- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
Sütün biberona damladığı beyaz bir uç var valf deniliyor. Onun kaynatılmaması kirli bırakılmaması lazım. O yapışmış olabilir mi birbirine. Çok ince zar gibi bir ucu var kontrol et bakalım.Kızlar benim manüel avent süt sağma makinem vardi lastiklerinden sanirim çekmiyordu en son sütü, bide elektirikli vardi oda aynı çekmiyor çok kullandim ikisinide bunların lastikleri değişiyor mu bilgisi olan var mi?
Ay bunlar çok iyi oluyor. Bende de benzer bişey var. Birleşme noktaları da fermuarlı geniş kundak gibiydi Çok kullandım sıcacık tutuyor. Fiyatı da gayet iyi , çok da şıkKızlar bakın ne aldım bi yakınım da gördüm yumuş yumuş belki sizin de eksiktir. 50 liraya aldım, ici polar 80-100 ölçülü dışı wellsoft. Dogumdan sonra önümüz kış
Çentik ne demek. Oluyor cnmBenim bebeğimi besleyen damarlarımın ikisindr centik var ama bana bile doktorum suan gelişimi takip etmek icin erken 32. Haftadan sonra belli ediyor kendini gelişimi gerimi veya kilosu azmı diye
Çok ciddi derece de düşük değil bence ama canım ben idrarda protein kaçağı sebebi ile bol proteinli beslnemeye başladım bebeğe bayağa yaramış geçen devlet hastanesinde 26+1 de 1080 gram çıktı. Her gün en az 1 öğüne et, balık, tavuk, köfte veya bol kıymalı yemekler ekle; günde 2 kase yoğurt 2 bardak süt iç; yiyebiliyorsan kahvaltıda 2 yumurta ve bol peynir ye ben bu şekilde yiyorum.Günaydın sevgili anneler sün kontrolum vardı 27artı 3 deyiz bebeğimin kilosu 980 gr mış doktorum az dedi sizce de öyle mi yani sizinkiler bu haftalarda kaç kiloydu acaba moralim bozulduproteine daha çok ağırlık ver dedi. Bu sıcaklarda yemek de zor ama mecburum hatırlayabileniniz var mı bu haftalardaki bebek kilosunu
Yaniii arastirdim pek saglikli bilgi bulamadim sma ile ilgili..amniyosentezle belli olur yaziyir nette o zaman genetik testtede belli oluyordur..durumu normallestirmekten baska yolda yok ki..en yakin arkdaasi esim diyorum sana neden soylemedi sen olsan soylermiydin normallestirmekten baska ne yapabilir dedi ki cok hakli dusununce..biraz arastirdim bunun icin yapilan uygulama farkli sanirim.genelde ailede genetikte oluyormus eslerde varmi yok mu diye genetik arastirma yapiliyormus evlenmeden varsa hatta asilama yontemi uygulanip saglikli embriyolar olusturulmaya calisiiliyormus..Anne karnında detaylı ultrasonda belli olmuyor mu acaba ama sanırım gen araştırması yapildiginda çıkıyor.Ya da genelde doğduktan sonrahatta belli bir aya kadar normal çocuklar gibi oluyorlarmış işte daha sonra oturup kalkamamaya basliyorlarmis kasların zayiflamasindan dolayi tedavisi henüz yok ( Allah güç kuvvet versin aileye Allah'tan ümit kesilmez belli mi olur ne mucizeler oluyor..
Magnezyum içiyor musun canım, aç karnına içilince ishal yapıyormuş. Bol bol sıvı al, beslenmeni biraz daha arttır ve de ishali kesebilecek gıdalar tüket muz, patates, şeftali vs. Tabi muhakkak doktoruna haber verKızlar benim de 4 gündür süren ishalim var, farklı başlıklarda bu durumdan dolayı bebeğin gelişimi yavaşlayan olmuş. Endişe ettim, var mı yaşayan bunu ya da bilgisi olan?
