapıcam

Ekstra olarak emzik biberon düşünebilirsiniz ama ben gerek duymadım. Kimisi mama da koyuyor ama neye hazırlıklı olursan başına o geliyor sanki. İyiyi düşünüp emzirmeye odaklanmalı.
Haa belki uyarım ve masaj için pompa da koyulabilir

Şimdi tentesi tam kapananı da yaptılar benimki yarım kapanandan
Bi de yağmurluğunu veriyorlar yanında serin havalarda çok kullanışlı oluyor
Fiyat konusunda katılıyorum biraz pahalı ama benim 2. Yi de büyütür gibi

Benim henüz 70lere hiç düşmedi 2 aydır takip ediyoruz
En iyi halde 100
Holter sonuçlarıma göre 5 saat falan 160-170 civarı atmış
Tek tesellim bebeği etkilemiyor dedi doktor o yani
İnşaAllah herkesin hamileliği kolaylaşır ve sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…