ben 1-2 firmadan bilgi aldım canım, biri Amerikaya gönderiyor. Diğeri Florence hastanesi bünyesinde muhafaza ediliyor.Kizlar bu kordon kanı ve kordon bankasiyla ilgili detayli bilgisi olan var mi ?doktorumuzda vardi
Ücreti neymis islemin canim sordun mu ?ben 1-2 firmadan bilgi aldım canım, biri Amerikaya gönderiyor. Diğeri Florence hastanesi bünyesinde muhafaza ediliyor.
Doğum gerçekleşince doktor tarafından göbek kanı toplanıyor. ve kit içerisine yerleştiriliyor. Öncelikle incelemeye alınıyor yeterli derecede kök hücre var mı diye , olmayabiliyormuşta. Eğer şartlara uygun ise ilgili merkeze 24 saat içerisindeulaştırılarak -190 derecede muhafaza ediliyor. 18 yaşından sonra çocuğun kararı ile tamam veya devam deniliyor.
Nasıl yani camasırların icine mi atayım direk granülüCanım 30derece soğuk su. benim makinada baby plus&alerji diye bir program var hep onda yıkadım . Çok uzun sürüyor ve göstergede 90 derece yazıyor. Ben manuel 60a düşürdüm beyaz pamukluları. Az biraz çekme yaptı tabi. Renkli olanları ise 40da. İlk gebeliğimde yatmaktan kafayı yemiş gibiydim yıkama sonrası ekstradan 2durulama yaptım, yeğenim çamaşırların asılı olduğu odada oda parfümü sıktı diye toplayıp tekrar durulama yaptım. Sonra çorabına kadar tek tek ütüledim. Biraz da mağazada çalıştığım için sanırım, o kıyafetler yere düşüyor bazen üstüne basılıyor, fabrikalarda kumaşlar yerde geziyor diye.
Yıkama sırasında sıvı detarjan kullandım makinayı bozuyor diyen var granül için ama detarjan gözüne değilde çamaşırların olduğu yere dökmek gerekiyormuş sanırım granülü. Öyle olunca bozulmuyormuş.
İlk yıkama sonrasındakileri 40da yıkadım. Tabi kusmuk kalıntılarını suyun altında tutup öyle makinaya attım.
Canim bebek gormek isteyen kaldirir poposunu gelir gorur. Esine de simdiden konus ben 1 haftalik ameliyatliyken evden cikip yolculuk yapamam diye uyar bastan.Aynen canım çok kararliyim muhtemel eşimde gitmek istiycek annem babam çocuğumu görsün diye ama ben gitmiycem. Doğumdan 3 gün sonra bende ateşlendim, süt gelmeyip biran inince mastit oldum çok kötüydü göğüsler süt dolu ama sagilmiyor tas olmus çok kötüydü ateş titreme, sıcak havlu koyarak sağdık az az sonra duzeldi
Ay evet cok sükür gercekten :)Bizde de böyle misafire tavuk yada sebze yapılmaz. Yapılacaksa sebze zeytinyagli ara sıcaktır. Ana menu mutlaka et olacak gerisi hicbi sekilde tatmin etmez. Allaha bu şekilde hazirliyabilmeyi nasip ettigi icin cok sukur tabj ama her yöre farklıdır egelilerin genelde hafif ve zeytinyağlı sofralari olur her yore farklı
Cekiyormu 40da peki ?Ben herseyi 40 da yikiyorum. Kizdayken de oyle yikayip cift durulama yapiyordum. Kizdan kalma alt acma takimi vardi dura dura sandik lekesi olmus onu 60 da yikadim lekesi cikti. Az bir leke kaldi tekrar yikadim 60 da normal deterjan ile hic leke kalmadi. Sonra 2 defa duruladim.
Benege yeni aldiklarimi makinanin bebek programinda yukamayi dusunuyorum. Hijyen programi. Granul sabun kullanirim yine.
A101 de bugun indirimde satıcaktıKızlar şokta ki küvete baktım ama güzel değil içi tıpali ve tıpası cok basit su kesin akıtır. O yuzden almadım tipasiz bisey alırım
bir kaç ay önce sordum tam hatırlamıyorum amaÜcreti neymis islemin canim sordun mu ?
