Amiin inşallahDo
Doğrudur süt gelmiyorsa yarım saatte bir denenebilir , onun dışında ful memesarılık olmasın diye sık emzirin diyorlar yani 2 saatte bir yeterli oluyormuş , Allah o günleri nasip etsin hepimizin sütü fazla fazla yetsin inşallah
Geçmiş olsun balıkesir merkezde mi oturuyorsunuz? Ben dursunbey ilcesindeyimÇok teşekkürler, safra kesesi taşı kanala düşmüştü onu aldırdım. Ben Balıkesir'de bile sıcaklarla çok zorlanıyorum size kolaylıklar diliyorum orası iyice zordurİnşallah Allah sağlık versin de tamamlayalım seminerleri de
Size de sormuş muydum hatırlayamadım. Siz de balıkesir merkezdesiniz öyle mi? Ben de dursunbeydeyim.Vaaay sen de mi balikesirdesin. Ben de balikesirdeyim. Senin doktorun kim. Ben sehir hastanesi mi yoksa devlet hastanesi mi? Dogum konusunda kararsiz kaldim.
Kesinlikle vermeyin hicbir faydası yok.Iyi bayramlar guzel anneler biraz gec oldu ama memlekette pek alinmiyo telefon ele. Aileleri bayramdan bayrama gorunce tum bebek muhabbetlerini bi kerede yapiyoruz tabi. Bugun gundemimizde soyle bir konu vardi. Grubumuzun doktoru ve hemsiresinin ve diger tecrubeli annelerin de fikrini almak istiyorum. Bebek dogar dogmaz agzina sekerli su ihlamur vs verilirmis sarilik olmasin diye. Ama ben vermek istemiyorum. Sizler ne dusunuyosunuz
Kızlar bisey sorucam afedersiniz ama sizinde böyle birden wcye gitme ihtiyaci oluyor mu. Yani sanki çok tutmuşumda mesanemde bi baskı hemen yapmam lazım gibi zor atıyorum kendimi lavoboya. Dışarıdayken sorun tabi tutup evde yapmak varken mecburen olduğum yerde biyer bulmak zorunda kalıyorum. Bide bugün çocuğumun harektlerini cook derinden hissediyorum net değil duruştan dolayı mi acaba bilemedim. Idrar ve hissetme olayı sizde nasıl
Ara ara aynısı bende de oluyor. Sanırım bebek bazen idrar kesesine baskı yapıyor ondan kaynaklanıyor. Bi kaç gündür çok harekeyliyim, çok gezdim yürüdüm bebeğin hareketlerini de nispeten daha az hissettimKızlar bisey sorucam afedersiniz ama sizinde böyle birden wcye gitme ihtiyaci oluyor mu. Yani sanki çok tutmuşumda mesanemde bi baskı hemen yapmam lazım gibi zor atıyorum kendimi lavoboya. Dışarıdayken sorun tabi tutup evde yapmak varken mecburen olduğum yerde biyer bulmak zorunda kalıyorum. Bide bugün çocuğumun harektlerini cook derinden hissediyorum net değil duruştan dolayı mi acaba bilemedim. Idrar ve hissetme olayı sizde nasıl
Aslında bu haftalarda bebek dahada büyüdügü icin kabızlık yazıyor belirtilerimizde ama yaz meyvelerinin etkisi olabilecegini düşünüyorum özellikle yeşil erik dut bagırsak cok calıstırıyorValla eğer şüphelenicek bisey olsa wcye çıkman kadar masum olmazdı. Sonucu cok ağır maalesef ki karaciğeri bitiriyo direk ve sonra böbrekler. Inanilmaz zehir etkisi var. Kesinlikle emin olmadan yeme benim her zaman yaptığımdan farkli ters giden bisey olduğunu anladım. Ama kendini belli etmiyor bozuk gbi değildi. Bu arada bende inanilmaz wcye çıkıyorum bu haftalarda normal demekki
