- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
O nasıl bişey ?Evet doğru canım babymoneydi galiba kartin adi. Ben mühendisinoglunun tavsiyelerine göre bebek bezi alıcam. Zira onun tavsiyesiyle unibaby yenildogan koli aldım 18li paket halinde.
Ben Lcw den penye sutyen aldim. Emzirme sutyeniymis. Kruvaze gibi ust uste biniyor cok rahat tavsiye ederim. Benim de meme altlarim pisik mi mantar mi degisik oldu. Cildiyeye gidecegim.Selam arkadaşlar
Herkesin günleri güzel sağlık sıhhatle geçiyordur inşallah
Artık büyüyoruz çok Harika bir his çok mutluyum hareketler bayağı hissedilir sert olmaya gece bazen uyandırmaya bile başladı
O minik ayakları yerim ki!
Yerimden kalkmak bel ağrıları kramplar da eşlik ediyor tabi ne yapalım
Ortalama hepimiz aynıyız sanırım
Size birşey soracağım ben dolgulu sütyen kullanıyordum sıcaklarla birlikte iyice daralmak başladım takamıyorum artık
Böyle rahat yarım atlet tarzı birşey alacağım var mı tavsiyeniz?
Canim bebekten bebege de değişiyor bez durumu. Biz kiza huggies organik pamuklu baslayip primaya döndük cok sukur pisik olmadi. Hatta molfiks de denedik arada bim bezi bile taktik cok sukur sorun olmadi. Bazi bebeklerin cildi cok hassas olabiliyor pisik yapiyor.Kızlar bebek bezleriyle ilgili bikaç bilgi öğrendim sizlede paylasayım
Bebegi hangi beze alıstırırsan onla devam etmen gerekirmiş
Atıyorum prima aldıysan bi müddet sonra can bebe aldıgında cocukta pişik alerji vs yapıyormus o yüzden ilk bez seciminizi pna göre yapın maddi durumunuza göre özellikle
Bebek bezleri paket acıldıgından bi süre sonra bozulmaya baslıyormus o yüzden simdiden aldıysanız paketini acmayın derim
Aynı markanın aynı cesitin (mesela prima nın) hem Türkiye hem yurtdısı üretim yeri olan bezi varmıs. Türkiye daha uyguna satılıyormus ancak kaliteside bi tık altıymıs.
Bebek bezlerinin son kullanım tarihi oluyormus onada dikkat edin dediler
Yenidoğduklarında günde 10taneye kadar bez tüketilebiliyormus o yüzden yeni doğan bezi alıcaksınız iki paket yeterli diyorlar
Sanırım migroslarda bebek ürünleri icin gecerli bi kart varmıs. Money card gibi bebek bezi vs aldıgınızda puan biriktiriyormus
Hatırladıklarım bu kadar:)
Yeni dogan islak mendili. Su bazli. Kizimda kullanmistik. Bunda da ondan almayi planliyorum. Son ay alacagim.O nasıl bişey ?
pentiden aldım ben toparlayıcı sütyen diye. hem toparlayıcı hem yarım atlet gibi ama inanılmaz rahat tavsiye ederim :)Selam arkadaşlar
Herkesin günleri güzel sağlık sıhhatle geçiyordur inşallah
Artık büyüyoruz çok Harika bir his çok mutluyum hareketler bayağı hissedilir sert olmaya gece bazen uyandırmaya bile başladı
O minik ayakları yerim ki!
Yerimden kalkmak bel ağrıları kramplar da eşlik ediyor tabi ne yapalım
Ortalama hepimiz aynıyız sanırım
Size birşey soracağım ben dolgulu sütyen kullanıyordum sıcaklarla birlikte iyice daralmak başladım takamıyorum artık
Böyle rahat yarım atlet tarzı birşey alacağım var mı tavsiyeniz?
