Ust kademesi de olsa yatak gerekli. Kizimda visco yatak kullanmistim. Bunda yine visco yatak alacagim ama ustune de pamuk silte gibi ince de olsa pamuktak ek yatak yapacagim. Park besigi yatagima birlestirip anne yani gibi kullanacagim. Alt acma bolumunde gundyz yatar ama orta kademede uyuturum geceleri. Esim zaten babalik izninde evde olacak uyaninca alip bana verir bebegi.Canım ben de park yatak aldım da. Ilk etapta üst kademesini kullanacağım için yatak almadım alta geçince alırım diye düşündüm. Sen ne düşünüyorsun
Canım cok tesekkur ederim Rabbim kimseye yaşatmasın hep cok iyi olduğumuzu paylaşalımİyi olmana çok sevindim canım. İnşallah ilaca gerek kalmadan geçer. Su gerçekten önemlisen yine bişeyler almışsın ben hiç bişey almadım ama liste yaptım bayramdan sonra toplu olarak alıcam maksimum 2-3 seferde herşeyini tamamlamayı planlıyorum. 29.haftada da hastane çantamı hazırlamış olmayı planlıyorum çünkü sonrasında yazlığa filan gidicem fırsatım olmayabilir. Tatil valiziyle beraber doğum çantamı da götürmeyi düşünüyorum nolur nolmaz
Cümlemiz İnşallah cok sağolunArkadaşlar 2 gündür foruma girememiştim sıkıntı yaşayan arkadaşlar olmuş ıns hersey yoluna girer. Ins sağlıkla kucaklarız bebişlerimizi
Ben de anlamiyordum. Bebek sanki karnimin yuzeyine gelmis gibi kendini kasti karnim tas gibi oldu ve buna bel agrisi da eslik etti. Alt karnimda da hafif sanci vardi sanki adet oluvere ekmis g8bi bir his yasadim. 2 dk kadar surdu gecti. Sonra tekrarladi yarim saat icinde. Beni ter basti zaten. Acile gitsem mi gitmesem m8 derken gect8 ben de gitmedim.Kasılma nasıl oluyor acaba olsada anlamam gibime geliyor
Ya şöyle bi durum var ki doktorum en son gittiğimde bebek artık baya baya yukarı çıkıyor sen altta hissetsende o yukarısı için kaburgalarına baski yapıyor dolayısıyla hem çatı kemiği hemde üst kaburga kemikleri genleşiyor. Kemik açılması genleşmesi de kolay olmuyor sen bunu bu aralar ya adet ağrısı gibi yada baska türde hissedeceksin dedi. Düşünsene kemikler açılıyormuşBen de anlamiyordum. Bebek sanki karnimin yuzeyine gelmis gibi kendini kasti karnim tas gibi oldu ve buna bel agrisi da eslik etti. Alt karnimda da hafif sanci vardi sanki adet oluvere ekmis g8bi bir his yasadim. 2 dk kadar surdu gecti. Sonra tekrarladi yarim saat icinde. Beni ter basti zaten. Acile gitsem mi gitmesem m8 derken gect8 ben de gitmedim.
Kizdayken zaten gogus kafesim acayip genislemisti. Bunda karnimin alt tarafinda serlesiyor bebiscim. Ozellikle cok yoruldugum gunlerde ve stresli gunlerimde oldugunu fark ettim. Bundan sonra kendimi yormacalar yok. Hep dinlenecegim. Sen de hep dinlen ve cok su ic.Ya şöyle bi durum var ki doktorum en son gittiğimde bebek artık baya baya yukarı çıkıyor sen altta hissetsende o yukarısı için kaburgalarına baski yapıyor dolayısıyla hem çatı kemiği hemde üst kaburga kemikleri genleşiyor. Kemik açılması genleşmesi de kolay olmuyor sen bunu bu aralar ya adet ağrısı gibi yada baska türde hissedeceksin dedi. Düşünsene kemikler açılıyormuşdemekki cennet annelerin ayakları altında kolay kolay olmuyor. Seninde bebeğin kemikleri zorlamış olabilir annesi biz bunu boyle hissediyormusuz.
