Banada doktor verdi ama almadım yazın sıcak olur elbise altına giyemem diye zaten uyurken çıkarıyormuşsun hic gerek yok
Gazla bacım valla böyle calısıyorlar bir yaptıgını beş söyle teşekkürler et ah sende olmasan de ver gazı gitsin

Kızlar benim de 4 gündür süren ishalim var, farklı başlıklarda bu durumdan dolayı bebeğin gelişimi yavaşlayan olmuş. Endişe ettim, var mı yaşayan bunu ya da bilgisi olan?
Bence bir dahiliyeye gözükün benim de vardı crp değerim beş olması gerekirken 92 çıktı ilaca başlandı biraz rahatladım inşallah değer de düşer bir az önce

Bende almadım çorabı hep bi korku ama hava 30 dereceyse benim hissettigim 330 derece o yuzden nasil giyicem diye uzatmaları oynuyorum

Kızlar benim bi oğlum var Allah nasip ederse ikinci oğlum olacak ve henüz tek bir iğne bile almadım, önce eksik belirlemek istiyorum, abisinden birçok şey kalacak zaten, düzensiz ve gereksiz bişey almak istemedim ve bu listeyi internetten buldum, zaten artık tecrübeli olduğum için bu liste üzerinden belirlemek istiyorum, belki sizlere de yardımcı olur

Bebek İçin

Giyim

• Mevsime uygun 8–10 adet günlük tulum (Yenidoğan, 0–3 ay)
  • Kısa ve uzun kollu body 8–10 adet (Yenidoğan, 0–3 ay)
  • Patikli pantolon 8–10 adet (Yenidoğan, 0–3 ay)
  • Tek parça tulum pijama 4–5 adet (Yenidoğan, 0–3 ay)
  • Bebek eldiveni (kendini çizmemesi için)
  • Bebek çorabı
  • Bebek beresi
  • Kış için kuş tüyü astronot tulum
Beslenme

• Emzik (damaklı ve damaksız yenidoğan için. Bebek hangi türü kabul ederse)
  • Emzirme önlüğü
  • Emzik saklama kutusu
  • Emzik tutucusu
  • Biberon 3–4 adet
  • Biberon temizleme fırçası
  • Biberon steril makinesi (şart değil ama kolaylık sağlıyor)
  • Biberon ısıtıcısı (şart değil ama kolaylık sağlıyor)
Bakım

• Temassız ateş ölçer
  • Tırnak makası ve Törpü
  • Saç fırçası
  • Burun aspiratörü
  • Bebek Bezi (Bebeğin doğum kilosuna göre)
  • Pişik Kremi
  • Alt değiştirme pedi
  • Pudra
  • Yeni Doğan Islak mendili
  • Bebek pamuğu (Çapak, kir vb. suyla temizlemek için)
  • Bebek şampuanı
  • Bebek losyonu
  • Bebek yağı
  • Bebek deterjanı ve yumuşatıcısı
Banyo

• Bebek küveti
  • Küvet filesi
  • Maşrapa ve kovası
  • Su termometresi
  • Sünger
  • Bebek bornozu ve havlu
Oda Eşyası

• Bebek yatağı
    -Koruyucu alez
    -Nevresim takımı 2–3 adet
    -Yatak kenar koruyucu
    -Reflü yastığı
    -Yorgan
  • 2 adet pamuklu battaniye (bebeğin yatak dışında yattığı yerlere sermek için)
  • 2 adet penye battaniye
  • 2 adet yün battaniye
  • Muslin örtü 5–6 adet
  • Omuz örtüsü
  • Ağız Bezi 20 adet
  • Emzirme Yastığı
  • Alt Değiştirme masası ve matı
  • Kamera veya Telsiz
  • Nem makinesi
  • Bez Çöp Kovası ve Torbası
Yolculuk

• Travel system bebek arabası
  • Bebek bakım çantası
  • Termos çantası (Sağılmış süt ve biberon için)
  • Alt değiştirme matı
  • Baby sling
Anne için

• Emzirme Sütyeni 3–4 adet
  • Emzirme atleti 3–4 adet
  • Emzirme gecelik ve sabahlık 3–4 adet
  • Lohusa kilodu
  • Doğum sonrası pedi
  • Doğum sonrası korsesi
  • Doğum sonrası krem
  • Göğüs Ucu Kremi
  • Göğüs pompası
  • Göğüs pedi
  • Göğüs kalkanı
  • Göğüs ucu çıkarıcı
  • Göğüs ısıtıcısı (şart değil, ihtiyaç olursa)
  • Süt saklama gereçleri

Süpersinnnn
Bide hastane cantanı yapınca paylasırsan sevinirim

Yeni anne adayları bebeğimin eşyalarını 40la ekstra duruluma yaparak ancak sıkma ölcüsünü düşürerek yıkadım (normalde 1200 secerim 800 sectim ve kolay ütü butonuma bastım az kırısmasını saglıyor) ve herhangi bir cekme olmadı (ürünlerin tamamında 30 derece diyordu)
Granül sabun kullandım ve topaklanma vs olmadı (dalan marka)
Ben bide ne olur ne olmaz diye renk koruyucu mendil koymustum iyikide koymusum beyazlarda aralarda desenliler vardı ama boya veren olmamıstı ama renklilerde pembe bişeyler boya vermiş birbirine gecmedi şükür sayesinde
Aklınızda olsun sizinde :)

Ohhh maşallah güle güle kirletin inşallah. Sentetik bölümünde mi yıkattın pamuklu mu?

