evet valla dün bende zorlandım sürekli uyandım sıcaktan ilk kez, sola yatmak için zorluyorum bende kendimi aslıdna hep sola yatardım ama şimdi arada yer değiştirince huzursuz hissediyorum neyse olur o kadar2-3 akşamdır sağa yatınca sağ boşluğum ağrır oldu kaldım sadece sola sürekli aynı şekildede yatamıyorum ben sürekli dönen biriyim birde üstüne sıcaklar bu yaz nasıl geçecekkk kızlarrr
sağa yatınca benimki de rahatsız ettiğini belli ediyor, sola dönüyorum o zamanda tekmeliyor ama pozsyonunu alıyor sanırım duruyor, çünkü sağlıklı olan sola yatmak onu biliyoruz en azından.Oy maşallahhbi zamanlar haşhaş tanesi, kurabiye diye seviyorduk
Çok şükür annesi çok geçmiş olsun yine de dikkat et kendine
Benim de öyle2-3 haftadır sağa yatırmıyor uykuda dönsem hemen uyanıyom
Ah uh diye diye kalkıyom ama güniçinde rahatım çok şükür
İnşallah bundan daha kötü olmayız
canım çok geçmiş olsun umarım bir daha sorun yaşamazsın, evet bende geçen hafta az hisstmiştim hareketleri doktora gittim suyun fazla dedi, tatilde yorulmuşsun dedi, tatlıya dikkat et dedi. Aynı şekilde şeker yüklemesine gerek görmedi, yeterince dikkat etmeye çalışıyorum zaten biliyor. Ama sıcaklarda farketmeden şekerli meyveleri soğuk soğuk, dondurmayıda fazla kaçırdım demekkiKizlar kizlar gunaydin,
Biz baya zor bir hafta sonu gecirdik. Tecrubelerimi paylasmak istiyorum cunku ilk gebelikte insan sudan cikmis balik gibi oluyor, neyin normal neyin anormal oldugunu bile ayirt edemiyor. Cuma gunu ogtt yapildi. Ardindan yorucu bir gun gecirdim ve sanirim susuz kaldim. Aksam kasilmalar basladi, hastanemdeki nobetci doktora gittik. Suyumun fazla oldugunu, kotu beslendigimi, cok karbonhidrat aldigimi filan soyledi. Kendisi seker yukleme testine karsiymis ve beni eve gonderdi. (Aslinda nst cekilmesi lazimdi) ertesi gun kasilmalar azaldi ama ara ara devan edince kendi doktorumun ( kendisi bu arada hastanede degil, cunku hafta sonu) yonlendirmesiyle bu sefer nst cektirmek uzere hastaneye gittik. Aksi gibi nst boyunca kasilmam olmadi, yani sonuclar normal cikti ama ben icten icten bir yanlislik oldugunu hissediyodum ve bir baska nobetci doktor vajinal ultrasonla bakti ve rahim agzimin hunilestigini soyledi yani dogum baslamis. Bir kac ilac verdi biri malum progestan digerini soylememem daha uygun olur cunku ciddi bir ilac. Bu arada bol bol su ictim. Ertesi gun pts nihayet kendi doktorum beni gordu, suyum azalmisti ama sinirdaydi hala, ardindan perinatologa gittim, suyum neredeyse normal sinirlara inmisti. Perinatolog dogru bir tedavi uygulandigini, su an hunilesmenin duzeldigini, ilaclarimi kullanmaya drvam etmemi soyledi.
Su an ne neyi tetikledi, suyum niye artti, dogumu su fazlaliligi mi tetikledi bilmiyorum. Sanirim doktorlar da bilmiyor. Erken dogum riskim var ama simdilik bir sikinti yok.
Cikardigim dersler: 1. Vucudunuzu dinleyin. 2. Duzenli kasilmalar, bebegin, karnin toplanma hissi duzenliyse kimseyi beklemeden doktora gidin ve nst ye baglanmayi talep edin, illa bir agri sizi olmasi gerekmiyor 3. Bol bol su icin. 4. Beslenme cok onemliymis, uc gundur ne seker ne ekmek ne meyve yemiyorum, suyu arttirabiliyormus. Son olarak gebelik diyabetim cikmadi.
Benden bu kadar, aklima gelenler bunlar. Hepinize saglikli gunler diliyorum...
