Ben de daha dun bir arkkadasimdan duydum bunu ve icimdeki tam da o duyguyu isimlendirdim.daha dogmamis cocugumu kiskaniyorum kimse bakmasin kucagina almasin ben bakarim ilgilenirim diyorum.sanki benden alip gotureceklemis gibi geliyor.Ya dimi onu bana bi arkadasımda söyledi
Simdi tuvalete gidiyorsun seninle uyuyorsun yemek yiyorsun seninle
Doğunca dokuz ay sen karnında tutmamıssın gibi herkes bi fikir söyleyecek sürekli aklın onda olucak vs su anda en güzel zamanın vs gibi konustu cokta haklı geldi de illaki bigün aramıza katılacak miniklerimiz :)
Ben de cok sevdim ve son trimestera girmek sona yaklastigimizi hatirlattigi icin uzgunum aslindaBende çok sevdim hamileliği
AmiinDo
Doğrudur süt gelmiyorsa yarım saatte bir denenebilir , onun dışında ful memesarılık olmasın diye sık emzirin diyorlar yani 2 saatte bir yeterli oluyormuş , Allah o günleri nasip etsin hepimizin sütü fazla fazla yetsin inşallah
Ben de oyle dusunuyorum.simdi akademik aciklamalari okumaya calisiyorum anneleri baska turlu ikna edemeyecegim gibi duruyoKesinlikle vermeyin hicbir faydası yok.
En son cumleniz ne kadar dogru. Insallah hepimiz sorunsuz lohusalik donemi geciririz.ben cok geriliyorum o zamanlari hayal ettikce. Her kafadan ses cikacak biliyorum. Inşallah hasarsiz atlatirizBöyle yazınca eski günleri hatırladım.
Kayınvalidem Eltim,,, kendi annem de dahil yanımda olan herkes sütün yok dedi. Ne çok ağladım. Böyle demelerinin sebebi bebeğimin hep memede kalmak istemesi ve benim göğsümün çok küçük ve cılız görünmesiydi. Eşime sürekli gelirken mama al benim sütüm yokmuş dedim (ki eşim de ben de ebebek te çalışıyoruz ve ebebek sık sık sütün gelmesiyle alakalı seminerlere eğitimlere gönderir müşteri dilinden anlamak yardımcı olmak için.)
Eşim hep senin sütün var kimseyi dinleme diyip beslenmemi düzenledi. Yıkanmış yeşillik boza falan alıp gelirdi mama yerine. Bir ayın sonunda sağlık ocağı hemşiresi bebeğimin kilosunun fazla olduğunu biraz kısıtlamamı söyledi , obezite riski varmış. Yaww he he deyip çıktık ve içgüdülerime sahip çıkmayı öğrendim tabi körü körüne değil, emzirme danışmanlarının ve bu konuda anne ve bebeği düşünen kişileri takip ederek makaleler okuyarak hareket ettim.
O yüzden kızlar kimseyi dinlemeyin. Allah öyle güzel bir düzende yaratmış ki çok şükür , her şey nizamında aslında insanoğlu bozmadığı sürece.
Allah yardimcimiz olsun. Kayinvalidem de esimj eylulde dogurmus agostosta daha da zorlanmistim vantilator karsisinda uyuyodum diyor. Allah verir bir sekilde dermaniniBu arada benim ayaklar sismeye basladi..normalde de tuzlu tuketirdim yemekleri cok dikkat etmiyodum..alerji de devam ediyo randevu aldim doktora tekrar..zorlu gecmeye basladi dun gece uyurken tikandigimi hissettim sıcakta bunaltiyor simdiden..daha kotu olacak mi dusunemiyorum bile
Tabi benimde artık bariz bir hamileyim :)Ya şimdi bakıyorum 18 aylık eşimin yeğeni gayet rahat yatar montessoride ama çok yer kaplıyor ayak altında , boşuna toz olacak habire değiştir dur, 1buçuk yıl boşuna bekleyecek odasında biraz ondan vazgeçtim
Bende önümüzdeki hafta itibariyle hızla girişiyorum herşeye inşallahbu arada göbek baya büyüdü bu hafta sanki tartılamadım da , teyzemin yazlığındayım . Pazartesi itibariyle normal düzenime dönerim arttık
Bize ilk üc ay yasaktı zatenBiz 3 aylık olmadan bıraktık, rahat olamadık, eşim korkuyor ben gıdıklanıyorum ne bileyim eski halimize döner miyiz acaba doğumdan sonra diye düşünmüyor değilim.
