evet bende yaş hesaplar gibi hesaplıyorum doldurup bitirince o haftayı yeni hafta dolana kadar 30 sayılıyoruz aslında,29 artiya gectigin an 30.hafta sayiliyoruz aslinda ama benim dr da 29 artiysa 29.hafta fln diyo ama dogrusu bence doldurmus 29 haftayi 30 haftalik oluyoruz kagan kocatepede oyle diyo
evet ben de doktoruma sormuştum uzun süreliyse gazdır dedi, farklı yerlerde oluyor o da yanıltıyor insanı bazenKızlar benim doktorum şöyle demişti. Eğer ki ani bir kramp gibi giriyorsa ve uzun müddet sürüyorsa gaz ağrısıdır. Ama aşama aşama artan kasılma ağrısı varsa ve kısa sürede geçiyorsa rahimle alakalıdır diye. Gaz ve kasılmayı karıştırabiliyoruz, bir de bebek büyüdükçe gaz yer değiştirip bazı bölgelere itilebiliyormuş o da ani kramp yapıyormuş
Sadece kilo canım boyu olması gereken gibi dedi. Anne iri baba iri küçük bebek beklemeyin zaten dedi :) anneme benzedim sanırım oda bizi hep 4 kilo üzeri doğurmuş hemde normal. Sağlıklı olsunlar da ne kilo ne boy hic önemli değil benim için
geçen doktorum bana tatlıya ve karbonhidrata dikkat et dedi, geçen burda bir arkadaş dediCok gecmis olsun...umarim sureci bir daha bu sikntılari yasamadan atlatirsiniz.banada ders niteliginde oldu.2gundur suyu az ictigimi farkettim bende..karbonhidratli zaten yiyordum daha dikkat edeyim..suyu arttiran karbonhidratli gidalarmi olmus ? Meyvede mi arttiriyormus?
Çok geçmiş olsunnKizlar kizlar gunaydin,
Biz baya zor bir hafta sonu gecirdik. Tecrubelerimi paylasmak istiyorum cunku ilk gebelikte insan sudan cikmis balik gibi oluyor, neyin normal neyin anormal oldugunu bile ayirt edemiyor. Cuma gunu ogtt yapildi. Ardindan yorucu bir gun gecirdim ve sanirim susuz kaldim. Aksam kasilmalar basladi, hastanemdeki nobetci doktora gittik. Suyumun fazla oldugunu, kotu beslendigimi, cok karbonhidrat aldigimi filan soyledi. Kendisi seker yukleme testine karsiymis ve beni eve gonderdi. (Aslinda nst cekilmesi lazimdi) ertesi gun kasilmalar azaldi ama ara ara devan edince kendi doktorumun ( kendisi bu arada hastanede degil, cunku hafta sonu) yonlendirmesiyle bu sefer nst cektirmek uzere hastaneye gittik. Aksi gibi nst boyunca kasilmam olmadi, yani sonuclar normal cikti ama ben icten icten bir yanlislik oldugunu hissediyodum ve bir baska nobetci doktor vajinal ultrasonla bakti ve rahim agzimin hunilestigini soyledi yani dogum baslamis. Bir kac ilac verdi biri malum progestan digerini soylememem daha uygun olur cunku ciddi bir ilac. Bu arada bol bol su ictim. Ertesi gun pts nihayet kendi doktorum beni gordu, suyum azalmisti ama sinirdaydi hala, ardindan perinatologa gittim, suyum neredeyse normal sinirlara inmisti. Perinatolog dogru bir tedavi uygulandigini, su an hunilesmenin duzeldigini, ilaclarimi kullanmaya drvam etmemi soyledi.
Su an ne neyi tetikledi, suyum niye artti, dogumu su fazlaliligi mi tetikledi bilmiyorum. Sanirim doktorlar da bilmiyor. Erken dogum riskim var ama simdilik bir sikinti yok.
