Ayyy ne tatlı bide aynı gün doguyorlarmıs
Tesekkurler canim artik biraz daha makyaj yaparimÇok tatlılar bence
Hadi hayirli olsunKızlar bugün Eminönü’ne gittim aslında bir çok ihtiyacımı internetten tedarik edeceğim ama kayınvalide ve görümce çıkmak istedi bende gidip bakayım dedim neler varayy iyi ki gitmişim aman Allahım nasıl güzel şeyler var bazı dükkanlar mağazalar ekstra kaliteli ve güzel takımlar var bayıldık şimdi onlarla aşk yaşıyorum yarında mobilya siparişi vereceğiz inşallah
Resmen 2 ay kaldi..kurban bayraminda gelirim falan dedimde sonra dusundum resmen dogurabilirim sona dogru dedimKızlar bizim dolap, park yatak, tüm kiyafetler, bebek arabası bezi ıslak mendili ana kucağı flan hazır, ekstra olarak halı avize ve storunda da karar kıldım. Bunları oda da görmek kaldı geriyebildiğiniz sona yaklaşıyoruzzz o eşyalarını dolabina yerlestirmek icin sabirsizlaniyorum
Havuzluhan ve kürkçühana gittik ben sadece havuzluhana daha önce gitmiştim , güzel takımlar var tekli ürünlerde var zatenNerelere baktınız canım. Bu hafta ben de bir gidicem insallah
Teşekkürler canımHadi hayirli olsunbizle de paylas
Metresini 20 tl den aldim.Plm123 canim muslin ortulerini kaca kac kestirmistin ? Hazir annemdeyken halledeyim :)
Aynen 3 cocugumuda yanimda yatagimda buyuttum arada bunaldigim oldu ama hepsi bir donem ve hic aman 3 gun aglar alisir yapamadim hele ilk cocukta goreceksiniz yemek bile yiyemiyor insan ayy agladi kiyamiyor insan ben de uyku egitimini yanlis buluyorum zaten cocuk bir sistem olusturuyor disariya cikmiyor kimisi kimisi misafir cagirmiyor 9 da uyku saati diye ben hicbirine uymadim ve sacma buldum evlat bu ya robot muBelki isinize yarar kızlar..nilufer devecigilin sayfasindan..dogal ebeveynlikten bahsediyor cok hosuma gidiyor gorusleri..ozellikle uyku egitimi adi altinda cocuklarimiza davranislarimizdaki yanlislari vurguluyor..cocugun baddaniyeye degil sevginize ihtiyaci vardiyor o kadar dogru ki..gecen bu konu hakkinda hemsire bir arkadasla konusuyorduk yeni dogan bebegine uyku egitimi verdigini idda edince şok icinde dinledim herkesin anneligi kendine diyerek sustum tabii ama aglarken terbiye etmek icin ilk aylar cok erken..bir daha bebek olamayacaklar bir daha koynuma alamayacagim o yuzden doya doga gogsumde yatirmayi planliyorum
Amin inşallah cok teşekkür ederizHayırlı olsun güle güle.guzel günlerde kullanin
Emzirirken ozellikle gece emmeleri her gun uyan 2 saatte bir odasina git emzir cik cok zir geliyor en son yatakta aramizda yandan meme vererek emzirdim hep ben hatta kardesimin esine de dedim bosuna oda yapmayin emen cocuk gitmiyor anneyke farkli bir bag oluyor arada onlar da once odadaki buyuk besigi odalarina aldilar sonra da bebegi aralarina :) bebek isi hayaller hayatlar oluyor genelde bebek bize uyacak diyo insan ama bayagi da bebege gore yasiyor insan kizlarim aramizda yatti oglum kendi yataginda kizlarim asiri emdi oglum doyunca birakti hepsinin fitrati ayri oluyor Allah gazsiz huzurlu uykuyu seven saglikli sakin bebek versin hepimize ilk 5 ay kolik olan bir bebegi mesela odasini birak aranizda bile yatiramiyorsun salliyorsun battaniyede hatta ip gerip cingene salincagi yapip yatiriyosun yeter ki uysun diye onceden konusmamak lazim gercekten de bilmiyor insan basa gelecegiÇocukla yıllarca birlikte uyumayı ben sağlıklı bulmuyorum benim çevremde de var örnekleri ve o çiftlerin ilişkileri hep kopuk. 2 yıl çocukla aynı odada yatmak yada babayı ayrı oda da bırakıp çocukla tek uyumak sağlıksız bir durum bence. Hem eş ilişkileri hemde çocuğun pskolojisi açısından. Açıkçası büyük konuşmak istemiyorum ama 3. Aydan sonra çocuğumu odasında yatırmayı düşünüyorum. Evet her uyandığında kalkıp ya ben ya eşim gitmek zorunda kalabiliriz çok zorlanabiliriz ama senelerce birlikte yatmaya çocuğu alıştırıp sonra onu ağlatarak travma yaşatarak odasında yatırmaya çalışmaktan iyidir diye düşünüyorum.Çocuğa göstermem gereken ilgili sevgiyi o uyurken yanımda tutarak değil gündüz vakti algıları ve bilinci açık olduğu zaman göstermek daha doğru geliyor. Tabii herkesin şartları farklı çalışan anneler çocuğumu tek görebildiğim zaman geceleri yanımda istiyorum o yzdn diyebilirler saygım sonsuz.