Normal yatak alıp üst kademeye koyarsak bebek hareketlenmeye başladığında sıkıntı ama benceUst kademesi de olsa yatak gerekli. Kizimda visco yatak kullanmistim. Bunda yine visco yatak alacagim ama ustune de pamuk silte gibi ince de olsa pamuktak ek yatak yapacagim. Park besigi yatagima birlestirip anne yani gibi kullanacagim. Alt acma bolumunde gundyz yatar ama orta kademede uyuturum geceleri. Esim zaten babalik izninde evde olacak uyaninca alip bana verir bebegi.
Yok normal yayli yatak almayacagim. Ince visco yataklardan alacagim. Bak boyle ince. Park besigim gebis model ben daha genis yatak alacagim.Normal yatak alıp üst kademeye koyarsak bebek hareketlenmeye başladığında sıkıntı ama bence
Anladım canım ben de üst kademede babynest ile falan idare edip birkaç ay içinde alta geçerken yatak almayı düşündüm ama yaylı mi olsa ince mi olsa karar veremedim. Incede 8. Aydan sonra falan yatamaz ağırlıktan dolayı rahat edemez dedi birkaç kişi kafam karıştıYok normal yayli yatak almayacagim. Ince visco yataklardan alacagim. Bak boyle ince. Park besigim gebis model ben daha genis yatak alacagim.
Ilk bebegimde aynı çıkmıştı. Hatta ikigun hastanede yattım sekerim takip edildi. 100 gr yükleme yaptırmadım. Diyet yaptım hamdolsun sağlıkla doğdu. Allah kolaylık versin canım, endişe etme canım. Takip, hiç bilmemekten daha iyidir her zaman.Merhaba kızlar. Uzun zaman oldu giremedim. Çok moralim bozuk. 50 gr yükleme yapıldı 183 çıktı. 100 gr yükleme testi istedi. İnsülin yada sıkı diyetle mi devam edeceğime karar verecek. Aynı durumda olan var mı?
Tamam teyzesi hep öyle yapalım bundan sonra bol su + bol istirahatKizdayken zaten gogus kafesim acayip genislemisti. Bunda karnimin alt tarafinda serlesiyor bebiscim. Ozellikle cok yoruldugum gunlerde ve stresli gunlerimde oldugunu fark ettim. Bundan sonra kendimi yormacalar yok. Hep dinlenecegim. Sen de hep dinlen ve cok su ic.
Normal yatak kullanamazsınız zaten park yatakta. Visko , sünger ve pamuk şilteler satılıyor. 3parmak kalınlığında falan. Omur gelişimi için ve burnu kapanmasın diye biraz sert olmalı. O yüzden visko önermem. Pamuklu alın hem kumaşı daha yumuşak. Park yatak satılan heryerde şilte de satılır o yatağa uygun.Normal yatak alıp üst kademeye koyarsak bebek hareketlenmeye başladığında sıkıntı ama bence
Yok park yatağa uygun yaylı kalın yataklar da var geçen baktık daha. Alt kademeye uygun tabiNormal yatak kullanamazsınız zaten park yatakta. Visko , sünger ve pamuk şilteler satılıyor. 3parmak kalınlığında falan. Omur gelişimi için ve burnu kapanmasın diye biraz sert olmalı. O yüzden visko önermem. Pamuklu alın hem kumaşı daha yumuşak. Park yatak satılan heryerde şilte de satılır o yatağa uygun.
Alt kademeye geçseniz de bunu kullanacaksınız
Normal ortopedik tarzda yataklar ahşaplar için ve o da yine yarı ortopedik oluyor
Ben 3 yasina kadar yatirdim kizimi bu tarz bir yatakta. Ama gozume ince geldigi icin yatagin altina battaniye katlayip koymustum. Gayet rahat yatti. Nerden mi biliyorum uyumak istemedigi zamanlarda bende onun besigine bacaklarim disarida kalacak sekilde girip yattim da ordan biliyorum. Popoma kadar sigiyordum icine bacaklar atlttaki fermuarli bolumden disari cikiyordu.Anladım canım ben de üst kademede babynest ile falan idare edip birkaç ay içinde alta geçerken yatak almayı düşündüm ama yaylı mi olsa ince mi olsa karar veremedim. Incede 8. Aydan sonra falan yatamaz ağırlıktan dolayı rahat edemez dedi birkaç kişi kafam karıştı
#Hastane çantam#
(doğum sonrası revize edilmiş hali)
Bebek için
*1adet 10lu,1adet 5li hastane çıkışı
*2adet zıbınlı pantolon takım
*2adet ağız bezi (hastane çıkışının harici)
*1adet müslin battaniye
*1adet triko -penye battaniye
*yan yatış yastığı
*20adet bebek bezi
*1paket ıslak mendil
*3adet tek kullanımlık alt açma
*kirli torbası
*ana kucağı
*zemzem,hurma,
*yumuşak kaşık
Anne için
*2adet pijama takımı, sabahlık,
*2adet yazma/şal, 1adet rahat kıyafet
*2adet çorap
*1çift terlik
*2adet emzirme sütyeni
*3adet hamile külodu
*emzirme minderi
*2adet mini havlu
*1adet saç havlusu
*Bikaç göğüs pedi / kalkan
*Bikaç depend külot
*1küçük paket orkid gece
*1paket ıslak mendil
*diş fırçası,macunu, tarak,toka, makyaj malz.
