Modeli ne canım yazar mısın bakayım
https://www.penti.com/gri-melanj-nu...AKoyMyy7YxuQ6B8FDZ7hSE7OrCWc3NNIQaRoCXLLw_wcB
Bunun beyaz ve siyahini aldim 1 alana 1 bedava kampanyasiyla almistim. Cok memnunum. Emzirme sutyeni bulamiyorum ben de istedigim gibi
Maşallah tosuncuga :)Benimki de fir fir donuyor vurmadigi yer kalmadi
Evet annem ben kucukken cok pimpirikliymis (benim gibi), ve sonuc olarak gicik bir ben olmusumBebegin yüzü öpülür eli öpülmez aslında :)
Elini sürekli agzına sokuyor her mikroba acık ama öpen kişi hasta değilse yanagını öpmesinden zarar gelmez
Dısardan gelenler icin el dezenfektanları var hastanelerde satılanlardan onlardan fıs fıs sıkabilirsin gelene
Ne bileyim aslında fazlada takıntılı olmamak lazım bak sokak cocuklarına mikrop icinde yasıyorlar ama hasta değiller :)
Yurtdısında da cok takmıyorlar cocuk sokakta yere mi yatmıs alıp yerden emzigi agzınamı sokmus umurları değil mikropta lazım mantıgındalar mesela
Bende yapamam o kadar tabiki ama kendimi de simdiden öpmesinler diye sartlayamam :)
Yani olabiliyor demekkiBenim ki çoğunlukla aşağıları tekmeliyorsanırım ayakları aşağıda oluyor
Benimde ayaklarım inanılmaz şişiyordu. Oyun hamuru gibi şekil alıyordu öyle bir ödem . Bayramdan önce yapılan tahlillerde karaciğer enzimlerim yüksek çıktı . Doktorum bayram tatili boyunca kullandığım bütün ilaçları kesmemi bayram sonrası tekrar tahlil yapacağını söyledi . Vinalac , demir hapı ve krill yağı kullanıyordum . Kestim . 9 gündür hiç şişliğim olmadı . Sende bi tahlil yaptır istersen karaciğer enzimlerine baktır. Bende bana vinalac dokunuyor. Çünkü demir hapına daha yeni başlamıştım . Ödemlerim 3 haftadır falan vardı.
Yoook hemsirelere de cok inanmamak lazim. Benim kizdayken ugrasmamak icin hemen mama aldirdilar ben almak istemedim. Esum cok kizdi neden mama istediler de sen bana soylemedin diye. Tabi biz cahil mamayi aldik kasukla veya bardakla vermek yerine versik biberonla. Sonuc nooldu bebek meme emmeyi reddetti.
Bu gebelikte gebe kursuna gittim biliyorsunuz orada hastaneye kesinlikle mama ve biberon almadan gidin dediler. Sutunuz gelmezse mecbur mama vereceksiniz ama o mamayi kasikla verin dediler. Bebege biberondan emmek kolay geliyor anne memesinden sut cikarmaya useniyor. Ben sirf bu yüzden 8 ay pompa ile sut sagmak zorunda kaldim. Ustelik pompam manueldi canim cikmisti. Yok mama almam. İsi ne bebisin emsin bir zahmet.
