- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Banada doktor verdi ama almadım yazın sıcak olur elbise altına giyemem diye zaten uyurken çıkarıyormuşsun hic gerek yokBu gaz olayi super. Bende deneyecegim. 2 cocukla ev ve is hic kolay olmayacak. En iyisi gazlayip ev isini ona satmak. Zaten beraber yapiyoruz temizligi. O supuruyor ama kiyi kose kaliyor. Ogretmek lazim. Ben de vileda ile siliyorum. Yemek yapmak zor geliyor bana da. Aksamlari cok yorgun hissediyorum. Bazen ayaklarim bacaklarim sisiyor. Hala varis corabimi almadim.
Evet başladım extra durulamalı programla bakalım sonuc ne olcakHadi bakalim40ta iyidir 2 durulama yapabilirsin
Bence bir dahiliyeye gözükün benim de vardı crp değerim beş olması gerekirken 92 çıktı ilaca başlandı biraz rahatladım inşallah değer de düşer bir az önceKızlar benim de 4 gündür süren ishalim var, farklı başlıklarda bu durumdan dolayı bebeğin gelişimi yavaşlayan olmuş. Endişe ettim, var mı yaşayan bunu ya da bilgisi olan?
Bende almadım çorabı hep bi korku ama hava 30 dereceyse benim hissettigim 330 derece o yuzden nasil giyicem diye uzatmaları oynuyorumBu gaz olayi super. Bende deneyecegim. 2 cocukla ev ve is hic kolay olmayacak. En iyisi gazlayip ev isini ona satmak. Zaten beraber yapiyoruz temizligi. O supuruyor ama kiyi kose kaliyor. Ogretmek lazim. Ben de vileda ile siliyorum. Yemek yapmak zor geliyor bana da. Aksamlari cok yorgun hissediyorum. Bazen ayaklarim bacaklarim sisiyor. Hala varis corabimi almadim.
Benimde dün aşağıya vuruyodu sora döndü yukarıya vuruyo kaburgama sürekli değiştirir bence şuan yerini2 gundur bebek asagiya vurup duruyor cok rahatsiz edici bir his. Acaba endiselenmem gereken bir sey mi var normal midir ?
HayırlısıEvet başladım extra durulamalı programla bakalım sonuc ne olcak
SüpersinnnnKızlar benim bi oğlum var Allah nasip ederse ikinci oğlum olacak ve henüz tek bir iğne bile almadım, önce eksik belirlemek istiyorum, abisinden birçok şey kalacak zaten, düzensiz ve gereksiz bişey almak istemedim ve bu listeyi internetten buldum, zaten artık tecrübeli olduğum için bu liste üzerinden belirlemek istiyorum, belki sizlere de yardımcı olur
Bebek İçin
Giyim
Beslenme
- Mevsime uygun 8–10 adet günlük tulum (Yenidoğan, 0–3 ay)
- Kısa ve uzun kollu body 8–10 adet (Yenidoğan, 0–3 ay)
- Patikli pantolon 8–10 adet (Yenidoğan, 0–3 ay)
- Tek parça tulum pijama 4–5 adet (Yenidoğan, 0–3 ay)
- Bebek eldiveni (kendini çizmemesi için)
- Bebek çorabı
- Bebek beresi
- Kış için kuş tüyü astronot tulum
Bakım
- Emzik (damaklı ve damaksız yenidoğan için. Bebek hangi türü kabul ederse)
- Emzirme önlüğü
- Emzik saklama kutusu
- Emzik tutucusu
- Biberon 3–4 adet
- Biberon temizleme fırçası
- Biberon steril makinesi (şart değil ama kolaylık sağlıyor)
- Biberon ısıtıcısı (şart değil ama kolaylık sağlıyor)
Banyo
- Temassız ateş ölçer
- Tırnak makası ve Törpü
- Saç fırçası
- Burun aspiratörü
- Bebek Bezi (Bebeğin doğum kilosuna göre)
