son trimestera girince bıraktık biz :) doktora falan sormadım kendi kararımız. karnım büyüdükce kendimde o şevki görmüyorum zatenKızlar eşlerimizle birliktelik ne zaman bırakılmalı. Doktoruma sormayı unuttum.
Ah ya aynılarını duydum hep umarım rahat annelerden oluruz da cocuga bagımlı yasamayız :)Birde şu anda sadece bizim bebegimiz karnimizda tasidigimizdan. Dogunca herkesin bebegi olacak. ilk bebekte ben cok kiskanmistim kizimi. Esim alip severken bile fazla uzaklasmasini istemiyordum. Hemen yanimda sevsin koysun besigine, diger koltuga bile gecmesin istiyordum.
İdrar bende gecen gün yazmıstım burdaKızlar bisey sorucam afedersiniz ama sizinde böyle birden wcye gitme ihtiyaci oluyor mu. Yani sanki çok tutmuşumda mesanemde bi baskı hemen yapmam lazım gibi zor atıyorum kendimi lavoboya. Dışarıdayken sorun tabi tutup evde yapmak varken mecburen olduğum yerde biyer bulmak zorunda kalıyorum. Bide bugün çocuğumun harektlerini cook derinden hissediyorum net değil duruştan dolayı mi acaba bilemedim. Idrar ve hissetme olayı sizde nasıl
Doktorlar dikkatli olmak kaydıyla pozisyon vs son aya kadar destekliyor hatta özellikle dogumu kolaylastırması acısından son haftalarda bile tavsiye ettikleri oluyorKızlar eşlerimizle birliktelik ne zaman bırakılmalı. Doktoruma sormayı unuttum.
Teşekkür ederim.Evet merkezdeyim.Geçmiş olsun balıkesir merkezde mi oturuyorsunuz? Ben dursunbey ilcesindeyim
Doktorunun ismini okuldaki diger öğretmen arkadaşlardan duydum. Ama tam olarak bilmiyorlardı sadece isim olarak aynı kişi sanırım alanda uzman olması çok iyi bir dönem çok doktor gezdim çoğu çok ilgisizdi. Bende pendikte gidiyorum.Bende hic o hastaneye daha önce gitmedim zaten butik hastane gibi doğumu baska yerde yaptırıyor. Fakat ben eczaci teknisyeniyim cokkk fazla bulent kars hastası vardı ve hep memnuniyet duyardık. Ama muane ücretinden dolayı basta baya araştırdım baska kime gidebilirim diye. Yine ondan başkasına içim ısınmadı Allah şaşırtmasın diyelim suan icin cok memnunummesela şuan kan sulandırıcı kullanıyorum en başta baska doktora gidiyodum o bana kan sulandırıcı vermemişti. Bulent bey beni ilk gördüğünde kan sulandırıcı kullanmalısın dedi. 10cu haftadan sonra kullanmaya başladım, eger kullanmasaydim bebeği besleyen ana damarlarda çeltik olabilirdi ve bu bi tehlijeye dönebilirdi. Teshis çok önemli doktorda riskli gebelik uzmanı zaten. Ücretine ragmen kafam rahat olduğu için onunla devam edicem
Kızlar eşlerimizle birliktelik ne zaman bırakılmalı. Doktoruma sormayı unuttum.
Bence bu haftalarda genel bir durum , aynı şekilde biranda baskı ve hemen tuvalete gitme zorunluluğu oluyor , hatta tuvaletten yeni çıktıktan 10 dk sonra yine tuvaletim varmış hissi . Bebeği hissetmekte öyle artık daha güçlü hareketleri daha yoğun ve hissedilir bayılıyorum keşke hep tekmeleseKızlar bisey sorucam afedersiniz ama sizinde böyle birden wcye gitme ihtiyaci oluyor mu. Yani sanki çok tutmuşumda mesanemde bi baskı hemen yapmam lazım gibi zor atıyorum kendimi lavoboya. Dışarıdayken sorun tabi tutup evde yapmak varken mecburen olduğum yerde biyer bulmak zorunda kalıyorum. Bide bugün çocuğumun harektlerini cook derinden hissediyorum net değil duruştan dolayı mi acaba bilemedim. Idrar ve hissetme olayı sizde nasıl
Son aya kadar diyorlar ama bu senin kendini nasıl hissettiğinde alakalı sanırımKızlar eşlerimizle birliktelik ne zaman bırakılmalı. Doktoruma sormayı unuttum.
Dedim sana el kadar bebege olmaz diye :)
Baktım cnm icime sindi modeli malzemesi hatta bikaç mağaza gezdim belki fiyat alırım diye
Ne güzel bilinçli davranmışsınız, bencede lohusalık ilk etapta zor bişey bebek dünyaya , yemeye , uyumaya uyanınca tekrar uyumaya alışmaya çalışıyor . Anne desen beslemeye, yetmeye çalışıyor uykusuzluk ve kaygıyla mücadele etmeye çalışıyor. Etrafımızda her kim varsa tecrübelide olsa herkesin hikayesi, kısmeti , psikolojisi ve bebeği başka. O yüzden daha dirençli ve güçlü durup kendi hislerimizle ve bebeğimizin ihtiyaçlarını anlayacak hissedecek kadar en azından bilgili olabilmek için , araştırmalı kitap be makale okumaya devam etmeliyiz. Biz o dönemde be kadar hazırlıksız ne kadar çağresiz hissedersek etrafımızdakilerde o kadar müdahale edip kahraman edasıyla bebeğimizin hayatını kurtaracağını falan sanırBöyle yazınca eski günleri hatırladım.