Ay dün aynı seyi bi arkadasla konustukKizlar selam,
Acaba bizim kadar temizlik, is guc konusan baska bir millet var midir? Ev isi, yemek, fatura, is hayati... bunlarin hepsi hayatin parcasi. Elbette yapacagiz, biz ne kadar yapacaksak eslerimiz de o kadar yapacak. Bazen iyi yapacagiz bazen kotu. Bence once biz bunu kabullenmeliyiz. Yoksa erkeklerin tuzu kuru. Bugun isyerinde kahvalti vardi. Sagolsun bizim beyler hazir seyler alip, masanin bas kosesine kuruldular. Hanimlar yine mutfakta yok peynir kes, yok simitleri diz... bu bana cok ayip ve garip geliyor. Ayni sartlarda ayni isi yapiyoruz, ama bu basit isler is yerinde bile kadina kaliyo. Boyle asalak erkekler yetistiriyoruz. Okulumuzdaki yabanci erkek hocalar kendi elleriyle kekler, omletler yapip geldiler, hatta biri oglunu da alip gelmis, kahvalti boyunca ilgilendi. Bence biz de bazi seyleri yanlis yapiyoruz. Hep en iyi olmak zorunda degiliz. En iyi es, en iyi anne, en iyi gelin. Bu devirde bunlari konusmak bile ne kadar uzucu. Millet marsa gidiyo. Yaani sevgili anneler, kabullenelim, kimsenin hizmetcisi degiliz, hic bir sey yapmak zorunda degiliz, icimizden geldigince, imkanlarimiz dogrultusunda ne yaparsak yapacagiz. Birakin ev tozlu olsun. Toz almak bizim fitratimizda mi var? Ev tozluysa, yemek yoksa bu eslerimizin de sorumlulugu. Ogrenmeliler.
Canım benim bir arkadaşım 6 aylık haline dönüyorsun hemen doğum ardından ona göre al atlet pijama vs demişti. Ben normalde m giyiyorum, large oldum dolayısıyla large alacağımkızlar lohusa pijama aldıdınız mıı
ikinci cocugu olanlar ne tavsiye edersiniz
kendi bedenime göre mi seçmem gerekiyo lohusa takımını da
yoksa atıyorum bedenim m ise lohusa takımı xl mi almam gerekir?
internetten bakıoyurm da kestiremedim valla
haahahh neyseki sende eşinde yemek konusunda uzak duruyorsunuz, nugget olayıda bombaymış yanlızAman Allahım yaa çok zor ve yorucu geldi , bide hayatın telaşesi içinde böyle ilginçliklerle uğraşmak çok fena ya
Hahahahaahahah bitirdin beni yooook artık dedirttiaman o muskasi biseysi uzak olsun sizden
Sana katılıyorum. Benim babam çamaşırda asar, yemekte yapar öyle bir ailede yetiştim.Kizlar selam,
Acaba bizim kadar temizlik, is guc konusan baska bir millet var midir? Ev isi, yemek, fatura, is hayati... bunlarin hepsi hayatin parcasi. Elbette yapacagiz, biz ne kadar yapacaksak eslerimiz de o kadar yapacak. Bazen iyi yapacagiz bazen kotu. Bence once biz bunu kabullenmeliyiz. Yoksa erkeklerin tuzu kuru. Bugun isyerinde kahvalti vardi. Sagolsun bizim beyler hazir seyler alip, masanin bas kosesine kuruldular. Hanimlar yine mutfakta yok peynir kes, yok simitleri diz... bu bana cok ayip ve garip geliyor. Ayni sartlarda ayni isi yapiyoruz, ama bu basit isler is yerinde bile kadina kaliyo. Boyle asalak erkekler yetistiriyoruz. Okulumuzdaki yabanci erkek hocalar kendi elleriyle kekler, omletler yapip geldiler, hatta biri oglunu da alip gelmis, kahvalti boyunca ilgilendi. Bence biz de bazi seyleri yanlis yapiyoruz. Hep en iyi olmak zorunda degiliz. En iyi es, en iyi anne, en iyi gelin. Bu devirde bunlari konusmak bile ne kadar uzucu. Millet marsa gidiyo. Yaani sevgili anneler, kabullenelim, kimsenin hizmetcisi degiliz, hic bir sey yapmak zorunda degiliz, icimizden geldigince, imkanlarimiz dogrultusunda ne yaparsak yapacagiz. Birakin ev tozlu olsun. Toz almak bizim fitratimizda mi var? Ev tozluysa, yemek yoksa bu eslerimizin de sorumlulugu. Ogrenmeliler.