Cikardigim dersler: 1. Vucudunuzu dinleyin. 2. Duzenli kasilmalar, bebegin, karnin toplanma hissi duzenliyse kimseyi beklemeden doktora gidin ve nst ye baglanmayi talep edin, illa bir agri sizi olmasi gerekmiyor 3. Bol bol su icin. 4. Beslenme cok onemliymis, uc gundur ne seker ne ekmek ne meyve yemiyorum, suyu arttirabiliyormus. Son olarak gebelik diyabetim cikmadi.
Benden bu kadar, aklima gelenler bunlar. Hepinize saglikli gunler diliyorum...
Bizde gecen haftaya kadar ayniydik cani kavga istiyomus daha zamani var aliriz deyip duruyo cok sukur borc sıkınti da yok. Pasamin keyfi gelemedi. Fena kapistik agzima geleni soyledim sanki 6 yildir ugrasan biz degiliz. 6. Tup bebekte oldu bebegimiz bu hevessizlik niye cildirtti beni.Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bizde daha bebek arabası muhabbeti bile yok. Beşiği kuzenim vericek. Doğuma bir ay kala başkada ortada bişey yok.Benimde kayınvalidem bebek yokken yani eşim istemiyordu önceden maddi olarak biraz rahatlayalim diye bizde borç ödüyoruz işte diyordu siz yapın yeterki ben sponsor olucam tabiki de ona guvenmedik ama 6 ay doldu benimde daha ağzından sunuda biz alırız yada bazen ben dertlenince canını sıkma kızım alırız ederiz bile demiyor . Yani sözde bile bı girişimi yok. Annem sağolsun ben uzuldukce daha bişey alamadım diye 7 ay olsun çıkar alırız her istediğini sıkma sen canını diye sürekli destekliyor. Eşim desen arabamiza gelip çarptı biri park halindeyken iki aydır onunla uğraşıyor doğru düzgün yapılmadı diye ona üzülüp duruyo yok kredi cekecem yok tekrar yaptircam. Diyorum hiç farkında değilsin ama henüz hiç bişey almadık bebegimize o zamanda daha da stres oluyor onuda bunaltmak istemiyorum ama şaka maka az zaman kaldı evet birden alınabilir ama bı birkimin olurda çıkar alırsın. Her neyse sonuç olarak yine iyiki annem var diyorum rabbim yardımcımız olsun canım sağlıkla gelsinler de hepsi bi şekilde hallolur inşallah.
Benimki de ekmek bile yok yiyeceksen kepek diyor bir de kilodan fircaladi ama dinleyen yok tabi arada kaciriyordum tatlilari daha dikkat etmek lazimgeçen doktorum bana tatlıya ve karbonhidrata dikkat et dedi, geçen burda bir arkadaş dedi
bizi şekerimiz yükselince bebek daha fazla işermiş buda suyunu arttırırmış sorun yok dedi bayram tatilinden biraz kaçmıştır bide yorgunluk dedi doktorum, ama ben direk dondurma ve meyveye kısıtlama getirdim
karbonhidratta mininmum
Ya bunlar dogal seyler zarari var mi ki ? Direk suyunuzun artmasiyla alakali midir ?ben sizden kotu besleniyorum acikcasi..hergun bir dondurma cikolata yiyorum..saglikli olsun diye yaz meyvelerini yiyoruz asiri olmasadaAslinda bence cok da kotu beslenmiyodum, paketli gida hic yemiyorum. Ama ekmek, kavun, karpuz, kiraz, hurma... dusununce bunlari cok yedigimi farkediyorum...
Ben hic dikkat etmiyorum son zamanlarda neredeyse...annemin yaninda daha frenledim gerci..abur cubur alan yok son 1haftadir ama meyve yeniyor erik,kavun karpuz..dondurma..hep yedigimiz seyler ..suyu arttirdigini bilmiyordum meyvenin..gergin zaten karnim hepAy çok haklısın dün akşam eşime nesCafe yap diyorum yani yenilmeyecek icilmeyecek ne varsa hepsini tükettin diyor:)hakli da aslında.Her gün her gün zararlı şeyler tüketmiyorum fakat abur cubur yediğim oluyor.kimisi de çok kasmayin diyor ama dikkat etmek lazım.mesela ben normalde meyveyi özellikle kavun karpuzu sevmezdim bu ara korkmasam her öğün yerim onların da fazlası zarar.klişe laf vardır ya her şeyden azar azar aynen öyle yapmak lazım.
