Ya sadece hediyelikte değil o kadar cok ıncık cıncık var ki evlenirken bu kadar cok alısverişe cıkmamıstım

Ben de oyle dusunuyorum acikcasi hastanede cikolata ikram edilir mevlut yapip hediyelik vermek istiyorum abartmadan. Dedigin gibi durumlar el verse herkes en guzelini ister ama sartlara gore yapiyoruz. Yeterki saglikla gelsinler kuzularimiz

Aynı düşüncedeyim
Benimde bitki yetiştirme kitimde saksıya değil kutunun üstüne etiket yapıstırıcaz (kutu nasıl olsa cöpe gidicek) veya dağıtacağım kokuda pleksi den isim etiketi yazıyor onu gayet rahat kopartıp sonradan dolum yaparak bile kullanabilirler
Ben nişanımdada düğünümdede böyle hediyeler yaptırdım zaten bi dünya para veriyoruz bari kalıcı olsun hala fidanlarımın büyümesini ceker gönderirler mesela

Valla canim bende senin gibi dusunuyorum kendi acimi mi dusunucem hastane odasinda milleti memnun etmeyi mi :6) cekim icin gecelik aldim kapi susumu kendim yapicam kecedende magnet bitti gitti..hastaneye gelende tıkınmasin zaten yakinlarim gelir kimsede ayiplamaz bi zahmet onlar bana cikolata getirsin ziyarete geliyorlar mantiken ben niye yapiyorum

ben sadece çikolata düşünüyordum ama makrome anahtarlık yaptırmayı da düşünüyorum belli de olmaz

Ben de öyle yapıcam, hastanede sadece çikolata. Çok sıcaklayan olur diye de soğuk su ve meyve suyu dolapta durur.
Bikaç ay sonra da mevlüt olur inşallah, o zaman da küçük bi havlu, kullanılabilecek bi sabun, bir de tabi şeker. Bir pakette de bunları vermeyi düşünüyorum.
Bu hediyelik işi baya sektör olmuş, ucuzu da var pahalısı da, o kuyuya girildi mi çıkılmaz :)
Yine de allah herkesin gönlüne göre versin

Ben de sadece çikolata ve sonra mevlut hediyeliği düşünüyorum. Aslında seviyorum doğum hediyesini ama anlamlı anlamsız gelen herkese veriyorsun fazla masraflı bir süreç zaten, dolayısıyla nasılsa mevlute sadece yakınlarımı çağıracağım o zaman yaptırırım dedim

Belki isinize yarar kızlar..nilufer devecigilin sayfasindan..dogal ebeveynlikten bahsediyor cok hosuma gidiyor gorusleri..ozellikle uyku egitimi adi altinda cocuklarimiza davranislarimizdaki yanlislari vurguluyor..cocugun baddaniyeye degil sevginize ihtiyaci var diyor o kadar dogru ki..gecen bu konu hakkinda hemsire bir arkadasla konusuyorduk yeni dogan bebegine uyku egitimi verdigini idda edince şok icinde dinledim herkesin anneligi kendine diyerek sustum tabii ama aglarken terbiye etmek icin ilk aylar cok erken..bir daha bebek olamayacaklar bir daha koynuma alamayacagim o yuzden doya doga gogsumde yatirmayi planliyorum

Eklentiler

• Screenshot_2019-06-14-13-19-23.webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 39
Havlu ve sabun fikri güzelmiş canım. Mevlut için ben de düşüneyim. Doğum için vaktinde olursa çikolata ve şerbet tarzı biseyler yaparım. Ama vaktinden erken olursa gelenler bana getirir

Bence de adetleri değiştirelim gelen çikolata lokum getirsin

Bu paylaşımın çok iyi oldu canım

ben de zaten anı kalabilsin diye kızımın adını yazdircam
kullanamayacağını düşünen almayabilir zorla hediye etmem
ailem ve yakın çevrem için çok şık bu benim fikrim
muzisyen oldugum için evimde onlarca stil bu hediyelikten var ve ne kime ait hiç bir fikrim yok
en azından yeğenleriminkinin üstüne baş harf yahut isim olsa iyi olabilirdi...
sadece yasin cüz lerinin bazilarinda yaziyor
mehmetin mevlidi
ya da
merhum ayşe atasoy anısına gibisinden...
ve orda maksat hasıl oluyor
yoksa hangi mumu kim verdi hangi kokulu taş kimin hatırası hiç fikrim yok
anı olmasi icin vericem ve anmak icin de anımsatacak detay lazım diyor

nacizane fikrimi söyleyip
bu konudan geçiyorum

Günaydın canım güzel düşünmüşsün.
saol canım hastanede lokum ve badem şekerini piramit e ya da nostaljik bi şekilde kulaha koyacam
çikolata istemiyorum tabi bunlar hayaller Allah ne kismet edecek bakalım doğum bir sürpriz sen plan yaparken bi bakmışsın yaşayi vermişsin