Renk koruyucu mendili ilk kez duyuyorum. Nasıl bir sey

Galerimi kurcalarken eski fotoğraflarımı gördüm eski ve zayıf, iğnelerimi reçetelerimi istenilen belgeleri, anestezi almadan önce çekildiğim fotoğrafları gözümde ki korkuyu endişeyi gördüm.. 24ümde karşılaştığım zorlukları, halbuki o zaman en güçlüsü benden beni kimse alt edemezdi, öyle güçlüydüm ki ilkokulda aşı olucam diye okuldan kaçan çocuk gitmiş hergün kendine 3er tane iğne yapan o devasal güçlü kadın gelmiş. Karnı ağrısa doktora gitmekten korkup derdini içerde yaşamaya çalışan çocuk gitmiş, ameliyathanelerde başına hiç geleceğini düşünmediği üstelik en utandığı zorluk gelmiş o güçlü kadının. Korkup kaçamadım bu sefer aşıdan elim mahkumdu, doktora gitmicem banane diyemedim randevumdan 1saat önce doktor kapısında bekledim. Çünkü ben çok güçlüydüm pozitif kişiliğimden bişey eksilmemeli insanlar bana acımamalı, yazık ne küçük burda ne işi var gibi gözlerle bakmamaliydi halimden memnun gibiydim, bi yolu vardı çünkü tutunabildigim en büyük dalım bi yolu olmasıydı. Ilk ameliyathaneye girerken eşimde giremez mi diye sorduğumda aldığım cevap karşısında gözlerim dolmamalıydı çok güçlü bi anne olacaktım ben. Ne çok şişmişim neler biriktirmişim bi galeri tüm hayatımı endişelerimi korkularımı film şeridi misali hatırlattı. Cok güçlüydüm aslında ama sanırım gücüm tükendi bu sefer duygusallaşmamak için tutamıyorum kendimi, yada gücüm yada pilim bitti bilmiyorum. O fotoğrafları görünce biri sırtımdan kamburu aldı ve güç sarfetmeme gerek kalmadı gibi. Oturup kızımı seviyo olmak karnımı okşuyor olmak ne biliyim belki herşeyi tarif ederim de bu duyguyu edemem. Niye buraya yazdım onuda bilmiyorum ama birinin karşısına geçip duygulanamiyorum o pozitif güçlü imajımı zedelemek istemiyorum ama güçsüzüm işte.. Yazdım öylesine buralarda not dursun ilerde bunları okuyup zamanın unutturduğu duygularım olarak kalsın istemiyorum. Belki yeniden güçlü olurum onu kucağıma aldığımda belki

Ohhh maşallah güle güle kirletin inşallah. Sentetik bölümünde mi yıkattın pamuklu mu?
Her makine farklı ama hassas yazanda yaptım
Zaten herşeyiyle oynadıgım icin önemli düeil bence
Yarısı doldu her seferinde o yüzden süreyi 1 saat yaptım mesela işte durulamayı eksta durulama sectim sıkma ayarını düşürdüm vs kendi kendime yeni program yaptım diyebilirim:)

Renk koruyucu mendili ilk kez duyuyorum. Nasıl bir sey
Ben renklileri yıkarken özellikle 40 ile yıkayacaksam mutlaka kullanırım hele kotlar deli gibi renk verdigi icin
Alman icadı bişey bicok marketlerde satılıyor asagıya örneklerini koydum bir pakette on tane var her yıkamada korktugun bulasıcak renkli vs varsa bir tane koyuyorsun yetiyor
Bide beyazlar icin olanı var oda ekstra beyazlatıyor resmen

Eklentiler

• 56EE7F5C-B8B3-498B-8C65-9C7F369E096A.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 31
Herkesin bir imtihanı var su hayatta sükür ki basarıyla atlatmıssın
Gecmişe cakılı kalmadıgın sürece hatırlamanın veya dile dökmenin bence hic bir mahsuru yok :)
Hem ilerde belki bakıp gülümsersinde kızınla :)

Insallah teyzesi evet cok şükür bu imihani başarıyla verdim. Çok şükür kimseyi Allahım hassas noktasıyla imtihan etmesin. Herşey cok daha güzel olucak

Yaaaa o nasıl kaynana Allahım uzak etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…