Ne münasebet eşinin ve çocukların ihtiyacı olunan yerde koşa koşa annesine gidecek değil ya, bence herşey usulune göre yapılmalı. Annesiyle hasret gidermenin zamanımı, kayınvalide istiyorsa gelsinCanim bebek gormek isteyen kaldirir poposunu gelir gorur. Esine de simdiden konus ben 1 haftalik ameliyatliyken evden cikip yolculuk yapamam diye uyar bastan.
Gidecekse kendisi tek gitsin. Cok hassas donemler cidden. Kendileri grip olsa nazlarindan niyazlarindan gecilmiyor.
bu arada benim eniştem ablamın eşi misafirlere çayda koyar , serviste yapar. Temizlikte yapar, kahvaltı hazırlar. büyük eniştem kahvaltıda sıcak şeyler ona aittir.Yumurta, ekmek kızartma ,sucuk pişirme vs.Sana katılıyorum. Benim babam çamaşırda asar, yemekte yapar öyle bir ailede yetiştim.
Ama genel olarak ben şu şekilde bakıyorum olaya, Bazı şeyler bize doğuştan kodlanmış. öncelikle yetiştirilme tarzımızı köklerimizi silip atamıyoruz , Bu şekilde bu zihniyetle yetiştiriliyoruz. Hem erkek hem kızlar için konuşuyorum. Kişiler meziyet ve el yatkınlığına göre , beden gücümüze göre görev veya iş paylaşımı yapmak durumunda kalıyor. Şimdi benim eşim ampul değişimi, tadilat, evin güvenlik kontrolü vs. yapıyor. Ben yemek yapıyorum ve bunu gerçekten keyifle severek ve özenle yapıyorum. Eşimin eline ne yemek yapmak nede yer silmek yakışmıyor, görmemiş bilmiyor. Ama ev toparlama ,süpürme ben hastaysam veya yoksam ütü yapıyor. Açıkçası kadın kadına yakışanı, erkek erkeğe yakışanı bölüşünce keyifli oluyor. Sorumluluk paylaşmak yatkınlığa göre dağılım oluyor. işyeri veya farklı bir ortam için değil , bu mantık ev düzenimzle başlıyor. Şimdi ben,im annem ben küçükken gel kızım musluğu tamir edelim demiyor , gerektiği yerde lazım olur her meziyet kazanılmalı kesinlikle fakat, bu işi önce babaya bırakıyoruz.
Saygı, paylaşım ve sorumluluk bilinci varsa görev gibi değil gereklilik gibi görüyorum. Karşı tarafduyarsızsa ve her iş size bakıyorsa evet hizmetçilik ama öyle yada böyle duyarlılık ve iş bölüşülme durumu varsa keyifli bir yol arkadaşlığı benim içinAma şimdiki nesil daha bilinçli bizler çocuklarımızı çok yönlü yetiştirebiliriz diye düşünüyorum
Bizde de pazar kahvaltıları eşime aittir elimi sürmem :)bu arada benim eniştem ablamın eşi misafirlere çayda koyar , serviste yapar. Temizlikte yapar, kahvaltı hazırlar. büyük eniştem kahvaltıda sıcak şeyler ona aittir.Yumurta, ekmek kızartma ,sucuk pişirme vs.
Görüyorum hoşuma gidiyor. Ama benim eşim doğulu malesef eli hiç yakışmıyor, o mümkünse sadece mutfağa gelince meyve alıp çıksın yaniarabasını kontrol etsin, evin badanasıyla ilgiliensin , çöpleri fln atsın
Ne güzelBizde de pazar kahvaltıları eşime aittir elimi sürmem :)
Bi evlilik nasıl baslarsa öyle gider benim eşimde ev işi yemek bulasık temizlik bilmezdi Karadenizli höt höt erkeklerden ama madem bende eve para getiriyorum herşeyi ortak yapıyoruz hatta yardımcı alıyorum ama arada süpürge acmak gerekiyor hic elime almadım simdiye kadar diyebilirim :)
Canim bebek gormek isteyen kaldirir poposunu gelir gorur. Esine de simdiden konus ben 1 haftalik ameliyatliyken evden cikip yolculuk yapamam diye uyar bastan.
Gidecekse kendisi tek gitsin. Cok hassas donemler cidden. Kendileri grip olsa nazlarindan niyazlarindan gecilmiyor.
güzelmiş canım güle güle kullan,Happymomy
Bana normalde xs olur, şimdi S beden aldım, 2. alternatif olarak gayet iyi rahat olur yani, boyunu kısaltmam lazım yanlız
Bunları lcw den aldım bugün geldi , birde hamile pijaması ve geceliği alacağım
Eki Görüntüle 2278395 Eki Görüntüle 2278396
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?