- Pişik Kremi
- Alt değiştirme pedi
- Pudra
- Yeni Doğan Islak mendili
- Bebek pamuğu (Çapak, kir vb. suyla temizlemek için)
- Bebek şampuanı
- Bebek losyonu
- Bebek yağı
- Bebek deterjanı ve yumuşatıcısı
Oda Eşyası
- Bebek küveti
- Küvet filesi
- Maşrapa ve kovası
- Su termometresi
- Sünger
- Bebek bornozu ve havlu
Yolculuk
- Bebek yatağı
-Koruyucu alez
-Nevresim takımı 2–3 adet
-Yatak kenar koruyucu
-Reflü yastığı
-Yorgan- 2 adet pamuklu battaniye (bebeğin yatak dışında yattığı yerlere sermek için)
- 2 adet penye battaniye
- 2 adet yün battaniye
- Muslin örtü 5–6 adet
- Omuz örtüsü
- Ağız Bezi 20 adet
- Emzirme Yastığı
- Alt Değiştirme masası ve matı
- Kamera veya Telsiz
- Nem makinesi
- Bez Çöp Kovası ve Torbası
Anne için
- Travel system bebek arabası
- Bebek bakım çantası
- Termos çantası (Sağılmış süt ve biberon için)
- Alt değiştirme matı
- Baby sling
- Emzirme Sütyeni 3–4 adet
- Emzirme atleti 3–4 adet
- Emzirme gecelik ve sabahlık 3–4 adet
- Lohusa kilodu
- Doğum sonrası pedi
- Doğum sonrası korsesi
- Doğum sonrası krem
- Göğüs Ucu Kremi
- Göğüs pompası
- Göğüs pedi
- Göğüs kalkanı
- Göğüs ucu çıkarıcı
- Göğüs ısıtıcısı (şart değil, ihtiyaç olursa)
- Süt saklama gereçleri
Korkma kendini yormuşsundur.2 gundur bebek asagiya vurup duruyor cok rahatsiz edici bir his. Acaba endiselenmem gereken bir sey mi var normal midir ?
Benim çoğunlukla aşağı vuruyor, doktora sordum baktı ayakları aşağıdaymış sıkıntı olmaz dedi2 gundur bebek asagiya vurup duruyor cok rahatsiz edici bir his. Acaba endiselenmem gereken bir sey mi var normal midir ?
Ohhh maşallahYeni anne adayları bebeğimin eşyalarını 40la ekstra duruluma yaparak ancak sıkma ölcüsünü düşürerek yıkadım (normalde 1200 secerim 800 sectim ve kolay ütü butonuma bastım az kırısmasını saglıyor) ve herhangi bir cekme olmadı (ürünlerin tamamında 30 derece diyordu)
Granül sabun kullandım ve topaklanma vs olmadı (dalan marka)
Ben bide ne olur ne olmaz diye renk koruyucu mendil koymustum iyikide koymusum beyazlarda aralarda desenliler vardı ama boya veren olmamıstı ama renklilerde pembe bişeyler boya vermiş birbirine gecmedi şükür sayesinde
Aklınızda olsun sizinde :)
Renk koruyucu mendili ilk kez duyuyorum. Nasıl bir seyYeni anne adayları bebeğimin eşyalarını 40la ekstra duruluma yaparak ancak sıkma ölcüsünü düşürerek yıkadım (normalde 1200 secerim 800 sectim ve kolay ütü butonuma bastım az kırısmasını saglıyor) ve herhangi bir cekme olmadı (ürünlerin tamamında 30 derece diyordu)
Granül sabun kullandım ve topaklanma vs olmadı (dalan marka)
Ben bide ne olur ne olmaz diye renk koruyucu mendil koymustum iyikide koymusum beyazlarda aralarda desenliler vardı ama boya veren olmamıstı ama renklilerde pembe bişeyler boya vermiş birbirine gecmedi şükür sayesinde
Aklınızda olsun sizinde :)
Her makine farklı ama hassas yazanda yaptımOhhh maşallahgüle güle kirletin inşallah. Sentetik bölümünde mi yıkattın pamuklu mu?