Kayınvalidem Eltim,,, kendi annem de dahil yanımda olan herkes sütün yok dedi. Ne çok ağladım. Böyle demelerinin sebebi bebeğimin hep memede kalmak istemesi ve benim göğsümün çok küçük ve cılız görünmesiydi. Eşime sürekli gelirken mama al benim sütüm yokmuş dedim (ki eşim de ben de ebebek te çalışıyoruz ve ebebek sık sık sütün gelmesiyle alakalı seminerlere eğitimlere gönderir müşteri dilinden anlamak yardımcı olmak için.)
Eşim hep senin sütün var kimseyi dinleme diyip beslenmemi düzenledi. Yıkanmış yeşillik boza falan alıp gelirdi mama yerine. Bir ayın sonunda sağlık ocağı hemşiresi bebeğimin kilosunun fazla olduğunu biraz kısıtlamamı söyledi , obezite riski varmış. Yaww he he deyip çıktık ve içgüdülerime sahip çıkmayı öğrendim tabi körü körüne değil, emzirme danışmanlarının ve bu konuda anne ve bebeği düşünen kişileri takip ederek makaleler okuyarak hareket ettim.
O yüzden kızlar kimseyi dinlemeyin. Allah öyle güzel bir düzende yaratmış ki çok şükür , her şey nizamında aslında insanoğlu bozmadığı sürece.
Oy anneis ölür ona 7 24 temasta kalabilirimmmmmSut olayi com psikolojik. En kucuk uzuntu ve streste kesilebiliyor. O nedenle dogumdan once de acaba sutum gelirmi dememek lazim tabiki de gelir. Sutum hemen gelmisti ama bebek cok minik cenesi cok kuvvetli degil ilk basta memenin ucundan sutu cikarmasi icin biraz emmesi gerekiyor.
Memede sit oluyor bebek hemen cikaramaya biloyor ya da ucuna inmiyor sut. Bunun icin de ilik su ile yikamak ise yariyor. Bebekle temas zaten sutu indiroyor asagiya.
Kesinlikle öyle.Ne güzel bilinçli davranmışsınız, bencede lohusalık ilk etapta zor bişey bebek dünyaya , yemeye , uyumaya uyanınca tekrar uyumaya alışmaya çalışıyor . Anne desen beslemeye, yetmeye çalışıyor uykusuzluk ve kaygıyla mücadele etmeye çalışıyor. Etrafımızda her kim varsa tecrübelide olsa herkesin hikayesi, kısmeti , psikolojisi ve bebeği başka. O yüzden daha dirençli ve güçlü durup kendi hislerimizle ve bebeğimizin ihtiyaçlarını anlayacak hissedecek kadar en azından bilgili olabilmek için , araştırmalı kitap be makale okumaya devam etmeliyiz. Biz o dönemde be kadar hazırlıksız ne kadar çağresiz hissedersek etrafımızdakilerde o kadar müdahale edip kahraman edasıyla bebeğimizin hayatını kurtaracağını falan sanır
Biz 3 aylık olmadan bıraktık, rahat olamadık, eşim korkuyor ben gıdıklanıyorum ne bileyim eski halimize döner miyiz acaba doğumdan sonra diye düşünmüyor değilim.Doktorlar dikkatli olmak kaydıyla pozisyon vs son aya kadar destekliyor hatta özellikle dogumu kolaylastırması acısından son haftalarda bile tavsiye ettikleri oluyor
Biz her gün veya iki günde bir olmasada devam ediyoruz hayatımıza :)
Sen nasıl oldun canım?Kesinlikle öyle.Plm123 ‘ün de dediği gibi şuan sadece bizim bebeğimiz, Doğunca herkes hak iddia edip kendi bildiklerini yapmak istiyor.
6 aydir hic baslamadi ki birakayimKızlar eşlerimizle birliktelik ne zaman bırakılmalı. Doktoruma sormayı unuttum.
Resmen kendimize iskence ediyoruz belki ama bizimde icimiz boyle rahat ediyo olsun..doner neden donmesin daha buyuk askla döner bir deBiz 3 aylık olmadan bıraktık, rahat olamadık, eşim korkuyor ben gıdıklanıyorum ne bileyim eski halimize döner miyiz acaba doğumdan sonra diye düşünmüyor değilim.
Evet zaten hemsire arkadaslarim var onlar da mama verildigini soyluyor.iste annelere bunu nasil anlatacagim bilemiyorumDaha neler deseydin bilmiyorum cokta iddia edemem ama bana normal gelmedianneanneme sorsam kesin bilir. Ama cocuk ememiyorsa sut yoksa zaten ac birakmadan mecbur mama verilcek. Hicbi sekilde ac kalmayacak yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?