Cok gecmis olsun...umarim sureci bir daha bu sikntılari yasamadan atlatirsiniz.banada ders niteliginde oldu.2gundur suyu az ictigimi farkettim bende..karbonhidratli zaten yiyordum daha dikkat edeyim..suyu arttiran karbonhidratli gidalarmi olmus ? Meyvede mi arttiriyormus?Kizlar kizlar gunaydin,
Biz baya zor bir hafta sonu gecirdik. Tecrubelerimi paylasmak istiyorum cunku ilk gebelikte insan sudan cikmis balik gibi oluyor, neyin normal neyin anormal oldugunu bile ayirt edemiyor. Cuma gunu ogtt yapildi. Ardindan yorucu bir gun gecirdim ve sanirim susuz kaldim. Aksam kasilmalar basladi, hastanemdeki nobetci doktora gittik. Suyumun fazla oldugunu, kotu beslendigimi, cok karbonhidrat aldigimi filan soyledi. Kendisi seker yukleme testine karsiymis ve beni eve gonderdi. (Aslinda nst cekilmesi lazimdi) ertesi gun kasilmalar azaldi ama ara ara devan edince kendi doktorumun ( kendisi bu arada hastanede degil, cunku hafta sonu) yonlendirmesiyle bu sefer nst cektirmek uzere hastaneye gittik. Aksi gibi nst boyunca kasilmam olmadi, yani sonuclar normal cikti ama ben icten icten bir yanlislik oldugunu hissediyodum ve bir baska nobetci doktor vajinal ultrasonla bakti ve rahim agzimin hunilestigini soyledi yani dogum baslamis. Bir kac ilac verdi biri malum progestan digerini soylememem daha uygun olur cunku ciddi bir ilac. Bu arada bol bol su ictim. Ertesi gun pts nihayet kendi doktorum beni gordu, suyum azalmisti ama sinirdaydi hala, ardindan perinatologa gittim, suyum neredeyse normal sinirlara inmisti. Perinatolog dogru bir tedavi uygulandigini, su an hunilesmenin duzeldigini, ilaclarimi kullanmaya drvam etmemi soyledi.
Su an ne neyi tetikledi, suyum niye artti, dogumu su fazlaliligi mi tetikledi bilmiyorum. Sanirim doktorlar da bilmiyor. Erken dogum riskim var ama simdilik bir sikinti yok.
Cikardigim dersler: 1. Vucudunuzu dinleyin. 2. Duzenli kasilmalar, bebegin, karnin toplanma hissi duzenliyse kimseyi beklemeden doktora gidin ve nst ye baglanmayi talep edin, illa bir agri sizi olmasi gerekmiyor 3. Bol bol su icin. 4. Beslenme cok onemliymis, uc gundur ne seker ne ekmek ne meyve yemiyorum, suyu arttirabiliyormus. Son olarak gebelik diyabetim cikmadi.
Yukarda anlatmaya calistim ama bilemiyorum ben de vajinal batma olmadiBen bir şey merak ediyorum kasılma nasıl bir şey oluyor neye benziyor.Kramp değil sancı değil mesela dün akşam ben vajinal batma hissettim ona mı benziyor.
Biz daha gecen konusuyorduk bu konuyu burada arada bende yasiyorum tas kesiyor karnim nefes almak bile guclesiyor yorgunluga bagliyordum ben deCok tesekkur ederim, benim karnim genel olarak hep cok sertti. Ara ara boyle sanki bebegin kafasi gibi bir cikinti olurdu ama duzenli olmazdi. Cuma gunku kasilmalar soyleydi: o bebegin kafasi, ya da bebek sandigim toplanmalar artti, sanki gobegim ortada toplanip toplanip gevsiyordu, daha siklastiginda mesanemde de baski hissetmeye basladim. Yani aslinda yasayinca bir terslik oldugunu anliyosunuz. Su an kendimce soyle bir test uyguluyorum, sirt ustu yattigimda genelde karnim yumusak oluyo, demekki bir sikinti yok. Eger sirt ustu yatarken de bir toplanma hissedersem kasilma oldugunu dusunuyorum ama tabi ki kimse benim lafimla hareket etsin istemem. Belki daha tecrubeli anneler bu konuda bizi aydinlatabilir.