Kesinlikle ben de biraz araştırayım diyorum işin içinden çıkamıyorum sonra vazgeçiyorum aksi gibi bütçe olarak da en sıkışık zamanımıza denk geldi.
Ben aslında, çevremde bu tarz hediyelikler çok verildiği için , ve insanlarda gelen ziyaret eden kişilerde beklenti oluştuğu için, bakayım odası nasıl, çikolatası hediyesi nasıl. Sonra aman bu nedir buna para mı verilir at bir köşeye yallah yapıldığından dolayı gelenekçi yaklaşıp sadece çikolata dağıtmayı düşünüyorum. Çevrem dediğim en yakın arkadaşlarım, 2 ablam, görümcem vs. artık kimse bu hediyelere kıymet vermiyor bir anlık bir şey gibi geliyor.
Üstelik bu kadar ihtiyaç ve öncelik arasında insanlar için değil kendim ve bebeğim için kafa patlatmak zaman harcamak isterim diye düşünüyorum.
Geçenlerde makrome kapı süsüne karar verince, benzer sayfalarda makrome anahtarlıklar gördüm , o an dedim ki bana böyle bir anahtarlık verilse hem mutlu olur, hem de uzun süre kullanırım Maliyetini araştırdım bir çok sayfaya sordum tanesine 7 lira diyen var 10 lira diyen, ben ambalajlı etiketli şekilde tanesini 4 tl den buldum ve birebir aynı modeller. Bir aileden 4 kişi ziyarete geldiğinde 4 kişide alacak bu hediyeyi, arkadaşlarımız ailemiz derken 60-70 tane yaptırmam gerekecek ki açıkta kalmayayım. 70X4=280 TL beni zorlamaz diye düşünüyorum. Ama daha alınacak öyle çok ihtiyaç ve öncelik var ki , buna da 1 ay sonra karar vereceğim.
Hediye kullanışlı olmayacaksa gereksiz yere para harcamak oluyor bence, kullanışlı güzel bir hatıra vermek istersenizde önce bütçenizi düşünmek zorundasınız, neticede hoş olsada gelip geçici şeyler

Doğal ebeveynliğe hem katılıyorum, hem katılmıyorum. Sanılıyorki uyku eğitimi denince çocuğu odaya at, ağlasın sende orda rahat yat Bazen kişileri bebekler yönlendiriyor. Yani sen zaten bebeğinle doyurucu duygusal bağ kurabildiysen --ki kuramayabilirsinde- bebeğinin ihtiyacını hissedip gözlemleyip ona göre bir yol bulabilirsin. Eğitim denilen bu rutin uyku düzenleri zamana yayılabilir, bebeğin kabul etmemesine göre ertelenebilir veya akışada bırakılabilir.
Uyku eğitimi denince katı kurallar geliyor insanın aklına. Ama çocuklar rutin ve düzen sever. Bu bir genellemeydi eminim her bebeğin anne karnında başlayan yaşamı, genleri, ihtiyaç ve psikolojisi değişiktir. Doğal ebeveyn olacağım hunharca çocuğumu boğana kadar onunla olacağım olayı da bana mantıklı gelmiyor. Gelişime ve ihtiyaca göre zamanı aile belirlemeli ve öyle bir yol çizilmeli yani esnek düşünüyorum. Çalışan ailelerde çocuk uyku probleminden deli olabiliyor. Doğal ebevnlik yapacağım diye 19 aydır kanepede yatan ama 2 saat başı uyanan bebeği olan tanıdıklarım var.
Doğallık birazda ihtiyaca göre hareket etmektir, şartlanarak değil bence

Uyku egitimiyle ilgili kim benimle konussa aynen bu kati kurallardan bahsettikce bende dehset icinde dinledim ne yazik ki..cocuk zaten bombos dunyaya geliyor yani bebekken simariklik yapma durumu zaten yok ve o duzene ayak uyduracak tabiki biz tumuyle ona degil..belli kurallar illaki olacak lacka iliskilerden meslek geregi zaten haz etmiyorum ama yeni dogam bir bebegin uyku egitimi adi altinda aglatilmasinida dogru bulmuyorum..birak aglasin..birak aglasin kısmı sonraki is bence once cocugun ihtiyaclarina yönelip daha sonra bu kisma gecmek sonrasi daha hircin,ilgi bekleyen minnaklar oluyorlar her seyin dozu olmali dedigin gibi..

Kesinlikle ben de biraz araştırayım diyorum işin içinden çıkamıyorum sonra vazgeçiyorum aksi gibi bütçe olarak da en sıkışık zamanımıza denk geldi.
Valla gelenlerin takı takmayacagını bilsem bende ugrasmazdım da işte sanki yapmam gerekiyormus mecburmusum gibi hissettiriyor bana bu his :)
Aynı dügün mantıgı
Rabbim sizinde yardımcınız olsun eşinin davası vardı dimi işten atılmayla ilgili

Bırak ağlasın olayı gerçekten ilgisiz ve uğraşmak istemeyen, başka yol arayacak gücü olmayan kişilerin sığındığı birşey. Her anne bebeğini dinleyip, gelişime açık olsa, farklı yollar denese , şartlanmasa kendini kasmasabu konular günümüzde bu kadar tartışılmaz. Herkesin çalışma şartları farklı meseili çalışan anne ve babalar bebeğini annaneye babanneye bırakıyor, onlarda kural mı var kafasına göre uyuyor düzen mi var hadi yemek zamanı diyor. İnsan olarak bazı şartları seçemiyoruz, o yüzden bebekle mümkün olduğunca vakit geçirirken onun gelişimi için en iyisi nasıl olacaksa öyle olmalı. Bazı annelerin kolayına geliyor 2-4 yıl birlikte uyumaktan bahsediyorlar. Bu aile yapısına da aykırı bir yaklaşım bence, çocuğu sokakta bulmadık karnımızda hareket etsin diye aklımız çıkıyor yani ama bu demek değilki çocukla 24 saat yoğun ilişki içinde olayım kendini güvende hissetsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…