bende istanbul bulusması ayarlamak istedim ama herkes yarım agız olur diyince vazgectim :)Bizim 2013 anneleri grubumuz vardı sonra facede Bi grup açtık 33 kişi falandk sonra watsap çıktı vatsapta grup kurduk elene elene16 kişi kaldık hala da grubumuz aktif ve görüşüyoruz aynı şehirde olanlar görüşüyorlar birbirinin şehrine yolu düşen buluşur saçma gelebilir ama o kadar yakınız ki herşeyi konuşuruz ve çok seviyorum arada çürük elmalar gidince bide 6 yıldır tanıyosun artık inşallah burda da böyle olu r devam ederiz
Iyi bayramlar guzel anneler biraz gec oldu ama memlekette pek alinmiyo telefon ele. Aileleri bayramdan bayrama gorunce tum bebek muhabbetlerini bi kerede yapiyoruz tabi. Bugun gundemimizde soyle bir konu vardi. Grubumuzun doktoru ve hemsiresinin ve diger tecrubeli annelerin de fikrini almak istiyorum. Bebek dogar dogmaz agzina sekerli su ihlamur vs verilirmis sarilik olmasin diye. Ama ben vermek istemiyorum. Sizler ne dusunuyosunuz
Maalesef anneliğin en zorlu mücadelesi bu. Bebek daha doğmadan başlıyor, su ver, şunu ver, bunu ver, ay bu çocuk aç, az giydirmişsin üşür, 40ı dolmadan dışarı çıkartma, sürekli meme verme seni emzik olarak kullanır, kucağına alma alışır, sütün yok gibi senin mama ver , benimki şarıl şarıl akardı bıla bıla bılaa ,,,,, uzaaarrrrrr gider. Senin iç güdülerin ne söylüyor ona kulak ver. Bir iki acemiyiz ama mantık ve kalp birlikte sana doğru yolu gösterir.Iste süt gelmiyosa ya da bebek ememiyorsa ac kaldığı icin oluyo diyolar. Ananevi babannevi seyler derken bi arkadasim da cocugu sarilik olmus biz yapmadik ondan oldu demesin mi
Askı yeri var icinde hatta dolabı acınca ısıgı yanıyorHemen gidip bakicam tipini cok begendim duz kismina ayna yaptiririm belki birde icine askiliklar takilmasi lazim sanirim
Dedim sana el kadar bebege olmaz diye :)Canlı baktın mı yoksa sadece internetten mi ? Ben montessoriden vazgeçtim o yüzden soruyorum
Böyle yazınca eski günleri hatırladım.Maalesef anneliğin en zorlu mücadelesi bu. Bebek daha doğmadan başlıyor, su ver, şunu ver, bunu ver, ay bu çocuk aç, az giydirmişsin üşür, 40ı dolmadan dışarı çıkartma, sürekli meme verme seni emzik olarak kullanır, kucağına alma alışır, sütün yok gibi senin mama ver , benimki şarıl şarıl akardı bıla bıla bılaa ,,,,, uzaaarrrrrr gider. Senin iç güdülerin ne söylüyor ona kulak ver. Bir iki acemiyiz ama mantık ve kalp birlikte sana doğru yolu gösterir.
Sence mantıklı mı çay kaşığı kadar mide hacmi olan bir bebeğe şeker gibi zararlı birşey vermek. Bebe o tadı alınca anneyi emmek ister mi. Emmeden süt gelir mi.
Doğum çantama bebe için sadece hurma ve zemzem koyucam o da sünnet olduğu için, serçe parmağımla çok az damağına hurma sürüp birkaç damla da zemzem yeterli. Sonra ya bismillah memeye. Oğlumda da öyle yaptım (Eylül doğumlu) ve 6ay dolmadan anne sütünden başka hiç birşeye gerek duymadık su da dahil. Annem yeğenlerime şekerli su verdi ona rağmen sarılıktan hastanede kaldılar. Benim bebeğimin de yüzünde vardı biraz ve sık sık emzirerek atlattık. Doktorum çok destekledi sağ olsun. Şimdiki bebeklerin hepsi az da olsa yenidoğan sarılığı oluyor.