Ben öyle düşünmüyorum hic hatta herkese vermeyi planlıyorum herkesin cocugu olsun kucak kucak gezsin ama tabi dogduktan sonra herşey değişebilirBen de daha dun bir arkkadasimdan duydum bunu ve icimdeki tam da o duyguyu isimlendirdim.daha dogmamis cocugumu kiskaniyorum kimse bakmasin kucagina almasin ben bakarim ilgilenirim diyorum.sanki benden alip gotureceklemis gibi geliyor.
Ben galiba kiskanc biri oldugim için su an o dusunceler cok uzak banaBen öyle düşünmüyorum hic hatta herkese vermeyi planlıyorum herkesin cocugu olsun kucak kucak gezsin ama tabi dogduktan sonra herşey değişebilir
Bende öyle ya gözümden sakınırım ayrı , ama bir uzmanın yazısında okumuştum doğan bebek sadece size ait bir eşya gibi davranmayın o aynı zamanda babasınında evladı , halasının teyzesinin yeğeni, ananenin babaannenin torunu ilerde arkadaşlarının kankası vs onu paylaşmayı bilmek zorundayız. Anne her zaman annedir yerini kimse tutamaz ama çocuğun gelişimi içinde esnek olmakta yarar var diye düşünüyorumBen öyle düşünmüyorum hic hatta herkese vermeyi planlıyorum herkesin cocugu olsun kucak kucak gezsin ama tabi dogduktan sonra herşey değişebilir
Ama sonra bu düşünceler yer bitirir siziBen galiba kiskanc biri oldugim için su an o dusunceler cok uzak bana
Eskiden yaklasık on onbes yıl önce bende cok kıskanctım da atlattım o hisleri :)Ben galiba kiskanc biri oldugim için su an o dusunceler cok uzak bana
Evet malesef farkindayim ama onune geçemiyorumAma sonra bu düşünceler yer bitirir sizi
Ben de tabi ki herkesin cocugu torunu yegeni olarak dusunmem gerektigini bilip ona gore davranirim ama muhtemelen dusuncelerimden cok zor kurtulurum. Yani simdiden bile yanlis dusundugumun bilimcindeyim ama dusunmekten de alıkoyamıyorum kendimiBende öyle ya gözümden sakınırım ayrı , ama bir uzmanın yazısında okumuştum doğan bebek sadece size ait bir eşya gibi davranmayın o aynı zamanda babasınında evladı , halasının teyzesinin yeğeni, ananenin babaannenin torunu ilerde arkadaşlarının kankası vs onu paylaşmayı bilmek zorundayız. Anne her zaman annedir yerini kimse tutamaz ama çocuğun gelişimi içinde esnek olmakta yarar var diye düşünüyorum
Tabi cnm suanda annem ablam görümcem kaynanam vs herkes bişeyler alıyor hediyeler vs vs dogduktan sonra sadece benim değilki hepimizin kızı olucak nasipse :)Bende öyle ya gözümden sakınırım ayrı , ama bir uzmanın yazısında okumuştum doğan bebek sadece size ait bir eşya gibi davranmayın o aynı zamanda babasınında evladı , halasının teyzesinin yeğeni, ananenin babaannenin torunu ilerde arkadaşlarının kankası vs onu paylaşmayı bilmek zorundayız. Anne her zaman annedir yerini kimse tutamaz ama çocuğun gelişimi içinde esnek olmakta yarar var diye düşünüyorum
Ben de yetistirme konusuna takintiliyim aslinda sevmeleri batmaz gozume.ama biraz titizlik var bende mesela ellerini yikayip severlerse rahatsiz olurum diye dusunuyorum. Cunku ben etrafimdakilerin bebeklerine dikkat ediyorum opmuyorum,kirli ellerimle dokunmuyorum,hastayken yaklaşmıyorum,cocuk kucukse zaten kucagima almiyorum vs. Ben boyle dusunceli yaklastikca etrafimdakilerin de benim gibi dusunmesini istiyorumTabi cnm suanda annem ablam görümcem kaynanam vs herkes bişeyler alıyor hediyeler vs vs dogduktan sonra sadece benim değilki hepimizin kızı olucak nasipse :)
He yetiştirme konusunda evet karısılmasını yapı olarak istemem ama sevilsin diye kucaklarada vermeyeceksem ne anlamı kalır onca kişinin sevgiyle beklemesinin
Bana hiç işkence gibi gelmiyor halimden memnunumResmen kendimize iskence ediyoruz belki ama bizimde icimiz boyle rahat ediyo olsun..doner neden donmesin daha buyuk askla döner bir de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?