Belki de bambaska bir sebebi var, yediklerimle hiic alakasi yok, bilemiyorum ki... ama seker suyu arttirirmis bu sebeple bana kesmemi soylediler. Bir de herkesin bunyesi farkli. Hamileligi boyunca kola icen de var... yani doktorunuz bir terslik gormuyosa bence endise etmeyin.Ya bunlar dogal seyler zarari var mi ki ? Direk suyunuzun artmasiyla alakali midir ?ben sizden kotu besleniyorum acikcasi..hergun bir dondurma cikolata yiyorum..saglikli olsun diye yaz meyvelerini yiyoruz asiri olmasada
Ya onu bikac kişiden daha duydumKızlar bu arada dün doktoruma hepimiz için çok önemli soru sordum. Ateş ölçer alacaktım braunun bi modeli. Gösterdim hocam çocuk için iyi midir diye. Oda dediki bu iyi bi marka ama benim evimde bundan yok dedi :) ilk doğduğundan itibaren normal koltuk altı ateş ölçer kullandık dedi bildiğin eczanelerde satılan 15 20 liralık dedi. Civali degil elektronik olan. Siparişini vermek için onun görüşünü almayı bekledim oda böyle diyince temassız ateş ölçer almicam
bende aynısı her gece oluyo sol bacağımda diz kapağımın arka kısmından bi giriyor ayağım yamuluyor resmen. Allah tan eşim hemen ayağımı kendine doğru çektiriyorda geçiyor hemen.Kizim da alt bacağının arkasına bir girerdi kramp çığlık atarak uyanırdım uykudan. 2 gün önce aynı yere tekrar uykuda girdi çok feci bir acı magnezyumu arada içiyordum demek birazdaha sıkĺastırmam lazim
Ben ilk dozu oldum gecen ay, ben normalde igne asi o tarz seylerden cok korkarim. Neredeyse hic bir sey hissetmedim sonrasinda cok hafif bir agri oldu. Ama herkesin bunyesi farkli. Internette yorumlari okuyunca insan korkuyor ama bence korkacak bir sey yokmus. Asiyi doktorun mu onerdi? Cunku senin durumun biraz daha farkli. Once bir doktoruna da danis bence.Slm kızlar 23 haftalık hamileyim rahim ağzı yetmezliğinden dikişim var ve sürekli yatıyorum riskli gebelik yaşadım için tatanoz aşısı yapmaya korkuyorum yaptıran arkadaşlar nasıl geçti bilgi almak istiyorum
Doktor 27 bittikten sonra ol dedi bende 30 dan sonra dedim bakalım ne yapacaz bilemedim yani çok korkuyorum durumumdan ötürüBen ilk dozu oldum gecen ay, ben normalde igne asi o tarz seylerden cok korkarim. Neredeyse hic bir sey hissetmedim sonrasinda cok hafif bir agri oldu. Ama herkesin bunyesi farkli. Internette yorumlari okuyunca insan korkuyor ama bence korkacak bir sey yokmus. Asiyi doktorun mu onerdi? Cunku senin durumun biraz daha farkli. Once bir doktoruna da danis bence.
Ağrım oldu demişsin nasıl bir ağrıBen ilk dozu oldum gecen ay, ben normalde igne asi o tarz seylerden cok korkarim. Neredeyse hic bir sey hissetmedim sonrasinda cok hafif bir agri oldu. Ama herkesin bunyesi farkli. Internette yorumlari okuyunca insan korkuyor ama bence korkacak bir sey yokmus. Asiyi doktorun mu onerdi? Cunku senin durumun biraz daha farkli. Once bir doktoruna da danis bence.
Ben bizim buradaki civil den ve jokerden alamamıştım stoklar bitmiştiBurda yazmışlardı alanlar oldu, ben de civilden aldım haftasonu orda da 59 liraydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?