Ha bir de şu var. Çevrende lohusayken abarta abarta konuşan Kişiler söyledikleri şeyleri unutup daha sonraları aslında öyle olmadığını ağızlarından kaçırıyor laf arasında. “Benimki koşup memeyi açar emerdi diyen kişinin bebeği 4aylıkken bırakmış” gibi. Nedir bu kadının kadına ettiği anlamış değilim.
Canim o dediklerinin hoc biri verilmiyor. Onlar 30 yil oncenin dogrulari. Bebge sadece anne sutu veriliyor. Sariliktan koruyan da anne sutu. 30 yil once yani annelerimiz zamaninda sekerli su oneriliyormus ebeler taradindan. Ama artik o yapilmiyor. Seker zararli zaten.Iyi bayramlar guzel anneler biraz gec oldu ama memlekette pek alinmiyo telefon ele. Aileleri bayramdan bayrama gorunce tum bebek muhabbetlerini bi kerede yapiyoruz tabi. Bugun gundemimizde soyle bir konu vardi. Grubumuzun doktoru ve hemsiresinin ve diger tecrubeli annelerin de fikrini almak istiyorum. Bebek dogar dogmaz agzina sekerli su ihlamur vs verilirmis sarilik olmasin diye. Ama ben vermek istemiyorum. Sizler ne dusunuyosunuz
Canim yeni doganlar genelde sarilik olur. Bazisininki fazla olur o ayri tabi. Sariliginin gecmesi icin de doktorlar bol bol emzirmeni onerirler. Benim 2. Bebek olacak. Ailem de kalabalik yani bebegimiz coktu. Oradan biliyorum.Iste süt gelmiyosa ya da bebek ememiyorsa ac kaldığı icin oluyo diyolar. Ananevi babannevi seyler derken bi arkadasim da cocugu sarilik olmus biz yapmadik ondan oldu demesin mi
Birde şu anda sadece bizim bebegimiz karnimizda tasidigimizdan. Dogunca herkesin bebegi olacak. ilk bebekte ben cok kiskanmistim kizimi. Esim alip severken bile fazla uzaklasmasini istemiyordum. Hemen yanimda sevsin koysun besigine, diger koltuga bile gecmesin istiyordum.Ya dimi onu bana bi arkadasımda söyledi
Simdi tuvalete gidiyorsun seninle uyuyorsun yemek yiyorsun seninle
Doğunca dokuz ay sen karnında tutmamıssın gibi herkes bi fikir söyleyecek sürekli aklın onda olucak vs su anda en güzel zamanın vs gibi konustu cokta haklı geldi de illaki bigün aramıza katılacak miniklerimiz :)
Sut olayi com psikolojik. En kucuk uzuntu ve streste kesilebiliyor. O nedenle dogumdan once de acaba sutum gelirmi dememek lazim tabiki de gelir. Sutum hemen gelmisti ama bebek cok minik cenesi cok kuvvetli degil ilk basta memenin ucundan sutu cikarmasi icin biraz emmesi gerekiyor.Dogru söylüyorsun yarım saat mantığı sütü gelmeyen anne için. Bebek sürekli emecekki süt gelsin yoksa maalesef mamaya muhtac kaliyorlar. Kimisinin ne kadar emzirirse emzirsin sütü olmuyor o ayrıda ilk etapta süt gelmesi sıkıntıliysa yarim saatte bir memeye koyulmali diye biliyorum. Arz talep meselesi isteyecekki sıpa gelsin sütler
Evet Balikesir merkezdeyim.Size de sormuş muydum hatırlayamadım. Siz de balıkesir merkezdesiniz öyle mi? Ben de dursunbeydeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?