haahahh neyseki sende eşinde yemek konusunda uzak duruyorsunuz, nugget olayıda bombaymış yanlızAyy bi dışarı çıktım kaynatmışsınız valla kazanlarıkaynana yemeklerini bana sorun siz yaprak sarmayı kalmış şehriyeli pilavdan yapar, pilavı bi koca tencere pişirir bi hafta yedirir,taze fasulyenin içine barbunya da koyar daha pişmiş etine denk gelmedim ve 40 senelik evli kadın ev hanımı 4 çocuk annesi bnm ailemi ilk evde ağırladığında nugget yapmıştı dondurulmuş olanlardan yemek takımı bardakları vs hep vitrinde durur daha kullanıldıklarını görmedim evde sadece eşantiyon verilen bardak tabak kullanır, 3 yıllık evliyim en son ne zmn evinde yemek yedim hatırlamıyorum herhalde nişanlıyken fln eşimde aynı şekilde bn en son ne zmn yediysem o zmn yemiştir asla yemez aç olsa bile tokum diyor adam 18 yaşında evden ayrılmış ztn yemeklerinde etkisi büyük bence
Değişik inanç deyince bnmki show yapar hacı hocadan çıkmaz ztn muskası okunmuş suyu eksik olmaz bide yobazlık mertebesinde batıl inançları vardır. İlk hamile kaldığımda eşimi arayıp doğurup kırkım çıkana kdr sakın el sürme karına çok günah demiş. Bnm doktorumun erkek olduğunu duyunca sakın oranı açma çok günah demiştikadının derdi sadece bel altı birinin çocuğumu olmuyor hemen bi hoca bi muska alternatif sunar en olmadı okunmuş nevresim takımı hediye eder resmen tıbba ve bilime tepki olarak gelmiş dünyaya ve herşeyi rüyasında görür asla hiçbirşeye şaşırmaz çnkü o mutlaka rüyasında görmüştür olucakları Bu kdr inançlı dindar geçinir ama ne namaz kılar ne oruç tutar kendi evlatlarına oturup bi hayır dua etmez onu bile para verip başkasına okutur.
Bunlar şu an aklıma gelenler daha neler var neler
ay şaka yapıyorsun ya hahahahahaİyi bari ya en azından yiyebiliyorsun kadın sofrada donatsa hep bi eksik :)
Bi kere yemege cagırdı ailem ablamlar biz gittik
Bende giderken bizimkileri bildigim icin (onlarda sevmiyor yemeklerini) 3 cesit zeytinyaglı soguk meze yapıp götürdüm. Ablam tabi bilmiyor benim getirdiklerimi sözde kaynanama teşekkür etmek eline saglık demek icin cümleye basladı sonra “en cok sunu sunu sunu begendim” dedi. Saydıgı ücüde benim yaptıklarımdı
Dürttüm hemen onları ben yaptım diye
Niye söylemiyorsun diyor ne yapayım su ücünüde ben yapmıstım mı diyeydim sofranın ortasında
Tabi sofrada muhabbet buz kesti ablamın potu üstüne
Bazıları genetik de oluyor canm. Kuzen hep 39 40 haftalarda doğum yaptı. 3 kizi da 2 kilo 2.200 falan doğdu. Kendisi de minyon. Bir hafta geri ya da ileri çok takılma. Şimdi hepsinin maşallahı var. Bazı besinler bebeği çok besliyor. Bir iki hafta onlarla beslen. Sağlıklı dogsun bebisin insalahYaa aslında internette normal yazıyor kilosu için ama doktoruma biraz geri dedi bu hafta iyice kızmaya başladım titiz biri ve sanırım fazla mükemmeliyetçi beni de panikletiyor. Cevabınız için çok teşekkür ederimsağlıkla doğsun bebeklerimiz
Ben minyonum ve çok yemek yiyemem, ama gelişimi iyi dedi doktorum 28+1 de randevuya gittim 1127 gr 36 cm gayet iyi dedi, çok şükür. Ve bizde bebekler 2800-3000 civarı doğar genelde. (biz ve ablamların bebekleri)Günaydın sevgili anneler sün kontrolum vardı 27artı 3 deyiz bebeğimin kilosu 980 gr mış doktorum az dedi sizce de öyle mi yani sizinkiler bu haftalarda kaç kiloydu acaba moralim bozulduproteine daha çok ağırlık ver dedi. Bu sıcaklarda yemek de zor ama mecburum hatırlayabileniniz var mı bu haftalardaki bebek kilosunu
Ah keşke keşke :)ay şaka yapıyorsun ya hahahahaha
Aman Allahım ya çok üzücü gerçekten ,Allah sabır versin. Tabi dikkatli olmalıyız, evhamı sevmem ama anneler biraz bişeylerin yanlış gittiğini hissedebilir bu şekilde bile teşhis konulan bir çok durum varKızlar bu arada cok üzgünüz yakin bir arkadasimiz sehir disinda yasiyor bebekleri olmustu bir kac ay önce..bizlerede soylememis bebek sma hastasiymis duyunca esim yıkıldı..avmdeydik hatta magazaya girdim ciktim sariliyo agladi aglayacak falan ne oldugunu anlamadim..sonra anlatti..ileri derecedeymis bir de.. genetik bir hastalik sma ama merak ettigim sey genetik testte falan belli olmaz miydi ? Dogum sonrasi mi anlasiliyor bir tek ? Cocuk hareketsizmis ya da anne karninda tekme atabildi mi acaba hareketsizse anne karninda da oyledir..anlamadilar mi ?sorulmuyor tabii ama kizimin hareketlerini kontrol etmeye basladim sürekli..Allah kimseye yasatmasin..simdi bir doz daha devlet destekli ilac verilcekmis cevap vermezse devlette karsilamiyormus.saglikli bir sekilde cocuk dunyaya getirmek ne buyuk meseleymis meger..
