Birde çocukla uyumayı çok önemsiyorlar yıllarca aynı odada, gün içinde yüzüne bakmıyorlar. Doğal ebeveynlik yaptıklarını zannedip kurallara karşıyız deyip kendilerini rahatlatıyorlar. Kimse asker yetiştirmiyor kurala gerek yok elbet ama düzen ve gerçek ilgi kaliteli zaman geçirme olunca çocuk belki senin düşündüğünden erken geçmek isteyecek odasına, çocukları iyi gözlemlemek lazım bence

Kızlarrr müdahele etmek istemem ama daha cocugunuz yok o yüzden büyük konusmayın derim malum insanın eleştirdigi hep basına gelir kendisi de yapar vs :)
Evet haklısın büyük konuşmamak lazım hepimiz insanız, annelik konusunda tecrübemiz bir çoğumuzun başlamadı bile :)
Fakat insanın karekterine göre ebeveynliği şekilleniyor bunu gördüm. Şartlar bir yerde dursun anne karekteri ve psikolojisi önceden kendini az çok belli ediyor mesela yakın arkadaşım normaldede çok rahat bir tip anneliği de öyle, normalde evhamlı olan bir kişi yine evham oluyor annelikte bu tarz yönler fazlalaşarak artıyor sanırım. Etrafımda komik örneklerde çok olduğu için yorum yapmadan duramadım

Valla bende kim kimin cocuguna anneligine laf ettiyse aynısını kendisinin yaptıgını basına geldigini gördüm resmen karma gibi bişey :)

Çocukla yıllarca birlikte uyumayı ben sağlıklı bulmuyorum benim çevremde de var örnekleri ve o çiftlerin ilişkileri hep kopuk. 2 yıl çocukla aynı odada yatmak yada babayı ayrı oda da bırakıp çocukla tek uyumak sağlıksız bir durum bence. Hem eş ilişkileri hemde çocuğun pskolojisi açısından. Açıkçası büyük konuşmak istemiyorum ama 3. Aydan sonra çocuğumu odasında yatırmayı düşünüyorum. Evet her uyandığında kalkıp ya ben ya eşim gitmek zorunda kalabiliriz çok zorlanabiliriz ama senelerce birlikte yatmaya çocuğu alıştırıp sonra onu ağlatarak travma yaşatarak odasında yatırmaya çalışmaktan iyidir diye düşünüyorum.Çocuğa göstermem gereken ilgili sevgiyi o uyurken yanımda tutarak değil gündüz vakti algıları ve bilinci açık olduğu zaman göstermek daha doğru geliyor. Tabii herkesin şartları farklı çalışan anneler çocuğumu tek görebildiğim zaman geceleri yanımda istiyorum o yzdn diyebilirler saygım sonsuz.

Kızlar az önce kv geldi. Dediki yatağını ben yapayım yani beşik içi yatağını yünden sert olacak sekilde içini doldururum dedi verdiğim ölçülere göre . Bende sağlıklı olur mu bi araştırıp sana haber veririm dedim. Siz ne diyorsunuz? mutlaka büyüklerinden duyan birileri olmuştur bu sağlıklı olur mu? Kv çok eski kafa ona güvenerek yap demek istemedim dorusunu öğrenip öyle hareket etmek istiyorum. Sizce iyi bi yatak araştırıp mı almalıyım, yoksa sert yün yatağı da olur mu?

Benimde etrafımda ki örneklerden dolayı fikir beyan etmeden duramıyorum belkide çok yorum yapmadan kafandakileri uygulamak daha mantıklı bilmiyorum ama ben tutamam kendimi birşey yalnışsa söyleyiveriyorum. Örneğin arkadaşımın çocuğu 2 yaşında ve telefon sürekli çocuğun elinde sürekli videolar izliyor benden bile iyi telefon kullanıyor olabilir bunun doğru olmadığı net bir gerçek her gördüğümde söylüyorum tutamıyorum kendimi

Valla bende kim kimin cocuguna anneligine laf ettiyse aynısını kendisinin yaptıgını basına geldigini gördüm resmen karma gibi bişey :)
Zaten dogruda bulmuyorum dedim ya herkesin anneligi kendine diyorum.bazen velilerlede konusuyoruz yine bildigini yapiyor onun aile duzeni onu gerektiriyor..o arkadasim daha karnimda ki cocugum icin bakkk sende yumusaksin kesin aglasa kucagini alir kiyamazsin dedi..(yeni dogmus 7 gunluk bebekten bahsediyor)tabii alirim dedim icimden demek istedigim benim asiri kati kurallar bana göre degil..büyük konustugum tek nokta orasi sanirim..fazla kasmaamak lazim..uyku egitimi verecegim diye cocugu zirilziril aglatmak ihtiyaclarini gormezden gelip amaaaaa ben bilincli anneyim rollerinde olanlar kastim yoksa cok dogru uygulayanlarda vardir..bakalim neler görecegiz..neyse kizlar bolbol ninni dinliyorum ruhum dinleniyor kayahan,aslihan erkisi falan ruhum misss bebiktolari sakinlestiriyor musunuz

