haahahh neyseki sende eşinde yemek konusunda uzak duruyorsunuz, nugget olayıda bombaymış yanlız Aman Allahım yaa çok zor ve yorucu geldi , bide hayatın telaşesi içinde böyle ilginçliklerle uğraşmak çok fena ya

ay şaka yapıyorsun ya hahahahaha

Bazıları genetik de oluyor canm. Kuzen hep 39 40 haftalarda doğum yaptı. 3 kizi da 2 kilo 2.200 falan doğdu. Kendisi de minyon. Bir hafta geri ya da ileri çok takılma. Şimdi hepsinin maşallahı var. Bazı besinler bebeği çok besliyor. Bir iki hafta onlarla beslen. Sağlıklı dogsun bebisin insalah

Ben minyonum ve çok yemek yiyemem, ama gelişimi iyi dedi doktorum 28+1 de randevuya gittim 1127 gr 36 cm gayet iyi dedi, çok şükür. Ve bizde bebekler 2800-3000 civarı doğar genelde. (biz ve ablamların bebekleri)
Sana tavsiyem, kahvaltında yumurta,peynir,ceviz,yeşillik vs eksik etme, hergün soğuk süt ve ayran,yoğurt,cacık tüketmeye bak. Meyve, tatlı,karbonhidran minimum düzeyde. Haftada 1-2 balık, haftada 2-3 et,köfte besin değeri yüksek baklagiller, yeşil mercimek mutlaka. Yanında bol salata ekmeksiz tüket. Bu şekilde bebeği güzel beslemiş olursun

Aman Allahım ya çok üzücü gerçekten ,Allah sabır versin. Tabi dikkatli olmalıyız, evhamı sevmem ama anneler biraz bişeylerin yanlış gittiğini hissedebilir bu şekilde bile teşhis konulan bir çok durum var

Canım 30derece soğuk su. benim makinada baby plus&alerji diye bir program var hep onda yıkadım . Çok uzun sürüyor ve göstergede 90 derece yazıyor. Ben manuel 60a düşürdüm beyaz pamukluları. Az biraz çekme yaptı tabi. Renkli olanları ise 40da. İlk gebeliğimde yatmaktan kafayı yemiş gibiydim yıkama sonrası ekstradan 2durulama yaptım, yeğenim çamaşırların asılı olduğu odada oda parfümü sıktı diye toplayıp tekrar durulama yaptım. Sonra çorabına kadar tek tek ütüledim. Biraz da mağazada çalıştığım için sanırım, o kıyafetler yere düşüyor bazen üstüne basılıyor, fabrikalarda kumaşlar yerde geziyor diye.
Yıkama sırasında sıvı detarjan kullandım makinayı bozuyor diyen var granül için ama detarjan gözüne değilde çamaşırların olduğu yere dökmek gerekiyormuş sanırım granülü. Öyle olunca bozulmuyormuş.
İlk yıkama sonrasındakileri 40da yıkadım. Tabi kusmuk kalıntılarını suyun altında tutup öyle makinaya attım.

Maşallah oğluşuna annesi evet artık düşübmeyecegim her bebek aynı olamazki aslolan sağlıklı olmaları ❤
Doktor olumlu tavsiyelerde bulunsun elbet ama , kilosu düşük böyle olması lazım gibi şeyler bizleri kötü etkiler hakikaten.
Benim 6 haftalık bir düşüğüm olmuştu , sonra tekrar hamile kaldım hep aynı doktorla devam ettim. Daha minicik 8 haftalıkken falan doktorum dediki kocaman bebek olmuş artık dedi dünyalar benim oldu , hatta randevudan çıkınca ben güldüm eşime dedimki kocaman bebek diyor minnacık daha dedim ne kadar olumlu pozitif düşünce bana çok iyi gelmişti, seni anlıyorum o yüzden ama çok ufak rakamlara takılma , hızlıca toparlanır. yeterki bizim kendimiz düzeltebileceğimiz şeyler olsuni müdaheleye gerek olmasın , bir kaç tavsiye işi çözer ki ciddi bir şeyde yok anladığım kadarıyla

Aynen canim ...ama kız yabanci uyruklu iyi egitim almis kimseler farketselerde kabullendiler diye dusunuyoruz artik..bakimi masraflari vs.cok zor gercekten..cokcok zorlu buyuk bir karar.Allah bu durumda olan herkese yardim etsin..sukrediyorum her tekme vurusunda

Hahahahaahahah bitirdin beni yooook artık dedirtti aman o muskasi biseysi uzak olsun sizden

Pazartesi gunu 27+5 olucam o zaman derim sana ne kadarmış kilosu diye ama bana da biraz düşük geldi seninkinin kilosu. Ama bu korkulcak bisey değil kuru üzüm fındık ceviz ağırlık ver özellikle kuru üzüm ve muzun kilo aldırma etkisi yok

Canim doktoruna danis. Seni yonlendirir. Aman bol su ic.

Kızlar benim de 4 gündür süren ishalim var, farklı başlıklarda bu durumdan dolayı bebeğin gelişimi yavaşlayan olmuş. Endişe ettim, var mı yaşayan bunu ya da bilgisi olan?
[/QUOTE

Bizde de böyle misafire tavuk yada sebze yapılmaz. Yapılacaksa sebze zeytinyagli ara sıcaktır. Ana menu mutlaka et olacak gerisi hicbi sekilde tatmin etmez. Allaha bu şekilde hazirliyabilmeyi nasip ettigi icin cok sukur tabj ama her yöre farklıdır egelilerin genelde hafif ve zeytinyağlı sofralari olur her yore farklı

İlk yıkamayı 30 sonrakileri hep 40la yapmaya karar verdim
Ve dedigin gibi cift durulama yapayım topak topak kalıyormus granüller
Ben herseyi 40 da yikiyorum. Kizdayken de oyle yikayip cift durulama yapiyordum. Kizdan kalma alt acma takimi vardi dura dura sandik lekesi olmus onu 60 da yikadim lekesi cikti. Az bir leke kaldi tekrar yikadim 60 da normal deterjan ile hic leke kalmadi. Sonra 2 defa duruladim.
Benege yeni aldiklarimi makinanin bebek programinda yukamayi dusunuyorum. Hijyen programi. Granul sabun kullanirim yine.

Granül makinemi bozdu diyen de çok var ben kararsız kaldım toz ya da sıvı mi alsam granül yerine diye

Oğlu tam o ara gelicek, belki doğumdan bir kaç gün önce belki bir kaç gün sonra, insallah bekler babasını ablası gibi aceleci davranmaz. Anladigim kadarıyla gelmeyi düşünmüyor sevgili kayınvalide haliyle oğlunu da uzun zamandır görmüyor yurtdışı görevinden dolayı, bebekte doğunca hemen kendine kosacagimizi dusunuyo, havalar sıcakmış esiminde izni varmış. Mantığa bak yeni sezaryanli kadin yeni bebek ve çocukla gelicek. Normalde doğum yapana gidilmez mi halbuki bir annem gelicek gurbette tek başına doğum yapicam belkide eşim olmazsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…