Kizlar bu kordon kanı ve kordon bankasiyla ilgili detayli bilgisi olan var mi ?doktorumuzda vardi
ben 1-2 firmadan bilgi aldım canım, biri Amerikaya gönderiyor. Diğeri Florence hastanesi bünyesinde muhafaza ediliyor.
Doğum gerçekleşince doktor tarafından göbek kanı toplanıyor. ve kit içerisine yerleştiriliyor. Öncelikle incelemeye alınıyor yeterli derecede kök hücre var mı diye , olmayabiliyormuşta. Eğer şartlara uygun ise ilgili merkeze 24 saat içerisindeulaştırılarak -190 derecede muhafaza ediliyor. 18 yaşından sonra çocuğun kararı ile tamam veya devam deniliyor.

Ücreti neymis islemin canim sordun mu ?

Nasıl yani camasırların icine mi atayım direk granülü
Bende suda eritip koyanı duydum
40 derece yeterli diye okudum bikaç blokta ama bilemedim 90 cokmus cidden

Canim bebek gormek isteyen kaldirir poposunu gelir gorur. Esine de simdiden konus ben 1 haftalik ameliyatliyken evden cikip yolculuk yapamam diye uyar bastan.
Gidecekse kendisi tek gitsin. Cok hassas donemler cidden. Kendileri grip olsa nazlarindan niyazlarindan gecilmiyor.

Ay evet cok sükür gercekten :)
Ben meze de cok severim bolcada yaparım ama işte misafire anca meze olur ana yemek olarak sunmam :)

Cekiyormu 40da peki ?
Granül sabunu nasıl kullanıyorsun

Kizlar selam,
Acaba bizim kadar temizlik, is guc konusan baska bir millet var midir? Ev isi, yemek, fatura, is hayati... bunlarin hepsi hayatin parcasi. Elbette yapacagiz, biz ne kadar yapacaksak eslerimiz de o kadar yapacak. Bazen iyi yapacagiz bazen kotu. Bence once biz bunu kabullenmeliyiz. Yoksa erkeklerin tuzu kuru. Bugun isyerinde kahvalti vardi. Sagolsun bizim beyler hazir seyler alip, masanin bas kosesine kuruldular. Hanimlar yine mutfakta yok peynir kes, yok simitleri diz... bu bana cok ayip ve garip geliyor. Ayni sartlarda ayni isi yapiyoruz, ama bu basit isler is yerinde bile kadina kaliyo. Boyle asalak erkekler yetistiriyoruz. Okulumuzdaki yabanci erkek hocalar kendi elleriyle kekler, omletler yapip geldiler, hatta biri oglunu da alip gelmis, kahvalti boyunca ilgilendi. Bence biz de bazi seyleri yanlis yapiyoruz. Hep en iyi olmak zorunda degiliz. En iyi es, en iyi anne, en iyi gelin. Bu devirde bunlari konusmak bile ne kadar uzucu. Millet marsa gidiyo. Yaani sevgili anneler, kabullenelim, kimsenin hizmetcisi degiliz, hic bir sey yapmak zorunda degiliz, icimizden geldigince, imkanlarimiz dogrultusunda ne yaparsak yapacagiz. Birakin ev tozlu olsun. Toz almak bizim fitratimizda mi var? Ev tozluysa, yemek yoksa bu eslerimizin de sorumlulugu. Ogrenmeliler.

Ücreti neymis islemin canim sordun mu ?
bir kaç ay önce sordum tam hatırlamıyorum ama
Yurtdışı uzantılı firma 25 yıllık saklama için 2200 €uro + kalanı 3 taksit yapabiliyor. 15 yıllık 1600 € + kdv
Florence 2500 ilk sene kit içinde sonra her yıl 100Doar gibi bişeydi yanılmıyorsam,

Ay dün aynı seyi bi arkadasla konustuk
İş yerinde mutfaktaydık arkadas kahve yapıyordu ben bulasıklarımı yıkıyordum kapının önünden bikaç erkek arkadas gecti bizede yapsana diyerek. Neden elin ayagın tutmuyor mu diyesimiz geldi. Kadınsın ya görevmiş gibi kahve yapıyorsan ooo bana mı yapıyorsun diye baslıyorlar hemen bende ordaydım kıza hic banada yapsana demek aklımın ucundan gecmedi ama erkekler öyle değil kendilerini üstün varlık kabul ediyorlar

Canım benim bir arkadaşım 6 aylık haline dönüyorsun hemen doğum ardından ona göre al atlet pijama vs demişti. Ben normalde m giyiyorum, large oldum dolayısıyla large alacağım

Hahahahaahahah bitirdin beni yooook artık dedirtti aman o muskasi biseysi uzak olsun sizden

Ya işte kızlar ilk başta mesafeliyim dediğimde yargılayabilirsiniz belki ama inanın bu noktalara öyle kolay kolay gelmedim gerçekten hayatımın büyük kısmını onların benden uzak durmasını sağlamak için planlıyorum çünkü ufacık bie taviz versem tepeme çıkarlar,evimden çıkmazlar bütün özelime müdahale ederler öylede bir aile karadenizliler 35 yıldır egede yaşıyorlar ama baktığınızda sanki köyden dün çıkmış gibiler kendilerini hiç geliştirmemişler eşim ve abileri ztn kopup gitmiş hep uzak duruyor. İnanın elle tutulucak tek bir iyi taraf olsa tutardım ama herşey mi falso olur. Kp ahlaktan bahseder biraz mini etek bi şort giysek evlerine gidemeyiz ama dostu varmış kv dindar geçinir hacı hocadan çıkmaz kocasına çocuklarına muska yaptırır habire yani gerçekten ailemden o kdr farklı o kdr uzak insanlar ki anlatsam şoka girersiniz