Canım 30derece soğuk su. benim makinada baby plus&alerji diye bir program var hep onda yıkadım . Çok uzun sürüyor ve göstergede 90 derece yazıyor. Ben manuel 60a düşürdüm beyaz pamukluları. Az biraz çekme yaptı tabi. Renkli olanları ise 40da. İlk gebeliğimde yatmaktan kafayı yemiş gibiydim yıkama sonrası ekstradan 2durulama yaptım, yeğenim çamaşırların asılı olduğu odada oda parfümü sıktı diye toplayıp tekrar durulama yaptım. Sonra çorabına kadar tek tek ütüledim. Biraz da mağazada çalıştığım için sanırım, o kıyafetler yere düşüyor bazen üstüne basılıyor, fabrikalarda kumaşlar yerde geziyor diye.Deneyimli anneler, araştırmacı anne adayları yine bir sorum var
Öykümün kıyafetlerini battaniyelerini vs yıkayacağım
Hepsinde 30 dereceyle ters yıkayıp ters ütüleyin diyor
Aklımda bi yerlerden kalansa bebegin eşyalarını 60 dereceyle yıkamak gerektiği
Şimdi aldıgımız ürünler pamuk oldugu icin 60ta çekebilir diye düşünüyorum ama otuz da cok düşük değil mi?
Birde granül sabunu suda cözdürüp öyle makineye koyun gibi bişey okumustum
Gercekten buna gerek var mı ?
ben değerlerin 140 ın altında olması gerek diye biliyorum.. dolayısıyla normal görünüyor..Kızlar a lık şeker 79
60. Dak. 138
120. Dak. 104 normal demi değerler
Doktor olumlu tavsiyelerde bulunsun elbet ama , kilosu düşük böyle olması lazım gibi şeyler bizleri kötü etkiler hakikaten.Maşallah oğluşuna annesi evet artık düşübmeyecegim her bebek aynı olamazki aslolan sağlıklı olmaları ❤
Aynen canim ...ama kız yabanci uyruklu iyi egitim almis kimseler farketselerde kabullendiler diye dusunuyoruz artik..bakimi masraflari vs.cok zor gercekten..cokcok zorlu buyuk bir karar.Allah bu durumda olan herkese yardim etsin..sukrediyorum her tekme vurusundaAman Allahım ya çok üzücü gerçekten ,Allah sabır versin. Tabi dikkatli olmalıyız, evhamı sevmem ama anneler biraz bişeylerin yanlış gittiğini hissedebilir bu şekilde bile teşhis konulan bir çok durum var
Hahahahaahahah bitirdin beni yooook artık dedirttiAyy bi dışarı çıktım kaynatmışsınız valla kazanlarıkaynana yemeklerini bana sorun siz yaprak sarmayı kalmış şehriyeli pilavdan yapar, pilavı bi koca tencere pişirir bi hafta yedirir,taze fasulyenin içine barbunya da koyar daha pişmiş etine denk gelmedim ve 40 senelik evli kadın ev hanımı 4 çocuk annesi bnm ailemi ilk evde ağırladığında nugget yapmıştı dondurulmuş olanlardan yemek takımı bardakları vs hep vitrinde durur daha kullanıldıklarını görmedim evde sadece eşantiyon verilen bardak tabak kullanır, 3 yıllık evliyim en son ne zmn evinde yemek yedim hatırlamıyorum herhalde nişanlıyken fln eşimde aynı şekilde bn en son ne zmn yediysem o zmn yemiştir asla yemez aç olsa bile tokum diyor adam 18 yaşında evden ayrılmış ztn yemeklerinde etkisi büyük bence
Değişik inanç deyince bnmki show yapar hacı hocadan çıkmaz ztn muskası okunmuş suyu eksik olmaz bide yobazlık mertebesinde batıl inançları vardır. İlk hamile kaldığımda eşimi arayıp doğurup kırkım çıkana kdr sakın el sürme karına çok günah demiş. Bnm doktorumun erkek olduğunu duyunca sakın oranı açma çok günah demiştikadının derdi sadece bel altı birinin çocuğumu olmuyor hemen bi hoca bi muska alternatif sunar en olmadı okunmuş nevresim takımı hediye eder resmen tıbba ve bilime tepki olarak gelmiş dünyaya ve herşeyi rüyasında görür asla hiçbirşeye şaşırmaz çnkü o mutlaka rüyasında görmüştür olucakları Bu kdr inançlı dindar geçinir ama ne namaz kılar ne oruç tutar kendi evlatlarına oturup bi hayır dua etmez onu bile para verip başkasına okutur.