*sıcak su torbası
*aktardan rezene, still tea, 2 büyük şişe hoşaf
*geçmiş evraklar(tahliller,detaylı ult. raporu,filmler)
*cüzdan, şarj aleti,
*kethle veya elektrikli mini su ısıtıcı
*ikramlıklar, süslemeler
Not:eve dönüş kıyafeti duruma göre giderken giydiğim veya yeni koyucam
Refakatçı için
*rahat kıyafet , iç çamaşırı, terlik
*şarj aleti
Ekstra olarak emzik biberon düşünebilirsiniz ama ben gerek duymadım. Kimisi mama da koyuyor ama neye hazırlıklı olursan başına o geliyor sanki. İyiyi düşünüp emzirmeye odaklanmalı.#Hastane çantam#
(doğum sonrası revize edilmiş hali)
Bebek için
*1adet 10lu,1adet 5li hastane çıkışı
*2adet zıbınlı pantolon takım
*2adet ağız bezi (hastane çıkışının harici)
*1adet müslin battaniye
*1adet triko -penye battaniye
*yan yatış yastığı
*20adet bebek bezi
*1paket ıslak mendil
*3adet tek kullanımlık alt açma
*kirli torbası
*ana kucağı
*zemzem,hurma,
*yumuşak kaşık
Anne için
*2adet pijama takımı, sabahlık,
*2adet yazma/şal, 1adet rahat kıyafet
*2adet çorap
*1çift terlik
*2adet emzirme sütyeni
*3adet hamile külodu
*emzirme minderi
*2adet mini havlu
*1adet saç havlusu
*Bikaç göğüs pedi / kalkan
*Bikaç depend külot
*1küçük paket orkid gece
*1paket ıslak mendil
*diş fırçası,macunu, tarak,toka, makyaj malz.
*sıcak su torbası
*aktardan rezene, still tea, 2 büyük şişe hoşaf
*geçmiş evraklar(tahliller,detaylı ult. raporu,filmler)
*cüzdan, şarj aleti,
*kethle veya elektrikli mini su ısıtıcı
*ikramlıklar, süslemeler
Not:eve dönüş kıyafeti duruma göre giderken giydiğim veya yeni koyucam
Refakatçı için
*rahat kıyafet , iç çamaşırı, terlik
*şarj aleti
Şimdi tentesi tam kapananı da yaptılar benimki yarım kapanandanmaclaren quest mi bahsettiğiniz? biraz pahalı araştırdım bunu da ama kalitesinden şüphem yok. birde tentesi tam kapanmıyor ve ön barı yok. bu yüzden bunu elemistim tabi fiyatı da tuzu biberi olduuzun ömürlüdür yoksa eminim. benim aklım gözüm hep inglesina trilogy’de ama maalesef bütçeyi aşıyor
Benim henüz 70lere hiç düşmedi 2 aydır takip ediyoruzHadi ya
Benimde dedigin gibi holter sonra ekg sonra kalp ultrasonu hepsini yapmıslardı
Gebelikte oluyor dediler cok rahatsız ederse kullan ama normalde tavsiye etmiyorum kullanmanı istemiyorum diyip göndermişti beni
Hep mi öyle peki düşüp cıkıyormu bende anlık yükseliyor bes dk sonra 70lere düşüyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?