Bende o şekilde yapmayı düşünüyorum ilk aylarda özellikle evde olduğum sürece yaparım diye düşünüyorum, dışarıya çıktığında mecbur zatenKremlerde önemliymiş tabi düzenli temizlik vs
Benim bi arkadasım ikizleri olmasına ragmen iki bebeğinin de altlarını temizlemeden önce popolarını yıkıyordu asla ıslak mendil kullanmadı mesela pişikte olmadılar hic
Bu unibaby yenidoğandan alıcam bende , çevremdeki herkes memnunAlıyorum hemen takibe ☺
Bende öyle bazen en aşağıda hissediyorum bazen yanda bazen en üstteKızlar bebeğimin hareketlerini normalde göbek deligimin ya cevresinde ya üstünde hissederdim daha dorusu tekmelerini diyim. Ama bi kac gündür göbek deliğinden bi parmak aşağı da hissediyorum tekmelerini. Duruştan dolayı mı böyle tercih ediyor yavrum acaba. Bu kadar aşağıda hissettiğimi hatırlamıyorum normaldir dimi
Ben anlıyorum aslında ne hissettiğini ve bunun bir çok annede olduğunu düşünüyorum aslında ama biz üstünde durmayıp geri plana atabiliyoruz bence bu düşünceleri. Bu biraz mükemmeliyetçilikten kaynaklanıyor benim ilk bebeğim elinden geldiğince en iyi şekilde büyütebilmek isterim en hijyen, en sağlıklı, en dikkatli vs ama bu şekilde kendimizi yıpratırız diye düşünüyorum. Esnemek zorundayız bebeğimiz her şekilde iyi ve dikkatli bir annesi olduğunu bilecek bakın siz de ikisi arasındaki farkı görüyorsunuz. Kendimizi daha rahat hissetmek için önce kendimize, bebeğimize güvenmeliyizEvet annem ben kucukken cok pimpirikliymis (benim gibi), ve sonuc olarak gicik bir ben olmusumkardesimde ise fazla ustune dusmedi. Yere dustu kaldirmadi mesela kardesim de aglamadi. Aman o pis agzina alma bu pis onu yeme vs de demedi ve cok sukur su an kardesim cok saglikli neredeyse hic hasta olmuyor. Boyle rahat olmak lazim hem kendi sagligim hem bebegimin sagligi acisindan. Diyoum ya her seyin farkindayim ama kendime engel olsam bile psikolojik olarak rahat olamiyorum hic hep düşünüyorum. Insallah hormonlarim yaptiriyodur bunlari bana da dogurunca duzelirim.ne kendime ne etrafima eziyet cektiririm
Di mi ya. Biraz çabalasın süt istiyorsa. Yok öyle armut piş ağzıma düş.Yoook hemsirelere de cok inanmamak lazim. Benim kizdayken ugrasmamak icin hemen mama aldirdilar ben almak istemedim. Esum cok kizdi neden mama istediler de sen bana soylemedin diye. Tabi biz cahil mamayi aldik kasukla veya bardakla vermek yerine versik biberonla. Sonuc nooldu bebek meme emmeyi reddetti.
Bu gebelikte gebe kursuna gittim biliyorsunuz orada hastaneye kesinlikle mama ve biberon almadan gidin dediler. Sutunuz gelmezse mecbur mama vereceksiniz ama o mamayi kasikla verin dediler. Bebege biberondan emmek kolay geliyor anne memesinden sut cikarmaya useniyor. Ben sirf bu yüzden 8 ay pompa ile sut sagmak zorunda kaldim. Ustelik pompam manueldi canim cikmisti. Yok mama almam. İsi ne bebisin emsin bir zahmet.
kolostrum yani ağız sütü o. Altın değerinde.göğüslerinden süt gelen varmı kızlar? özellikle ilk hamileliği olanlar? benim süt geliyor bazen sütyenimi ıslatıyor. hemde böyle tam şeffaf değil ten rengi gibi. iki parmağımın arasında yapış yapış oluyor
Mevsim nedeniyle biz çok yıkayamayabiliriz. Oğlum 21 aylık ve hiç ıslak mendil kullanmadım poposuna. Baby me’nin özel temizleme pamukları var. Akşamdan Yanıma termosla sıcağa yakın ılık su koyuyordum, bir de küçük kap. 2tane pamuğu o kapta suya batırıp onunla siliyordum poposunu. Tertemiz yapıyor.Kremlerde önemliymiş tabi düzenli temizlik vs
Benim bi arkadasım ikizleri olmasına ragmen iki bebeğinin de altlarını temizlemeden önce popolarını yıkıyordu asla ıslak mendil kullanmadı mesela pişikte olmadılar hic
Evet cnm. Şimdiden sonra zor olacakGünaydın kızlar. Sağa ya da sola dönünce çok hareketleniyor, sırtüstü yatmak da konforsuz. Hoşgeldin uykusuz geceler
Huggies ten cok fazla olumlu yorum duymustum herkes aynı derttten muzdarip keske devam etseydi diyeDi mi ya. Biraz çabalasın süt istiyorsa. Yok öyle armut piş ağzıma düş.