Biz de çilekten aldık henüz gelmedi. Sizin beğendiğiniz takıma da baktım gayet güzel ve beşiğin büyük olması bence de daha kullanışlı. Sadece dolabıyla ilgili şunu söylemek istiyorum, dolabın ayakları olmadığı için temizliği daha zor olur diye düşünüyorum. Bi şeyi alırken mutlaka ayaklı olması benim için çok önemli galiba bu yüzden dikkatimi çekti. Yine de içinize sinen dolabı alın :) şimdiden hayırlı olsun, bebeklerimiz sağlıkla ve bolca uyusunlar :)Bebek odası olarak da kızımıza Çilek’ten selana baby modeline karar verdik alacağız inşallah
Hem aşırı pahalı değil hem de kaliteli buldum
İnşallah kullanışlı olur bizim için
Yatağı 70x140 diğer beşiklerden bir tık büyük
Daha uzun süre kullanılabiliyormuş ve çocuk daha rahat ediyormuş 60x120 olanlara kıyasla
Goguslerini sıkmıyorsun degilmi. Ben gecende basini biraz sıktım daha dogrusu sivilce cikmisti altinda gogsumu tutup altina bakayim derken sıkmış oldum ucundan dedigin gibi yapiskan damla cikti. Ama senin dedigin gibi sutyenimi islatacak sekilde kendiliginden akma durumu yok. Cok memislerle oynamamak lazim uyarmamak icin.göğüslerinden süt gelen varmı kızlar? özellikle ilk hamileliği olanlar? benim süt geliyor bazen sütyenimi ıslatıyor. hemde böyle tam şeffaf değil ten rengi gibi. iki parmağımın arasında yapış yapış oluyor
Bak bu canım yenidogan cildine uygun saf su pamuktan yapilma icinde sadece potasyum sorbat var oda en masum kimyasal. İçeriği cok iyi ben jokerden bebek arabasini alirken bunu da aldım. Belki nette daha uygunu vardır. Ama mutlaka istada muhendisoglunu takip et kullanicagin kremden mamasina bezine kadar herseyi detayına kadar inceleyip tarafsiz aciklama yapıyor.O nasıl bişey ?
1-2 kez sıkmıştım sivilce için. doktora gittiğimde danışayım bi. kötü bişey midir ki? belki süt kanalları çalışıyodur :)Goguslerini sıkmıyorsun degilmi. Ben gecende basini biraz sıktım daha dogrusu sivilce cikmisti altinda gogsumu tutup altina bakayim derken sıkmış oldum ucundan dedigin gibi yapiskan damla cikti. Ama senin dedigin gibi sutyenimi islatacak sekilde kendiliginden akma durumu yok. Cok memislerle oynamamak lazim uyarmamak icin.
Esime de diyorum dokunma sakin diye. Dusta da nazikce yikiyorum.
Doktoruna danis bence.
Akmamasi lazim ama. Bebis dogunca ilk sutumuz o yapis yapis rengi sute benzemeyen sarimsi sivi olacak. Kolostrum deniyor o ilk 1 haftalik sutumuze. Bebek icin cok kiymetli. Agiz sutumuz.1-2 kez sıkmıştım sivilce için. doktora gittiğimde danışayım bi. kötü bişey midir ki? belki süt kanalları çalışıyodur :)
sağıp koyım o zaman dolabaAkmamasi lazim ama. Bebis dogunca ilk sutumuz o yapis yapis rengi sute benzemeyen sarimsi sivi olacak. Kolostrum deniyor o ilk 1 haftalik sutumuze. Bebek icin cok kiymetli. Agiz sutumuz.
Kremlerde önemliymiş tabi düzenli temizlik vsCanim bebekten bebege de değişiyor bez durumu. Biz kiza huggies organik pamuklu baslayip primaya döndük cok sukur pisik olmadi. Hatta molfiks de denedik arada bim bezi bile taktik cok sukur sorun olmadi. Bazi bebeklerin cildi cok hassas olabiliyor pisik yapiyor.