Ayy herkesin bir yorumu var isim konusunda annemde karisiyor her duyan birsey diyor insan ister istemez etkileniyor ama yine de bildigimi okuyorum son anda ben onlar kendi istedigi isimleri koymuslar kimseyi karistirmamislar bana da karismasinlar 9 ay tasi dogur baba bile cok mudahale etmeli bence anne koymaliGünaydin kizlarr..annemin yanina geldim..aksam isim mevzusunu acti babam "Gülce" koyacagiz dedim..Annem günce olsa yine iyi gülce nedir falan yapiyo..ilay demistim ben bir ara annem ordan esinlenmis olacakki nilay koy diye tutturdubabamda beren,beray falan dusunuyordun noldu onlar diyo..ya nesi var ismin dedim..isim kotü de ben mi farkinda degilim ?? sinirim bozuldu yani basindan beri icime sinen bir seye yorum yapilinca gicik oluyorum.herkeste soruyor bu ara adi ne diye kime soylesemm ayy gülsün insallah hepp,ayy cok güzelmis tepkileri aldim bir aileme begendiremedim simdi yarinda teyzem gelir birazda o yorum yapar,alternatif isim turetiyorlar cocugun ismi belli..
Tirsma olayi bende de var da bakalım bi şekilde doğuracazResmen 2 ay kaldi..kurban bayraminda gelirim falan dedimde sonra dusundum resmen dogurabilirim sona dogru dedimacaipte tirsiyorum bir yandan ciksinda istiyorum
Gulce cok guzel pozitif bir isim hem gulmeyi hem gulu hatirlatiyor bence icine sineni koyNe koydular benn ilk gulce dedim sonra begenmediler alternatiflerini turettim ilke,gökcesonra aslina gecis yaptim
@ShinSeGi ecem de cok tatli..ben hep kararliydim da etraftan cok etkilendim hala daha mudahale olunca cidden sinirleniyorum.sanki kotu bir isim koyuyoruzda
@morcivertkedi alisacaklar valla sabah tekmeliyomu bebek dedi onun bi adi var gülce dedim
Cok sagol canim siz ne dusundunuzGulce cok guzel pozitif bir isim hem gulmeyi hem gulu hatirlatiyor bence icine sineni koy
Yanii dusunmemeye calisiyorum genel olarak ama zaman azalinca bir panik basiyorTirsma olayi bende de var da bakalım bi şekilde doğuracaz
Kızımın boyu uzun. Kilosu boyuna göre az. İştahsız ve çok yemek seçen bir çocuk. Anne baba olarak iriyiz. O yüzden de biraz tuhaf duruyor. Demek ki çocuklarımız zayıf olacak. Yapacak birşey yok. Tek korkum daha da geriler mi. Doğum çok mu erken olur. İnsan ister istemez düşünüyor. Hayırlısı...Benim sanki stresten oldu doğumum tabi bilmiyorum genede farklı bir doktora gitmiştim, bebeğin karın çevresi 3 hafta geri beni öyle korkuttuki heran hersey olabilir gibisinden apar topar ciğer geliştirici falan vuruldum sonra korkudan sürekli farklı doktorlara gittim perinatolog 1 hafta fark dedi digerleride,tabi ben Hic rahat edemedim çok zor elde edilen bir bebekti bide, damarlarda bir sorunda yoktu. En son eşimle pikniğe gidecektik önce farklı bir doktora daha gideyim dedim muayene oldum o doktora sorun değil her bebek 4 kilo doğmuyor benim kiziminda karın çevresi 5 hafta geriydi zayıf doğdu dedi beni rahatlattı ama nst de Şancı cikti defalarca serum verdiler ama sanci yükselmeye devam etti ertesi gün açılmada olunca doğuma alındım. Yanı pikniğe diye gideceğim gun doğumum baslamis haberim yok.2200, 47.5 cm doğdu kuvezede girmedi kuzum hastane çıkışımız 1950 kg minicikti hala çok zayıf
Senin icinde erken değişebilir daha , eski kasar, muz yesil mercimek kilo aldiriyomus bebege aklında olsun. Şimdi nasıl kizim hala minyon mu?
Ayy bulamadim daha ya bende icime sinen isimCok sagol canim siz ne dusundunuz
Soylediginiz diyetin icerigini bilmiyorum ama bence diyetisyen esliginde diyet yapsaniz en dogrusu. O sansiniz yoksa bile çok sıkı sert bir diyet önermem. Az az sık sık yiyin karbonhidrat azaltın bol su için sebze meyve ağırlıklı yiyin bencekızlar kaç kilo aldınız şimdiue kadar :)
ben fazla kilo almama rağmen yine de çok şişko oldugum için çoktan ayaklarım falan şişmeye başladı.
82 ile başlamıştım 86,5 olmuşum dün tartıldım :0 4.5 kilo almışım 27 haftada.
13 günlülk isveç diyetini uyguluycam bi 4-5 kilo ödemim gitsin bari diye, diyabeti olanlar da çok katı diyetler yapıyo o yüzden bi 13 gin dişimi sıkıp uyguluycam valla gözümü kararttım
şiştim kaldım resmen ya
sonrası da Allah kerim artık ne diyim :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?