Evet annem ben kucukken cok pimpirikliymis (benim gibi), ve sonuc olarak gicik bir ben olmusum kardesimde ise fazla ustune dusmedi. Yere dustu kaldirmadi mesela kardesim de aglamadi. Aman o pis agzina alma bu pis onu yeme vs de demedi ve cok sukur su an kardesim cok saglikli neredeyse hic hasta olmuyor. Boyle rahat olmak lazim hem kendi sagligim hem bebegimin sagligi acisindan. Diyoum ya her seyin farkindayim ama kendime engel olsam bile psikolojik olarak rahat olamiyorum hic hep düşünüyorum. Insallah hormonlarim yaptiriyodur bunlari bana da dogurunca duzelirim.ne kendime ne etrafima eziyet cektiririm

Ben de gyno ferron kullanıyorum Demir hapı olarak ama uzun zaman önce başladım ana şişlikler bir iki haftadır var.. Yine de sorcam Dr a bu gittiğimde..Ama şunu farkettim yürüyüş yapınca rahatlıyor şişlik iniyor sanki.. Hayırlısı bakalım.. Bir de biz Eylül annelerinin hamileliğinin son aylarının sıcaklara kalmasının da bunda etkisi olabilir.. Rabbim korusun bizi de bebişlerimizi de..[/QUOTE]

emsin tabi insallah emerler. Ya ben de calistigim icin gidemiyorum gebelik kurslarina.ama baya faydali sey anlatiyolar anladigim kadariyla. Siz de baya zorluk cekmissiniz

B
Bende o şekilde yapmayı düşünüyorum ilk aylarda özellikle evde olduğum sürece yaparım diye düşünüyorum, dışarıya çıktığında mecbur zaten

Bende öyle bazen en aşağıda hissediyorum bazen yanda bazen en üstte ultrasonda baktığımızda ayakları yukarı doğru kıvrık vaziyette duruyor ama arada ayaklarını indiriyor , dönüyor , esniyor bile olabilir ben hiç tedirginlik duyacağım birşey gibi düşünmedim

Ben anlıyorum aslında ne hissettiğini ve bunun bir çok annede olduğunu düşünüyorum aslında ama biz üstünde durmayıp geri plana atabiliyoruz bence bu düşünceleri. Bu biraz mükemmeliyetçilikten kaynaklanıyor benim ilk bebeğim elinden geldiğince en iyi şekilde büyütebilmek isterim en hijyen, en sağlıklı, en dikkatli vs ama bu şekilde kendimizi yıpratırız diye düşünüyorum. Esnemek zorundayız bebeğimiz her şekilde iyi ve dikkatli bir annesi olduğunu bilecek bakın siz de ikisi arasındaki farkı görüyorsunuz. Kendimizi daha rahat hissetmek için önce kendimize, bebeğimize güvenmeliyiz

Di mi ya. Biraz çabalasın süt istiyorsa. Yok öyle armut piş ağzıma düş.
Kötü denk gelmişsin sen canım. Benim de gece hemşiresi yanıma geldi, bu bebek çok ağlıyor açlıktan olmalı mama verelim dedi. Yok dedim ama gündüz doktorum mememi sıkıp sütün var sık sık göğsünü ver dediği için ona güvendiğimden. Yoksa bende korkup verdirirdim belki. Hastane çantası listemi paylaşmıştım daha önce. Ne biberon var ne mama. Bir yumuşak kaşık var. Heryer eczane zaten mamanın ihtiyaç halinde alınır demiştim.
Rabbim bebeklerimizin rızıklarını geniş eylesin.

kolostrum yani ağız sütü o. Altın değerinde.
Meme ucun çok yumuşak olmalı, Doğum çantana kesinlikle kalkan, alışveriş listene de göğüs pedi eklemelisin
Mevsim nedeniyle biz çok yıkayamayabiliriz. Oğlum 21 aylık ve hiç ıslak mendil kullanmadım poposuna. Baby me’nin özel temizleme pamukları var. Akşamdan Yanıma termosla sıcağa yakın ılık su koyuyordum, bir de küçük kap. 2tane pamuğu o kapta suya batırıp onunla siliyordum poposunu. Tertemiz yapıyor.
Sabaha kadar o su bana yetiyordu, gündüzde yine bir termos.
Ek gıdaya kadar hiç pişik hatırlamam, tabi anne beslenmesi de önemli.
Hala her beze pişik kremi sürmem. Diş çıkarmıyorsa, grip vs gibi bir enfeksiyon durumu yoksa pişik olmuyor . Üstelik benimki baharatlı yemek seviyor yine de olmaz.

Bez konusunda da biz baby me ile başladık, sonra doğallığını daha çok beğendiğimden sleepy kullandık. Sleepy dokusu çok kalın, o yüzden 3aylıkken huggiese geçtik hareketleri kısıtlanmasın diye. Çok çok memnundum hiç sızdırmıyordu ama firma piyasadan çekildi mecbur primaya geçtik. Arada başka daha uygun marka deneyeyim dedim ama sıvıyı emmediklerini, primadan günde 6tane değiştiriyorsam ucuz markada 10 defa değiştirdiğimi fark ettim. Yani totalde aynı fiyata geliyordu. Harcadığım efor da cabası. Bu değişimler nedeniyle de pişik olmadı hiç. Şimdi sleepy ile başlayıp ilerleyen zamanda duruma göre primaya geçmeyi planlıyorum. Eşim ince olduğu için direk primayla başlayalım diyor ama çok fabrikasyon olduğu için ilk zaman istemiyorum. Bakalım

Günaydın kızlar. Sağa ya da sola dönünce çok hareketleniyor, sırtüstü yatmak da konforsuz. Hoşgeldin uykusuz geceler
Evet cnm. Şimdiden sonra zor olacak
Bende sola donemiyorum
Orası çok dolu. Sağa yatıyorum. Aslında sol tarafa yatmak iyiymiş. Sol doluyken sola yatmak olur mu bilmem ki

huriye048 nasılsın canım. Herşey yolundadır inşaallah.
Ya ben sana bir şey danışıcam. Ben progestan iğne oluyorum 2günde bir. Şimdiye kadar 4tane vurulan iğne yüzünden oturamıyordum acıdan. Dün vuran hemşire resmen yan kemiğimin yanına yaptı ve artık sol yanıma dönerken de fena acı çekiyorum ve sol bacağımı sürüklüyorum dünden beri. yanlış yere mi yaptı acaba ya.

Günaydin kızlar..iki gecedir nefessiz kaliyorum ve cok korkutuyo..gecen aksam zor nefes aldigimi farkettim sola döndüm gecmisti bu gece esimi uyandirdim nefes alamiyorum diye cami acti beni pencere kenarina aldi..yarin doktora gidicem ayaklarimda kasintilar icin..12 kilo aldim kilo mu yapiyor anlamadim ama cok korktum..ayaklarim sabah iniyor gece hem kasinmaya hem hafif sismeye basliyor. Yorulduk yolculuktur bayramdir neredeyse hic yatip dinlenmedim..bebisin hareketlerinide daha az hissettim o yuzden..yani basindan sonuna kadar mutsuz bir hamistim hala oyle devam ediyor kizimi cok sevsemde ben bu hamileligi hic sevemedim..

Huggies ten cok fazla olumlu yorum duymustum herkes aynı derttten muzdarip keske devam etseydi diye
Bak bunu öğrendiğimde iyi oldu verimsiz on taneyse verimli altı tane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…