Teşekkür ederim, şimdi sen kendi kalıbını daha iyi bilirsin ama pijamalar genelde bol kesim oluyor, büyük beden alırsan omuzlarından düşer kolu uzun gelir. Kilo alımına göre bak ama gerçek bedenindende uzaklaşmayın derim.güzelmiş canım güle güle kullan,
ben de bilmiyorum ki kilo alır mıyım almaz mıyım
şu an olan doğumdan sonra da olur diyolar ama bakıcam bakalım internetten beden kestirmek de zor iş valla
Benimde açlık 77 1.saat 154 2.saat 126 çıktı dr normal dediBenim 75 lik yükleme 1. Saat 143, 2 saat 142 çıkmıştı doktor normal dedi ama
Bizde de pazar kahvaltıları eşime aittir elimi sürmem :)
Bi evlilik nasıl baslarsa öyle gider benim eşimde ev işi yemek bulasık temizlik bilmezdi Karadenizli höt höt erkeklerden ama madem bende eve para getiriyorum herşeyi ortak yapıyoruz hatta yardımcı alıyorum ama arada süpürge acmak gerekiyor hic elime almadım simdiye kadar diyebilirim :)
Neye alıştırırsan öyle gidiyor. Benim eşim de trabzonlu. Haftasonu kahvaltısı ondadır. Bayaa mükellef sofra kurar. Akşamdan bulaşık falan varsa onları da halleder. İlk gebeliğimde yine riskli olduğu için eşim sadece Pazar günü izinli olmasına rağmen kahvaltı sonrası tüm Evi süpürdü sildi gidip Pazar’ı marketi yaptı. Geçen yaz menemen (kışlık konserve) yapımına kv geldi yardıma. Bir de ne görsünNe güzeleşimde yardıma ihtiyaç varmı geleyimmi diyor yok diyorum çünkü mutfak benim alanım, seviyorum. Simit ekmek vs al istersen diyorum. iş yapılacağı zaman beraber kalkışıyoruz toparlamaya girişiyoruz mesela ben mutfağa, o yatak odası ve salon Bir şekilde paylaşımlı ve duyarlı olmak gerekiyor. Diğer türlü ben kendimi kötü hissederim olay çıkarırım, zaten içimde feminislik var
Eşiniz görmemesine rağmen yapıyor çünkü içinden geliyor ne güzel, şimdi hiç içinden gelmeyen bir adama sen şu domates biberleri ayıkla, evi sil süpür diyemezsin desende 1 kez yapar 2.sinde yine söylemen istemen gerekir oda çok gitmez yani. O yüzden her erkeği genelleyip aynı kalıba sokmaya çalışmak doğru değil. Bende cam silemem, ağır iş yapamam halı kaldırıp silkeleyemem benimde yapamadığım değil yapmaya bile yeltenmediğim öyle çok şey var kiNeye alıştırırsan öyle gidiyor. Benim eşim de trabzonlu. Haftasonu kahvaltısı ondadır. Bayaa mükellef sofra kurar. Akşamdan bulaşık falan varsa onları da halleder. İlk gebeliğimde yine riskli olduğu için eşim sadece Pazar günü izinli olmasına rağmen kahvaltı sonrası tüm Evi süpürdü sildi gidip Pazar’ı marketi yaptı. Geçen yaz menemen (kışlık konserve) yapımına kv geldi yardıma. Bir de ne görsünoğlu oturmuş domates biber doğruyor , yetmedi bütün kavanozları oğlu kapattı. İş bitimi eşim bir ara yanımızda yokken kv oğlumun bekarken kalkıp kendine bir bardak su almışlığı yoktur benden isterdi onu bile dedi. Hayat müşterek dedim geçiştirdim. Ne eşinden ne oğullarından görmüş yazık, o yüzden uzatmadım. Ben oğullarıma kek yapmasını da toz almasını da öğreticem inşaallah
Oooohoo Yok artikbir kaç ay önce sordum tam hatırlamıyorum ama
Yurtdışı uzantılı firma 25 yıllık saklama için 2200 €uro + kalanı 3 taksit yapabiliyor. 15 yıllık 1600 € + kdv
Florence 2500 ilk sene kit içinde sonra her yıl 100Doar gibi bişeydi yanılmıyorsam,