Sana katılıyorum. Benim babam çamaşırda asar, yemekte yapar öyle bir ailede yetiştim.
Ama genel olarak ben şu şekilde bakıyorum olaya, Bazı şeyler bize doğuştan kodlanmış. öncelikle yetiştirilme tarzımızı köklerimizi silip atamıyoruz , Bu şekilde bu zihniyetle yetiştiriliyoruz. Hem erkek hem kızlar için konuşuyorum. Kişiler meziyet ve el yatkınlığına göre , beden gücümüze göre görev veya iş paylaşımı yapmak durumunda kalıyor. Şimdi benim eşim ampul değişimi, tadilat, evin güvenlik kontrolü vs. yapıyor. Ben yemek yapıyorum ve bunu gerçekten keyifle severek ve özenle yapıyorum. Eşimin eline ne yemek yapmak nede yer silmek yakışmıyor, görmemiş bilmiyor. Ama ev toparlama ,süpürme ben hastaysam veya yoksam ütü yapıyor. Açıkçası kadın kadına yakışanı, erkek erkeğe yakışanı bölüşünce keyifli oluyor. Sorumluluk paylaşmak yatkınlığa göre dağılım oluyor. işyeri veya farklı bir ortam için değil , bu mantık ev düzenimzle başlıyor. Şimdi ben,im annem ben küçükken gel kızım musluğu tamir edelim demiyor , gerektiği yerde lazım olur her meziyet kazanılmalı kesinlikle fakat, bu işi önce babaya bırakıyoruz.
Saygı, paylaşım ve sorumluluk bilinci varsa görev gibi değil gereklilik gibi görüyorum. Karşı tarafduyarsızsa ve her iş size bakıyorsa evet hizmetçilik ama öyle yada böyle duyarlılık ve iş bölüşülme durumu varsa keyifli bir yol arkadaşlığı benim için Ama şimdiki nesil daha bilinçli bizler çocuklarımızı çok yönlü yetiştirebiliriz diye düşünüyorum

Ne münasebet eşinin ve çocukların ihtiyacı olunan yerde koşa koşa annesine gidecek değil ya, bence herşey usulune göre yapılmalı. Annesiyle hasret gidermenin zamanımı, kayınvalide istiyorsa gelsin

bu arada benim eniştem ablamın eşi misafirlere çayda koyar , serviste yapar. Temizlikte yapar, kahvaltı hazırlar. büyük eniştem kahvaltıda sıcak şeyler ona aittir.Yumurta, ekmek kızartma ,sucuk pişirme vs.
Görüyorum hoşuma gidiyor. Ama benim eşim doğulu malesef eli hiç yakışmıyor, o mümkünse sadece mutfağa gelince meyve alıp çıksın yani arabasını kontrol etsin, evin badanasıyla ilgiliensin , çöpleri fln atsın

Bizde de pazar kahvaltıları eşime aittir elimi sürmem :)
Bi evlilik nasıl baslarsa öyle gider benim eşimde ev işi yemek bulasık temizlik bilmezdi Karadenizli höt höt erkeklerden ama madem bende eve para getiriyorum herşeyi ortak yapıyoruz hatta yardımcı alıyorum ama arada süpürge acmak gerekiyor hic elime almadım simdiye kadar diyebilirim :)

Ne güzel eşimde yardıma ihtiyaç varmı geleyimmi diyor yok diyorum çünkü mutfak benim alanım, seviyorum. Simit ekmek vs al istersen diyorum. iş yapılacağı zaman beraber kalkışıyoruz toparlamaya girişiyoruz mesela ben mutfağa, o yatak odası ve salon Bir şekilde paylaşımlı ve duyarlı olmak gerekiyor. Diğer türlü ben kendimi kötü hissederim olay çıkarırım, zaten içimde feminislik var

Benim eşim de bir süre raporluydu ki o zamanlar ben kötüydüm mide bulantısı vs.yasiyordum her işi o yaptı yemek temizlik.ben sadece bulaşık makinesi yerleştirdim.İse başladı şimdi de ben raporluyum ama eşim yine yemek yapar süpürge açar.Bekarken mecburen yapiyordu önceden bildiği için yabancılık çekmedi çok şükür:))yani iş aslında annelerde bitiyor öğretecekler erkek çocuklarına her şeyden önce kendileri için ilerde kendilerine bakma yetileri olması için

Kizim da 23 günlükken eşimin işi dolayısıyla mecbur gitmiştim annem ve kayınvalide arasında minicik bebekle gidip geldim çok bunaldim, şimdi bu hatayı asla yapmicam, eşim isterse gider gelir ki dayanamaz mutlaka gider

güzelmiş canım güle güle kullan,
ben de bilmiyorum ki kilo alır mıyım almaz mıyım
şu an olan doğumdan sonra da olur diyolar ama bakıcam bakalım internetten beden kestirmek de zor iş valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…