Kötü denk gelmişsin sen canım. Benim de gece hemşiresi yanıma geldi, bu bebek çok ağlıyor açlıktan olmalı mama verelim dedi. Yok dedim ama gündüz doktorum mememi sıkıp sütün var sık sık göğsünü ver dediği için ona güvendiğimden. Yoksa bende korkup verdirirdim belki. Hastane çantası listemi paylaşmıştım daha önce. Ne biberon var ne mama. Bir yumuşak kaşık var. Heryer eczane zaten mamanın ihtiyaç halinde alınır demiştim.
Rabbim bebeklerimizin rızıklarını geniş eylesin.
kolostrum yani ağız sütü o. Altın değerinde.
Meme ucun çok yumuşak olmalı, Doğum çantana kesinlikle kalkan, alışveriş listene de göğüs pedi eklemelisin
Mevsim nedeniyle biz çok yıkayamayabiliriz. Oğlum 21 aylık ve hiç ıslak mendil kullanmadım poposuna. Baby me’nin özel temizleme pamukları var. Akşamdan Yanıma termosla sıcağa yakın ılık su koyuyordum, bir de küçük kap. 2tane pamuğu o kapta suya batırıp onunla siliyordum poposunu. Tertemiz yapıyor.
Sabaha kadar o su bana yetiyordu, gündüzde yine bir termos.
Ek gıdaya kadar hiç pişik hatırlamam, tabi anne beslenmesi de önemli.
Hala her beze pişik kremi sürmem. Diş çıkarmıyorsa, grip vs gibi bir enfeksiyon durumu yoksa pişik olmuyor . Üstelik benimki baharatlı yemek seviyor yine de olmaz.
Bez konusunda da biz baby me ile başladık, sonra doğallığını daha çok beğendiğimden sleepy kullandık. Sleepy dokusu çok kalın, o yüzden 3aylıkken huggiese geçtik hareketleri kısıtlanmasın diye. Çok çok memnundum hiç sızdırmıyordu ama firma piyasadan çekildi mecbur primaya geçtik. Arada başka daha uygun marka deneyeyim dedim ama sıvıyı emmediklerini, primadan günde 6tane değiştiriyorsam ucuz markada 10 defa değiştirdiğimi fark ettim. Yani totalde aynı fiyata geliyordu. Harcadığım efor da cabası. Bu değişimler nedeniyle de pişik olmadı hiç. Şimdi sleepy ile başlayıp ilerleyen zamanda duruma göre primaya geçmeyi planlıyorum. Eşim ince olduğu için direk primayla başlayalım diyor ama çok fabrikasyon olduğu için ilk zaman istemiyorum. Bakalım
Ben yapamam o kadar eforum olacagını sanmıyorum malesefB
Bende o şekilde yapmayı düşünüyorum ilk aylarda özellikle evde olduğum sürece yaparım diye düşünüyorum, dışarıya çıktığında mecbur zaten
İnşallah yasamaz hiç bi yavrumuz :)Ben de islak mendilleri ilik su ile yikayip onunla silmistim. Pisik ek gidaya geciste olmustu. Ama duzenli pisik kremi de kullanmadim. Zeytinyagi surmustum gecmisti. Cok buyuk bir pisk durumu degildi.
Unibaby nin şampuanını da öneriyorlar ama daha o konuya gelemedim :)Bu unibaby yenidoğandan alıcam bende , çevremdeki herkes memnun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?