Bahsettiğiniz toplanmayi ben de hissediyorum bir tarafta oluyor.Kasılmayi yaşamadığım için anlamiyorum heralde bilemedimYukarda anlatmaya calistim ama bilemiyorum ben de vajinal batma olmadi
Ay çok haklısın dün akşam eşime nesCafe yap diyorum yani yenilmeyecek icilmeyecek ne varsa hepsini tükettin diyor:)hakli da aslında.Her gün her gün zararlı şeyler tüketmiyorum fakat abur cubur yediğim oluyor.kimisi de çok kasmayin diyor ama dikkat etmek lazım.mesela ben normalde meyveyi özellikle kavun karpuzu sevmezdim bu ara korkmasam her öğün yerim onların da fazlası zarar.klişe laf vardır ya her şeyden azar azar aynen öyle yapmak lazım.Biz daha gecen konusuyorduk bu konuyu burada arada bende yasiyorum tas kesiyor karnim nefes almak bile guclesiyor yorgunluga bagliyordum ben debir de cok mu kotu besleniyordun cidden ? Arada paketli gida tatli vs.yiyoruz aslinda yapmamak lazim
Cok tesekkur ederim, benim karnim genel olarak hep cok sertti. Ara ara boyle sanki bebegin kafasi gibi bir cikinti olurdu ama duzenli olmazdi. Cuma gunku kasilmalar soyleydi: o bebegin kafasi, ya da bebek sandigim toplanmalar artti, sanki gobegim ortada toplanip toplanip gevsiyordu, daha siklastiginda mesanemde de baski hissetmeye basladim. Yani aslinda yasayinca bir terslik oldugunu anliyosunuz. Su an kendimce soyle bir test uyguluyorum, sirt ustu yattigimda genelde karnim yumusak oluyo, demekki bir sikinti yok. Eger sirt ustu yatarken de bir toplanma hissedersem kasilma oldugunu dusunuyorum ama tabi ki kimse benim lafimla hareket etsin istemem. Belki daha tecrubeli anneler bu konuda bizi aydinlatabilir.
Çok geçmiş olsun, Allahtan geç kalınmadan doğru müdahale edilmiş. Bir daha yaşamazsın inşallahKizlar kizlar gunaydin,
Burda yazmışlardı alanlar oldu, ben de civilden aldım haftasonu orda da 59 liraydıKızlar trendyol da sleepy merhaba bebek seti indirime girmiş 57 lira ve kargo bedava. Bebeğine sleepy bebek bezi almayı düşünen varsa kaçırmasın çok uyguna geliyor. İçinde 1 numara ve 2 numara olmak üzere 2 paket bez, 3 paket ıslak mendil ve 1 paket alt değiştirme örtüsü var.
Aslinda bence cok da kotu beslenmiyodum, paketli gida hic yemiyorum. Ama ekmek, kavun, karpuz, kiraz, hurma... dusununce bunlari cok yedigimi farkediyorum...Biz daha gecen konusuyorduk bu konuyu burada arada bende yasiyorum tas kesiyor karnim nefes almak bile guclesiyor yorgunluga bagliyordum ben debir de cok mu kotu besleniyordun cidden ? Arada paketli gida tatli vs.yiyoruz aslinda yapmamak lazim
Ah ya kıyamam cok gecmiş olsunKizlar kizlar gunaydin,
Heh benim jokerden 50ye aldıgımKızlar trendyol da sleepy merhaba bebek seti indirime girmiş 57 lira ve kargo bedava. Bebeğine sleepy bebek bezi almayı düşünen varsa kaçırmasın çok uyguna geliyor. İçinde 1 numara ve 2 numara olmak üzere 2 paket bez, 3 paket ıslak mendil ve 1 paket alt değiştirme örtüsü var.
Hurma son haftalarda öneriyorlarAslinda bence cok da kotu beslenmiyodum, paketli gida hic yemiyorum. Ama ekmek, kavun, karpuz, kiraz, hurma... dusununce bunlari cok yedigimi farkediyorum...
Bende bebeğimi kucağıma alınca aşk yaşayacağım kesin ama onunda buna dahil olmasını çok isterim ama o bile çocuk k zor görünüyor... Hayırlısı bakalım ne olursa olsun annelik duygusu insanı güçlendiriyor önce bebeğim demeye başlıyorsun yoksa şuan aşırı bencillik yapıp huzursuzluk cikarabilirdimEvet tek kişinin çalışmasıyla geçim gerçekten zor ben 4 ay maaş almayacağım onu düşünüyorum şimdiden kredimiz var diyesonra içerdeki izinlerimi kullanıcam o dönem maaş alabileceğim. Arabasıyla aşk yaşıyor olayını birebir bende yaşıyorum eşim sürekli arabayı inceler indikten sonra toz var mı çizik var mı fln diye sonra omu düşünüp üzülür bu arabaya çok takıyorum diye kabul etsede huyundan vazgeçemiyor çok titiz birde Allah korusun vuruk fln olsa düşünemiyorum Allah hepimizi korusun. İş konusu da aynı birşeyler hep olacak ve onlara takılacaklar hayat bu biz de bu dönemde hassasız kucağımıza alınca minikleri herşey gelip geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?