Bunlar şu an aklıma gelenler daha neler var neler
Pazartesi gunu 27+5 olucam o zaman derim sana ne kadarmış kilosu diye ama bana da biraz düşük geldi seninkinin kilosu. Ama bu korkulcak bisey değil kuru üzüm fındık ceviz ağırlık ver özellikle kuru üzüm ve muzun kilo aldırma etkisi yokGünaydın sevgili anneler sün kontrolum vardı 27artı 3 deyiz bebeğimin kilosu 980 gr mış doktorum az dedi sizce de öyle mi yani sizinkiler bu haftalarda kaç kiloydu acaba moralim bozulduproteine daha çok ağırlık ver dedi. Bu sıcaklarda yemek de zor ama mecburum hatırlayabileniniz var mı bu haftalardaki bebek kilosunu
Açlığa gerek yok dediler almadılar ama öncekilerde 70-72 çıkıyordu tesekur ederim sağolun1. Saat normal cikmis aclik da iyiyse sıkıntı yok. Yine de tabiki sonucu görsün kendi doktorunuz
Kızlar benim de 4 gündür süren ishalim var, farklı başlıklarda bu durumdan dolayı bebeğin gelişimi yavaşlayan olmuş. Endişe ettim, var mı yaşayan bunu ya da bilgisi olan?
[/QUOTE
Bizde de böyle misafire tavuk yada sebze yapılmaz. Yapılacaksa sebze zeytinyagli ara sıcaktır. Ana menu mutlaka et olacak gerisi hicbi sekilde tatmin etmez. Allaha bu şekilde hazirliyabilmeyi nasip ettigi icin cok sukur tabj ama her yöre farklıdır egelilerin genelde hafif ve zeytinyağlı sofralari olur her yore farklıKuyruk yagı kullanılmadıgı sürece dogu yemeklerinde agırlık yapan sadece et oluyor :)
Bizde misafire asla tavuk verilmez mesela et olucak illaki ailemde gördüm bende öyleyim
Zeytinyaglılar yaparım meze olarak ama o mezedir bi taze fasulye ana yemegimiz olamaz olması icin icine kusbası et yada kemikli et girmesi gerekir kıymada kullanılmaz yinede misafire cok ani baskın değilse verilmez falan :)
Ben yemekte secici değilimdir ama kaynanamın yemeklerinde seciciyim
Ben herseyi 40 da yikiyorum. Kizdayken de oyle yikayip cift durulama yapiyordum. Kizdan kalma alt acma takimi vardi dura dura sandik lekesi olmus onu 60 da yikadim lekesi cikti. Az bir leke kaldi tekrar yikadim 60 da normal deterjan ile hic leke kalmadi. Sonra 2 defa duruladim.İlk yıkamayı 30 sonrakileri hep 40la yapmaya karar verdim
Ve dedigin gibi cift durulama yapayım topak topak kalıyormus granüller
Granül makinemi bozdu diyen de çok var ben kararsız kaldım toz ya da sıvı mi alsam granül yerine diyeBen herseyi 40 da yikiyorum. Kizdayken de oyle yikayip cift durulama yapiyordum. Kizdan kalma alt acma takimi vardi dura dura sandik lekesi olmus onu 60 da yikadim lekesi cikti. Az bir leke kaldi tekrar yikadim 60 da normal deterjan ile hic leke kalmadi. Sonra 2 defa duruladim.
Benege yeni aldiklarimi makinanin bebek programinda yukamayi dusunuyorum. Hijyen programi. Granul sabun kullanirim yine.
Bilmem granul de cok buyuk parca degil ki. Makina baska seyden bozulmustur.Granül makinemi bozdu diyen de çok var ben kararsız kaldım toz ya da sıvı mi alsam granül yerine diye
Hay Allahım ya oğlu yoksa , gelmeye değermi görmüyor anlamadım. çocuğunu al gel mantığında. en zor ve yoğun döneminde başkasının düzeninde düşünemyiorum Allah mecbur bırakmasın, travmatik bir durum olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?