Ben renklileri yıkarken özellikle 40 ile yıkayacaksam mutlaka kullanırım hele kotlar deli gibi renk verdigi icinRenk koruyucu mendili ilk kez duyuyorum. Nasıl bir sey
Herkesin bir imtihanı var su hayatta sükür ki basarıyla atlatmıssınGalerimi kurcalarken eski fotoğraflarımı gördüm eski ve zayıf, iğnelerimi reçetelerimi istenilen belgeleri, anestezi almadan önce çekildiğim fotoğrafları gözümde ki korkuyu endişeyi gördüm.. 24ümde karşılaştığım zorlukları, halbuki o zaman en güçlüsü benden beni kimse alt edemezdi, öyle güçlüydüm ki ilkokulda aşı olucam diye okuldan kaçan çocuk gitmiş hergün kendine 3er tane iğne yapan o devasal güçlü kadın gelmiş. Karnı ağrısa doktora gitmekten korkup derdini içerde yaşamaya çalışan çocuk gitmiş, ameliyathanelerde başına hiç geleceğini düşünmediği üstelik en utandığı zorluk gelmiş o güçlü kadının. Korkup kaçamadım bu sefer aşıdan elim mahkumdu, doktora gitmicem banane diyemedim randevumdan 1saat önce doktor kapısında bekledim. Çünkü ben çok güçlüydüm pozitif kişiliğimden bişey eksilmemeli insanlar bana acımamalı, yazık ne küçük burda ne işi var gibi gözlerle bakmamaliydi halimden memnun gibiydim, bi yolu vardı çünkü tutunabildigim en büyük dalım bi yolu olmasıydı. Ilk ameliyathaneye girerken eşimde giremez mi diye sorduğumda aldığım cevap karşısında gözlerim dolmamalıydı çok güçlü bi anne olacaktım ben. Ne çok şişmişim neler biriktirmişim bi galeri tüm hayatımı endişelerimi korkularımı film şeridi misali hatırlattı. Cok güçlüydüm aslında ama sanırım gücüm tükendi bu sefer duygusallaşmamak için tutamıyorum kendimi, yada gücüm yada pilim bitti bilmiyorum. O fotoğrafları görünce biri sırtımdan kamburu aldı ve güç sarfetmeme gerek kalmadı gibi. Oturup kızımı seviyo olmak karnımı okşuyor olmak ne biliyim belki herşeyi tarif ederim de bu duyguyu edemem. Niye buraya yazdım onuda bilmiyorum ama birinin karşısına geçip duygulanamiyorum o pozitif güçlü imajımı zedelemek istemiyorum ama güçsüzüm işte.. Yazdım öylesine buralarda not dursun ilerde bunları okuyup zamanın unutturduğu duygularım olarak kalsın istemiyorum. Belki yeniden güçlü olurum onu kucağıma aldığımda belki
Insallah teyzesi evet cok şükür bu imihani başarıyla verdim. Çok şükür kimseyi Allahım hassas noktasıyla imtihan etmesin. Herşey cok daha güzel olucakHerkesin bir imtihanı var su hayatta sükür ki basarıyla atlatmıssın
Gecmişe cakılı kalmadıgın sürece hatırlamanın veya dile dökmenin bence hic bir mahsuru yok :)
Hem ilerde belki bakıp gülümsersinde kızınla :)
Yaaaa o nasıl kaynana Allahım uzak etsin.Ayy bi dışarı çıktım kaynatmışsınız valla kazanlarıkaynana yemeklerini bana sorun siz yaprak sarmayı kalmış şehriyeli pilavdan yapar, pilavı bi koca tencere pişirir bi hafta yedirir,taze fasulyenin içine barbunya da koyar daha pişmiş etine denk gelmedim ve 40 senelik evli kadın ev hanımı 4 çocuk annesi bnm ailemi ilk evde ağırladığında nugget yapmıştı dondurulmuş olanlardan yemek takımı bardakları vs hep vitrinde durur daha kullanıldıklarını görmedim evde sadece eşantiyon verilen bardak tabak kullanır, 3 yıllık evliyim en son ne zmn evinde yemek yedim hatırlamıyorum herhalde nişanlıyken fln eşimde aynı şekilde bn en son ne zmn yediysem o zmn yemiştir asla yemez aç olsa bile tokum diyor adam 18 yaşında evden ayrılmış ztn yemeklerinde etkisi büyük bence
Değişik inanç deyince bnmki show yapar hacı hocadan çıkmaz ztn muskası okunmuş suyu eksik olmaz bide yobazlık mertebesinde batıl inançları vardır. İlk hamile kaldığımda eşimi arayıp doğurup kırkım çıkana kdr sakın el sürme karına çok günah demiş. Bnm doktorumun erkek olduğunu duyunca sakın oranı açma çok günah demiştikadının derdi sadece bel altı birinin çocuğumu olmuyor hemen bi hoca bi muska alternatif sunar en olmadı okunmuş nevresim takımı hediye eder resmen tıbba ve bilime tepki olarak gelmiş dünyaya ve herşeyi rüyasında görür asla hiçbirşeye şaşırmaz çnkü o mutlaka rüyasında görmüştür olucakları Bu kdr inançlı dindar geçinir ama ne namaz kılar ne oruç tutar kendi evlatlarına oturup bi hayır dua etmez onu bile para verip başkasına okutur.
Bunlar şu an aklıma gelenler daha neler var neler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?