Ay ölücem gülmektenYok artık ne alaka yaanasıl bi zulüm bu tıka basa ye öyle git sen oraya benimkininde en büyük menüsü tavuk kizartma pilav biber kizartmasi en agir misafirine bu. Eli inanılmaz lezzetsiz 10 kilo tereyagini dondurucuya öyle bütün koyar çıkarır hafif eritir öyle kesip alacağını alir geri kalan kısmı yine dondurucuya atar. Ama bastan kesiyim yemeklik dondurucuya atiyim yok. O yuzden hep yemekleri kokuyor. Aynı şekilde kurban kesilir utanmasa hayvani direk koycak dolaba hiç önemsemez değişik
Ah yavrum ne zor bişey Allah yardım etsin kşöseyede yaşatmasınKızlar bu arada cok üzgünüz yakin bir arkadasimiz sehir disinda yasiyor bebekleri olmustu bir kac ay önce..bizlerede soylememis bebek sma hastasiymis duyunca esim yıkıldı..avmdeydik hatta magazaya girdim ciktim sariliyo agladi aglayacak falan ne oldugunu anlamadim..sonra anlatti..ileri derecedeymis bir de.. genetik bir hastalik sma ama merak ettigim sey genetik testte falan belli olmaz miydi ? Dogum sonrasi mi anlasiliyor bir tek ? Cocuk hareketsizmis ya da anne karninda tekme atabildi mi acaba hareketsizse anne karninda da oyledir..anlamadilar mi ?sorulmuyor tabii ama kizimin hareketlerini kontrol etmeye basladim sürekli..Allah kimseye yasatmasin..simdi bir doz daha devlet destekli ilac verilcekmis cevap vermezse devlette karsilamiyormus.saglikli bir sekilde cocuk dunyaya getirmek ne buyuk meseleymis meger..
ya sorma aramızda böyle bir muhabbet geçti kaç olması lazım dedi 1000 dedi ben çıktım tabi gözlerim doldu çocugu besleyemedim diye eşim dalga geçiyo benle bana 20 gr lık bişe göster dedi madeni para bile daha ağır neden ağlıosun dedi bir tane ceviz uzatıyo al ye bal tamam şimdi kapandı 20gr diocevabın için teşekkür ederim valla rahatladım allah sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin
Sütün biberona damladığı beyaz bir uç var valf deniliyor. Onun kaynatılmaması kirli bırakılmaması lazım. O yapışmış olabilir mi birbirine. Çok ince zar gibi bir ucu var kontrol et bakalım.
Lactamil marka idi sanırım iki tane uç olan bir pakette satılıyordu hala piyasada varsa. Onlar uyum sağlıyordu eğer sorun valfte ise. Bebek ürünleri mağazalarına bir sor istersen. Yada doğrudan philips firmasını ara görüş çünkü avent ürünlerini aldığın yere değil Philips servis noktalarına götürüyorsun.
Ay bunlar çok iyi oluyor. Bende de benzer bişey var. Birleşme noktaları da fermuarlı geniş kundak gibiydi Çok kullandım sıcacık tutuyor. Fiyatı da gayet iyi , çok da şık
Ne enteresan kişilikler var , öyle analardan böyle evlat napıcaksınAy yok valla iki yıllık evliyim yemegi vs resmen evlendikten sonra ögrendim ama arar bana su yemegi nasıl yapıyorsun buna ne koydun diye sorar :)
Bizimkide fazla arastırır fazla okur fazla dinler her duydugunu uygulamaya calısır cok faydalıymıs der onu ona katar bunu buna karıstırır aktardan cıkmaz herkesin hikayesini dinler hop ordan sana döndürür bi sekilde bi bakarsın konu sen olmussun
Fazlacada boş bogazdır kırar üzer haberi olmaz
Rabbim yardımcımız olsun
Eşimi güzel yetiştirmiş Allah var :)Ne enteresan kişilikler var , öyle analardan böyle evlat napıcaksın
Valla kırılcak bişey yok, iyi yapıyorsunİnterneti benimkide hatmeder yetmez gördügünüde uygular yapmasın bence güzel bişey :)
Ben artık kırılırmı üzülürmü düşünmüyorum direk yok ben onu yemem yok ben onu sevmem diyip geri ceviriyorum :)
Kuyruk yagı kullanılmadıgı sürece dogu yemeklerinde agırlık yapan sadece et oluyor :)Valla kırılcak bişey yok, iyi yapıyorsun