Bu bebis icin prima premium care bebek bezi aldim 3 paket. 1i yienidogan 2paket 3-6 ay olandan aldim. 1 ay yeter o bize.
Sonrasinda baska markalari deneyecegim. En ucuz olanda devam etmeyi planliyorum. Tabi bez markasi degisince pisik olmazsa en ucuza yonelecegim. Tabi sizdirmamasi da onemli. Sonucta kirlenip atilacak.
Pisik olayi bizim yediklerimizle de alakali. Asitli seyler yersek pisik olabiliyor. Mesela portakal domates gibi. Tabi cildi asiri hassas bebekler de sık sık pisik olabiliyor.
Alıyorum hemen takibeBak bu canım yenidogan cildine uygun saf su pamuktan yapilma icinde sadece potasyum sorbat var oda en masum kimyasal. İçeriği cok iyi ben jokerden bebek arabasini alirken bunu da aldım. Belki nette daha uygunu vardır. Ama mutlaka istada muhendisoglunu takip et kullanicagin kremden mamasina bezine kadar herseyi detayına kadar inceleyip tarafsiz aciklama yapıyor.
Benimde ayaklarım inanılmaz şişiyordu. Oyun hamuru gibi şekil alıyordu öyle bir ödem . Bayramdan önce yapılan tahlillerde karaciğer enzimlerim yüksek çıktı . Doktorum bayram tatili boyunca kullandığım bütün ilaçları kesmemi bayram sonrası tekrar tahlil yapacağını söyledi . Vinalac , demir hapı ve krill yağı kullanıyordum . Kestim . 9 gündür hiç şişliğim olmadı . Sende bi tahlil yaptır istersen karaciğer enzimlerine baktır. Bende bana vinalac dokunuyor. Çünkü demir hapına daha yeni başlamıştım . Ödemlerim 3 haftadır falan vardı.Merhaba, aranıza yeni katıldım. Oğlum olacak Allah’ın izniyle. Ayaklarımda şişlikler başladı ve acı veriyor. Ayrıca dikkat etmeme rağmen çok hızlı kilo alıyorum. Sıcağı zaten sevmem bir de bu sıcaklarda iyice ateş basıyor. Hamilelik öncesi kiloma göre max 18 kilo almam gerekiyoken 26. haftadayım ve şimdiden 10 kilo aldım acaba ödemden mi hızlı kilo alıyorum.. İlk hamilemiğim bu. Benim gibi ödem ya da hızlı kilo sorunu olan var mı?
Ben de islak mendilleri ilik su ile yikayip onunla silmistim. Pisik ek gidaya geciste olmustu. Ama duzenli pisik kremi de kullanmadim. Zeytinyagi surmustum gecmisti. Cok buyuk bir pisk durumu degildi.Kremlerde önemliymiş tabi düzenli temizlik vs
Benim bi arkadasım ikizleri olmasına ragmen iki bebeğinin de altlarını temizlemeden önce popolarını yıkıyordu asla ıslak mendil kullanmadı mesela pişikte olmadılar hic
Benim ki çoğunlukla aşağıları tekmeliyorKızlar bebeğimin hareketlerini normalde göbek deligimin ya cevresinde ya üstünde hissederdim daha dorusu tekmelerini diyim. Ama bi kac gündür göbek deliğinden bi parmak aşağı da hissediyorum tekmelerini. Duruştan dolayı mı böyle tercih ediyor yavrum acaba. Bu kadar aşağıda hissettiğimi hatırlamıyorum normaldir dimi
Benimki de fir fir donuyor vurmadigi yer kalmadiKızlar bebeğimin hareketlerini normalde göbek deligimin ya cevresinde ya üstünde hissederdim daha dorusu tekmelerini diyim. Ama bi kac gündür göbek deliğinden bi parmak aşağı da hissediyorum tekmelerini. Duruştan dolayı mı böyle tercih ediyor yavrum acaba. Bu kadar aşağıda hissettiğimi hatırlamıyorum normaldir dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?