Benim düşüncelerimin farklı kelimelerle tarifi aslında, ablamda 3.ayda odaları ayırdı.Çocuk gelişimi, özgüveni vs. gayet iyi çünkü gerçekten ilgili bir annesi var. ben de eşimle konuştum işe başlayacağım 6.aydan sonra ayırmayı düşünüyorum odaları, fakat gördüğüm örneklerden dolayı bu konuda esnek olacağım yani 6ay diye şartlanmayın diyor uzmanlar 6.aydan-1 yıla kadar gibi düşünülebilir , bebek bazen de anne hazır olmayabiliyormuş süreci uzatmak konusunda esnek olmak daha rahat hissettiriyormuş

Ben her akşam duştan sonra kremlenirken , hem konuşuyorum kuzucumla hemde sakinleştirici müzikler açıyorum, ninni gibi aslında birkaç ninni de öğrenmek istiyorum. Şimdi başkası hakkında konuştuğumuzu biz yaparız büyük konuşmayalım diyoruz fakat, ben sürekli telefondan piş piş sesiyle veya yine internetten ninnilerle uyutup büyütmek istemiyorum çocuğumu, vaktim varken biraz öğreneyim bari bu gözlemler bize ön tecrübe oluyor aslında

Ya benim kayınvalide yünden altlık şilte mi deniyor adına bilmiyorum, yün yastık ve yorgan yaptı saolsun,
ben evlendikten sonra yün yorgana geçti ama yastık sert oluyor.
Yün sonuçta hepsinden sağlıklı , diğer yorgan tüyleri çocuğun gözlerine zararlı diyorlar, İlk etapta bebeklere fazla gelir sıcak olur ev zaten birde ağır olur yün yorgan ağır oluyor sonuçta, ama ilerde daha kullanırım diye düşünüyorum

Ama yatak kullanma mı diyor sana, yani yatak yerine alt yorgan sanırım.
bana yaptığı yorganı ben 2 yaşında sonra falan kullanırım heralde, her halükarda yatak alman lazım, omurga sağlığı açısından doğru olmaz bence , yün altlık şilte heveslenmiş yapmış ama ben kullanmam evler zaten sıcak , birde yün var içinde yamuk fln olur sırtı fln ağrır çocuğumun

Ayy bir de aglak bir sey oldummmm hayal ediyorum dogdugunu falan agliyorum sonra dinleneyim derken aslihan erkisi,özge öz,periler ve ninniler tavsiye edebilirim..cocuk sarkilarina hakimim bende.okulda soyleyip evde dilime dolanirdi tinky minky kukuli falan

ya hiç sorma bu tarz örnekler çok bende ilgisizliğe tahammul edemiyorum19 aylık bebek kahvaltı nedir bilmiyor mesela, hala sadece püre ve meyveli yoğurt ile besliyor çocuğunu , kendi et , balık , yumurta , ceviz yerken çocuğa denetmiyor bile , o yemez diyor fln neyse bazı durumlar gerçekten içler acısı, keşke daha bilinçli olabilsek toplum olarak

evet bende bu seanslarda duygulanıp ağlıyorum genelde, çok özel anlar hiç unutmayız inşallah
bakarım onlara, ablamın çocuğundan pasaklısın kukuli şarkısını biliyorum

Valla annelerimiz ananelerimiz hatta belki bizlerden bazıları bile yün yatakta yatmıstır gayettr saglıklı nesillermiş
Ancak devrimizde herşeyde oldugu gibi bebekte yün alerji yapabilir
Bence cok icinden geliyorsa bişey yapmak yorganını yastıgını falan yapsın biraz büyüyünce kullanırsın

Ben ninni vs değil ama daha cok aksamları slow motion yabancı sarkılar dinliyorum
Arada birde eşimle dansa kalkıyoruz :)
Sakin bi cocuk şimdilik bakalım büyüdükce veya cıkınca nasıl olucak :)

Evet canım bu ay sonu. Muhakkak haklarını alacak, %100 haklı ama kim bilir ne zaman alacak bakalım.

Takı olayı da ayrı komedi senin bebeğine takıyorlar sonra onların bebeği oluyor geri götürüp takıyorsun. Altın günü gibi bi nevi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…