ben yemek konusunda çok seçiciyim, ben egeliyim, eşimin ailesi doğulu ona rağmen yemek konusunda hiç yadırgamadım dedim kendisine de, iş bilen kadın başka ya öylesine bir yemekte yapsa yenebilir durumda oluyor. Yağını salçasını herşeyini biryerlerden getittiryoruz temiz beslenmeye özen gösteriyor tam bana göresadece az yediğimi düşünüyor , ye diye ısrara ediyordu oda azaldı neyseki
Hay Allahım ya oğlu yoksa , gelmeye değermi görmüyor anlamadım. çocuğunu al gel mantığında. en zor ve yoğun döneminde başkasının düzeninde düşünemyiorum Allah mecbur bırakmasın, travmatik bir durum olurBizimki de aynı herşeyi sokluyor, cig köfte mercimekli köfte bile ilginç geliyor banada ama yapıyorlar
Kaynana muhabbetine Hemencik dahil oluyom bende, bana nededi geçen doğumdan 1 hafta sonra gelirsiniz değil mi?? Ayrı sehirlerdeyiz eşim yurtdışı görevinde suan ancak bebeğin doğum zamanı gelicek yetişecek.mi belirsiz. Kim doğumdan 1 hafta sonra hop gider ya benim bildiğim doğum yapana gidilir destek olunur valla nasil sinirlendim. Doğum yapicam sezaryanli 1 hafta sonra gelicem ailelere havalar sıcakmış, mantığa bak
Sadece zeyrtinyağı ve tereyağı kullanıyorlar , zeytinyağlılarıda etli seviyorlar ama eşimin erkek kardeşi var saolsun zeytinyağlı çok sever benim el lezzetimede bayılır , onun sayesinde kayınvalide zeytinyağlı konusunda da kendini geliştirdi, kuşkonmaz bile yapıyor , enginar , börülce veya taze fasulye bol domatesli bunlarıda hakkını vererek yapıyor yani , sadece kendi damak tadına kitlenip kalmamış. Ama onlarda et baştacı evetKuyruk yagı kullanılmadıgı sürece dogu yemeklerinde agırlık yapan sadece et oluyor :)
Bizde misafire asla tavuk verilmez mesela et olucak illaki ailemde gördüm bende öyleyim
Zeytinyaglılar yaparım meze olarak ama o mezedir bi taze fasulye ana yemegimiz olamaz olması icin icine kusbası et yada kemikli et girmesi gerekir kıymada kullanılmaz yinede misafire cok ani baskın değilse verilmez falan :)
Ben yemekte secici değilimdir ama kaynanamın yemeklerinde seciciyim
bence çeker ya kayar tipleride , ben hep düşükte yıkıyorum kıymetli şeyleri zaten 1 kere giyilip yıkandığı içinAy ama kıyafetlerin hepsi 30 demiş cekermi bilemedim 40/60da
Benimkiler ayri zaten yanımda degiller ama cok kirginligim var. Konuşuyorum ariyorum soruyorum ama sanirim sarilip opecek kadar yapamamHepsini yaptik..kizdik öfkelendik yeri geldi simariklik yaptik ama anne baba olmak ne yüce duyguymus katkat anliyorum kiymetlerini..hani ben yine soyleyememde sarilir öperim sessiz konusuruz yineöyle kuvvetli baska hislerim..daha ne kadar sarilirim bilemiyorum ama vaktim varken doya doyaaa yapacagim...
İyi bari ya en azından yiyebiliyorsun kadın sofrada donatsa hep bi eksik :)Sadece zeyrtinyağı ve tereyağı kullanıyorlar , zeytinyağlılarıda etli seviyorlar ama eşimin erkek kardeşi var saolsun zeytinyağlı çok sever benim el lezzetimede bayılır , onun sayesinde kayınvalide zeytinyağlı konusunda da kendini geliştirdi, kuşkonmaz bile yapıyor , enginar , börülce veya taze fasulye bol domatesli bunlarıda hakkını vererek yapıyor yani , sadece kendi damak tadına kitlenip kalmamış. Ama onlarda et baştacı evetgüzelde sıyırıyorlar eti , ben ucundan çekiştiriyorum mesela yerlere yatıyorlar gülmekten, et olduğu kemikte kaldı diyorlar
Dimi yaabence çeker ya kayar tipleride , ben hep düşükte yıkıyorum kıymetli şeyleri zaten 1 kere giyilip yıkandığı için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?