Yok hic kinamam valla çünkü yasayan bilir benimkilerde 28 yildir istanbulda ama medeniyetten cok uzaklar daha bi kere kapımı çalıp biseye ihtiyaciniz var mi demedi aramiz 10 dakika olmasına rağmen. O yuzden ne edersen kendine edersin kendi kendine diyorum. Böyle kafam rahat kendileri bu hale getirdi. Sende uzak dur boşverYa işte kızlar ilk başta mesafeliyim dediğimde yargılayabilirsiniz belki ama inanın bu noktalara öyle kolay kolay gelmedim gerçekten hayatımın büyük kısmını onların benden uzak durmasını sağlamak için planlıyorum çünkü ufacık bie taviz versem tepeme çıkarlar,evimden çıkmazlar bütün özelime müdahale ederler öylede bir aile karadenizliler 35 yıldır egede yaşıyorlar ama baktığınızda sanki köyden dün çıkmış gibiler kendilerini hiç geliştirmemişler eşim ve abileri ztn kopup gitmiş hep uzak duruyor. İnanın elle tutulucak tek bir iyi taraf olsa tutardım ama herşey mi falso olur. Kp ahlaktan bahseder biraz mini etek bi şort giysek evlerine gidemeyiz ama dostu varmış kv dindar geçinir hacı hocadan çıkmaz kocasına çocuklarına muska yaptırır habire yani gerçekten ailemden o kdr farklı o kdr uzak insanlar ki anlatsam şoka girersiniz
Iste bu yuzden hep diyorum ki erkek cocugu yetistirmek ayri bir meziyet..Allahtan universiteye gitmis esim..memlekete gittgimizde oradaki erkekleri gordukce tiksiniyorum..kadinlar mutfaktan cikmiyor kv dem de dahil..kadin kahvaltidan kalkiyo oglen ne yapacagini dusunuyo gulesim geliyo..hayatlari eslerinin karnini doyurmak temizlik yapmak..esim orada yasasa muhtemelen hödük olup cikardi..annem yemek yapar babam agir is yaptirmazdi bende boyle gordum hep..toplumda yadirgiyor bir keresinde kalabalik ortamda haftasonu temizlik gunumuz veriyorum eline bezi dedim diye kv demin gozleri yuvalarindan oynadiKizlar selam,
Acaba bizim kadar temizlik, is guc konusan baska bir millet var midir? Ev isi, yemek, fatura, is hayati... bunlarin hepsi hayatin parcasi. Elbette yapacagiz, biz ne kadar yapacaksak eslerimiz de o kadar yapacak. Bazen iyi yapacagiz bazen kotu. Bence once biz bunu kabullenmeliyiz. Yoksa erkeklerin tuzu kuru. Bugun isyerinde kahvalti vardi. Sagolsun bizim beyler hazir seyler alip, masanin bas kosesine kuruldular. Hanimlar yine mutfakta yok peynir kes, yok simitleri diz... bu bana cok ayip ve garip geliyor. Ayni sartlarda ayni isi yapiyoruz, ama bu basit isler is yerinde bile kadina kaliyo. Boyle asalak erkekler yetistiriyoruz. Okulumuzdaki yabanci erkek hocalar kendi elleriyle kekler, omletler yapip geldiler, hatta biri oglunu da alip gelmis, kahvalti boyunca ilgilendi. Bence biz de bazi seyleri yanlis yapiyoruz. Hep en iyi olmak zorunda degiliz. En iyi es, en iyi anne, en iyi gelin. Bu devirde bunlari konusmak bile ne kadar uzucu. Millet marsa gidiyo. Yaani sevgili anneler, kabullenelim, kimsenin hizmetcisi degiliz, hic bir sey yapmak zorunda degiliz, icimizden geldigince, imkanlarimiz dogrultusunda ne yaparsak yapacagiz. Birakin ev tozlu olsun. Toz almak bizim fitratimizda mi var? Ev tozluysa, yemek yoksa bu eslerimizin de sorumlulugu. Ogrenmeliler.
Şokta 10 tl idi a101de 25 tl soktaki tıpali onu beğenmedim a101 de ki de tipaliysa onu da almam ki galiba tipali brosurde gördüğüme göreA101 de bugun indirimde satıcaktı
Tam egeli beslenme tarzı vallahi hayranım hep mideler hafif olur salata olayını denicem şuan hayal edemedim deneyip görelim :)ben egeliyim ama sizin gbi düşünüyorum misafire evet et-köfteli ana yemek yaparız, ama zeytinyağlı çeşidimiz fazladır salata bolcadır. Yani 6 kişilik misafire 10 kişilik salata fln yaparız onlar yemesede oturur biz yeriz.
bu arada ben yemeklerden sonra bir tabak dolusu salata yiyorum sindirime çok iyi geliyor
Gercekten nasıl baslarsa öyle gidiyor :)Neye alıştırırsan öyle gidiyor. Benim eşim de trabzonlu. Haftasonu kahvaltısı ondadır. Bayaa mükellef sofra kurar. Akşamdan bulaşık falan varsa onları da halleder. İlk gebeliğimde yine riskli olduğu için eşim sadece Pazar günü izinli olmasına rağmen kahvaltı sonrası tüm Evi süpürdü sildi gidip Pazar’ı marketi yaptı. Geçen yaz menemen (kışlık konserve) yapımına kv geldi yardıma. Bir de ne görsünoğlu oturmuş domates biber doğruyor , yetmedi bütün kavanozları oğlu kapattı. İş bitimi eşim bir ara yanımızda yokken kv oğlumun bekarken kalkıp kendine bir bardak su almışlığı yoktur benden isterdi onu bile dedi. Hayat müşterek dedim geçiştirdim. Ne eşinden ne oğullarından görmüş yazık, o yüzden uzatmadım. Ben oğullarıma kek yapmasını da toz almasını da öğreticem inşaallah
Aa 25tl ise ve tıpalıysa e bebekten falan al hic gerek yok marketeŞokta 10 tl idi a101de 25 tl soktaki tıpali onu beğenmedim a101 de ki de tipaliysa onu da almam ki galiba tipali brosurde gördüğüme göre
Bende bebegimin kıyafetlerini 60da yıkadım dalan roxy kullandım yıkadıktan sora kontrol ettim kalıntı falan yoktu bende çekme olayı olmadı renklerine ayırarak yıkadım bebek penye battaniyeleri 40da yıkadım 60da onlar toplanma oluyo utulerken sıkıntı sen yinede bildigin gibi yap sora ceker falanİlk yıkamayı 30 sonrakileri hep 40la yapmaya karar verdim
Ve dedigin gibi cift durulama yapayım topak topak kalıyormus granüller
öğrenciyken eşim kardeşiyle aynı evde kalıyordu. Erkek kardeşi yemekten anlıyor eşim temizliktenIste bu yuzden hep diyorum ki erkek cocugu yetistirmek ayri bir meziyet..Allahtan universiteye gitmis esim..memlekete gittgimizde oradaki erkekleri gordukce tiksiniyorum..kadinlar mutfaktan cikmiyor kv dem de dahil..kadin kahvaltidan kalkiyo oglen ne yapacagini dusunuyo gulesim geliyo..hayatlari eslerinin karnini doyurmak temizlik yapmak..esim orada yasasa muhtemelen hödük olup cikardi..annem yemek yapar babam agir is yaptirmazdi bende boyle gordum hep..toplumda yadirgiyor bir keresinde kalabalik ortamda haftasonu temizlik gunumuz veriyorum eline bezi dedim diye kv demin gozleri yuvalarindan oynadiesimde dedi ki toplum icinde soyleme bosver..alissinlar soyledim soylicemde demistim..valla bu düzen inanilmaz canimi sıkıyor..yani birde magruz kalsam kafayi yerdim herhalde..dusunsene calisiyorsun ev isi yapiyorsun cocuk oluyor ona bakiyorsun..imkansiz tek basina üstesinden gelmek..herkes sorumlulugunu bilmeli biri yapiyorsa biri kaldirmali..agir is varsa el atmali..onlarin canda bizimki ne
Bende öyle düşündüm canımAa 25tl ise ve tıpalıysa e bebekten falan al hic gerek yok markete
evet mide rahatlığına çok alışığım fazla yesem veya geç yesem midem ağrır,ağırlık hissederim mutsuz olurum.Tam egeli beslenme tarzı vallahi hayranım hep mideler hafif olur salata olayını denicem şuan hayal edemedim deneyip görelim :)
Normal deterjan gozune koyup kullandim ben. Dalan marka miydi neydi yanlis hatirlamiyorsam. Beyaz sabun gibi kokuyordu.Cekiyormu 40da peki ?
Granül sabunu nasıl kullanıyorsun
Riske giricem 60 değil ama 40ta yıkayacagım :)Bende bebegimin kıyafetlerini 60da yıkadım dalan roxy kullandım yıkadıktan sora kontrol ettim kalıntı falan yoktu bende çekme olayı olmadı renklerine ayırarak yıkadım bebek penye battaniyeleri 40da yıkadım 60da onlar toplanma oluyo utulerken sıkıntı sen yinede bildigin gibi yap sora ceker falan
Gecen bezleri alırken indirimdeydi bende dalan aldım bakalım deneyecegim bu aksam :)Normal deterjan gozune koyup kullandim ben. Dalan marka miydi neydi yanlis hatirlamiyorsam. Beyaz sabun gibi kokuyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?